Jeg opfordrer til at vise sin foragt for Israels opførsel.

Jeg opfordrer til at vise sin foragt for Israels opførsel. give-peace-a-chance
Nu er grænsen noget....

Vi må vise vores afsky for de krigsforbrydelser der er i gang....

Nu må der organiseres nogen demostrationer og vise at vi danskere ikke går ind for at bombe civile.

Der må lægges et pres på vores regering for at få dem til at melde klart ud.....

Man må ikke kaste bomber efter børn....

Er grænsen nået? kristen123
Er grænsen nået?

Vise afsky for krigsforbrydelser, Ja!

Jeg går ikke ind for bombning af civile!

Hvad skal vores regering melde ud?

Nej, man må ikke kaste bomber efter børn.

Hvorfor demonstrere du ikke mod Hamas eller Hizbollahs opførsel?

Hvorfor demonstrere du ikke mod konflikten istedet, hvis du vil være så retfærdig?

Skal Israel leve med terroren, være glade og taknemmelige over dette?

Hyklerisk, i mine øjne.

M.V.H

Sympati for den ene eller den anden side Anony
forekommer noget irrelevant lige nu.

Teamwork må være det ord, der skal bruges. Teamwork over for menneskeheden. Accept af, at vi er mennesker, hvad enten vi er på den ene eller den anden side af "linien".

Jeg er lige nu HELT ligeglad med, om det var englænderne, der startede det hele (i 40'erne) eller nogle helt andre. Det, der foregår i mellemøsten, må og skal stoppe lige nu !

Det er simpelthen ikke menneskeværdigt. Og du kan finde menneskeskæbner på begge sider, der er så ufatteligt grusomme, at det næsten ikke kan passe, at vi ikke længere opfatter os selv som barbarer. Og disse skæbner er garantien for, at området ikke selv kan finde ud af at slutte kamphandlingerne. Der skal et par generationer med fred til, før de kan begynde at se den anden part som mennesker. Lige nu er "de andre" rene djævle, der truer vores liv, og som er nødt til at blive udryddet, før vi kan overveje fred.

Men det ser unægteligt sort ud, når end ikke FN-poster og "garanterede" humnitære ruter kan være i fred.

Og jeg er stadig HELT ligeglad med, hvem der startede det, vi er nødt til at gøre, hvad vi kan for at stoppe det NU.

Og det gælder den danske regering lige så vel som den amerikanske, den engelske, den tyske, den ...

Alle de, der ikke direkte er involverede i krigen, har en (lille) chance for at stoppe den, men det ser ikke ud til, at viljen er der.

Ahony kristen123
Et international pres kan stoppe krigshandlingerne fra Israels side. Det er nok sikkert.

Hamas og Hizbollah er en anden sag. Det vi ser i fjensynet er forfærdende, og det vender sig indeni. Jeg er dog fuldklar over det er hizbollahs ønske og fortjeneste. Deres sejr ligger i at vende verdens opinionen imod Israel. Hvad vi ser er uundgåelige i forbindelse med krige.

Israel viser deres militære styrke. Det gør de eftertrykkelig og har gjort det før. Formålet er vel at bombe modparten til vilje for fred. En strategi, fordi der ikke findes andre.

Når krigshandlingerne stopper, vil angrebene mod Israel dæmpes. Men stadigvæk og hyppigt ramme Israelerne. Det vil gå verdens opinionen forbi. Ingen interessere sig for selvmordsbombere og "fyrværkeri", der rammer Israel. Nogle sympatisere og kalder dem forståelig.
Ingen taler om demonstration mod Hamas eller Hizbollah efter et angreb. En sådan demonstration kan måske forsamle 50 fra mosaisk trosamfund.

Problemet er imidlertidig, at vesten kan stoppe Israel. Men kan ikke stoppe Hamas eller Hizbollah. Det du ber om, er måske fair for lokal befolkningen i Libanon. Men ikke fair mod Israel. Havde Israel ikke deres velorganiserede og dygtige militær eksisterede staten Israel ikke i dag.

Menneskeværdig?, mennesket har mistet deres værdighed for lang tid siden. Det samme har europæerne overfor jøderne for årtier og århundrede siden. De snakker menneske rettigheder, mange af de værste overgreb er sket på europæisk grund gennem tiden. Ikke kun mod jøder, men generelt.

Det du ber om, er status qou. Det kan Israel ikke leve med. Israel har måske problemer med deres fremfærd, det skyldes tildels den vestlige verden. Men de virkelige problemer ligger i hele den arabiske verden. Diktaturer, svage regeringer, propaganda og en islamisk ideologi.

Viljen kommer måske med tabt blod eller gør den?
Når alt kommer til alt, hvad kan vi bruge menneskerettigheder og FN til. Det lykkedes i europa med tabt blod, tror ikke det lykkes i mellemøsten. Omstændighederne skal være der!

M.V.H

Ikke helt i centrum Anony
Det, jeg beder om, er ikke "status quo". Heller ikke "status quo ante".

Jeg beder om, at de aktuelle forbrydelser mod menneskeheden stoppes nu og her. Og efter min opfattelse kan det kun ske ved at skyde en buffer ind imellem parterne.

Denne buffer er nødt til at være FN-styret, ellers er den ikke det papir værd, som aftalerne bliver skrevet på.

På længere sigt kan konflikterne ikke løses på denne måde, men forhåbentlig kan det virke brandhæmmende på mellemøsten længe nok til, at alle parter kan finde ud af, at der ikke er nogen mulig løsning med de midler, der er i brug lige nu.

En guerillakrig kan ikke vindes med fly, raketter og bomber. Det burde USA vide fra Vietnam og Irak.

En guerillakrig kan bruges til at overtage sit eget land, men ikke til at fjerne en militær supermagt. Det bliver Hamas og Hitzbollah nødt til at lære.

Og terrorisme kan ikke bruges til andet end terror. Det kan ikke bruges konstruktivt, kun destruktivt. Og terror kan ikke udryddes med "krig mod terror". Det kan kun bekæmpes af befolkningen, ikke af militæret.

Godmorgen kristen123
Godmorgen Ahony.

Når Israel starter den militære offensiv er det strategiske mål altid en "bufferzone".
Likvideringer, matriel destruktion, kontrolposter, sikkerheds muren fungere alle som en buffer, der vinder tid.
Indtil videre har strategien virket omend det ikke har fjernet angrebene. Fjenden skifter taktik i takt med foranstalningnerne. Læg her mærke til selvmordsbombere stort set ikke er eksisterende i Israel mere. Nu er det raketter affyret fra grænselandet, der udgør den største sikkerheds trussel mod Israel. Ligeledes er kidnapninger blevet et reelt problem.

Problemet er ikke en guerilla krig ikke kan bekæmpes, problemet er guerilla krig ikke vindes. Det er muligt at stække fjenden og ødelægge deres forhavende. Israel har vist, de er i stand til stække såden en fjende med mod terrorisme. Likvideringer af højt stående Hamas folk, kontrol poster og sikkerhedsmuren har reelt set stoppe selvmordsbombere i Israel. Det er tildels Sharons ære.

Med en FN styret militær tilstede værelse, kan de virkelig sikrer Israel? Tror mange Israelere tvivler på det.
Det kræver en slag kraftig militær styrke, der har mandat til at foretage militære aktioner. Her bliver det ikke Israels militær de skal aktionere imod, men milits grupper som Hamas og Hizbollah.

Kan engelig ikke se, hvordan forholdene ændrer sig pågrund af det. Faktisk er det muligt den FN styrke vil blive en "narresut", der ikke vil være i stand til forhindre angreb rettet mod Israelsk grund. Det kunne medføre en ringe sikkerheds situation, der vil fratage Israels ret til at indgå militære operationer på fjendlig grund.

Helt sikkert, vil en sådan FN styrke vil være en torn i øjet på samtlige milits grupper i mellemøsten. Frygter en FN styrke bliver mål for islamistiske terror angreb. Eller en FN styrke vil blive brugt som "skjold" for milits grupperne.

M.V.H