Kærestesorg

Kærestesorg theusualsuspect
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. For et halvt år siden gik jeg fra min daværende kæreste. Jeg kunne ikke få det til at hænge sammen og jeg var holdt op med at tænde på hende. Bruddet gjorde rigtig nas. Hun er et vidunderligt menneske, det var bare ikke en god ide, at vi var kærester. Måske venner, men ikke kærester. Jeg var trods alt ovenpå, fordi det var mig der gik fra hende og ikke omvendt.

Siden har jeg gjort hvad jeg kunne for at komme videre...

I lørdags løber jeg ind i hende og hendes date (nye fyr?). Jeg prøver at snakke med hende, men hun vil ikke snakke med mig. Synet af hende og fyren sammen slår mig fuldstændig ud. Efterfølgende skrev jeg et brev til hende, om hvor ked af det jeg blev og at jeg håbede vi en anden gang kunne hilse ordentlig på hinanden. Det har hun ikke svaret på.

Jeg ved, at hun ikke har svaret, fordi hun ikke aner, hvordan hun skal tackle situationen. Hun er meget mere såret end mig.

Lige siden i lørdags har jeg været helt i kulkælderen. Jeg har ikke lyst til at spørge om noget. Jeg har bare lyst til at udtrykke min håbløshed over, at det jeg allerhest vil ikke kan lade sig gøre, nemlig at kontakte hende igen og at det jeg har allermindst lyst til at gøre, er det eneste, der er at gøre, nemlig at komme videre.

I min mave er der en konstant knugende fornemmelse. Det føles som om, at jeg er lige ved at græde hele tiden. Jeg har ikke lyst til noget som helst. Mit gode humør og min energi er fuldstændig væk. Det eneste jeg kan mærke, er hvor meget jeg savner hende.

that´s life Læser
Det lyder måske koldt, men ikke destomindre er det sandheden. Det er selvfølgelig træls for dig, du er ked af det og i dårligt humør, men du må også give hende ret til at fravælge kontakt med dig, der har såret hende så meget. Med tiden, kan de måske ændre sig, nu ved hun i hvert fald, hvor hun har dig og at hun er velkommen til at kontakte dig, og lad det så blive ved det - og vent et par år mere.

Enig.... skinfaxe
Når man bryder med en kæreste skal man tænke 'worst case' igennem også. Man kan desværre ikke få alt i livet som man ønsker det. Lær af det.
Fokuser på alt det posetive du kan finde i situationen - f.eks. at du havde mod til at kontakte din eks.

Prøv om du kan aflede dine tanker. Brug dine venner og familie. Kom ud blandt andre mennesker.

Nu ødelægger jeg lidt af livsglæden, men... golfery
Når alt kommer til alt er kærlighed en sygdom, faktisk den farligste og mest udbredte sygdom, der findes i verden. Den bliver for alvor farlig, når kærligheden udvikler sig til ulykkelig kærlighed...

Set udfra et kemisk perspektiv, er det kemiske stoffer til hjernen, der forårsager følelsen af forelskelse eller ulykkelig kærlighed... Det ødelægger lidt det smukke billede man har af begrebet kærlighed, men ikke desto mindre er det iskolde facts, der her er kommet på bordet, og i nogle tilfælde, måske som dette her, bliver man nødt til at indse sandheden, fremfor at leve på en drøm (løgn).

Bedste råd fra min side:
Du bliver nødt til at give hende tid til at komme over dig, hvis du ønsker et venskab med hende - men ikke et kæresteforhold. Hvis du ønsker et kæresteforhold skal du kontakte hende straks og "erklære" din kærlighed - inden det er for sent.

Grunden til jeg startede ud med kemi, var at der eksisterer medicin, der kan hjælpe på at stabilisere disse kemistoffer, som forårsager denne ulykkelighed... Aka. lykkepiller, antidepressiver, etc.


Husk på kærlighed er blot en virus, og man kan komme videre i livet..."Tiden læger alle sorg - siger de, men hvornår bliver det? Hvornår sker det?" citat: Nik&Jay - og det har de sgu ret i...

Tid til et surt opstød theusualsuspect
Okay, nu bliver jeg sgu harm. Jeg udtrykker min sorg så godt jeg kan og så er der faktisk ikke mere i det. Jeg er overordentlig glad for de støttende bemærkninger jeg får, men jeg bliver sgu nødt til at tage til genmæle over for det rene vås.

Kærlighed er en sygdom? Hvad er det for et forfærdeligt syn på noget af det smukkeste ved det at være menneske? Der eksisterer medicin? Mod hvad? Mod at leve eller hvad? Hvis du føler glæde, føler du også sorg. Det er nøjagtig lige så naturligt og har sine helt egne fordele. Vi lever desværre i en bundpervers kultur, der anser smerte for noget, der bare skal bedøves og gemmes væk og ikke gennemleves, som en naturlig del af livet.

Tiden læger alle sorg. Det er en af de mest groteske sætninger jeg kender. Tiden læger absolut ingenting. Du kan gennemleve og du kan fortrænge og det tager tid. Men tiden gør absolut intet. Det er nøjagtig det samme som at lave mad. Du kan ikke bare stille alle ingredienserne på køkkenbordet og så regne med at tiden ordner resten. Du er nødt til at gøre noget, hvis der skal komme et godt måltid ud af det. Men det tager tid.

Grunden til at kærlighed bliver farlig, er af nøjagtig samme årsag, som når alt andet bliver farligt. Fordi vi ikke forstår det. En kniv er farlig i hænderne på en, der ikke kan håndtere en kniv. Tænk på et lille barn, der har fået fat i en kniv. En bil er farlig i hænderne på en, der ikke forstår at håndtere en bil. Tænk på alle dem, der kører med hovedet under armen i trafikken. På samme måde er kærlighed farlig over for den, der ikke forstår sit eget følelsesliv og ikke forstår at bearbejde sin sorg omkring det at miste. Det er det, der gør kærlighed farlig. Ud over det er kærlighed noget af det smukkeste i verden. Igen med kniven og bilen. I dag er det svært at forestille sig, hvordan vi skulle fungere, hvis der ikke eksisterede så meget som en neglefil i verden. På samme måde med bilen. Det moderne samfund er dybt afhængigt af biler.

Alle mennesker burde gøre sig selv den tjeneste at lære sig selv at kende på godt og ondt og blive allerbedste venner med sig selv.

Nu vil jeg gerne undskylde for mit sure indlæg. Måske er det sorgen der stadig river i mig. Jeg håber du kan bære over med mig. Jeg vil gerne anerkende dig for at have skrevet dit indlæg med de bedste intentioner om at hjælpe et andet menneske.

Egen erfaring :-) Winniee
Jeg vil gerne prøve at give dig nogle råd og hvordan jeg ser på det hele.
Så håber ikke du bliver sur.
Det er jo et debatforum, så derfor må man sige sin mening, det hjælper jo heller ikke KUN at få rosende ord :)

MEN jeg har prøvet fuldstændig dette på egen krop.
Man er ekskærester af en grund og det er fordi det ikke gik. Tit ved man ikke helt hvorfor eller hvordan, men sådan er det endt. Og det er sket af en årsag.
I denne situation er det fordi du ser hende mere som venne typen og PUUUHA hvor er det forfærdeligt for en pige at få at vide. Du skal nok desværre ikke satse på at få hende som veninde, det er de færreste, som har lyst til det efter et brud.
For mig lyder det som om du gerne vil være sammen med hende igen eller bare tæt på hende.
Må jeg lige spørge dig om du tror... du ville have den samme trang til at være sammen med hende igen, hvis IKKE du havde mødt hende sammen med sin kæreste?
Jeg synes bare tit det er der følelserne kommer frem igen, fordi man egentlig ikke allerede ønsker at én anden har taget ens plads.
Eller følelserne kommer pludselig frem fordi man kan huske alle de gode ting ved at være sammen med hende.

Jeg har MEGET ondt af dig og det er forfærdeligt at skulle have det sådan og pludselig være i tvivl. Jeg har selv været "pigen" og været i næsten samme situation.
Sådan her havde jeg det:
Min nye fyr var IKKE min gamle kæreste - de kunne ikke sammenlignes, men gav mig en tryghed og han var jo også rigtig sød, men kunne stadig ikke lade være med at tænke på ham, men synes slet ikke han fortjente en tanke og var egentlig lidt sur på ham over alt.
Han skrev også til mig på et tidspunkt efter han så mig med min nye kæreste og der svarede jeg heller ikke - fordi jeg var GAL over, han ville være bekendt at skrive efter alt det - for jeg tænkte på ham og fik jo den gamle sommerfugle fornemmelse og savn, når jeg modtog en besked. Så derfor valgte jeg IKKE at svare.

På baggrund af min historie ville jeg ØNSKE SÅ HØJT, at han havde taget aktion.
At han bare var dukket op foran min dør og sagt undskyld for alt det her og at han længdes sådan efter mig. Virkelig erkende hans fejl og at han ikke kunne undvære mig.
Det skete desværre ikke og den dag i dag, har jeg stadig en mærkelig fornemmelse i maven.
Ærgeligt når jeg ved, han har det på samme måde.

Så er du vild med hende? Kan du ikke forstille dig at fortsætte sådan UDEN at se hende?
Så for guds skyld gør noget inden det er for sent.
Men hvis du bare synes det er underligt at I ikke er sammen mere, når I plejer at være det og mærker lidt jalouxi, så lad hende være!!
Jeg synes bestemt ikke, hun fortjener, at du ikke kan beslutte dig og det kan du ikke være bekendt overfor hende og hendes nye fyr.

Husk at hvis du ønsker at være sammen med hende igen (hvilket jeg tror pga. fornemmelsen og dit humør) så skal I vælge hinanden for 2. gang og det kan sgu blive godt, hvis man gør det af følelsesmæssige grunde. I ved begge, hvad I går indtil og derfor er I forberedte på det meste og bliver ikke overrasket. Det kan sgu ende ret godt :)

Held og lykke og håber du forstår, hvad jeg mener :)

Så forklar lige... golfery
Kan du venligst forklare mig din definition af "sygdom"?

Du kan spørge utallige eksperter på det følelsesmæssige område, og størstedelen vil indse at kærlighed også går ind under kategorien: "sygdom"...

Dermed er det ikke sagt at sygdom ikke kan være en vidunderlig rar følelse... Det kan det sådan set godt føles som om... men det ændrer ikke på faktummet at kærlighed er en sygdom, som i aktiv udbrud kan resultere i ulykkelig kærlighed, endda desperat kærlighed, som resulterer i jalousi, mord, mishandling etc.

Jeg tilgiver dig dit sure opstød... Det var, hvad jeg havde forventet... Det normale individ kan ikke klare at se kærligheden og livet som blot et øjebliksbillede, der er bestemt af stimuli, fortolkning og respons. De vil gerne bevare det magiske og ikke vide at det faktisk skyldes en kemisk stimuli til hjernen, der påvirker vores følelser...

... theusualsuspect
Jeg gider ikke forklare dig definitionen på sygdom. Den kan du selv slå op. Jeg er ligeglad med hvad dine ”eksperter” siger. Sagen er meget simpel. Jeg er dybt uenig med dig og så er den sag ikke længere. Du må finde nogle andre du kan overbevise om dine synspunkter.

Tak fordi du kalder mig et normalt individ. Det er jeg glad for at være. Jeg ved godt, at det er en slet skjult fornærmelse, men jeg gider ikke hoppe på den.

Nu vil jeg prøve at tage ansvar for mit eget følelsesliv og lade være med at bruge energi på at spille ping-pong med en eller anden på nettet jeg er dybt uenig med. Tak for din deltagelse og ha’ det godt.

Tak for dit indlæg theusualsuspect
Lad mig starte med at sige at jeg synes dit indlæg er dejligt og konstruktivt og nej, du gør mig ikke sur :-)

Det ville ikke være anden gang jeg gik tilbage til hende. Det ville være tredje gang... og det var mig begge gange... Derfor savner jeg hende alligevel. Det kan godt være det lyder mærkeligt at jeg slår op med en pige to gange og så stadig ikke kan glemme hende, men det er altså sådan jeg har det.

Ja, jeg tror hun har det som du havde det. Jeg synes det er frygteligt, at jeg giver så megen smerte til en jeg holder så meget af. Det er hende, der betaler den store pris - ikke mig.

Efter jeg skrev indlægget, har jeg erkendt, at grunden til at vi ikke kunne være sammen, var fordi jeg inderst inde ikke var ærlig over for hende om mine behov og hvad jeg gerne ville have ud af livet. Nu sørger jeg. Jeg har mistet noget dyrebart pga. min uvidenhed om mig selv.

Jeg er en af de mange fyre, der er opdraget til at være flink og høflig, men der var nogen, der glemte at fortælle mig, at jeg skulle lytte til mine egne behov.

Jeg har absolut intet imod folk der siger deres mening. Jeg har noget imod folk der enten ikke har deres basale menneskekundskab i orden, eller som ikke forstår at holde sig til at tage udgangspunkt i deres egne oplevelser. Det kan godt være det lyder arrogant eller på anden måde anstødeligt, men sådan har jeg det altså.

Jeg kan se du har formuleret dit indlæg med omhu. Tak for det, det er sødt af dig :-)

Selv tak :-) Winniee
Gå ud og gør noget :)
Gå ud og vis hende du tog fejl og at der bare ikke er andre som hende.
Jeg synes hun fortjener at være glad og lykkelig og den følelse er du én af de eneste, som kan give hende.
Denne gang skal du nok passe på hende,for det bliver aldrig det samme - hvis man går fra hinanden og finder hinanden igen hele tiden.

Så vælg hinanden for 3. gang ;) Det skulle jo også være lykkens gang :)


Jeg ønsker dig virkelig held og lykke [:)]

Hej Winniee theusualsuspect
Jeg har brug for nogen at snakke det her ordentligt igennem med. Winniee, jeg kan rigtig godt lide din måde at se tingene på. Har du lyst til at snakke tingene igennem med mig?

Kære du herete
Det er ikke kun en sorg du oplever blusse op, hvor du nu igen ser den kvinde du har elsket og været kæreste med og som du selv afbrød forholdet med. Du oplever hende (måske) i en ny forelskelses tilstand, og her gennemlever du det fantastiske I to engang havde sammen. Måske dine og hendes forventninger dengang? Og det at det er DIG der afsluttede forholdet, gør det bestemt ikke bedre for dig at klare. Det er i sådan en situation vel "nemmere" at være den der blev vraget tror jeg. Forstår godt hvorfor du er ulykkelig, især fordi du ikke kunne vælge anderledes, men så mistede du et kært menneske på at kunne udfolde dig som den du er - som MAND. Det har sin pris at følge den du er uden at vende sig om. Modigt af dig [;)]

Jeg ved hvor du er - skriver til dig, og du ved hvor - om lidt. Vi har brug for en snak. [f]

Og til dem der mener kærlighed er en sygdom: Mennesket kan ikke leve uden kærlighed. Det er den drift der har ført os til dem, vi er i dag. Ja og kærlighedssorger er en væsentlig del af at elske - har ført til de største opfindelser/kunstværker og gjort menneskeslægten har overlevet og er den herskende dyrart på jorden. [l]

Knus
Pus [:)]

Uha? Winniee
Altså jeg vil da gerne lytte, men hvordan skal det foregå? :)

Giv ham alvorligt ment
det telefonnr. til dit arbejde så opdager din kæreste ikke noget[:O]

Dog ikke :-) Winniee
Jeg har ingen kæreste og der skal IKKE ringes på mit arbejde.
er heller ikke lige meget for at give mig nummer da :)

Google chat Gokle
Opret en anonym googlemail, og brug chatten der...........