JHWH

JHWH kyuetsueko
Jehova? Eller bare Jhwh, eller YHWH?

Hvem sa at det skulle skrives Jehova? Og hva sa Gud selv om sitt navn?

2 Mos.3:14 Da sa Gud til Moses: «Jeg er den jeg er. Slik skal du svare israelittene: ‘Jeg Er‘ har sendt meg til dere.» 15 Så sa Gud til Moses: Du skal si til israelittene: Herren, fedrenes Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud og Jakobs Gud, har sendt meg til dere. Dette skal være mitt navn til evig tid, og det skal de kalle meg fra slekt til slekt.

JEG ER.
Han sa aldri navnet sitt. Og Jesus sa vi skulle be FADER VÅR. Ikke noe navn der heller. Så.....hvor kommer det fra? Jødene sa aldri noe navn. Det var Hellig for dem. Skulle ikke Guds navn være hellig for oss også?

Det hebraiske skriftsprog ftg
Hebraisk er et konsonantsprog. Det betyder at der ikke findes vokaler på hebraisk. Når man skriver, så bruger man udelukkende konsonanter (medlyde). Det er grunden til, at der i hebraisk skriftsprog ikke findes vokaler (selvlyde), men en jøde kan læse hebraisk lige så let som en dansker læser dansk.

Guds navn, Jehova eller Jahve, staves naturligvis ikke JHWH eller YHWH, for sådan kan man ikke udtale det, men i Israel, hvor man bruger et konsonantsprog, staves navnet Jod He Vav He (JHVH), og det kan en jøde læse uden besvær.

JEG ER er ikke Guds navn, men det er betydningen af Guds navn. JEG ER DEN JEG ER eller Jeg vil være den jeg vil være, betyder at Gud vil være hvad som helst for at gennemføre sin vilje. Det betyder at vi kan stole helt på ham.

Med venlig hilsen, ftg.

vil det sige at hvis din telefon ringer Hofnar
og du spørger, hvem taler jeg med? og stemmen svarer; det er mig!
betyder det, at du kan stole helt på ham der siger det?

Hvis Jahve er den eneste Gud Nexus X
hvem er så Elohim og Adonai?
Og hvis der ingen vokaler er i ordene,
kan man så lige så godt skrive Alihum og Idanø?

Hvordan kan du få den tanke? ftg
Jeg kender dig jo overhovedet ikke.

Med venlig hilsen, ftg.

Det volder ikke besvær for en jøde ftg
at udtale de hebraiske ord rigtigt.

Elohim betyder Gud. Når man bruger endelsen him er der tale en bestemt Gud, nemlig Jehova.
Adonai betyder herren, og det kan være hvem som helst.

Med venlig hilsen, ftg.

ftg, du sier at kyuetsueko
JEG ER bare er en betydning av Guds navn. Skulle vi da ikke heller si det, istedenfor å si Jehova? Ikke misforstå meg, jeg har ikke noe imot Jehova.[:)] Heller ikke Adonai, eller Far, eller Gud. Det jeg er litt mer usikker på, er om dette navnet er det navnet Gud VIL vi skal kalle Ham. Skjønner du?

Jamen det kan du nemt få svar på. ftg
I Anden Mosebog 3:15 står:

"Derpå sagde Gud yderligere til Moses: „Sådan skal du sige til Israels sønner: ’Jehova, jeres forfædres Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud og Jakobs Gud, har sendt mig til jer.’ Dette er mit navn for altid, og det vil jeg huskes ved fra generation til generation."

Med venlig hilsen, ftg.

Og det Sagde GUD med 100% sikkerhed ikke ftg jalmar
´


... ftg leverer også denne grove omgåelse af Sandheden:

"Derpå sagde Gud yderligere til Moses: „Sådan skal du sige til Israels sønner: ’Jehova, jeres forfædres Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud og Jakobs Gud, har sendt mig til jer.’ Dette er mit navn for altid, og det vil jeg huskes ved fra generation til generation."


Gud sagde: I SHALL BECOME - WHO I AM BECOMMING

Groft oversat - JEG SKAL VÆRE - HAM JEG SKAL VÆRE -

eller "JEG ER" - "DEN/ham JEG ER" i moderne sprog ftg.


mvh.
jalmar
jalmar