Jeg er en morder

Jeg er en morder MikeFive
Det mener en masse vegeanere i hvert fald, da jeg er en af de mange som nyder et godt kødfuldt kraft-måltid hver dag..
Men hvad med jer andre? I som ikke er vegeanere. Får I engang i mellem dårlig samvittighed når I sætter tænderne i en saftig steak??? Og i så fald, er det så pga. dyrevelfærd eller er det af miljømæssige hensyn?
Det skal siges, at jeg selv kan godt have visse skrupler af og til. Mest af hensyn til miljøet!

God weekend

svar its me
Jeg er fuldstændig dobbelt moralsk, når det kommer til kød. Jeg spiser gerne en saftig oksebøf eller sætter tænderne i en velsmagende flæskesteg, uden jeg oplever nogen form for dårlig samvittighed. Ligger der derimod en lille haresteg foran mig, ja så spiser jeg af princip ikke det. Tilsvarende har jeg det med hund og kat, men en lille kylling - ja tak det siger jeg skam ikke nej til.
Ovenstående til trods for at jeg udemærket er bekendt med, at grisen er et yderst intelligt dyr, mens en hare efter al sandsynlighed ikke har samme tankevirksomhed.

Dårlig samvittighed... piglet45
...får jeg kun når jeg tænker på mit blodtryk og mit kolesteroltal.... [:D]

Selvfølgelig tænker jeg også på om dyret har været glad og sådan.......bullshit! Nej, det har jeg sgu ikke råd til.

Hvad med den hare? MikeFive
Hvad er der lige med den haresteg? :) Fortæl!

Selvfølgeligt Hecate
Jeg tænker over det hver gang jeg køber ind, jeg er stoppet med at spise gris og ko fordi jeg ikke synes de danske landmænd (eller nogen landmænd for den sags skyld) er i det for at lave sundt, godt kød ud af sunde, stærke dyr - alle landmænd jeg har rendt ind i har en meget lad holdning til det med dyrevelfærd og tager sig ikke af hvis de har et behov for at få skudt f.eks killingerne i foråret. Skal lige siges jeg er jydepige, opvokset på landet.

Idag lever jeg praktisk talt vegetarisk, ikke fordi jeg gør det bevidst det er bare noget jeg er vokset ind i. Jeg er en af dem der faktisk bliver lidt vred over kommentarer som "det har jeg sq ikke råd til" for i min verden er jeg som menneske forpligtet til at sørge for at de arter der "ligger under mig" har det godt, socialt ansvar i udvidet form. Får kvalme når jeg tænker over at vi i vores senmoderne samfund, stadig er mennesker der mener at dyr ikke har en smertetærksle, et følelsesliv og en opfattelse om deres egen eksistens.

Jeg er ikke morder - jeg er øverst i fødekæden dulkis
- men det er ikke alt de tilbyder mig, jeg har lyst til at sætte tænderne i. Jeg spiser så meget vildt og fisk som muligt - tidligere også hest, men det er desværre en saga blot.

Du er et fjols Bimmer ILP
Alle mennesker er mordere!

Er du klar over, hvor mange små insekter
du tramper på hvert eneste år. Du kan ikke
gå ret mange skridt i denne verden, uden
du slår noget andet ihjel. Derfor er veganere
nogle værre hyklere!

vi spiser vores kød med god samvittighed ara
Vi kan nemlig sidde og se dem gå ude på vores marker som de går på hele sommeren. Om vinteren går de i løsdriftstald og hygger sig. Behøver jeg at sige at vi er økologer og spiser helst kun økologisk kød.
Jeg kan forstå vegetarianere men veganere er lige lovlig frelste nok efter min smag. Desuden er mennesket en af de få dyrearter, der har tænder til både kød og vegetarisk kost og det er der selvfølgelig en mening med fra naturens side.

Hmmm.. MikeFive
Vegetarisk? Dvs. du spiser kylling, æg og fisk? Eller?

Råt kød nuanceret debat
jeg elsker også rå grønsager - men det skal være levende og frisk.
Sushi er super.

Ok den filosfiske del er ikke så fed - et andet væsen skal jo lade livet for at vi skal mæske os i deres lig![:O]

Men ok . i veganer ædere - dræber jo også liv - planter! Eller de hører til mineral riget???
Så er I ikke dobbeltmoralske?[:O]

Ellers spændende diskussion - den enes brød, den andens død[:$]

kødæder dobbeltmoralsk
Hold kæft, hvor er jeg dobbeltmoralsk! Jeg elsker dyr, og hader tanken om at et dyr skal lade livet for at jeg kan spise mig mæt i de retter som mine smagsløg tilfældigvis kan li'. Samtidig synes jeg fx. ikke at pandabjørnen har mere ret til at blive reddet, end andre mindre søde dyr, fordi jeg i bund og grund synes, at alle levende væsner burde have den samme eksistensberettigelse, uanset om de er søde eller klamme, for hvilken ret har vi mennesker til at bestemme det? Så mit dobbeltmoralske sind har simpelthen valgt, at lade være at tænke på det. Og for fanden, hvor smager flæskesteg og bøffer bedre end rosenkål og brokkoli...

du har ret - planter er også ara
levende væsener, så gu er det dobbelmoralsk. Desuden kan man vel sige, at der hvor vi dyrker planter til os selv tager vi jord væk fra dyrene. En dyrket mark med grøntsager, korn, kål eller lign. er monokultur så det basker og det er meget begrænset hvad der kan leve på den.[:*(]

Kaniner er søde dyr RiggWelter
Hvis man nu synes, at kaniner er søde små nuttede dyr, og slet ikke kunne forestille sit at sætte tænderne i dem.

Hvorfor spiser vegetarianer, så dyrenes mad [;)]

Nej lad dyrene spise det grønne stads, så kan jeg spise dyrene bagefter [:)] Også kaninerne og hestene.

Jeg har ikke noget i mod at spise køb, med synes dog, at det er problemmer med dyrevelfærden i landbruget.

Faktisk vel jeg godt være fortaler for at spise vildt. Disse dyr har dog i det mindste haft et naturligt liv, lige ind til de bliver skudt (lige med undtagelse af de opdrættede fasaner)

Jeg er stor kødæder. olding
Jeg spiser med god samvittighed alt også kaniner, det spiste vi meget af under krigen, og det smagte dejligt.
Jeg kan bedst lide svinekød uhm, og jeg har ikke dårlig samvittighed, for dyrerne er jo avlet til, at vi kan få kød på bordet.
Men samtidig, vil jeg gerne have at dyrerne har det godt, mens de lever, og bliver slagtet på en human måde, ikke halal slagtet kød, men helst dansk kød, det fik vi altid i gamle dage, og grisene blev fodret med gammel madrester, som blev samlet op i en grisespand, da var der ikke så meget bøvl med foderet, som i dag, og vi blev aldrig syge.
I dag skal vi til frokost, der er da både frikadeller, flæskesteg, mørbrad bøffer, lever, næsten alt fra grisen uhm, glæder mig.
jo fisk får vi da også, og øl og snaps dejlig, bare nyde livet så længe vi har det, det gør jeg nemlig.[s]

Naturligt Anonym
Får ikke dårlig samvittighed ved at spise en stor saftig bøf. Der har da altid siden tidernes morgen været dyr som blev slået ihjel for at vi mennesker kunne spise dem. Indianerne som jo levede i et med naturen slog da også bisonokser ihjel og alt andet for at spise dem. Senere kom der system i det, med landbruget. Det er en ganske naturlig ting at vi som de øverste i fødekæden slår dem som er lavere end os ihjel. Hvad med dyrene ude i naturen. De overlever da også ved at jage hinanden. skal vi også stoppe dem fordi vi synes det er synd for de små fisk at den store haj kommer og spiser dem, eller zebraen bliver spist af løverne.

Der er intet forkert i det. Det der kan være noget galt i er hvordan vi behandler dyrene. For selvfølgelig skal de behandles ordentligt og ikke lide på nogen måde.

Panda-bøf? kogekonen
SPRÆNGT BJØRN
Overskriften hentyder ikke til jagtmetoden, men derimod tilberedningen.

2 Kilo bjørnekød

200 Gram bagesoda

1/2 Kilo salt

300 Gram salpeter

100 spiseske sukker

Salt kødet lagvis i en spand. Lad kødet stå natten over. Lav en blanding af soda, salpeter og sukker i 3 liter varmt vand og lad også denne blanding stå natten over.

Hæld blandingen over kødet og lad det stå køligt et par dage.

Hæld vandet fra, kog den op og skum overfladen for urenheder og blod. Hæld vandet over kødet igen og dæk spanden med en tallerken. Lad spanden stå mørkt og køligt i cirka 4-6 uger. Kødet kan herefter spises kogt eller råt.

Rottekød? kebab Ali
Er dejligt velsmagende. Fik det sidst i Yemen i en kebabrulle. Det smagte bedre end i en shaworma grill på Nørrebro, men kødet var nok mere frisk, selvom de eneste smileys de uddeler i yemen er snittet med en krumsabel ved 3- nakkehvirvel. Også kaldet en rundbarbering[:O]