Jeg hader Vista

Jeg hader Vista denfedeselv
Jeg er så uheldig at jeg har fået ny pc fra mit firma, en dell XPS 420. Pc er sådan set ok men. Der er installeret Vista på den. Og det er da det ringeste program jeg nogen sinde har oplevet. Har haft pc i ca 2 månder nu og har kun brugt den meget lidt. Og der har stort set ikke været andet end problemer. Jeg kan i flæng nævne ting som problemer med at installer spil og andet.
Nu er jeg bare blevet så træt af min Vista at jeg vil fjerne den.
Men er der nogen der ved om jeg kan installere en normal version af XP på et 32 bit system.

OK, ok den gamle
Jeg kan godt huske den første uge med min vista.

Den var ikke ret sjovt.

Men efterhånden fandt jeg ud af, at jeg kunne hente en opdatering til Vista til stort set alle mine programmer.

Og Vista er faktisk et bedre program end XP.

Men som alle andre er jeg naturligvis træt af, at man hver 3-5 år bliver tvunget til at skifte styresystem, og at det hver gang koster penge.

Overvejer faktisk at gå over til Linux. Men der er jo lige det der med spillene.

Kan jeg godt forstå! gubbi_the_great
Jeg er heller ingen stor fan af vista (kører det dog alligevel). Dog synes jeg først du skal finde ud af om du skifter operativsystem af de rigtige grunde (De mange advarsler kan slås fra, en ny officepakke kan installeres, og langt de fleste programmer kan idag godt fungerer med vista, nogle kræver bare en patch installation eller at man retter på kompatibiliteten)

Hvis du stadig vil skifte er svaret, JA! Du kan sagtens installere vista på et 32 bit system. 32 bit er det helt normale system som de fleste computere (specielt af ældre dato kører). Er faktisk ret sikker på at din computer understøtter 64-bit. Dvs. at du også sagtens kan installerer en XP-64 bit version på computeren.

Som et alternativ til XP kan jeg varmt anbefale det linux-baserede Ubuntu:
http://www.ubuntu.com/
Det kan hentes gratis på deres side. Derfra kan man brænde det ned på en cd, og installerer fra den. Alternativt kan man vælge at hente hele skidtet ved hjælp af et program der hedder Wubi. Med det kan du installerer operativsystemet inde fra windows (altså som et program, mens du har vista åbent), og ved denne installation får du et såkaldt "dual-boot" system. Altså når du starter din computer op kommer der er lille menu der spørger dig om du ønsker at starte Vista eller Ubuntu (jeg kører selv denne version af installationen, da jeg ikke helt kan undværer windows).

Ubuntu er jo et helt andet system så nogle af tingene kan godt tage lidt tid at lære, men der ligger masser af guides på nettet, til stort set alt man kan komme ud for.
Ubuntu kan godt køre de fleste windows programmer, men det kræver at man installerer et program der hedder "wine". Du kan finde installationsguides til det på nettet.

Hvis du vælger ubuntu (som jeg lidt håber :D), må du endelig lave et indlæg til herinde hvor jeg selv, og andre dedikerede nørder, måske kan hjælpe dig lidt igennem de startvanskligheder man kan have med det.

Pøj-pøj med det

Wubi gubbi_the_great
Glemte lige et link til Wubi, hvis du vil installerer ubuntu på den måde:
http://wubi-installer.org/

Det er du ikke ene om at være ara
Har det på datterens pc og er bare grundig træt af det.[:*(]

Jeg var også træt af min vista ernst_kolding
de første dage, men nu efter 4 måneder med vista er jeg glad for systemet, det er nok det bedste Microsoft har lavet (siger nu ikke så meget [:D])

Noget af det jeg er meget glad ved er, at vista aldrig går ned eller fryser samt at vista rent faktisk er meget sikker at bruge, vista er meget brugervenligt, vel og at bemærke, hvis man sætter sig ind i systemet og vista minder i høj grad om Linux, som jeg er stor tilhænger af.

Indrømmet, vista er ikke for novicer hvis man vil ind for at ændre på systemet, men det er jo det der gør at vista ikke sådan lige er at vælte.

Ernst

Som er glad ved sin vista

Jeg hader.... Anonym
....folk som brokker sig uden at vide hvad de brokker sig over.

Vista er forskelligt fra XP. Også i kernen. Derfor kan en del programmer ikke installeres, men....

Der findes ofte vista-opdateringer til programmerne. Har du tjekket?
Vista kan indstilles til at køre et program i XP-mode? Har du tjekket?

Og XP's "normale" version ER 32 bit.

Mit vista... gubbi_the_great
crasher nu ret tit...
Har også svært ved at se hvordan det minder om linux?
Noget andet provokerende er at vista kun er i stand til at finde andre vista computere inde på netværket. Ellers skal man bruge computernavn og hele skidtet for at komme ind på en xp comp.