Janteloven

Janteloven Louise pigen
Hej

Vi lever i dette dejlige land, som "ligger under" for Janteloven. Mange siger at de er modstandere af Janteloven, men samtidig bliver folk hele tiden svinet til.

Jeg er selv stor modstander af den, men samtidig, hvis jeg f.eks. læser om nogen, som siger en masse godt om sig selv, bliver jeg sån lidt ,,hold nu kæft hvorfor tror du, at du er så fantistisk?"

Så samtidig med at jeg selv og mange jeg kender mener at vi ikke følger Janteloven, så er den der jo et eller andet sted.

Nu spørger jeg så:

Kan danskerne ikke slippe Janteloven fordi det er sådan mange er/har været?

Er Janteloven egentlig god i små doser?

Burde vi egentlig ikke bare alle sammen være lidt bedre til acceptere hinanden?

Til dem som kender den positive Jantelov er det så ikke den Jantelov man burde kende?

Jeg spørger og håber på nogle svar

Hilsen Louise

Øst Kyst Hustlers Acex
Jeg vil da gerne henlede til en del af en sang fra Øst Kyst Hustlers. Den går ca. sådan her.

"Og janteloven betyder åbenbart at man er en nar, hvis man ikke forguder, dem der spiller smart".

Personligt tolker jeg den som værende ironisk og betydende, at janteloven er en god ting, da vi reelt ellers skulle tro på alt det lort folk går og lukker ud. Hvad er der egentligt galt med at være kritisk, så længe det ikke kommer til udtryk på en nedladende måde.

Janterne chryde
Dav...
Det geniale ved Axel Sandemoses Jantelov er, at man hverken kan være for -eller imod.
Den er der bare - og den er ganske rigtigt ironisk. Til gengæld kan den bruges possitivt, idet den giver forklaring på vores adfærd overfor hinanden. Hav den lidt i tankerne og bliv mindet om, hvor du måske lige skulle se lidt ind ad.
Iøvrigt kan det svært anbefales at læse lidt Sandemose.

Fuck Jante Sille<3
Janteloven er Danmarks største problem. (På nær Dansk Folkeparti)

Den fylder desværre alt for meget i
vores samfund.
Jeg kender utrolig mange mennesker, der ligger under for den afskydelige "lov". Som danskere er vi opdraget, på en eller anden måde, med den. Vi skal ikk' tro, at vi er noget. Vi skal ikk' tro, at vi kan finde ud af noget...

Men det at være en smartass er bestemt IKKE det samme som at have selvtillid og selvværd.

Mange danskere lever et 8-talsagtig gennemsnitsliv. De forsvinder bare i mængden. Som små grå mus.

Men det kan ikke være rigtigt! Mange brænder inde med deres meninger, fordi de er bange for at skille sig ud. Det er smadderærgeligt!

Vi er nemlig frygtelig bange for at blive upopulære. Men hey! Er det ikk' bedre at være elsket af nogle og have enkelte gebrokne modstandere, end at være den ingen har en holdning til?

Så piger og drenge: Det er altså helt fint at tro på sig selv, så længe man husker at glæde sig på andres vegne.

Selvtillid er ikke lig med egoisme.

Så ret ryggen og gå verden i møde!

Hvad er Jantelov igrunden T-rex
Det er et mærkeligt begreb der ofte bliver misbrugt.

Jantelov kan være misundelse over at naboen har f.eks. en højere levestandart end en selv.
Det er nok meget menneskeligt og ikke nødvendigvis specielt dansk. Men det er ikke en konstruktiv følelse da den går ud over en selv ved at gøre en bitter.

Jantelov kan også være at man ikke lige med det samme accepterer den nye chef eller ekspert der kommer og skal føre sig frem fra dag 1.
Igen er det nok meget menneskeligt og ikke nødvendigvis specielt dansk. Man skal lige pisse teritorrier af og med tiden går det så i ro.
Jeg tror egentlig ikke at der er ret mange der bryder sig om at en helt ny kommer til en sammentømret gruppe og vil lave det hele om. Her skader det vel ikke at føre sig behændigt frem som ny.

Endeligt er der en del der misbruger begrebet, fordi folk synes de er nogle pralhalse og blærerøve. Men ingen mennesker gider at høre på overdrevet pral og blær. Der er næppe heller ret mange mennesker der i længden gider at omgås folk der går rundt med høje tanker om sig selv. Så tror jeg sgu egentlig at det er ligemeget om man er dansker eller noget andet.