Ingen SU til hjemmeboende!

Ingen SU til hjemmeboende! Anonym
Personligt synes jeg at SU til hjemmeboende er latterligt. Jeg er selv 17 år, og har arbejde ved siden af. Når jeg bliver 18 næste år er SU ikke noget jeg "trænger" til! Kan sagtens overleve uden! Jeg har kammerater der får SU og de penge bliver drukket op. Jeg kan ikke forstå hvorfor staten skal betale deres drukture.

-Jeg synes det er fair nok at "udeboende" studerende får SU, men hjemmeboende skal ikke have en rød 5 øre!

Udeboende har mange andre udgifter, som hjemmeboende ikke har!


De penge kunne bruges på noget nyttigere! Ældre, skoler m.m.

!!! anonym
Hvis jeg ikke havde fået S.U. da jeg var hjemmeboende, havde jeg ikke fået morgenmad, frokost og transport betalt. Min mor (enlig forælder) ville/kunne ihvertfald ikke ofre penge på sådan noget. Tilgengæld skulle jeg ikke betale for at bo hjemme så længe jeg fulgte mine studier og fik ordentlige karakterer. Min pointe er at du kan ikke skære alle over én kam. Ikke alle har mulighed for at tage et fritidsjob, ligesom ikke alle forældre har råd til at "forsøge" deres hjemmeboende børn efter at børnebidrag og tilskud forsvinder. Du er heldig at du er en af de priviligerede og forhåbentlig går det dig godt her i livet.... men ikke alle er lige så heldige som du.

abe? faith
Hvor dum er du egentlig? Det er sgu da langt fra alle der bruger det på drukture. Desuden, man har sgu ikke meget overskud til fritidsjob hvis man studerer, med mindre man ikke gør med meget ud af det. Man har i forvejen en spareregel med at man skal være 18 år, før man må få. Skal der spares penge så skal det være på bistand. Hvis man er mere centreret om sin uddannelse, vil man få bedre karakter, i forhold til hvis man skal skynde sig at lave dem i den sene nattetime. Det giver bedre uddannelser, hvilket betyder flere penge, hvilket betyder mere skat. Prøv at tænke på folk hvis forældre ikke er loaded med penge, her bliver man selv nød betale nødvendige(tøj, transport, skole artikler osv) ting, og det til at forsøde vores liv, så vi ikke lever som en lus.

Tumpe.. Anonym
Du taler vidst af uerfarenhed der min ven.. Og man kan tydeligt høre du kun r 17 år.. d kan sku være dyrt nok at bo hjemme, måske du har en mor der varter dig op i begge ender men d har langt fra alle!

Så tænk dig lidt bedre om før du kommer med sådanne kommentare en anden gang, tak!

17år!! kriax
Man kan godt høre at du er 17. Vent til du bliver 18 så vil du se hvordan ting bliver dyre. Blandt andet bus kort. Jeg får 1000 kr i su (pga. mine forældres indkomst, hvilket skal siges jeg ikke for nogen økonomisk gavn af) skal samtidig betale 1500 for at bo hjemme, 3zoners buskort, telefon regning, trænning samt passe min fritids interesse og lektier. Nu ved jeg ikke hvor meget andet du laver andet end at arbejde og studerer, men det lyder tydeligvis som om at du har masser af tid til at arbejde. Selvfølgelig kunne jeg droppe min fritids interesser osv, men så ville der ikke være meget social liv tilbage.

Hvis man får i hovedet og røv og ikke rigtig har andet at lave end arbejde vil jeg gi dig ret i din påstand, men jeg må nok bede dig om at vende tilbage for at profilere din påstand når du har levet livet som 18 årig i et halvt års. (På forud sætning af at du ikke får anden indkomst end fra dit arbejde samt betaler alle udgifter selv.)

du er vist ikk for klog.. karamel
kan godt se at man kan blive lidt irreteret over at der er nogen andre der for penge for ikk at lave noget... men jeg får 2100 i su.. betaler så 1000 kr til buskort, 600-700 til smøger, 300 til frokost.. så er der ikk så meget tilbage til det der druk som du skriver om... tøj?? heller ikk.. hyggetur med veninderne?? heller ikk.. og jeg er bestemt ikk doven, ville gerne have et arb, det er bare svært at få når man er over 18.. ikke alle arbejdsgivere vil betale den ekstra løn som det nu koster når man er over 18.. så bare vent og se til du blir voksen..

...Tænk Dig Om... Kate
Det er absolut heller ikke let som voksen at få tingene til at hænge sammen med en SU...

Jeg er 29 år og har valgt at starte en ny 2-årig uddannelse, da det desværre er nærmest umuligt at få job med min nuværende uddannelse.

Min nye uddannelse berettiger til SU, men når man har opbygget sig en tilværelse med faste udgifter (hvilket jeg er sikker på, at alle har i min alder) så er det ganske frustrerende at skulle tilbage til SU som indkomst. Men jeg har valget mellem dette eller konstant arbejdsløshed og dét vil jeg bare ikke!

Det er korrekt som én her skriver, at det er meget svært at finde et job ved siden af studierne når man er over 18 år - så her har jeg heller ikke mulighed for at supplere!

Jeg ved godt at dit indlæg sikkert er møntet på nogen der er yngre end jeg, men under alle omstændigheder er det ikke et retfærdigt angreb... Der er da sikkert nogen der bruger deres SU til druk og fester, men temmelig sikkert kun de der i forvejen får alt betalt hjemmefra - ellers er det ganske enkelt ikke muligt at overleve!

Men hvis du mener det er så frygteligt at unge mennesker får SU, så håber jeg ikke at du selv bliver så "grådig" at du søger SU bare fordi du kan! Du siger jo selv at du ikke behøver det! Ikke alle er født med en guldske i munden!!!

Genbrug Mor til ung på SU
Jeg vil lige genbruge et indlæg jeg skrev da SU'en til hjemmeboende blev sat ned:

Jeg er blevet smadder harm over regeringens udspil om at nedsætte SU én for unge hjemmeboende. Og det harmer mig at denne ydelse omtales som café penge.
Da min søn for et halvt år siden fyldte 18 og derfor begyndte at modtage SU, mistede vi tilsvarende børnefamilieydelse for ham.
Vi har lavet den aftale at han ikke skal betale for at bo hjemme, men at han til gengæld selv skal betale sit tøj, sko, fritidsaktiviteter mm.
Han hører til de unge som har ambitioner og som derfor bruger rigtig meget tid på sin skole - går på HTX - og derfor har han ikke meget tid til overs til et fritidsjob.
Min mand og jeg hører til de lavtlønnede og vi er glade for at vores søn gerne vi nå videre end vi gjorde, men vi har ikke de store midler til at hjælpe ham økonomisk.
At kalde SU´en til hjemmeboende café penge synes jeg er en hån mod de forældre, der som os, ikke har økonomisk mulighed for at hjælpe vores børn.
Regeringen har en handlingsplan om uddannelse til 95 % og videregående uddannelse til 50 % af en ungdoms årgang, Men det bliver svært at leve op til når SU´en sættes ned.
Jeg forstår godt at studerende med børn har behov for flere penge, men mange af de hjemmeboende har altså også brug for deres SU - og ikke kun for at bruge dem til at gå i byen for.
Hilsen en mor.

18 år Statstyven
Vil det sige, at du ikke fik hverken morgenmad eller frokost, da du var 17 og ikke fik SU ?

Eller begyndte du at spise enorme mængder, den dag du blev 18 ??

Eller eller blev din mor lige pludselig meget fattig, den dag du blev 18 ???

Tænk lige på.... En mor
....at børnefamilieydelsen til barnet falder væk når det fylder 18 år!

Tumpe... øøøh..! Anonym
Jeg vil sige det sådan her... Jeg arbejder 3 gange om ugen + går i skole (gymnasium 2.g).. Jeg har en løn på ca. 2500-3000kr pr. måned. Jeg spørger bare:

-hvorfor skal jeg have lidt over 1000kr ekstra... Kan informere dig om at jeg kun bruger ca. 1500kr på mig selv om måneden! Jeg har en konto med mange penge stående i det at jeg får mange penge til års hver måned. Hvis unge bare havde lidt øknomisk sans, ville en fjernelse af SU'en til hjemmeboende ikke være noget problem!

Nej mine forældre giver mig kun tøj, føde vasker tøj o.s.v. Jeg kan bo gratis hjemme så længe jeg studere!

*Apopo jeg er vild med den måde folk sviner hinanden på i de her debater: abe, tumpe m.m. Velkommen i børne haven!

Okay: Anonym
Jeg arbejder som før sagt, 3 gange om ugen og spiller fodbold 4 gange om ugen... Det er ikke noget problem for mig at nå det hele!! Men okay, nogen mennesker kan bare ike planlægge deres tid..

... Anonym
Så staten skal betale for at du ryger... øøøøøh... Så stop, det er ikke svært!

Forresten ved du at man kan få togkort(månedskort) til halv pris hvis man er på SU?!

Så har vi allerede sat dine udgifter ned med
500 kr (tog) + 600-700kr på cigaretter.. 1200kr i alt...

Jeg har allerede sikret mig et job efter jeg er blevet 18 til 103,36 kr i timen. + lørdags og søndags tillæg, aftentillæg (efter kl. 17) 50% oven i! mere du vil vide?!

Jeg tænker Anonym
Jeg tænker nu mest på gyminasie elever! din aler er måske ude for den her kategori, + jeg går ikke ud fra at du bor hjemme, i såfald er det fandeme sørgeligt!

Anonym hvad uddanelse ? Anonym
Hej Anonym , jeg kunne godt tænke mig at høre , hvilken uddannelse du er ved at tage , siden du har så meget tid tilbage efter lektier ?

hmm... kriax
Det vil altså sige at du får betalt alle udgifter af dine forældre siden du kun kommenterede hvornår du arbejdede, eller hva?

Jeps... kriax
Kunne du ikke også lige skære ned på mine udgifter.

Og hvor katten har du lige fundet det job på jobmarkedet. Det lyder næsten for godt til at være sandt :-) (Ikke fordi jeg mener det er usandt)

Kan ikke sammelignes... kriax
Det at du ikke betaler for at bo hjemme, og det at dine forældre betaler en del af dine udgifter gør at man ikke bare kan bruge dit eksempel som grundlag for at afskaffe SU'en for hjemmeboende.

Jeg har skam god øknomisk sans, men da jeg skal betale: alle mine udgifter selv, det som svarer til dine personlige udgifter for at bo hjemme og ikke er så heldig at have penge til overs, så har jeg i den grad brug for den tudse ekstra som er det jeg har mulighed for at få i SU.

Jeg kan høre at jeg har lidt mere brug for SU end du har, så du er da velkommen til sende den til mig siden du ikke kan se en mening med at du selv får den :-)

Mvh.

Uddanelse: Anonym
Jeg går i 2.g!

Forbindelser Anonym
jeg har forbindelser til et plejehjem hvor jeg kan få studie job som Nattevagt/køkken hjælp i weekenderne!

Fattig?! Anonym
Og du kan overhoved ikke klare dig uden den sum penge eller hvad?!

Udgifter Anonym
Tøj et par gange om året, transport. Ellers ikke noget jo mad og tøjvask..

Du kommer langt i livet beritom
Bravo....andet kan man ikke sige til dit indlæg

Så rigtigt beritom
Du er ved lære det min ven, med det samme man røre ved noget som folk tager for givet, så overfalder de en både fysisks og verbalt.
Du har en samfundsmæssig indsigt og forståelse som alle de andre "kloge" studerende aldrig vil få.
Du fremstår som den rigtige i denne sammenhæng og de andre som bøller og uvidende ignoranter.

??? Anonym
Ironisk eller mener du det?!

du er sør'me dygtig hva'??? lahrmer
Der har du nok lige skudt papegøjen...hva'???
nu er det sådan, at det ikke er alle der er lige som dig: har et job med en fed hyre og tilmed sikret sig en plads til når du bliver 18...og derudover er du jo en af de heldige, der åbenbart ikke har det særlig hårdt i skolen...der er altså nogen, der ikke kan overskue et job ved siden af sin uddannelse...er det bare lige meget??? Jeg kender flere, der har opgivet både job og næsten al fritid for at overskue skolen...og jeg er selv en af dem!!! det er hårdt for nogen, men det lyder til at du har det legende let!!!

Planlægning Anonym
Hvis man bare planlægger sin tid skal det nok gå! Det er den måde jeg får det hele til at blive "legende" let på!

Ingen kære mor mascha
Din ide lyder som så meget fornuftig- dog ikke helt realistisk. Jeg er selv udeboende på SU, det har jeg jo ikke altid været. Det kan altså godt være at dine venner har eller drikker deres SU op, men det er der også folk der ikke gør.
Mine forældre arbejdede og betalte deres del af skatten, lige indtil at de begge kom ud for en ulykke, begge er de ikke længere i sand til at arbejde, de havde intet opsparet(hvilket er svært med 4 børn) og modtager den dag idag ivalidepension, og der er ikke meget at rykke rundt. De havde da ikke længere råd til at forsørge os med tøj, buskort etc. Dog skulle vi ikke betale for at bo hjemme, men der er altså folk, der bliver nødt til at opkræve et mindre symbolsk beløb fra deres studerende børn om de vil det eller ej. Ellers er jeg dog enig i dig med at folk der har indkomst til at forsørge deres børn hjemme/udeboende burde gøre det, så SU går til de der ikke har mulighed for at få økonomisk støtte hjemmefra. Måske skulle du en anden gang kigge dig over skulderen for at se hvad der foregår i samfundet, frem for bare din baghave, som du har gjort i dette tilfælde

Til: Kriax og Karamel mascha
Kriax: Hvordan kan det lade sig gøre at du får udbetalt 1000kr pga dine forældres indkomst, men skal betale 1500 kr for at bo hjemme?Jeg går ud fra at du har et arbejde ved siden af, hvilket du ikke skrev noget om- men ellers er dette regnstykke jo fysisk umuligt?????

Karamel: Su går altså ikke til at forsøge dig ,med smøger- og det beregnes som en luksus da det er en last- og frokost- lav dog en madpakke- hvor svært kan det være???? Jeg har sgu da ikke råd til at købe frokost for så mange penge hver måned, sorry men jeg synes du klynker uden noget at ha det i. Jeg er godt nok uenig i det ham den 17 årige har skrevet, men mange af jer andre(ikke alle)lyder ret så forkælede. Husk at vi i dette land er så privilegerede at vi rent faktisk får penge for at gå i skole, hvilket ikke er muligt i mange andre lande, jeg synes SU er et meget rimeligt beløb, da det sikrer enhver studerende en acceptabelt levestandard(dog uden luksus) og selvfølgelig ønsker man tit at man har råd til mere, men så er det man må prioterer.
Og det med at man er uengageret i sit skole/uddannelsesforløb fordi man arbejder- har aldrig hørt mage til fis. Jeg læser 2 år på handelshøjskolen, og har studiejob ved siden af(15 timer) og har et snit på 9,66.Så man er ej uengageret fordi man kan/vil tjene lidt ekstra ved siden af sine studier. Og det at sige "jeg kan ikke arbejde ved siden af pga skole for det er for meget" tyder på en meget slap attitude? Ydermere tror jeg at det er muligt for alle at finde et job uanset alder, måske har man ikke prøvet nok, føren jeg fik mit nuværende job, havde jeg sendt min. 60 ansøgninger ud, og var til lige så mange samtaler, det lykkes til sidst hvis man bare er vedvarende nok(jeg var uden arbejde i 3 måneder). Denne adresse et jobforum for alle studerende:www.moment.dk.

Latterligt Anonym
Fordi du lige har et tilfælde hvor SU er retfærdigt betyder det ikke at jeg ikke har ret! Største delen af hjemmeboende har slet ikke brug for SU! Du bør derimod kigge på at grunden til at folk bliver sure er:

At de får frataget nogle penge... (som de egentlig godt kunne undvære!)

Jeg mener det beritom
helt sikkert

SU væk?? i må være dumme!! SUmanden
Alle jer der synes SU skal væk i kan da bare vælge den fra hvis i ikke gider havde den, vi andre vil meget gerne havde den da det at finde et job som 18årig og studerenden er svært nok iforvejen og vi ikke har forældre der giver tøjpenge og betaler vores telefonregning og sådan noget... prøv at fat at der er nogle der har det bare lidt hårdere end dig... men hvis du klager sådan over SU så kan du bare lade være med at få den der er jo ingen der siger du skal få SU, det er jo ikke lov at man skal modtage SU det er valgfrit, og hvad den enkelte bruger sin SU på kan være op til den enkelte og reger faktisk ikke dig.

vrøvl dfæø'
det er jo latterligt at skrive der er personer der faktisk kan have psykiske sygdomme eller andet der ikke kan få arbejde og er under eller over 18 så jeg syntes du skal tænke dig om inden du skriver sådan noget pis.