Jeg vil tabe mig

Jeg vil tabe mig Anonym
15 år
72 kg.
1.68 m.

Jeg laver 50 sit-ups hver dag.
Går eller cykler en tur hver dag.
Jeg spiser utroligt meget salat og frugt men også lidt slik og is og chips.
Jeg prøver at holde mig fra de fleste usunde ting men vil beholde det meste af mit slik. Vil havde lov at nyde livets få gaver. :)
Jeg stoppede for et halvt år siden med at drikke sodavand men før det drak jeg ca 1½ litter cola om dagen. men som sagt er stoppet med at drikke det.
Og jeg holder mig fuldstændig væk fra McDonalds og pizza (ved mindre det er hjemmelavet).

Men er der nogen der kan give mig et par få sundheds
tips?
Burde jeg ikke tænke så meget på mit udseende?
Er jeg overvægtig?

Du er overvægtig... HKL
Du skal tabe dig omkring 10 kg....

Ved du, at søde ting giver lyst til flre søde ting..prøv at lægge dit slik langt væk en tid, og du vil opdage at du ikke har brug for det...du er jo ved at være en voksen person, og de slikker ikke så meget..vænd dig fra børnevanerne og bliv voksen

Hilsen.HKL

Nogle få tips Charlotte
At lave sit-ups slanker man sig ikke af. Og det lyder ikke helt til at den motion du laver er nok hvis du vil tabe dig, nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor langt og hvor stærkt du cykler. Men det aller bedste er at løbe. Spis meget frugt og grønt, og proteiner som findes i f.eks. kød, og lad endelig være at springe måltider over, du skal faktisk spise 5 små måltider om dagen. At forøge sin muskelmasse sætter gang i forbrændingen men da du kun er 15 bør du nok lige spørge nogle fagfolk til råds om det er en god ide i din alder.
Held og lykke.

Tips tls21
Til at starte med er kan jeg sige at du skal spise seks små måltider om dagen fordelt således: Morgenmad, formiddagsmad(eks frugt), frokost(gerne salat(groft), eftermiddagsmad(knækbrød/gulerødder), aftensmad og så et superlet måltid om aftenen(eks.: et stykke knækbrød med en skive ost.)
Det er vigtigt at få 600 gram grønt om dagen i form af frugt og grønsager.
Sørg for at den kød du spiser er magert og tilberedt magert!
Hold dig fra store mængder af pasta og ris da dette binder sig meget til kroppen, spis hellere kartofler.
Brug tallerken modellen: 50% grønt, 20% kød og 30% kartofler(ell. andet)
Hold dig totalt fra slik! Hvis du får lyst til noget i den stil så spis noget sødt frugt som banan istedet, kroppen har ikke brug for slik men sukker og det finder du i banan.
Gå evt til din læge og få råd og vejledning denne kan også hjælpe dig med at holde øje med din vægt.
Sit ups hjælper kun på at forbedre dine mavemuskler. Hvis du cykler skal du cykle mindst ½ time om dagen.
Held og lykke.

Gå lange ture Slankesøster
Hejsa
Ja det er noget bras det med vægten - det kender de fleste vist til.. Jeg kan absolut anbefale dig, at gå nogle lange ture i rask tempo (1-1½ time) 3-4 gange om ugen. Man forbrænder mere end man tror, når man går og det er god afstresning. Jeg tabte mig selv 7 kg ved at gå lange ture, da jeg boede i USA - så jeg vente imod alle forventninger væsentligt slankere hjem, end da jeg tog afsted! Det er absolut et super middel, hvis man ikke er tændt på hård træning ;o)

HVAD??!!!??? Jea
Hvad i alverdenen er det for noget vrævl du lukker af HKL... For det første kan man ikke sige til en pige man aldrig har set at hun har brug for at tabe 10 kg, jeg vejer 80 kg og er 168 høj - og jeg ser ABSOLUT ikke overvægtig ud, det afhænger af hvordan man er bygget - og for det andet er det ikke en "børnevane" at være slikken... Det tror jeg aldrig jeg vender mig fra - og jeg ved min mor på 57 har det ligeså...

Hvad syns du selv?? Jea
Jeg syns det er en smagssag - synes du selv at du er overvægtig?? Hvis du gør og gerne vil tabe dig så start med at gå eller cykle 15 min mere om dagen... Situps virker ikke altid efter hensigten, prøv med svømning istedet... Drik 2 ltr vand om dagen mere end du plejer at gøre... Og hvis du er slikken, som jeg, så prøv at holde det til weekenderne - ellers kører man tit sur i det hvis det hele ender i kaninæde...
Og hvis intet andet virker så meld dig ind hos vægtvogterne - de er fantastiske til at hjælpe dig med hvor meget og hvad man må smise... Det er aldrig for tidligt at lære at spise rigtigt...
Held og lykke med det...

Puh! Anonym
Tak for dit svar! HKL fik mig godt nok til at blive lidt bekymret....

Cecer

En smagssag? Anonym
Jeg har læst dit indlæg og de svar der er kommet, og jeg vil give "Jea" lidt medhold i det hun skriver.
Vi er alle forskellige i udseende, heldigvis, så det er vel lidt en smagssag, eller hva?
Det kommer vel først og fremmest an på, hvordan du selv har det med dit udseende;o)
MEN!! ikke for at male fanden på væggen; der kan jo altså være en årsag til, at du ikke taber dig som du gerne vil. Der findes noget der kaldes "PCO-syndrom" og der findes en forening for kvinder, der lider af dette (heriblandt undertegnede). Jeg vil ikke være for pågående men prøv at gå ind på deres website www.pcoinfo.dk og tjek de symptomer, der er beskrevet her. Måske er det årsagen?
Men bortset fra det, så hænger ting jo altid lidt sammen, og man kan altså ikke både blæse og have mel i munden! Derfor, drop slikket (eller i hvert fald minimer indtaget af det og kun i weekenderne) og så spis masser af grove grøntsager og kød/kylling/fisk og minimalt af ris, pasta, brød og kartofler og ja, hvis du virkelig VIL tabe dig, så kontakt vægtkonsulenterne. Det virker!!

Held og lykke.

.... Anonym
Den eneste grund til jeg egentlig vil slanke mig er fordi de her 3 personer bliver ved med at sige jeg er for tyk. Det er min bedste veninde, min mor og min dansk lære. Og det værste er at jeg vil være mindst lige så tynd som pigerne på de billeder af spiseforstyrelses personer. Når jeg ser en eller anden super model eller lignende for jeg lyst til at være meget meget mere tyndere end hende. Jeg føler kun jeg vil tabe mig for andres skyld og det gør det ikke lettere. Og som sagt på det andet du havde så spiser jeg utroligt meget frugt og salat. Har en underlig vane med HELE TIDEN skal spise så sidder næsten altid og tygger i et salat blad. Den slags vaner er nogen jeg helt vil beholde og jeg håber ikke det gør særlig meget ved min vægt...

Cecer

Hmmm Anonym
Altså sidste sommer ferie cyklede jeg 20 km hver dag. Jeg følte mig ikke tyndere men dengang drak jeg jo også så meget cola... Det kan være jeg prøver det.

Cecer

Wow,,, Anonym
Alt det er alt for meget. Jeg vil ikke gøre alle de ting. Jeg vil stadig leve livet. Men bruger nok nogen af dem...

Mange tak. Anonym
Dine svar var virkelig gode og jeg prøver dem men jeg går altid rundt med min skoletaske og i den ahr jeg altid en dunke vand som jeg påfylder når jeg kan. Drikker ikke andet end vand (mælk engang i mellem.) og drikker det rigtig rigtig meget.

Jeg kan da regne... HKL
...og det er i store træk det man skal kunne, for at vide om man er overvægtig eller ej..hvis man nægter kendsgerningerne når man ser sig i speglet.

I gamle dage sagde man, at det var tolereret at man vejede det i kg. som man var over 100 cm...men det er som oftest for meget, hvis ikke man er et muskelbundt...i dag ved man, at der skal trækkes 10 % fra de omtalte kg...

Men det er blevet så almindeligt at være fed, at det kaldes en folkesygdom.

Jeg syntes du gør spørgeren her en bjørnetjeneste ved at overbevise hende om, at hun ikke er overvægtig, også selv det stiver dig selv, og dine overflødige kg. af...er der andre end dig selv der mener du ikke er for tyk ??

jea er federe kloge
jea på 80kg skal tabe sig 12kg...... haha

Jeg giver HKL ret Tom
De er for fede bege to, hvorfor er det blevet tabu at snakke om fedme ? de fede er så bange som drankerne som heller ikke vil indrømme de har et problem, til jer der er så fede, i får sydomme som sukkersyge mm. blå og hævede ben, men ikke så meget sex som de tønde piger.

Ikke rigtig cecer
For fået 4 meninger.
Min mor: Synes jeg er overvægt
Min veninde: Synes jeg skal tabe mig
Min lære: Synes jeg motionere mere og dyrke mere sport
Min kæreste: At jeg er fuldt ud perfekt især udseende.
Men min kæreste stoler jeg ikke helt på på det punkt. han er jo nødt til at sige det right?

Hey! cecer
Det er sQ ikke rigtig! Ikke fordi jeg er stolt af det men har ikke været jomfru siden jeg var 12 og har sex ca 5 gange om dagen så luk røven!

Shut up! cecer
HVad for noget vås! Nu snakker du bare for at høre dig egen stemme!

prøver at give et seriøst svar mille33
hej

der har været mange forskellige svar til dig, nogle mere seriøse end andre. Hvis man gerne vil tabe sig er det vigtigt at være realistisk og ikke hoppe på hvad som helst. Jeg har i mange år arbejdtet med sund kost til børn og iøjeblikket er jeg igang med en ernæringsuddannelse der skal udmunde i et job som vejleder og formidler af sundekostvaner. Og der er god brug for det, det kan man se herinde på de forskellige vildledende svar du har fået.

Jeg har udregnet dit BMI det ligge på 25, det burde ligge mellem 18 0g 23 så ja du er en smule overvægtig. men ifølge Nordiske næringsrekommendationer kan du veje op til 71 kg uden at være overvægtig. Når du overstiger 71 kg. stiger risikoen for forskellige følgesygdomme som fx. diabetes 2. da du er så ung som du er, er det vigtigt at du allerede nu arbejder hen imod en sund livsstil, for jo ældre du bliver des sværer vil det være at tabe sig.

motion er vigtigt for forbrændningen, derfor synes jeg at du skal satse på mere motion, så er der også "plads" til at nyde livet med slik. du kunne måske overveje at lave en ugentlig slikdag og lave en pagt med dig selv om mængden og typen af slik. undgå fede ting som chips og chokolade så spis hellere vingummi og lakrids. spis ikke mere en 1 pose om ugen. du skal cykle ca 1 time (20 km i timen) for at forbrænde 100 g. vingummi du skal cykle ca 4 timer i samme tempo for at forbrænde 100 g. chokolade (ca 2 marsbar)

det er vigtigt at spise ting der mætter og passe på du ikke har for store udsving i dit blodsukker, det giver nemlig "sukkertrang" spis groft brød, og fedfattigt kød der ikke er paneret. fortsæt endeligt med grøntsagerne, men prøv at udvide lidt så det ikke kun er vandholdige grøntsager som tomat, salat og agurk. prøv revet gulerod, squash, rå rødbede, kinaradise, kål i alle variationer. det er lidtgrover grøntsager med flere fibre og mætter derfor bedre. spis godt med kød det mætter også, bare deter fedtfattigt. spis ikke for meget pasta, men gerne ris, bulgur og kartofler.
drik altid 1 stort glas vand før du spiser, det mætter og det er derved nemmere ikke at overspise.

men motionen er det vigtigste, der er stor fokus for tiden, på motions indvirkning på kroppen. og flere eksperter peger på at en lav vægt ikke i sig selv er en sundhedsfaktorer. Der er næsten lige så stor risiko for diabetes 2 og hjertekarsygdomme for en normalvægtig i dårlig kondi som en overvægtig i god kondi.

men jeg mener stadig ikke at du er meget overvægtig, dyrk noget mere motion, og se om du ikke taber 3-4 kg. så tror jeg du er på rette vej.

ps. tynde piger får sgu ikke mere sex end overvægtige piger, det er noget pladder, men sex slanker også så go girl :O)

hilsen
Mille

Charlotte BMI
Prøv at måle din talje, hvis dit mål er over 80 cm bør du tabe dig, da det ellers begynder at blive usundt for dig. Hvis du kun vil tabe dig pga andres meninger synes jeg du skal droppe det. For som du selv siger er det sværere når det ikke er din egen motivation der driver dig. Du kan regne dit BMI indeks ud, dette gøres ved at tage din vægt i kilo og dividere med din højde i cm ganget med sig selv. Altså for dit vedkommende 72kg/(1.68cmx1.68cm)=25,5. Dette tal skal for normalvægtige ligge indenfor 18,5-25, så hvis du er overvægtig er det ikke meget. Dette tager jo så ikke højde for ens muskelmasse derfor er det bedre at måle din talje.

En hjælp til dig anita-er-her
Hejsa

Hvis du gerne vil tabe dig, så kan du også begynde i motionscenter. så omdanner du det fedt på kroppen til muskler. Og det kan være en stor hjælp. Det er ikke sikkert du taber dig i kg, men køb hellere et målebånd og mål dig. Du skal ikke tage efter vægten. Jeg er selv 168 høj og vejer kun 50 kg, det er meget lidt, men er os slank, emn går i motionscenter for og få muskler ikke for og tabe mig, men man kan begge dele..

Håber det var en hjælp..

BMI = 25 oecon
Dit BMI er 25 det vil sige, at du er lige på vippen, men hvad synes du selv?

Vil du helst tabe dig i omkreds eller i vægt - du skal holde øje med begge dele.

Får du nok at spise? Er det eneste du spiser frugt og grønt (og lidt slik mv)? Får du proteiner nok og lidt af det sunde umættede fedt?

Måske konditionstræning også ville hjælpe lidt eksempelvis løb eller cykling e.l.

Jeg synes ikke umiddelbart du lyder som om du er vildt overvægtig, men som om du trænger til lidt sundere og regelmæssige kost- og motionsvaner (en hj.l. pizza kan være næsten lige så usund som en købt).

Hvis du absolut mener at du bør tabe dig, synes jeg at du skal henvende dig til en diætist, man kan kontakte nogen her på nettet.

Held og lykke

læser oecon
Hej Mille

Læser du til professionsbachelor i sundhed og ernæring?

Du forherliger fedmen ??? HKL
I kan næsten gå på neglene for at forsvare de fede..vi ved jo, hvis vi da ellers følger med i samfundsdebatten, at fedme er et stdig stigende problem, vi ligner mere og mere Amerikanerne....vi får en masse følgesyddomme i køvandet.

Allgevel sidder du og forsvarer med en gang øllebrødsmedlidenhed.....jeg ved at de slanke piger er mere attraktive end de fede...det kunne jo tænkes, at det er grunden til de gerne vil tabe sig, det er jo ikke for sjov de klynker eller va`..

Så sidder du og siger de ikke er for tykke... sikke en bjørnetjeneste at gøre dem !

Therma power paladinbee
er du ikke psygisk syg eller dårligt hjerte, SÅ SPIS 1 pille hverdag Therma power virker kanon. der er koffein og efidrin i. bruger dem selv. drink meget, da de øger stofskiftet ( hjerte lunger arbejder hurtugere )
PS de minder om pillenn let igen, som var kommet idanmark med fjernet igen. Therma power er bare mere sikre

send et billede til mig Smukke paladinbee
send et billede til mig Smukke, Men jeg tvivler på du er for tyk, nok bare buttet. din vægt samt højde lyder ok, så er det bare er du spinkel bygget er kraftig or normal?

Hvorhenne? nysgerrig
kan disse thermopower piller så fås? Hvis de minder om Letigen, kan de da ikke være tilladte i Dk? Uanset hvor sikre du sir de er...

Maybe... cecer
Det kan godt være jeg gør så. Men skal først havde taget et.

tsk! musen
det passer ihvertfald ikke at man skal trække 10% fra... så ville jeg skulle ned på 65 kg, jeg er 173 høj... jeg ville blive et rent skelet.
og det ville de fleste. desuden passer en bmi heller ikke altid. man bør også tage det ud fra knoglerne. desuden skal en kvinde have lidt på kroppen. det er hendes modstand til når hun bliver gravid og skal amme.

Hvad sker der tls21
..I jeres hoveder når i sidder og sviner folk til på den måde? Her kommer der et indlæg fra en person som gerne vil have nogle råd hvilket er okey. Men hei kunne man ikke godt svare hende lidt pænt, hun har jo ikke gjort jer noget men overvægtige mennesker eller fede som I kalder det har måske ikke følelser?
Desuden må jeg sige at jeg synes at det er dybt diskreminerende at I siger fede et bedre forslag kunne være at bruge ordet overvægtig, tænk jer om inden i åbner munden. Ord såre og kan ikke tages tilbage, jeg synes I skylder hende en undskyldning!
Drømmeren.

kender problemet kamillatoftwiborg
hejsa

jeg kender udemærket dit problem. har selv haft mange problemer med min vægt.
men jeg har erfaret at det bedste du kan gøre er at gå ind og ændre dit stofskifte ved hjælp af kost....!
jeg har selv lige tabt mig 12kg ved at omlægge min kost.
hvis du vil have et program over min kost ændringsplan kan du skrive til mig på kamillatoftwiborg@sol.dk
med venlig hilsen kamilla

Mindst ned på 65 ludvig87
Hva mange nok ik ved, er at bmi tallet er blevet sænket, undersøgelser var vist at folk der spiser mange af disse ting og har en bmi over 23 har større risiko for hjerte-kar-sygdomme:

Hvedebrød
Cornflakes
Kogte kartofler
Pommes frites
Riskiks
Minutris

Så for at komme på 23 eller mindre skal du ned på 65 kg.

Det nye BMI har faktisk været kendt (af nogen) siden 2000.

Du ligger på 25,5 bmi lige nu.

Lad være at spise slik, smid det væk og du vil faktisk ik savne det.
Lav noget mere motion

Det du forbrænder når du cykler/går, putter du faktisk tilbage i kroppen ved at spise slik og lign.

...og Mikkel21
Og husk for guds skyld at drikke mælk også... evt. noget low-fat mælk, men du er ikke fuldt udvokset og har seriøst brug for at styrke dine knogler, især i din nuværende alder!

Håber alt kommer til at gå godt for dig!
Selv har jeg det lige omvendt, jeg ville gerne tage 10-12 kg på! :)

Mvh. Mikkel

Husk også.... LNC
at spise lidt af det sunde umættede fedt (olie, minarine) - selvfølgelig med omtanke.

Selvom det lyder helt hen i vejret, så hjælper det faktisk på forbrændingen!

Og husk at selvom du taber dig, så skal du stoppe, når målet er nået, så det ikke løber af sporet :-)

Som du kan se ud fra andre indlæg her i debatten, så skal din BMI (Body Mass Index) være mellem 20-25. Hvis du selv vil prøve at følge med i din BMI, så kan du prøve denne hjemmeside www.slankesiden.dk - her skal du vælge punktet "Tabeller" og derefter "Udregn BMI" (er i kassen til højre på siden)

Held og lykke med vægttabet.

Jeg vil tabe mig JChr
At tabe sig:Det er godt at du holder dig væk fra sodavand og Colaliedt drik vand fra hanen, husk da vi sprang op ad køkkenvasken åbnede for den kolde hane og drak som et dyr,
Har du forresten nogen sinde set et dyr drikke saftevand,
vand er livsnødvendigt ,og så feder det ekke.med venlig hilsen JChr

Det er det eneste jeg drikker. cecer
Jeg drikker kun vand. Aldrig andet. For det meste fra hanen men engang i mellem køber jeg kildevand i butikkerne hvis jeg har glemt en flaske vand når jeg er ude og cykle. Men alligevel tager jeg ca et kg på hver uge. På 4 måneder har jeg tager 10 kg på og synes selv jeg spiser sundt. Og som sagt aldrig drikker usundt.

bare rolig har ingen navn
bare rolig der er altid en end jeg har selv været overvæktig men er blevet nomal igen prøv at snakke med din mor eller far om hvordan eller på hvilken måde du er blevet overvæktig nej jeg syntes ikke at du er fed eller tyk

Her får du dit svar heej anonyme
Hej anonyme. jeg har været inde og læse dit brev, og har fundet ud af at du skal hurtigs mulig tabe dig
Knus nina