Jeg var nede på AF i dag

Jeg var nede på AF i dag Arbejdsløs
fordi jeg nu snart går ind i anden ledighedsperiode som det så fint hedder. Vi fik en masse at vide om efteruddannelse, løntilskud og en hel masse andet. Noget af det lød godt nok, mens andet lød mere tvivlsomt.

Nå, men det var slet ikke det jeg ville ind på. Nej det der shockerede mig var aldersammensætningen på de folk de havde indkaldt til dette møde. Vi har vel været mellem 20 og 25 personer.
En enkelt var over 60 år og derfor omsfattet af nogle særlige regler.
Et par stykker har været omkring de 50 år.
Faktisk havde jeg ventet at se langt mere "gråt guld".
Det shockerende var at langt hovedparten af de fremmødte var temmeligt unge. Sidst i tyverne til først i trediverne. De fleste var nydelige velartikulerede og velbegavede mennesker med længere uddannelser. Mennesker der umiddelbart efter min bedste overbevisning kunne bestride et job uden problemer. Men de har ikke fået chancen for at vise hvad de kan.
Man hører jo hver dag at der mangler arbejdskraft. Virksomhederne siger det. DI siger det. IbMichael siger det. Min bedstemor siger det. Det er også rigtigt så lang tid vi taler om byggebranchen og visse andre brancher.

Jamen hvordan kan vi så have så mange arbejdsløse unge og veluddannede mennesker til at gå rundt uden noget at lave. Mennesker som tilmed gerne ville arbejde hvis de fik lov. Det er svært at forstå, men jeg tror faktisk at det langt hen ad vejen er virksomhedernes skyld. De vil gerne have folk fra en stilling tilsvarende den de vil have besat, men det skal helst være nogle andre der har lært personen op. Den holdning har de stort set alle og derfor er det skidesvært at komme ind.

Så kan man få løntilskud og efter hvad jeg har hørt, er det ikke unormalt at det bliver disse personers adgangsbillet til arbejdsmarkedet. Så er det de offentlige kasser, der betaler for at folk kan blive lært op og så er det åbenbart ligepludselig muligt at ansætte nyuddannede alligevel. Men er det ikke lidt grotesk at det er nået derud. Burde virksomhederne ikke påtage sig ansvaret for at lære deres medarbejdere op, istedet for at lægge opgaven over på det offentlige?
Ville en tvungen kvoteordning med en vis procentdel nyuddannede af nye ansatte samt muligheden for at oprette traineestillinger, ikke være bedre end at det er en offentlige opgave at opkvalificere de nyuddannede?

Der er masser af akademikere ansat i det offentlige. Burde de offentlige arbejdspladser ikke gå foran med at ansætte nyuddannede.

Personligt kan jeg sige at jeg har søgt en masse stillinger og fået en masse afslag. Når jeg har spurgt til hvad de har valgt ud fra, kommer der næsten altid den der med at de fandt en fra en lignende stilling. Den sidste stilling jeg søgte var der 32 andre der havde søgt og de har næppe været nyuddannede allesammen. Jeg kan udemærket se det fra virksomhedens synspunkt. Men jeg mener vi har et samfundsproblem hvis der ikke er plads til nyuddannede på arbejdsmarkedet.

fis i en horn lygte den tvivlende
det er bluf med den store mangel på arbejdtskraft, der er bare for at få lov til at lukke en masse fremmed-arbejdere ind til billige penge

du skal helst være Karl Kuk
25 år og have mindst 15 års erfaring, og du skal være.

Mødestabil
selvstændig
udadvendt
kunne indgå i team
være en god kollega
social
være lærernem
arbejde hurtigt
kunne arbejde under stress
være fleksibel
kunne tage ansvar
være stille og rolig
engageret og handlekraftig
tage overarbejde når som helst, og hvor som helst
have et lavt (helst intet) sygefravær
være i godt humør ligemeget hvad der sker
du må ikke have børn
du skal være ikke-ryger
have kørekort og helst egen bil

Hvor ofte ser man ikke alt dette pis, klasket sammen i en jobannonce?

hvem er/har alt det?
Ingen! Altså, må dem der får jobbet lyve, eller også har arbejdsgiverne måtte acceptere at der altså ikke var nogen der egnede sig bedre.

Der står også tit "Du skal være glad for det du laver" men sandheden er desværre at det kan man jo ikke altid være, nogen gange er man nødt til at tage et job ganske enkelt fordi der ikke er andet. I dag skal du være heldig hvis du kan få job som slamsuger på weekendsnatter, med 67 kr. i timen.

Der er også meget jeg ikke forstår. mandaabenraa
http://www.job-guide.dk/?partnerid=sol

Linket - yderst til højre , mange stillinger som de fleste mennesker kan klare.

Tilskudsjob, så er det på en arbejdsplads her og nu , stillingen skal ikke søges. Sommetider er det 5 eller 9 mdr. , så er det slut med det job.
Det er også nemt med et fleksjob.

Arbejdsgiverne mangler arbejdskraft , dem vil de have fra andre lande ( der er rigtig mange arbejdsløse stadigvæk ).

Unge mennesker får kontanthjælp , det er en meget lille sats , og mange af dem tvinges til at passe et arbejde - de arbejder for kontanthjælpen.
Jeg snakkede lige med to unge mennesker i dag på en arbejdsplads - ca. 5000,-kr. pr. mdr.????
www.ladk.dk har et blad med de lave satser.

Eksperterne siger , at vi SKAL have X antal arbejdsløse - så burde de behandle dem på en rimelig måde.

Det er hårdt at være arbejdsløs - på grund af andre menneskers meninger - det er så nemt det hele - når de selv har et arbejde og en tryk tilværelse.

Det er direkte løgn. mandaabenraa
Vi har i Aabenraa fået rigtig mange nyansatte fra Tyskland ( oplysninger fra 3F. fagforeningen) - de får overenskomstløn.
Og ledige lejligheder har vi også en masse af.

Så det går jo ufattelig godt i Danmark.

Den skjulte ledighed er stor Soeren Spaette
Her er nogle korte sætninger i oversigtsform:

AF gør næsten ikke noget for at skaffe folk i arbejde. - Hvis de gjorde, blev de jo selv arbejdsløse. Derfor er det meget nemmere at sende folk i aktivering, så er der kun ringe risiko for at folk kommer i job!

Der er et utal af vikarbureauer, som skaffer folk i kortvarige vikariaet, som ikke fører til fast arbejde. Det er meget nemmere for virksomhederne at have en vikar i en kortere periode og derefter sende folk ud i kulden igen.

Kommunerne har en fed forretning i jobtrænings-pladser. Folk bliver tvunget til at udføre jobs for en løn, der er langt under markedsprisen. Derefter er det ud i kulden. - Kommunerne er ikke interesseret i at jobtræningen fører til et fast job, for så skal de jo betale fuld løn. Desuden kan kommunerne underbyde private firmaer, fordi de ikke betaler fuld pris.

Virksomhederne lever et dejligt nemt liv med vikarer, som de kan afskedige fra dag til dag, samt diverse jobtræningsordninger, hvor de ikke behøver at ansætte en person efter perioden er udløbet.

Kort sagt: AF, vikarbureauerne, kommunerne og virksomhederne stortrives, hvis der hele tiden er arbejdsløse til rådighed.

Der er et fantastisk udbud af meget kvalificerede mennesker, der går arbejdsløse rundt uden grund, samtidig med at der er mange opgaver, som ikke bliver løst! - Vær i øvrigt opmærksom på, at en del jobannoncer ikke dækker over virkelige jobs.

... K.P
Jeg er for eksempel lige stoppet fra min uddannelse pga. jeg har socialfobi. Jeg har søgt en del arbejde, men samtidig er der også noget jeg ved jeg aldrig nogen sinde vil kunne have det godt med. Så det har jeg altså bevist sprunget over. Jeg er træt af den der "åben munden!" "Bare se at kom ud!" Det er ikke mit eget valg at have det sådan her. Folk der aldrig har haft det selv, aner ikke hvad det drejer sig om, og hvor meget jeg gerne ville være "normal", og have et ganske almindeligt arbejde. Og hvem gider have en med socialfobi? Hvis ikke jeg nævner det selv, finder de ud af det efter 5 minutter. Folk har pisse ondt i røven over at jeg er blevet nødt til at stoppe, selv min mor. Fordi jeg lige tilfældigvis er 24 år (og altså ikke 25) får jeg udbetalt ca. 4700 kr. om måneden, og jeg har en husleje på 4000. Jeg er bare glad for jeg bor sammen med min søster, og folk spørger os oven i købet "hvorfor flytter i dog ikke alene!?" Jeg tror det der er galt er, at det eneste andre mennesker forstår, er dem selv, og så hjælper det ikke at prøve at forklare dem noget som helst. For når de har stået og nedgjort en, og kommet med de her "fantastiske" forslag, så tager de hvem til deres mand eller kone, og sætter sig ned og ser en hyggelig film, uden bekymringer, mens vi andre altså stadig har alle vores ting at tænke på. Så hvis folk tror det er morsomt at være arbejdsløs, så synes jeg bare de skal sige deres job op, så kan de jo selv opleve det. Jeg kan blive så sur, de skulle fandeme bare vide hvor dårligt jeg har det hver eneste dag.

Man skal være supermand Arbejdsløs
hvis man skulle tro jobannoncerne.

Jeg glemmer aldrig en gang jeg var inde på en stor dansk virksomheds hjemmeside. Her var så nogle historier om folk der arbejde for virksomheden.

Her var så en eller anden "typisk" medarbejder der havde en længere videregående uddannelse. Han havde en eller anden fancy forskningsstilling. Havde arbejdet for virksomheden i 10 år, heraf 5 år i USA. Han var gift og havde tre børn.
Og så var han 30 år. Yeah Right!

Han er vist lige så virkelig som Jacob Holm fra Cilite Bang reklamen.

Mange jobannoncer er markedsføring Arbejdsløs
Det er typisk de store virksomheder der bruger den slags svinske tricks.
Man søger på jobindeks eller lignende og frem kommer store glitrende annoncer der lovpriser den pågældende virksomhed. Fantastisk virksomhed, med en fantastisk medarbejderpolitik, miljøvenlig, moderne, international og med kæmpeomsætning og når ja så søger de lige en medarbejder. En som de sikkert allerede har valgt på forhånd internt i virksomheden.

Annoncer fra det offentlige er en historie for sig. De SKAL opslå samtlige stillinger, selvom de på forhånd ved at de vil have en internt fra organisationen. Så kan ansøgerne udefra så få en lang næse.

Ja ja, som arbejdsløs er du doven Arbejdsløs
og hvis du gider kan du også få noget.
Sådan siger folk, lige indtil de selv, eller en de kender står i suppedasen. Så kan de lige pludselig godt se at det nok er nemmere sagt end gjort.

Men det er selvfølgelig altid så skide nemt at dømme andre når man har sit på det tørre.

Der er en masse uden for arbejdsmarkedet Arbejdsløs
der ikke tæller med som arbejdsløse. Det kan vi takke skiftende regeringers trang til at sminke arbejdsløshedstallene for. Så må de arbejdsløse betale prisen i form af at de skal slæbes igennem masser af ørkesløs aktivering eller arbejde for kommunen til dagpengesatser og uden fast ansættelse i sigte.

Aabenraa - Danmarks navle. anders_engberg
Er enig med at det går godt i danmark - trods ikke alt er perfekt - men det vil heller aldrig blive muligt - da det er et holdningsspørgsmål.

Men verden er altså ikke så sort/hvid hr. Aabenraamand - fordi at det går godt i Aabenraa, kan der jo være problemer andre steder - tror ikke du får en arbejdsløs københavner til at pendle til aabenraa for at få et arbejde.
- og det er ikke alle der kan rykke teltpælene op og flytte til aabenraa - hvis de har tilhørsforhold andre steder.

Men godt for jer, at i klarer skærene i "nordtyskland" - men det betyder ikke at alle klarer sig ligegodt.

;o)
A

for helvede det hedder tryg - G tsk tsk
få det så lært for fanden!!!!

Det har taget 8 måneder at finde "jobbet" Ikke ledig længere
til alle jer derude og til i andre idioter, der tror i ved.

Jeg har tilladt mig at spare op. Jeg har knoklet som en hest og betalt al min gæld - begge dele i et job langt herfra.

Alt sammen for at få lavet et "set-up" så jeg havde råd til at være arbejdsløs. Ikke på bistand, men på fagforeningen.

Jeg har gjort alt det jeg skulle. Tilmeldt mig AF deltaget i møder, gået til møde med konsulenten - skrevet ansøgninger - måske ikke de mest fantastiske jeg kunne præstere, men samtidig har jeg hold øjne og ører åbne. Jeg har ledt efter mit drømmejob.

Jeg har sat hele mit netværk igang og det har faktisk givet nogle gode bud, men ikke det rigtige.

Nu er det så dukket op. Jeg har underskrevet kontrakten og skal begynde på mandag.

Jeg har ikke været slidt psykisk, for det er mig der har valgt og mig der har været selektiv.

Lær Jer selv forskellen så i overlever livet og tror dem ikke når de siger, at de arbejdsløse selv er ude om det.

De ligger Jer for had, for at blive fri for selv at indrømme, de ikke har kunnet løfte opgaven TRODS gunstige konjunktursvingninger. De er så fucking uduelige. Men I kan, hvis I ikke hopper på vognen og finder Jer i at blive jagtet.

OKI Mandens
Trygger lige på tasterne. Er du så glad??

Jeg startede som mælkedreng Skipper skræk
I regn og slud, mælken skulle ud og hvis den ikke kom ud på minutten fik en ordentlig ørefigen og ingen løn den dag. Men jeg var skrap til det og kunne tjene helt op til 2 kroner om måneden. De 1,90 kr. måtte jeg aflevere til min far som gav os tæsk med sin livrem hver aften fordi han vidste vi ville være uartige næste dag. Det takker jeg ham for den dag i dag. Dengang lærte man at lette røven. 5 øre blev sat i banken og de resterende 5 øre måtte jeg snolde op. Efter endt skole kom jeg i lære som malermester og dengang var det kun malersvendene og mester der havde pensler. Jeg måtte bruge håret og til de lidt finere ting måtte jeg bruge tungen. vi tjente 5 kr. om måneden og arbejdede fra kl. 6 til kl. 18 uden pause.

Men ak ja, du kan nok høre at de unge ikke tror på os idag. De ville have godt af at få en gang klø så de kunne lette røven.

Hej teskefuld teskefuld Sure tæer i saftevand
Tak for dit knivskarpe indlæg. Den slags beriger debatten, det kan du "trykt" stole på. Ellers kan du jo bare "trygge" på afbryderknappen.

Uha uha... K.P
Så er den belærende bessefar rigtig på dupperne hva? Så får de gamle chancen til at fortælle hvor ELENDIGT de havde det.

"Da jeg var ung!..." Hvor ofte hører man ikke den sætning, og så har jeg kun få gange hørt efter resten af historien, for man lærer efterhånden hvad der kommer, hele livsforløbet. Det er tydeligt at høre i så aldeles ikke har haft det godt. En ordentlig gang terapi ville være glimrende til jer, men nej, i stedet prøver i at sørge for (og håber) at de unge i dag får det ligeså elendigt som i selv havde det. Er det fordi i er skide sure? Er i pisseharme inderst inde, og skal have "hævn"? Så rammer i de forkerte. Eller er i virkelig så helt igennem hjernevaskede fra den tid?

Så svar mig på, synes i det var rigtigt og fornuftigt det der skete dengang? Hvis i siger ja er det beviset på at i tror hele livet handler om at arbejde. Det gør det måske for jer, men nogen gange så glemmer folk lidt (især gamle mennesker) at vi altså ser forskelligt på tingene. Vi er mange, og vi har alle forskellige meninger. JEG mener selv det er vigtigt at have det godt med sig selv. Hvorfor skal vi, koste hvad det vil, kører et samfund videre, hvor alle har det af helvedes til? Kan i fortælle mig fornuften i det? I har simpelthen bare lært at undertrykke det, for jer er der kun det fysiske, du slider dig selv op, og du dør... Slut! For mig er der altså mere til det end det, der er et liv. Er i ikke kun glade for at andre ikke er nødt til at gennemleve de samme rædselsfulde ting som jer selv? Jeg skrev selv i et tideligere indlæg, at jeg har socialfob, og har derfor svært ved at finde job. Jeg er da ikke selv så egoistisk at jeg håber andre får det ligesom mig, jeg håber da tvært imod at tingene bliver bedre, og tro mig det kan de blive, hvis folk fik en chance! Selv om det ikke var sjovt, så husk på, at ikke engang SÅDAN et job som i beskriver kan jeg få i dag. De findes ganske enkelt ikke længere! Og selv i dem der ligner mest, skal man kunne 117 ting. Og jeg mener heller ikke at kunne læse i jeres vredesudbrug af et indlæg, at i havde skulle gennemgå en uddannelse på, jeg ved ikke hvor mange år...

"Tak fordi du tæskede mig far!" Det tror jeg jeg ville undgå at sige, hvis det var mig der sad indebrændt med den vrede du har, så det har åbenbart gjort mere skade end gavn?

Det blev langt denne gang, men hvis der er noget der gør mig sur er det, når folk ikke kan forstå andre. Det er da sært der er så mange dovne mennesker? I stedet for at brokke jer skulle i glæde jer over at folk ikke finder sig i den slags mere, hvor i, i jeres tid, ikke turde sige fra.

OG FØR K.P
i kommer og siger "At tage det job var vi nødt til!" har jeg bare at sige, nå, men det er jeg ikke, så hvorfor skulle jeg?

Kan du ikke kende en parodi Anony
når den bliver tværet ud over hele ansigtet på dig ?

*ROFL*

Ja... Lars K.
du har ret. Og folk glemmer også at i dag går man ikke bare ned og siger "jeg var med til at skifte dæk på min fars bil, da jeg var fem år" Nå godt så er du ansat! I dag skal man have beviser i hoved og røv, og uddannelse her og der, før man kan få noget som helst overhovedet. På det område var jeres tid nok lettere end vores er.