Jeg overvejer stærkt at droppe ud. Hvad synes I?

Jeg overvejer stærkt at droppe ud. Hvad synes I? Anonym
For at gøre en lang historie kort mistede jeg min far for 4 år siden. Det medførte at jeg ikke gik i skole alt i alt ca. 1 år, fordi det hele pludselig blev for meget for mig. Vi skulle flytte til en anden by og jeg skulle begynde på en helt ny skole. Da jeg mistede min far var jeg lige begyndt at have tysk i skolen, og eftersom jeg ikke var i skole i 1 år, havde jeg kun tysk i ca. et halvt år.

I 9. klasse valgte jeg så at kæmpe hårdt for at gennemføre året. Jeg kom igennem det og fik en udmærket karakter, synes jeg selv - Hvis man tænker på at jeg ikke havde gået i skole i et år på det tidspunkt.
Den skole jeg gik på var ikke en alm folkeskole, men en special ungdomsklasse for unge som mig der f.eks ikke havde gået i skole i længere tid, eller mistet lysten til at gå i skole. Derfor var man kun i skole 2-3 timer om dagen, så det var ikke meget.

På den ovenstående skole havde jeg ikke tysk ^

Nå, men sagen er den at jeg begyndte i 10. klasse på en privatskole til august i år. Nu skulle jeg pludselig til at have tysk og matematik (som jeg aldrig har været god til). I timerne gør jeg virkelig et forsøg på at prøve at forstå hvad det er opgaverne går ud på, men jeg kan virkelig ikke finde ud af matematik - og tysk er stadig helt nyt for mig. Jeg har en lærer som jeg kan mærke ikke rigtig bryder sig om mig, og der har været alt for meget pigedrama i vores klasse. Nu synes jeg bare at det er ved at være for meget, så jeg overvejer at droppe ud og begynde at arbejde indtil jeg kan begynde på min ungdomsuddannelse

Jeg kunne godt tænke mig at starte på IB på et gymnasium, og af hvad jeg kan læse så kræves det ikke at man har gået i 10. klasse. Men der er vel en eller anden regel for hvordan ens karakter skal være for at man kan komme ind - Det går jeg i hvert fald ud fra.

Håber nogen kan hjælpe mig lidt på vej [:|]

IB) Anonym
Jeg glemte lige at linke til IB uddannelsen, så I kan se hvad det er for noget:

http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-internationalbaccalaureate

Du roder lidt BMW unlogged
og blander alt muligt sammen(familie - og privatliv.

Det ville nok være lidt nemmere at forholde sig stringent til dit spørgsmål. "Kan du starte på IB?"

Det kan du ikke - du opfylder ikke adgangskravene: "En dansk 1. g eller 10. eller 11. klasse i en international skole eller en national skole i udlandet."
Det betyder, at du skal i gymnasiet først og have et år der. Kan du komme i gymnasiet?
Det kan du vist ikke umiddelbart, med mindre du gør din 10 klasse og tysk færdig! Det er det du har tænkt dig at springe over , ikke? Er det ikke korrekt?
---------------
Har du 9kl. tysk eksamen?

Har I ikke en UU, der hvor du bor : UU = Ungdommens Uddannelsesvejledning?

Nej Anonym
Det synes jeg ikke at jeg gør. Jeg fortæller blot hvordan tingene hænger sammen.

Som du kan læse i det link jeg har sendt behøver man ikke tage en dansk 1.g, men man kan begynde på Pre-IB som svarer til en dansk 1.g.

Jeg har ingen 9. klasses tysk eksamen nej. Som skrevet ovenstående havde jeg ikke tysk i på den skole hvor jeg tog min 9. klassees eksamen.

Jo, der er en UU-vejleder tilknyttet min skole som jeg har tænkt mig at snakke med, så snart jeg har mulighed for det, men nu ville jeg lige høre herinde først.

international skole? bare mig
IB er et tilbud til blandt andre danske unge, der har gået i skole flere år i udlandet, og til udenlandske unge, der opholder sig i Danmark i længere tid. Hvis du overvejer at tage en videregående uddannelse i udlandet, kan uddannelsen være et godt udgangspunkt.

- har du gået i skole i udlandet i flere år eller planer om at tage din en international uddannelse?

Ellers forstår jeg slet ikke, hvorfor du overvejer denne skoletype?

Og da slet ikke at du overvejer en international skole med dit forhold til tysk - for selv om skolen her underviser på engelsk, så kræver en international karriere andre sprog på højniveau - det være sig både tysk og fransk og i mange tilfælde også andre sprog.

IB er dybest set en gymnmasieuddanelse for børn af udenlandske forældre, som arbejder i danmark...

Hvis dit reelle problem er dine manglende tyskkundskaber, så er svaret, at hvor der er vilje er der vej - og det har du jo selv vist at du kan, jvf den tyskeksamen du trods alt har fået. Måske du i virkeligheden kan mere tysk end du tror?

Ellers er der mange muligheder for at løse problemet hvor det er - hvis du ikke kan få ekstra tysk på din privatskole, så undersøg mulighederne på AVU, hvor de også har tyskkurser på forskellige niveauer, så der med garanti også er et, som passer til dig.

Intet kommer af sig selv og det hører med, at det ind i mellem er hård. Desto større er glæden bagefter, når det lykkes.

Det er fjollet at droppe ud - du kan hvis du vil - go for it!

Din livshistorie får du ikke point for. BMW unlogged
Det jeg kigger på, er dine skolemæssige kvalifikationer og ikke din familiebaggrund. Det er vel også fair nok.


Du har et problem med opfyldelsen af kravet om den prøveforberedende undervisning i 2. fremmedsprog(fransk eller tysk). Det er et krav der også kommer ved optagelse til Pre-IB.
Endvidere er du ½ vejs inde i et skoleår og kan tidligst søge om optagelse til næste skoleår. HUSK at ansøgningsfristen er 15 marts.
Du skal også huske snarest at få lavet en uddannelsesplan. Få nu fat på den UU vejleder, ikke også. Vi kan jo ikke hjælpe dig her.

Hvis du er rigtig hurtig, kan du måske nå at blive overflyttet til nærmeste VUC og blive meldt ind på AVU2. Det kunne være din adgangsbillet til stx eller hf! På hf er der ikke krav om tysk og på stx er der mulighed for at vælge begynder-fransk eller begynder-spansk som 2. fremmedsprog.

Tænk over det. Jeg kan ikke hjælpe dig mere.

BMW [;)]

Hej igen Anonym
Ja, det kan jeg godt se nu hvor du siger det. Så er det nok bedst at jeg bider i det sure æbler og gør 10. klasse færdig, så godt jeg nu kan :-)

Tak for hjælpen [:)]

Hej med dig Anonym
Grunden til at jeg vælger IB er fordi at jeg interesserer mig meget for engelsk, og har snakket det siden jeg var helt lille. Jeg har en mor der kommer fra et udlandet, og der er blevet snakket om at vi engang skal flytte til udlandet når min søster bliver lidt ældre, så det er skam slet ikke bare for at vælge noget at jeg vælger det. Det er også fordi at jeg gerne vil bruge det engelske lidt mere i min daligdag, og har planer om at skulle til udlandet og studere i et år eller to, senere hen.

AVU hvad er det?

Som jeg kan se på det hele nu vil det være bedst at hænge i, for jeg tror at jeg vil komme til at fortryde senere hen.
Tror jeg skal have fat i noget matematik og tysk lektiehjælp af en eller anden art.

om IB matemat
For IB se: http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-internationalbaccalaureate
hilsen Matemat