Julegaver og millimeterretfærdighed?

Julegaver og millimeterretfærdighed? Desperado
Hvad gør I andre?
Har 2 børn (teenagere) som ønsker sig rimelig dyre gaver og de kender priserne på "alt det seje"...okay. Fandt heldigvis noget af det på tilbud JUHUUUU! - men så har den ene pludselig noget til gode...finde en ekstra ting - men så er der en pakke for meget til den anden... osv osv osv De er ikke grådige, men jeg har desværre selv lært dem millimeterdemokrati, så den med at en vare var på tilbud betyder blot, at "så er der jo 300 kr til noget andet!" - ??????
Et år ville den ene gerne "samle" alle sine julegaver i en stor gave, det talte vi om 100 gange og det var okay - selve juleaften var der en tsunami af tårer - for der var ju kun 1 gave - mod den anden mange...

Hvad gør I andre, for at opnå retfærdighed mellem søskende?

hm... maggie22
Køber 2 ens gaver og smider kviteringen væk.....

Pyt med det anonym
Altså så længe de begge får hvad de ønsker sig, så der det da helt uden betydning at den ene gave er købt på tilbud - det kan de jo ikke se.
Jeg har selv to børn (med to års mellemrum) og i starten gik jeg også højt op i, at de fik for lige mange penge - det gør jeg ikke mere. Jeg giver børnene det de ønsker sig, og går så ikke op i om der er forskel på prisen.

Forældre problem jetpost
mere end det er et børneproblem. Det er os forældre der skaber de problemer.

ja sådan Desperado
ser jeg også på det, men ungerne kan alle priser udenad, så da den ene uheldigvis så den andens gave (som var på tilbud) opstod problemet - som jeg godt ved at jeg selv har skabt :-(

Lær dem hvordan verden Anonym nr. 2000
i virkeligheden hænger sammen... de vil lære det før eller siden. Jo længere de lever i illusionen, jo større bliver modgangen når den kommer.

Tænk derfor ikke i penge, men giv dem hvad du synes.

Har aldrig brugt milimeterdemokrati dulkis
Nogle gange har jeg endda lokket dem til at slække på egne ønsker, fordi én af dem ønskede sig/havde brug for en ting der var for dyr i forhold til budgettet.

Du skriver det er teenagere. Prøv at tale med den Sherlock Homes der har "opdaget" tilbuddet - eller endnu bedre; tal med dem begge. De burde have alderen til at fatte det.

Det her er jo ikke rimeligt. Din fejl ja, men det er vel fra start gjort i den bedste mening.

PS - retfærdighed dulkis
er aldrig "ens behandling" for børn er forskellige, så skal de ligestilles, skal de behandles forskelligt.

mmm... Desperado
ved jeg godt alt det der...og de er heller ikke stride, "m.d." er netop startet af at budgettet var temmelig stramt for nogle år siden. de spørger altid "indenfor hvilket beløb MÅ vi ønske?" og så siger jeg et beløb - når jeg siger fx 500 og finder noget til 900 på tilbud til 500, så øffer den anden...osv osv osv jeg er også ret god til at finde noget der ligner en krig, til en billig penge - men så er der jo altiiiiid lige den anden unge???
ved også godt at børn er forskellige, men de er jo lige håbefulde omkring træet!

Ja -. men dulkis
Hvis kan får, hvad man ønsker sig, så må det da være iorden. Ellers er de altså ikke helt så "ikke begærlige" som man kunne ønske sig.

Du må tale med dem om det her. Jeg mener stadig ikke det er rimeligt at det handler om beløbet og skulle det være tilfældet, så stik dem da pengen og lad dem købe til hinanden fra dig.

*GGG* Desperado
det sidste var da en god ide! - jeg har faktisk tidligere oplevet, at den ene sparede lommepenge op til en studietur og den anden GAV sine lommepenge frivilligt bort! så storesøster havde (næsten) lige så meget med på studietur som de andre...

*SS* dulkis
Kan du bruge den idé er den din kvit og frit.

Kan I have en rigtig god Jul.

;-) Desperado
Ditto!