Indfør Kinesisk undervisning.

Indfør Kinesisk undervisning. claespedersen
Kinesisk undervisning i skolerne.
Der bør indføres undervisning i kinesisk i de danske folkeskoler da der er ingen logi i at det sprog som flest mennesker har som modersmåls sprog i verden ikke skal lære i de danske folkeskoler.

Vi kan lige så godt som før som siden erkende at i en moderne verden hvor vores kontakt og sammenværd med folk ude i verden bliver større vil det være en fordel vi allerede nu indføre undervisning i kinesisk i skolerne. Vi har mange veludannet kineser i dette land som udmærket kan stå for undervisningen på skolerne, og undervisningen kan foregå som fælles undervisninger på hele skolen og fortællinger af de kinesiske folkeeventyre og børnene vil elske dem.

Vi kan lige så godt erkende at Kina i løbet af 25 til 40 år vil blive verdens økonomiske store magt og der vil Danmark stå meget bedre rystet i forhold til sammenhandel med det Kina, allerede nu har vi sammenhandel med Kina ved et stort salg af vindmøller og i sammenhandlen med den vedvarende energi, som får en større og større rolle i fremtidens samfund vil Kina i være den oplagte handels partner.

Derfor bør den danske folketing allerede på nu indføre kinesisk undervisning i skolerne, og det behøver jo ikke at være mere en time om ugen som en begyndelse og det vil røste vores skoler elever meget bedre til at kunne begå sig i det moderne samfund.

Mvh.

Nu er det jo Anonym
sådan at det sprog der tales af flest er engelsk.

Forstået sådan at flest har kinesisk som primærsprog, men samlet set er der flere som KAN tale engelsk end kinesisk.

Desuden er engelsk meget lettere at lære end kinesisk, for størstedelen af verdens befolkning, ikke mindst fordi engelsk bruger det mest udbredte alfabet.

Med de ting taget i betragtning er der god grund til at beholde engelsk som sekundærsprog.

Har jeg skrevet det ikke skulle det. claespedersen
Jeg ikke skrevet noget om engelsk undervisning skulle afskaffes, men når ca. 1,5 milliard af jordens befolkning har kinesisk som modersmåls sporg, så det vel kun sund fornuft at vi lære lidt af det sporg.

Der vel ingen der tror på verdens ældste kutur afkaffer deres sporg hvorimod dansk vil forsvinde i løbet af de næste hundre år da i global verden er ganske overflødigt, at skulle bruge så meget tid på dansk undervisningen.

Mvh

Ser ikke nogen Anonym
god grund til at lære kinesisk, når kommunikationen over grænserne foregår på engelsk, hvilket forøvrigt fungere ganske godt.

Skulle man så ikke også indføre spansk, da det er det andet største primærsprog? Hvor skal man stoppe?
At lære et sprog som kinesisk vil betyde at andre ting vil blive skubbet ud, med mindre eleverne skulle have flere timer i skolen.

anonymt Anonym
Jeg er enig med dig Claes... Jeg mener også man burde indføre kinesisk i undervisningen måske som en alternativ i stedet for tysk, fransk eller spansk... For som du selv siger er der stor del af verdens befolkning som taler det, så hvorfor ikke benytte sig af det, da det giver større muligheder for kommunikation. Samtidigt ligger der som sagt også meget fremtid i kina/kinesisk, så mon ikke det er på tide vi gøre noget ved det...
Her skal det også siges at jeg vil læse kinesisk her til næste år. Så min interesse for Kina er selvfølgelig stor.

kend din kunde handelsmanden
Hvis du er erhvervsmand og gerne vil eksportere til et eller andet land, er det en forudsætning for at få ordren i hus ofte, at du kan kommunikere med kunden, på kundens præmisser, du skal have et indgående kendskab til kulturen.
Sådan er der så meget.
en tovli køvenhavner har svært ved at sælge noget som helst til en stout jyde.
Så jo, det ville være en hjælp for nogle, men nu er det sådan at kinesisk, hvad er det? der findes et hav af afarter, bare tænk på de Danske sprogforskelle, bare få år tilbage var der ingen køvenhavner der forstod en sønderjyde. der er altså store sproglige forskelle.
Derudover kan du til enhver tid studere kinetisk på universitetet og engelsk er nu lettere.
Så hvorfor kinesisk?

Også Uenig aristoteles
Engelsk er og bliver det foretrukne forretningssprog i denne verden. - det har franskmænd, spaniere og langsomt også sydamerikanere begyndt at sande.

al kommunikation, EDB, internet foregår og vil foregå på engelsk, om man vil det eller ej, - alt andet vil blive for dyrt og skabe vild forvirring.

hvordan skulle Danmark kommunikere generelt med kinesiske skrifttegn?? og hvad skulle hovedparten af de danske skoleelever bruge det til? og spilde deres tid på det for?

i kundepleje øjemed kan det da godt være at danske eksportfirmaer ser deres fordel i at uddanne nogle af deres nøglemedarbejdere til at kunne kinisisk i fremtiden, for at kunne gøre sig på dette kommende gigant marked.

det sker jo allerede for danske firmaer der er aktive i lande som Japan og Arabien.

men at ALLE danskere skulle spilde deres tid på at lære kinesisk, som er noget af det sværeste fremmedsprog, man kunne kaste sig over, ville være galamatias - spild af tid og resourcer.

realisten

Det forstår jeg udmærket. claespedersen
Fornuftigt og jeg kan ikke forstille mig en fremtid i en moderne verden, at vi her i Danmark ikke skulle lære mere om Kinas kultur og historie, og vi får nok ikke lige med samme indført kinesisk undervisning i skolerne. Men mon ikke det kommer ind som et valg fag i løbet af 5 til 10 år og jeg ganske overbevist om der i fremtiden vil være utrolig store muligheder for dansk erhvervsliv Kina.

I Kina er der 1,3 millioner mennesker der bliver uddannet på deres universiteter om året og det klart et land der uddanner, så mange højtuddannet mennesker vil komme til spille en meget større rolle i verden, og mange rejser ud i verden.

Men derfor har vi Danmark meget viden i forhold til miljøforurening i kraft, af vi har været mere åbne om vores problemer og vores vedvarende energi som vindmøller vil vi helt sikkert kunne tjene mange penge på i et land som Kina i fremtiden.

Men ellers finder jeg også Kina historie og kultur utrolig interessant, og de helt klart meget gammel visdom som bruges i en moderne verden og de har en gammel økologisk visdom, som vi drage stor nytte af i en moderne verden.

Mvh

Det er en påstand. claespedersen
Jeg kan dog ikke se der skulle være noget til hindre for vi indførte Kinesisk udvisning i skollerne og jeg ganske overbevist om at fremtidens dansker vil være glade for at have en større indsigt i den kinesiske kultur og historie.

Hvordan kan man dog forestille sig at verdens ældste kultur ikke kommer til spille en meget større rolle i fremtidens verden.

At engelsk er det sporg der kan tales af flest er der ingen, og vi også må gøre mere ud af unge kan begå sig på engelsk kan jeg kun støtte.

Personligt tror jeg ikke vi taler dansk i Danmark om 100 år og hvorfor bruge penge på undervisning i sporg der talles af 5 millioner af 10 milliarder mennesker på jorden.

Mvh