Køber du bøger?

Køber du bøger? Bogormen
Denne weekend er der Bogmesse i København.
Det plejer at være et stort tilløbsstykke for alle læseglade entusiaster. Og noget tyder på at vi er blevet flere læseheste blandt det danske folk, da nye tal fra Forlæggerforeningen viser, at mere end hver anden dansker har købt en bog inden for tre måneder.

Bøgerne er blevet billigere [:)], de er kommet i supermarkeder, ligesom mange benytter sig af internethandel og får bøgerne bragt lige til døren derhjemme.

Til gengæld gider vi ikke i nær så stort omfang biblioteket.

Aha. Jeg har rent faktisk selv købt et par bøger inden for de seneste to måneder. Jeg har nu også være på biblioteket og låne en masse skønlitterært.
Jeg tror, at den mørke tid giver mig lyst til at sidde indendøre og læse og hygge.

Jeg er ikke så god til biblioteket, da jeg altid glemmer at få dem afleveret til tiden...men til gengæld kan jeg jo der låne alt fra tegneserier til kogebøger og skønlitterært. Pragfuldt.

Og køber jeg bøger, så køber jeg dem hvor jeg har lyst: Supermarkeder, internet, boghandler...det er lidt impuls, hvad jeg lige falder over, men jeg synes det er fedt, at have en stor bogreol![l]

Køber du bøger?
Hvad betyder bøger for dig?
Eller er du en lånehaj på biblioteket?
Eller køber du aldrig en bog, læser end ikke en men nyder istedet TV, sport eller andet?
Er du til reoler fyldt med bøger - eller er det bedre med DVDer og andet mere visuelt - og måske moderne?

Længe leve bøgerne i disse digitale tider... [;)]

Vi ses i Forum h.olsen
Yeps. Jeg køber mellem 1-3 bøger om måneden og så skal jeg selvfølgelig til bogmesse i Forum.

Vi ses

Helene

Bogorm yofilo
Jeg er en bogorm og jeg køber helst mine bøger.

For det første er servicen stærkt forringet på bibliotekerne de senere år, for det andet synes jeg desværre at mange behandler biblioteksbøger på en uhensigtsmæssig måde så de ikke er så lækre at få fingrene i, og sidst men ikke mindst nyder jeg at have mine egne bøger.
Mange nye udgivelser kan man heller ikke få på bibliotekerne før flere måneder efter udgivelse og det gider jeg altså ikke at vente på, hvis jeg har lyst til at læse en bog.

Ikke rigtig Walle3456778
i år har jeg købt en bog. Sidste år købte jeg 3 så det er nok ikke min skyld. :)

Ja, Christa
jeg køber bøger. Jeg elsker at fordybe mig i en bog, og nyder når jeg kan finde tiden (og roen) til at læse. Jeg tror ikke de digitale medier, vil kunne erstatte bøgerne.

[s]

Jeg har aldtid været en læsehest.... piglet45
...og lige siden min mor kom hjem med de første Pippi Långstrump og Emil från Lönneberga, da jeg var 6-7 år, har jeg slugt alt læsestof jeg kom i nærheden af. Nu er det mest krimier og eventyr, og Camilla Läckberg, Tolkien og Jules Verne, ligger højt op på listen og fylder i bogreolen. [:)]

Jeg låner ikke på biblioteket og har aldrig gjort det. Jeg er simpelthen for dårlig til at huske at aflevere igen. [:$] Det gælder desværre alt jeg låner. [:$]

Både min mand og jeg foretrækker bøger på engelsk, og der har vi en lille fordel, da vi i Århus har en "English Bookshop", der sælger brugte engelske bøger. Den besøger vi tit, og vores rushhour er julen, hvor sokkerne skal fyldes. I år er ingen undtagelse. [:)]

Hvis sandheden skal frem, og det skal den vel,[;)] så ser jeg skam også en masse film. [;)][:$] Så lidt digital er jeg da. [:$] I det mindste er jeg konsekvent. [:)] Der bliver det nemlig også til krimier og eventyr. [;)]

Begge dele ara
Jeg både køber bøger og er storforbruger af biblioteket.
Lige nu er mit bogkøb sat på vågeblus da vi er ved at bygge om men når reolpladsen er blevet udvidet skal der købes ind igen.[:D]

Jeg er både Anonym
til bogreoler fyldt med bøger, men så sandelig også biblioteket. I supermarkeder o.lign.
er det, for langt det meste, noget skravl der er til salg- Gå til din boghandler.

Jeg elsker mine bøger dulkis
- men mine reoler vånder sig og de 4 (snart 5)flyttekasser på loftet bliver kun åbnet, når nogen vil "låne".

- En blonde skal der jo være - og vægplads til reoler, så jeg har lavet en aftale med mig selv om ikke at købe romaner. Jeg er ved at blive god til at overholde aftale med mig selv....øøøhhh øver mig i hvert fald. Jeg synes bare det er endnu sværer med bøger end med sko...[:*(]

Ægte Kærlighed RødeLevi
Jeg forstår godt, at folk vælger bibliotekerne fra. Deres griskhed har fuldstændig løbet af med dem. Glemmer man at aflevere en bog, eller et lille hæfte til en 50 – 100 Kr. går der ikke lang tid, før man skal betale det 3. dobbelte, af hvad bogen koster i bøde! Her er måske en af forklaringerne på, at folk hellere køber deres bøger selv end låner dem på bibliotekerne.
Støre velstand og bedre uddannelser er et andet svar – for det er nu engang sådan, at en ægte bogorm MÅ eje bøgerne selv. Grunden hertil kan være mange og forskellige; for forskeren er bogen et arbejdsredskab og for andre et kærligheds objekt. At komme hjem en regnvejrs aften, smide skoene, skænke et glas vodka (til randen), lade et blik glide kærtegnende langs bogryggene, se det er ægte kærlighed!

Jeg er lidt ked af den negative omtale ara
af bibliotekerne - vi låner en del og vi får en mail-reminder fra biblioteket når det er ved at være tid til at aflevere. Det kan alle vist tilmelde sig.

Man kan finde mange... Aksel
gode bøger i bogcentraler, byttecentraler, bogantikvarer osv. til billige priser.
Det er med at få læst den store skønne verdenslitteratur; Rimbaud, Baudelaire, Dostojevskij, Hemingway, Remark etc.

Masser af bøger Bare min mening
Jeg har i starten af ugen bestile tre bøger på nettet, og købt en masse brugte bøger også. For jeg fik nemlig i gave en stor dejlig tyk bog med en masse pragteksemplarer af bøger man bør læse i sit liv. Alt lige fra børnebøger til tunge klassikere, til moderne skønlitteratur til rejseskildringer. Og jeg lavede den lille aftale med giver, at bøgerne er læst på ti år...(der er 501)...i starten tænkte jeg biblioteket, men nej...nu har jeg fået samlermani.
Er pt i gang med Moby Dick, og elsker den, selvom den til tider er lidt tung. Bogen er dog bibliotekets...ligeledes den første bog jeg fik læst. Men de næste er mine...mine og bare mine :o))

ja, ali
koranen.

Ja, jeg gør hoenemor1001
Jeg er lidt til det hele - både bøger og digitale medier.

Jeg køber de bøger, som jeg har råd til, og som jeg bare MÅ eje. De bøger, som jeg ikke gider eje, eller som jeg ikke har råd til, eller som jeg kun skal hente lidt (måske af arbejdspladsen) krævet information i, låner jeg på biblioteket. Jeg er desværre også lidt slem til at glemme at få dem afleveret, så det skal jeg passe på med. Jeg køber næsten altid bøger hos boghandleren. Det meste i supermarkedet er noget skrammel.

Jeg ser gerne dvd'er, og min dvd-optager er i gang tit, hvis jeg ikke lige er hjemme, når et spændende program sendes.

Desuden bruger jeg også nettet til informationssøgning.

Jeg er for længst holdt op med at tro på den papirløse tidsalder. Det bliver aldrig det samme at lægge sig på sofaen med computeren (sådan en 22" fladskærm er sgu lidt besværlig at bakse på plads, og man kunne jo komme slemt til skade, hvis man falder i søvn og får sådan en i hovedet). En bog er meget mere handy og hyggelig.

mvh hønemor1001

Amazon! sidselrk
Jeg køber massere af engelske bøger på Amazon.co.uk.

Ja det er dejlig.... Anonym
at bøger er blevet billigere.
Før købte jeg en blomst til mig selv for at gøre noget godt, nu er det en god bog ,--- dejlig[:)]

USA Havkatten
Jeg har fået for vane at hente en større samling med hjem, når jeg i en eller anden anledning er 'over there'.

Specielt Oregon er et rent paradis mht. antikvariater. Selv små flækker har mindst et.
Der er ingen sales tax (a'la moms) i staten, så det kan forklare den livlige trafik.

Jeg har hentet bøger af kendte forfattere til helt ned til 15 cent (ca. 80 øre) stykket!

Det har så også den fordel, at det holder mit engelske i form [;)]

Har lige set i tv-avisen anonym
en elektronisk bog.
Den er ikke større end en almindelig bog, men der kan ligge 100 bøger på den, og den kan udbygges.

Skulle jeg købe bøger, så blev det sådan en.
Jeg gide ikke have alle de støvsamlere stående og fylde op.

Er storforbruger af biblioteket, mest fordi har jeg først læst en bog, så er den ikke interessant mere.

Bøger - masser af bøger :-) hr.bajer
Jeg var i fredags til BogForum for første gang - og sikke et slaraffenland....slæbte mig en pukkel til i bøger - ....masser af gode tilbud - både til mig selv og til julegaver - og masser af inspiration til mine næste bogkøb/ønsker....

Biblioteket kommer jeg ikke på så meget som før - men bruger bogbussen hver anden tirsdag....sammen med min datter, for at vænne hende til at låne bøger og bruge "biblioteket". Og hun nyder at gå og kigge bøger og finde noget spændende....

Elsker at læse påtværs
Og læser meget. Foretrækker en god bog frem for fjernsynet og en film.
MEN, jeg har alligevel ikke mange bøger. Jeg har "arvet mit læsegen" fra min far og han har mange bøger og køber ofte, så jeg låner fra ham eller fra biblioteket. Jeg er en af de ikke mange voksne der er helt vild glad for biblioteket og hvis en eftermiddag har en time, hvor jeg ikke ved hvad jeg skal lave, kan jeg godt finde på at købe på biblioteket og sætte mig i de gode stole med en tegneserie.
Jeg har boet i England hvor de har en super biblioteks kultur. De er ofte åbne til kl.22 og man kan købe kaffe, te, kage, sandwich ect. og sidde og spise/drikke og læse bøger samtidig, i gode stole sofaer. Det ville være fedt hvi vi også havde det sådan i Danmark.

Nej da, jeg låner selvfølgelig på biblioteket LauR90
Off course!

Søvnløshed Bøger. &0)) Zoe..
Hej Bøger? Fortæl mig hvad middel jeg skal bruge mod søvnløshed Gaaab.[:(]
Har I nogen gode råd?Seriøst ment[f][l]
På forhånd tak for svaret.
Hilsen fra Soe.

Jeg indømmer: Læseren
jeg køber bøgerne.

Jeg har simpelthen ikke tålmodigheden til at browse efter gode bøger på biblioteket.
Hvordan finder jeg så bøger?
Jo jeg hører/læser om bøger - typisk via nettet - og så gider jeg ikke vente 3 måneder på, at den bliver ledig på det lokale bibliotek (gælder naturligvis kun nyudgivelser).
Af samme årsag låner jeg heller ikke film på biblioteket.

Når jeg har fundet ud af hvad jeg vil læse, vil jeg læse det NU - ikke om 0,5 år.
Bøgerne bliver typisk købt i paperbacks, og bliver bagefter givet væk.

En god bog er 1000 gange bedre end TV.
Af samme årsag ejer jeg ikke et fjernsyn. Film kan ses på PC'en alligevel.

Sæt dig godt til rette. Smæk benene op. Ta' et tæppe på.
Tænd nogle stearinlys for hyggens skyld, og hæld din favoritsprut i glasset.
Evt. sæt noget afdæmpet afslappende musik på - noget der ikke stresser og ikke kræver opmærksomhed. Sluk mobilen og hiv fastnettelefonen ud af væggen.
Ta' derefter bogen frem, start med en slurk af glasset, og gå derefter i gang med side 1.

Det bliver ikke meget bedre!

Jeg elsker simpelthen bøger brokenangel 1985
Spørgsmål 1:
Ja, men ikke nye bøger. Selvom der er en nyudgivet bog jeg meget gerne vil ha', så venter jeg til jeg finder den billigt, da min økonomi ikke tillader de store udskejelser. Jeg kigger bibliotekernes bogsalg igennem,hver gang jeg får chancen, og kan altid finde et eller andet der tiltaler mig.

Spørgsmål 2:
Bøger har været en yderst vigtig del af mit liv,lige så længe jeg kan huske. Noget af det bedste jeg ved, er at putte mig under dynen med en kop the og lidt guf indenfor rækkevidde og så bare forsvinde ind i bøgernes verden. Mine bøger betyder utrolig meget for mig og jeg er så heldig at min kæreste har det på samme måde [:)]


Spørgsmål 3:
Jeg låner et sted mellem 5 og 20 bøger når jeg er på biblioteket,hvilket sker et sted mellem 1 og 5 gange om ugen,alt efter hvor mange bøger jeg låner per gang. Man kan vist roligt kalde mig stamkunde, meen nu er jeg også så heldig at bo ca. 20 meter fra bibliotekets hoveddør [:D]

Spørgsmål 4 er vist allerede besvaret.

Spørgsmål 5:
Begge dele. Vi(kæresten og jeg) har omkring 200 DVD'er og ca. 650 bøger og samlingen vokser støt da vi begge har nogle favoritforfattere vi samler på.

[:)]