JUBIII

JUBIII WHAT???
Jeg har skiftet arbejdsplads! Fra at have været ansat i en virksomhed med totalt ryge-(OG parfume-)forbud, er jeg nu ansat i et firma med 11 ansatte - ALLE RYGERE!!! Der må ryges hvor som helst og når som helst. Ved ansættelse gøres der opmærksom på, at det er en arbejdsplads med rygere, hvilket ikke forventes at være et problem hvis man ønsker ansættelse! Jeg har nu været ansat i en måned og hvilken forskel!! Folk hygger sig med hinanden og tonen er venskabelig og tolerant. På min forrige arbejdsplads var der ikke andet end kævl og ballade hele tiden (hvorfor mon?). Jeg klapper i mine små hænder over, at det i dagens rygerhetz-plagede DK kan lade sig gøre at finde en sådan arbejdsplads.

Tillykke Øboen
det vigtigste er at i hygger jer - det kan ingen da ha`noget imod,- men bare vent og se.

Yehaaaaaaaaa why.king
Det kan jo lade sig gøre, men gad vide hvor længe der går inden de fanatiske ikke-rygere starter sin hetz mod den virksomhed.

Rart at se der stadig er nogle med nosser tilbage i dagens danmark.

Vildt Sort
Tillykken med dit nye job. Skønt at høre at du trives og man kan da godt blive en lille smugle misuldelig, når jeg selv sidder på en af de der forbudsarbejdspladser, men der kommer alligevel lige et par spørgsmål op....

Ryger du nu mere end før?
Lugter hele kontoret af nikotin?
Søger i flere nye medarbejdere? .-)

Man må jo sige at det er virkelig utroligt .... man kan jo næsten ikke komme ud nogle steder mere privet eller offenligt hvor alle rygere er stærkt i undertal.

Kævl og ballade Petersen
må jo nødvendigvis komme fra dem der er utilfredse....

Godt for dig, at du nu har fundet dig et sted hvor du kan dyrke din last, uden kævl og ballade.

ja- WHAT???
jeg ryger mere - jeg måtte jo slet ikke ryge før :-) og nej jeg ryger ikke så meget som når jeg har fri - 5-6 på en arbejdsdag. Selvfølgelig kan det lugtes at der ryges - men der luftes meget ud, så luften er ikke tyk af røg. Og jo - de mangler faktisk et par stykker da de ekspanderer en del lige pt :-)
Jo - jeg føler mig som en heldig kartoffel at have fundet denne nål i høstakken. Da Chefen er medarbejdende (og ryger) tror jeg ikke det vil lykkes nogen at trække noget forbud ned over hovedet på firmaet.

Frivillighedens vej! Øboen
og ikke formynderisk lov - for at beholde et liberalt samfund skal det private erhvervsliv selv bestemme deres regler - og det kan sagtens lade sig gøre, også at tage hensyn til begge parter rygere/ikke rygere.
Vi skal ikke se "ned på hinanden" som tendensen er i samfundet fra højtråbende personer at vi også skal nedgøre tykke mennesker. Både rygning og fedme er usundt - men hvad er det der er ved at ske - en pøbelmentalitet som altid får svage personer med på vognen.

Gå samme vej Petersen
Få et job samme sted. Så slipper du også for kævl og ballade.

Eller er det mon alle os andre der slipper for kævl og ballade?

De enste (rygere) der kævler og skaber ballde på min arbejdsplads, er de "gamle" rygere, dvs. dem der har været ansat i mere end 10 år, og kan huske hvordan det var dengang de kunne ryge frit overalt.

De fede? Tja - jeg tvivler på de får egen kantine, og desuden forbud mod at spise fra skuffen.

Sjovt, for øvrigt, som du mener det er til skade for rygere (og for fede) at der er fokus på den almene sundhedstilstand.

Har du slet ikke opdaget den sundhedsmæssige fordel i en allround fornuftig livsstil? Altså sund kost, motion og så vidt muligt ingen eller i hvertfald kun et minimum indtag af giftstoffer som f.eks. tobak og alkohol?

Jeg behøver ikke et job Øboen
ellers tak for tilbudet- jeg kender i forvejen ikke til kævl og ballade de rygere vi kender har ikke problemer med at der ikke må ryges forskellige steder, så du havde ingen gode ideer til mig Pedersen.

Jeg glemte Øboen
at fortælle igen at jeg er ikke ryger men omgås med flere af dem som jeg har det fint med også at sidde sammen med dem - de er alle hensynsfulde i alle sammenhænge - og forresten jeg dyrker meget motion hver dag og spiser sundt drikker ikke alkohol- selvfølgelig i selskabelige sammenhænge, jeg vil bare ikke ha`at man nedgør mennesker, som gør noget andet end en selv (jeg føler ikke at jeg er bedre end rygerne)og jeg går ind for rygerum.

Forfra Petersen
En mener at der er kævl og ballade på hans tidligere arbejdsplads.

Efter min overbevisning kommer kævl og ballade fra dem der er utilfredse, i dette tilfælde rygerne.

Og nu ævler du om rygerum?

Det er jeg ikke modstander af. Min virksomhed har så valgt anerledes, og vi er ikke blevet spurgt.

Men jeg mener stadig, at kævl og ballade kommer fra dem der er utilfredse... i dette tilfælde stadig rygerne, der ikke får det de forlanger.

Hmmm... rygerum! Hvad har det egentlig med "kævl og ballade" i hovedindlægget at gøre? Eller nægter du bare pr. definitin at kommetere det indlæg du svarer på? Du kaster bare en ny tråd midt i den igangværende!

Og så hedder jeg Petersen, ikke Pedersen.

Beklager Petersen Øboen
Jeg synes det er helt fint med den arbejdsplads hvor alle er rygere -og vedr. kævl og ballade som du skriver kan jeg da godt forstå rygerne som nu pludselig ikke må ryge på samme arbejdsplads som de har været på i mange år det må da tage tid at vænne sig til - jeg går ikke væk fra emnet men kender til løsningen med rygerum som fungerer så fint flere steder.

Du har ganske ret WHAT???
kævl og ballade kommer fra dem der er utilfredse- i dette tilfælde rygerne. Havde der været fri rygning ville balladen givetvis komme fra ikkerygerne. Derfor er det mig en gåde hvorfor mn ikke kan indrette arbejdspladserne så alles behov tilgodeses. Hvem kan det genere at der i en virksomhed findes et rygerum? Medmindre alene tanken om, at der sidder nogle og nyder en smøg virker provokerende! At jeg har været så heldig at finde en arbejdsplads med ene rygere, er jo bare mit held. Så er vi helt ude over balladen og alle er tilfredse.

Hvem siger vi ikke har rygerum? Petersen
Da vist ikke jeg!

Og der er stadig kævl og ballade, fordi de ikke må ryge frit.

Så vidt jeg er orienteret viser alle undersøgelser af arbejdspladser der bliver trinvist røgfrie, at der vil være kævl og ballade over at tidligere forhold bliver afskaffet.

Ja det er da pisse irriterende at man ikke kan te sig som man vil, men er det virkelig et urimeligt krav fra ikke-rygerne, at de(vi) gerne vi have et røgfrit arbejdsmiljø?

Personligt er jeg ligeglad med om det er rygerum eller om det er udenfor det foregår, når bare det ikke foregår i det rum jeg skal tilbringe hele dagen i.

Jeg har en kollega som surmuler i krogene over at det overhovedet er tilladt. Hun mener der går for meget tid til den slags. Det er så efter min overbevisning et ledelsesmæssigt ansvar, jeg ikke vil kommentere overhovedet. Igen: jeg er tilfreds, hvis bare jeg ikke skal sidde i røg hele dagen.

Nu pludselig? Petersen
Man kan vel næppe sige at 10 år er "nu pludseligt".

Selvfølgelig kan man forvente at der bliver brok hvis man fra den ene dag til den anden, indfører regler der begrænser den enkelte voldsomt i forhold til tidligere.

De regler der er på min arbejdsplads er faktisk ret milde, i forhold til andre steder jeg har hørt og læst om i medierne.

Reglerne er blevet indført trinvis, og altid med meget god varsel. Der har altid været mindst 12 måneders varsel til en begrænsning er blevet indført, og det kan vel næppe kaldes pludseligt.

Der bliver desuden hele tiden tilbudt gratis rygestopkurser, som man kan deltage i, også flere gange, hvis det ikke lykkes første, anden, tredje gang.

Et totalt stop er på vej på min arbejdsplads. Om lidt mere end 2 år skal rygerne forlade matriklen, og i øvrigt flekse ud inden de går ud og ryger. Det har været kendt i snart et år, og er altså varslet 3 år inden reglen træder ikraft. Det er vel heller næppe noget man kan kalde pludseligt?

Nye ansøgere bliver ikke spurgt om de ryger eller ej, men bliver orieteret om politikken, og hvis ikke de kan acceptere det, kan de jo bare lade være med at tage jobbet.

På trods af generel arbjedskraftmangel i min branche, så har vi ikke besvær med at få personale. Og personaleomsætningen er ikke særligt stor sammenlignet med branchen, tværtimod, så strømmer arbejdskraften til min virksomhed, i takt med at vi udvider. Og ikke ret mange forlader os igen.

Rygeforbud generelt i samfundet er jo ikke særligt pludseligt. Det har været diskuteret i årtier efterhånden, og ingen kan påstå det kommer som en overraskelse, at reglerne bliver strammere og strammere. At man ikke bryder sig om det, er noget helt andet.

I dit inlæg 20/10 Øboen
skrev du at det kun var rygerne der var kævl med men det er åbenbart også en kollega der er sur over at rygerummet overhovedet er der -- de problemer kan en ledelse løse hvis de vil (skulle man tro)det virker i det hele taget ret ugennemtænkt.

En! Petersen
Ja EN kollega føler hun skal arbejde mere, fordi nogen skal ud og ryge.

EN!!! Der er sikket flere, men de siger der bare ikke højt.

Men til gengæld er der vel omkring 100 rygere der flere gange dagligt brokker sig over, at de ikke kan ryge på deres plads. Der er sikkert flere, men de siger det bare ikke højt.

Det er et ledelsesmæssigt problem om personalet præsterer det de bliver betalt for. Ikke hverken de brokkende rygeres eller brokkende ikke-rygeres (altså medmindre de har det ledelsesmæssige ansvar).

Og hvis du mener samtlige rygere er berettigede til at brokke og kævle fordi EN!!!! ikke-ryger mener noget andet end dem... så er har vi umådeligt stor afstand imellem os.

På en arbejdsplads er der nok omkring lige så mange meninger som der er ansatte. Heldigvis kan de fleste finde den gyldne melllemvej og nå til en form for enighed.

Ingen har ret til at pådutte andre en livsstil. Og det gælder begge veje. Hvis du vælger at ryge, er det dit valg, det skal jeg være den sidste til at blande mig i. Men husk lige, at det gælder begge veje. Du må derfor acceptere, at du ikke kan ryge på en arbejdsplads hvor der er bare en enkelt person der ikke ønsker at være (passiv) ryger.

En anden verden Øboen
vi/jeg har også været på arbejdsplads/pladser med rygere/ikke rygere det er blevet løst til alles tilfredshed uden kævl -rygerne har fået klar besked på at gå i rygerum - det er meldt klart ud og underlig nok i modsætning til din arbejdsplads ingen sure miner bare glade for at rygning ikke blev afskaffet helt- og i vores private liv fungerer det perfekt der er flere steder hvor de ikke vil ha`røg i deres hjem der går rygerne stille ud et øjeblik, - hvis de kommer et sted hvor der må ryges og der er bare en gæst som ikke kan li`det går de alligevel ud. Vi skal da kunne være sammen og ikke leve adskilt på grund af rygning.

Mere skal der ikke til! WHAT???
EN person er nok til at skabe masser af splid og kævl på en arbejdsplads. Det er set mange gange. Jeg kender ikke nogen rygere, som ikke vil være ovenud lykkelige for et rum for rygere. Så kan vi nemlig BÅDE nyde vores tobak OG slippe for antirygernes evindelige brok. Jeg er stadig LYKKELIG over at have fundet en arbejdsplads med udelukkende rygere, men et rygerum ville også have været ok. Jeg vil til enhver tid mene at hensynsfuld rygning er en menneskeret, og lige så vel som ikkerygere har ret til et røgfrit miljø, så har hensynsfulde rygere også ret til at slippe for al deres brokkeri om rygningen. At jeg personlgt er så hensynsfuld at holde mig væk fra steder, hvor der ikke skabes mulighed for at ryge uden at jeg skal stå udenfor som et uartigt skolebarn, kan vel ikke genere nogen!

Jeg må give dig ret Petersen
Der skal kun en enkelt til at skabe ballade.

På min arbejdsplads er der som sagt EN der har pippet op om, at rygning helt skulle forbydes. Men det er altså kun en. Hun tør ikke sige det særligt højt, for så bliver hun omgående overfaldet af de 6 rygere der sidder i hendes afdeling. Og jeg vil tro at ihvertfald mindst 100 andre vil lynche hende i løbet af et kort øjeblik.

Til gengæld er der mindst 100 rygere der dagligt himler op om uretfærdigheden i at de ikke må ryge hvor som helst. Selv i kantinen mener de der burde rygetilladelse.

Vi er ca. 1200 ansatte, og vel omkring 200-250 rygere.

Jeg glæder mig på dine vegne, at du har fundet et sted der tilgodeser dine behov. Ligeså er jeg glad for, at jeg har en arbejdsplads der tilgodeser mine behov.

Hvis rygerne på min arbejdsplads er utilfredse med rygepolitikken, så har de fået mange meget lange varsler på de regler der trin for trin er blevet indført, og jeg må erkende min holdning her: Bryder de sig ikke om lugten i bageriet - så må de simpelthen videre.

Rygerene er i mindretal, der har en meget usund vane. Det er deres eget valg om de vil dyrke den vane, men de har intet krav på at kunne pådutte andre samme vane.

Vil du ryge, må du gøre det hvor du ikke kan genere andre!

Vi er jo enige Øboen
langt de fleste af os - hensynsfulde mennesker vil altid behandle andre ordentligt - og selvfølgelig skal ingen påtvinges røg derfor er rygerum fint--- der er enkelte der er så fanatiske at de går imod det fordi at man skal gå ud og ind - men så skal man holde sig inde i et sterilt rum.