ITALIENSK IS - OPSKRIFT SØGES

ITALIENSK IS - OPSKRIFT SØGES Tinsen
nOGEN DER HAR OPSKRIFTER PÅ GOD ITALIENSK IS ?
GERNE FEDTFATTIGE

Opskrifter mk2009
Hej Tinsen,

Prøv www.alletiderskogebog.dk
Denne hjemmeside indeholder flere forskellige opskrifter på italiensk is...og meget meget andet :o)

Jeg bruger selv hjemmesiden ofte for, at blive inspireret til nyt og anderledens.

God fornøjelse herfra...

Spot!!

Svar Er der altid
Kender ikke en italiensk is opskrift [:(],
men prøv en mælke-is opskrift/chokolade-is opskrift:

(PS: De er gode[;)])

Mælkeis
Ingredienser:
10 æggeblommer (str. store)
250g. sukker
2 vanillestænger
1 liter sødmælk

Mælke-is:
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en luftig "æggesnaps". Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud. Kom korn og stænger i en gryde sammen med mælk og resten af sukkeret. Bring mælken i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld 4 dl af den varme mælk over i "æggesnapsen" under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1/2 min. eller til den bliver lidt tykkere.Må ikke koge. Køl blandingen. Si den over i en metalform (ca. 3 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Cokolade-is
Ingredienser:
3 dl. fløde
3 æggeblommer
2-3 spsk. flormelis eller sukker
100g. mørk chokolade eller 4 spsk cacao
2 dl. piskefløde, pisket

Bland fløde, æggeblommer, og sukker i en gryde. Varm blandingen igennem under kraftig piskning, til cremen er tyk, den må ikke koge. Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i den varme creme. Lad cremen køle af. Pisk af og til i den. Frys cremen 4-5 timer. Tilsæt den piskede fløde under omrøring, når isen er halvt frosset. Lad isen fryse færdigt. Vend isen ud på et fad, eller skær den i skiver. Pynt med flagede, ristede mandler og flødeskum.

Velbekommen [:)]