Indianer musik...?

Indianer musik...? anonym
Nogle gange på gågaderne rundt omkring i DK støder man ind i nogle mennesker som er klædt ind i indianerkostumer og spiller på nogle pan-fløjter akkompagneret af noget baggrundsmusik. Hvad kalder man sådan noget musik? Tænker her på genren. Og er der nogen der kender nogle navne på sådanne "grupper" med den musik? Kunne godt tænke mig at høre nogle numre med det - evt. CD.

Næste gang taenksomq
du ser dem, så spørg dem selv. Ofte har de faktisk indspillet en cd, som de sælger til interesserede.

Jeg synes nu, at de er bedst live. Specielt når der er mange. Så bliver man helt fortryllet af deres musik. Jeg så engang en trup på 10, der også løb i rundkreds, så deres fletninger hvirvlede i vejret, mens de spillede. Det er sjældent, at gademusikanter er så gode. Det fik hele gågaden til at live op.

det er vel tobytouch
Latinamerikansk.

øh, verdensmusik, andes-musik.

Altså musik fra andes-bjergende i peru, chile osv.

har en gammel plade, der hedder ,,flutes des antes,, - fantastisk. Dem på strøget spiller ikke halvt så godt...

Du kan også prøve mellemfolkeligt samvirkes butik i borgergade, der har stort udvalg i verdensmusik. :)

vh

Indianermusik Sandorbosnyak7@gmail
Indianernes musik er som andre naturfolk præget af den natur der om giver dem:urskov, præie, bjerglandskaber o s v. Da Kolumbus kom til amerika, og senere katolske præster, havde de instrumenter med, som indianerne ikke kendte i forvejen: harper, forskellige strengeinstrumenter, måskde mindre orgler. Indianerne blev meget begejstrede for den nye musik, tog den til sig, skabte selv tilsvarende instrumenter af de materialer de havde ved hånden. Det udviklede sig til musik præget af naturen og den katolske kirkemusik. Atter et eksempel på at kultur sammenstød godt kan føre noget godt med sig. Der findes utroligt meget musik af den slags på bibliotekerne. Ellers på musikafd. på nationalmuseet. De kan sikkert gøre dig en hel del klogere. Hilsen Sandor - Ikast