Kære mor Karen....

Kære mor Karen.... tristMOR
er du blevet blind? Kan du virkelig ikke se konsekvenserne af de kommende nedskæringer af åbningstiderne i daginstitutionerne? Hmm, så vil jeg her give jer en ide om konsekvenserne...: Jeg er en ung kvinde på 23, jeg er mor til to små børn på henholdsvis 1,5 og 3 år. Jeg mistede min mand i foråret, men det har jeg klaret mig igennem. Jeg læser til sygeplejerske. Mine forældre bor langt herfra og er begge fortsat på arbejdsmarkedet, men de hjælper selvfølgelig alt hvad de kan. Der er mange praktiske opgaver: rengøring, madpakker, madlavning, oprydning, vasketøj, lektier osv osv osv. Som I nok kan regne ud kan det ind imellem være svært at nå det hele. Det optimale er at have ordnet en del af de praktiske inden jeg henter børnene, så jeg kan koncentrere mig om at være sammen med dem - prøve at gøre madlavning og oprydning sjovt. Jeg bor i en to værelses lejlighed, det er svært at finde noget større der er til at betale med su og to børn. Vi bor på fjerde sal, uden elevator, og vaskemaskinen er i kælderen, så det er ikke altd nemt at få det til at hænge sammen. Lektierne laver jeg i forvejen om natten - og jeg kan jo ikke gå fra to sovende børn for at vasketøj 4 etager længere nede. Opvask mv. ordner jeg når de er badet og lagt i seng. Hvis jeg ikke havde den time ekstra to gange om ugen, ville jeg simpelthen ikke kunne få det til at hænge sammen!!! De to timer er de eneste to timer jeg har til at ordne alt det praktiske jeg ikke kan ordne med to små børn, men jeg kan selvfølgelig hive dem med til lægen, op og ned fra fjerdesal sammen med vasketøjet (den mindste kan ikke gå på trapper), tage dem med i skole, undlade at færdiggøre min uddannelse, og i det hele taget bare slæbe dem med rundt til alle mine ærinder! Uden at have tid til sjov og leg eller jeg kunne tage de 7500 kr (excl. børnepenge) jeg har efter skat og bruge dem på at hyre en barnepige? Det ville være optimalt!!!! Der er sikkert mange ting jeg kan gøre for at lette hverdagen lidt, men det kan virke frygteligt uoverskueligt. Jeg elsker mit liv og mine børn,jeg klarer den for os alle tre og på en eller anden måde kan jeg alligevel gå i seng om natten og være glad og stolt, for jeg har et par dejlige unger og vi har det trods alt rigtig godt - og vil det ikke være dybt urimeligt at tage vores gode hverdag fra os, bare fordi dem der tager beslutningerne får så mange penge for at tage de beslutninger, at de bare kan hyre en barnepige???

Nej det her gider dsb-manden
jeg ikke! Lav dog for p..... nogle afsnit!

Ej helt ærligt Tudse-min bil!
Kan du virkelig ikke forstå, at de der har nok skal have ekstra?

Nå men noget andet. Det er ret imponerende det du klarer, må jeg nok sige.

Jeg forstår dig! Sygeplejerske
Jeg synes du skal sende dit brev til Karen Jespersen.

Jeg er selv alene med to børn på 2- og 4år, men i modsætning til dig, er jeg færdiguddannet sygeplejerske.

Det er allerede nu svært at møde på afdelingen omklædt inden kl. 7:00, specielt når både børnehave og dagplejemor (langt fra hinanden) først tager imod børn kl. 6:30.

Det samme gør sig gældende, når jeg om eftermiddagen skal "skynde" mig gennem myldretrafikken, for at nå frem inden lukketid.

De allerstørste problemer er dog, når jeg skal på natte- og weekendvager, der er jeg 100% afhængig af forældre, søskende og venner.

Det ville være ideelt med døgninstitutioner for plejepersonale og andre med skiftende arbejdstider.

mon ikke du er berettiget hallohallo
til, at kommunen hjælper dig. er du på s.u., så kan du søge enkeltydelser til barnepige og andet.