Indkøbsassistent

Indkøbsassistent Laila Andersen
Jeg skal til jobsamtale i morgen og kunne tænke mig at vide hvad skal man kunne som en indkøbsassistent?? Hvordan skal man være? Hvilke kvalifikationer skal man besidde?
Min baggrund er akademisk.

På forhånd tak

typisk jobbeskrivelse dulkis
-Indhente priser fra leverandører samt sikre gode kvaliteter og hurtige leveringer.
-Daglig kontakt til leverandører og disponering af varer.
-At følge op på produktion og leveringer og at foretage justeringer på produkter.
-Ordrebehandling og opmærkning af varer og vareprøver.
-Support til indkøbsansvarlig

Nu har de selv indkaldt dig til samtale og det har de vel en god grund til, men man kan jo ikke sige din baggrund er den mest almindelige for en indkøbsassistent mere almindeligt er det nok at have en uddannelse indenfor handel, indkøb eller kontor.
Nogle gange kendskab til import af varer eksempelvis fra fjernøsten.
- og så nogle it-kompetancer som

Kendskab til Microsoft Office og et økonomistytem f.eks. Navision eller lignende. Og så elsker alle exel - af en eller anden grund, jeg aldrig helt har opfattet. [:D]
Sikkert forventes der også engelsk på rimeligt højt niveau i skrift og tale.

Nogenlunde sådan ser de ud i Dansk Supermarked - indkøbsassistenterne.

Der er en fælde ved det her... Indkøber
...pas meget på at Du ikke ender som den der sidder med statistikker og dokumentation i længden. Så arbejder Du nemlig for de andre, dem der tager beslutningerne.

Der er i indkøbskontorer en vis fare for, at specielt piger bare bruges til denne slags assistentjobs, mens drengene meget hurtigt og vha. albuerne bliver de egentlige indkøbere, selvom de måske "kun" er udlærte og ikke med lang uddannelse.

Så det er fint at starte der, selvom det måske er lidt lavt satset til en akademiker. Meld dog klart ud om at Du er interesseret i at gå videre. Spørg om de karriereforløb de typisk har.

Hvis jeg var dig ville jeg hellere søge noget i retning af management trainee, eller i hvert fald stile imod det hen ad vejen.

Held og lykke.