Job i Bilka.

Job i Bilka. workaholic
Jeg har overvejet og diskuteret med mine omgivelser om hvordan forfoldene i BILKA ser ud. En af mine bekende mener at det er meget lavtlønnet at arbejde som ufaglært i bilka (omkring 15.000 i grundløn pr. måned for en arbejdsuge på 37 timer). Jeg derimod mener at det må blive bedre betalt, selvfølgelig ikke super løn, men okay for en ufaglært stilling. Samtidig ville jeg mene at Bilka er et godt sted hvis man gerne vil have en del ekstra timer, jeg mener bare at de har jo nærmest åbent altid!

Hvad mener i om lønforhldene i BILKA, jeg håber at nogen kan afgøre vores lille diskussion..

det passer Budha
så nogenlunde med grundlønnen. Ingen arbejder længere en 37.5 t. pr. uge, men på alle mulige og umulige tidspunkter. Der er tillæg for søndage.
Det er fast arbejde, hvis man gider møde op, og passe sit arbejde, så det er ikke så slemt, hvis det er et arbejde man ønsker.

Er det virkelig muligt at..... sjoveren
få folk til den løn???

Personligt gad jeg ikke bevæge mig længere end til morgenkaffen for den løn!

Herregud, det jo slaveri!

tja giz
Måske er det ikke jordes bedste løn, men som ufaglært kan man ikke regne med at få løn som faglærte i hvert fald ikke indenfor det område, for bilka giver løn efter hk's regler. Hvis du som ufaglært vil have bedre løn, er det nok mere inden for fabrik eller sådan noget du skal vælge..

tja... sammenligner Anonym
man med andre foretninger/butikker er det ikke helt ved siden af. Det er ikke unormalt at en faglært butiksarbejder får 18000 kr/md. i grundløn. For at der skal være rimelighed, må de ufaglærte nødvendigvis have mindre.

Lønningerne inden for den branche er ikke de bedste, men det er nok ok.

Vil man have høj løn og gode stillinger må man uddanne sig... det er fair nok!

Tja... kvicklysparrer
Jeg får selv 15500 i kvickly, så ved ikke... Altså som andre har sagt, så skal man huske på at det jo er Ufaglært... Så jeg synes det er fair nok. Et godt incitament til at videreuddanne sig...

Du får ingen løn, men til gengæld Anonym
bliver du pisset på, skældt ud, sparket på mens du ligger ned, bliver betragtet som affald, får lov at arbejde i weekenden.

Jo Dansk Supermarked skulle efter sigende være en rigtig god arbejdsplads.

PS. kender en som havde studiejob hos DS på deres lager. En dag kommer deres SS-officer-type af en overordnet ud og befaler at de skal blive til klokken 2 om natten. Ikke noget med at de fik noget at vide i forvejen. Det kan min bekendte her ikke, da han skulle op og møde på sit studie kl. 8 næste dag.
SS-officeren er kold, han kan blive eller få en fyreseddel. Min bekendte bliver så gal i skralden at han smider hvad han har i hænderne og tager sine ting og skrider sin vej.

Jeg havde fandeme gjort det samme.

i Føtex... MINIMALLØN
...kan du ryge helt ned på 8.749 kr. md.

Føtex tager nemlig aktiverede (bistandsklienter) som arbejder for kontanthjælpen.

Det kan man da kalde ufaglært.

Og når aktiveringsydelsen Anonym
udløber bliver de sikkert kastet ud af vinduet.

ja men Budha
det gør du vel heller ikke....

Netto, Kvickly... anonym
Tjah, 15.000 er vel en udmærket gennemsnitsløn.

En afdelingsleder i Kvickly får det samme
- han er så funktionæransat, dvs. han har tilkaldevagt 24-7, og han får INTET for overarbejde!

Lønnen for Netto´s medarbejdere strækker sig fra 87 til 97 i timen (87 for en kasseassistent, 97 for den øverste leder).
Dét må da siges at være bundløn!
Det er jo også derfor, Netto:
1) Kan sælge deres varer så billigt og
2) Ofte skifter medarbejdere ud (ingen gider vel at blive røvrendt ret længe!).

Til gengæld er der så indkøbscentraler som f.eks. Inco Danmark, som betaler deres medarbejdere over 20.000 om måneden...

Så... 15.000 er vel en rimelig gennemsnitsløn, vil jeg mene.

og den historie tror du på? Mr. Hoppe**
Hvis din bekendt talte sandt, havde han nok gjort noget ved sagen.

Men sandt er at detajlhandlen er det laveste løn område i dagens Danmark og det er jo nok derfor de ikke kan få arbejdskraft nok.

En ting er overenskomstmæssig løn, men i HK regi er der noget der hedder personlige tillæg, så det handler bare om at gøre en indsats og indkassere belønningen - ved en forhandling. Alt kan lade sig gøre.

Netto er også DS tsktsk
....

Netto??? Kunde
medarbejderne der er fandeme ikke 15K værd, vor herre bevares - nej de får det de betaler for!!! Og vi får billige varer

Mange er mere værd Glad kunde
Jeg møder ofte ansatte i Netto som både er hjælpsomme og yder en god service, men jeg er heller ikke typen der afreager en dårlig dag på de ansatte.

Du får mangenfold igen hvad du kommer med.
Mange af cheferne knokler r.... ud af bukserne for at dække hullerne efter de manglende medarbejderer, det er også derfor de max holder 3 - 5 år, det samme koncept bruges Jysk Sengetøj.

Men vi som forbruger har jo et valg, betal en højere pris og få en bedre service et andet sted.

det er da klart. sagsbehandler magtsygesyndrom
Føtex får bare en ny (slave) i aktivering, og hvis en fastansat brokker sig over dårlige arbejdstider, forhold, løn, kan den fastansatte også udskiftes med en bistandsklient, cheferne (investorerne) må have det godt i Føtex, de griner hele vejen ned til banken.

Når en stor virksomhed kan spare penge, kender ondskabsfuldhed ingen grænser.

Ja den tror jeg rimeligt meget på Anonym
for det var sådan set min bror der var ude for dette!

Lige en lille tanke irene54
er det faldet dig ind at den "befalende" måske behandler folk som de behandler ham/hende?

P.S. Hvis din studerende ven var kvik nok og havde sat sig ind i reglerne, ville han vide at uvarslet overarbejde er han ikke forpligtet til og kan ikke fyres derfor.

Ganske enig irene54
min datter har ved siden af skole og nu studier arbejdet som kassedame og har kunnet forhandle sig til større løn, efterhånden som årene går.

ugidelige medarbejdere anonym
Er der noget at sige til, hvis Netto´s medarbejdere ikke yder et ordentligt stykke arbejde og en ordentlig service - for 87 kr. i timen?

Jeg har sgu lidt ondt af dem...

Jeg er ansat i bilka. Kristoffer
Jeg er meget tilfreds med mit arbejde i bilka, til cirka 95 kr i timen (eks. tillaeg)

Havde jeg valgt at gaa paa fast loen ville den have ligget paa omkring 16.500 om maaneden - det synes jeg ikke er saa slemt.

Min AC (afdelingschef) har en loen omkring de 30.000 pr maaned.

Ved godt det er sent.... Tofte
Men faldt over denne debat - og må lige give mit besyv med.

Jeg har selv arbejdet i henholdsvis Bilka Slagelse og Bilka Odense i 6 år til sammen, i alderen 17-23 år. Og nej, det er ikke verdens fedeste job. Men der må jo være en grund til at jeg blev der så længe.
Man kan sige hvad man vil, men Bilka er alletiders studiejob. Man kan få lige så mange - eller få - vagter man nu kunne tænke sig og sgu næsten også bestemme på hvilke dage disse vagter skal lægge. Hvor mange andre steder har man sådan en frihed?

Og jo selvfølgelig dukker der overarbejde op, men man kan altid sige nej. Man har RET til at sige nej. Dansk Supermarked er sådan et stort foretagende at de ikke har råd til at fucke op og lave fejl. I hvert fald ikke når det kommer til lønninger, rettigheder osv. Dårlig omtale er det værste der findes for dem.

Sidst men ikke mindst er lønningen på ingen måde super. Tror ikke der kan være nogen diskussion dér. Mener min timeløn, da jeg stoppede, var på omkring 92 kr.

Så hvorfor gør vi det???? HVorfor blev jeg ved i 6 år. Som sagt tidligere er det sq alletiders, fleksibelt studiejob. Man får masser af indsigt i detailhandlen, får prøvet på egen hud hvordan det er at have en travl hverdag, man får større tålmodighed som kunde (hvilket en stor del af den danske befolkning kunne lære noget af) man har faktisk mulighed for at rykke videre i systemet, HVIS man GIDER (!!!!) at lave noget, og sidst men ikke mindst er det nogle skide søde, dejlige og hårdtarbejdende folk man får lov at arbejde sammen. Og de alene gjorde at jeg gerne arbejdede over for at give dem en hånd.

Så næste gang I handler i Bilka, Føtex, Netto el.l. så tænk lige over hvordan i behandler medarbejderne. Det er fx. ikke deres skyld at varerne ikke er blevet leveret eller at stregkoden ikke virker. Det er sgu også frustrerende for os. Prøv lige at tænk over hvor meget lort de finder sig i hver dag - og alligevel har de overskud til at smile pænt til den næste kunde og sige pænt goddag og farvel.

Behandl andre som I selv vil behandles, ik'? For det er ikke så meget lønnen eller arbejdstiden der gør at folk stopper. Det er den måde kunderne behandler dem på, der gør at de mister glæden ved deres arbejde!!!

De snyder vist... HK manden
Mindstelønnen er 97.34 kr pt -og jeg arbejder i fagforening.......

Arbejder man for mindre end hvad kan få i dagpenge (95 kr), er man sgu for dum!!!