Kønsroller

Kønsroller sanessa
Sig mig lige en gang.... Tror mænd i dagens DK, stadig, at kvinder fra naturens side er bedre egnede til at rydde op, gøre rent, vaske tøj og lave mad, end de selv er?

Dit valg Bimmer ILP
Du har bare valgt den forkerte mand. :D

Vi er bedre til alt ! Abbderden
Det må du selv vide

Tror... ?? sjoveren
Helt ærligt. det er fakta... Kvinder kan det der med rengøring, tøjvask med div.sotering af egnede stoffer til egnede temperaturer osv.

At skifte sengetøj....det tager MIG en hel weekend, en kvinde kan klare det på under en halv time, samtidig med at hun styrer vaskemaskinen og når at sminke sig.... gøre støvsugeren klar til dagens omgang og skrive indkøbsseddel....

Det er da naturens orden.... Hvor svært kan det være?

;-))

Du har ret Damen Edna
mænd kan kun en ting ad gangen, hvor kvinder kan have mange bolde i luften samtidigt.
Du har helr ret.

Nej, men... skjerris
I har en "evne" til at se vigtigheden i, at der bliver gjort rent, lagt tøj sammen osv. på tidspunkter, hvor vi ikke kan se nødvendigheden.

Nej, men hvis de skal rydde op Vivi
er der jo mig, der skal på taget og brænde tagpap på, rense tagrender, fælde træer og lave brænde til brændeovnen. Så jeg foretrækker langt den lettere rengøring.

Helt ærlig Multitaskeren
JA!

Uden at mit svar Mr. Onslow
skal forståes negativt, så ja... jeg tror at kvinder er bedre til det end mænd, fra naturens side.

Kvinder er faktisk vanillje-pigen
generelt bedre at gøre disse ting end mænd, undtaget at vaske tøj, fordi det gør en maskin.

At lave mad? Stor set, en kvinde bruger lidt mere passion, men hvis en for elsket mand lave mad til en kvinde, der er ikke så meget at klage sig over.

Oprydning? Kvinder ved bedre , hvor ligger og hvor gemmes, og hvor er tingene plads, det er hun jo som er sorteret dem.
VH
VP

Halfevill Fraværende
Hvad ville du med spørgsmålet. Er du gået i seng ?

Jeg er sgu da rystet over de her svar! sanessa
Nogen mener der ER en naturlig forskel på mænd og kvinder på det punkt, andre mener det et bekvemmelighedsvalg kvinder foretager...men I mener det sgu allesammen. Hvor har I hovederne henne?

Prøv lige at forestille jer denne situation...og tag stilling til de her spørgsmål:

Vi har en kvinde og en mand, begge enlige. Manden roder, har ikke overblik over sine ting, smider sine brugte underbukser og sokker på gulvet. Kvinden har præcis samme adfærd.

Er der noget galt med manden?
Er der noget galt med kvinden?

Hvis de hver fik en kæreste, ville det så være rimeligt at forvente, at vedkommende overtog rengørings og oprydningsopgaverne?

Hvad er problemet? sanessa
Rolig mulle...det har ikke stået der mere end en time og et kvarter. Giv lige SOL-folket tiden til at svare.

ja de er bedst anonym
spec. muslimmor.

Jeg turde ikke køre i en bil Vivi
hvor jeg selv havde skiftet fra sommerhjul til vinterhjul og ikke spændt hjulene godt nok fast p.g.a. manglende kræfter. Min veninde tabte et hjul i et sving ved det. Nej, lad mig gøre rent, mens han får snavsede fingre af det.

Forskellige str..... anniehall
...har ikke slagfast og krympefrit svar på dit indlæg......men kom sådan til at tænke på, at jeg tit synes at de ikke passer i str. de dersens kønsroller....

- De strammer jævnt hen over det hele....;)))

Annie :)))

næh, tror jeg ikke.. m35kbh
da jeg var 19 kunne jeg ikke bruge en vaskemaskine, men mange år - med og uden kærester har jo lissom lært en det mest nødvendige...

Problemet i dag er snarere at kvinder og mænd er så ens i dag at vi kun kan bruge hinanden til sex og tosomhed.. Begge parter kan jo det hele..

Kvinderne brokker sig over at mændene ikke er galante nok og mandige nok og mændene brokker sig over at kvinderne er for mandhaftige og usexede.

En uønsket effekt af ligestillingstanken. Synes de to køn skal komplementere hinanden.

der er nu en gang forskel .. mikmic
på mænd og kvinder! Alt det ligestillingsfis er ved at tage overhånd.. Mænd og kvinder er IKKE ens og hvad fanden er der dog galt i det??? Det er en naturlov.. Kvinden passer reden og manden skaffer føden! Nu er jeg så heldig at bo i et land hvor både mænd og kvinder kender deres plads i samfundet.. Min kone elsker at passe huset, tage sig af børnene og lave mad.. For hende ville det være nedværdigende og et tegn på indkompetence, hvis jeg hjalp hende med de gøremål!
Til gændgæld ville jeg miste alt respekt for mig selv hvis ikke jeg var i stand til at kunne forsørge min familie uden hendes hjælp.. Og gæt en gang, vi er faktisk begge meget, meget lykkelige!

Den opfattelse deler du med mange AnonymQ
en skam det ikke afspejler sig i fordelingen af pensionsordningernes fordeling ved skilsmisse efter 1. januar.

Kvinder praler jo altid af... CarlosSantana
...hvor gode de er til at gøre alle ting samtidigt?

Hvorfor så brokke sig over at få sin vilje? ;o)

Ind imellem kan det være sundt carmenfreya
IKKE at få sin vilje ;o) Og det ved underbevidstheden godt, derfor brokker kvinderne sig, selvom de med deres bevidsthed forsøger at bevise at de kan klare det hele

Ingen mennesker kan alt, men ja i ligestillingens tegn tror mange at de kan - desværre

Kærlig hilsen
Carmen

Som du kan sige det... ;o) CarlosSantana
Du har som sædvanlig helt ret - blot er jeg lidt træt af denne evindelige dobbeltmoral - så se mit indlæg som en provokation overfor en provokation.


Lidt tvangs skader ikke! ;o) ;o) ;o)

Jeg tror det er en kendsgerning carmenfreya
som vi nu om dage blot har ualmindelig svært ved at VILLE acceptere ;o)

Der er naturligvis individuelle forskelle på mennesker uanset køn. Men generelt set ja, så ER der biologiske forskelle på kvinder og mænd fra naturens hånd.

Men vi er alle nødt til f.eks at have et minimum af sans for at rydde op, og nogen er bare bedre til det end andre, og helt generelt ligger det til kvinderne. Vi er alle stadig i besidelse af de urgamle instinkter fra den gang hvor manden gik på jagt og var familiens beskytter, og kvinderne gik hjemme og passede jordhulen ;o)

Mange ægteskaber og parforhold nu om dage går netop i stykker fordi vi alle vil være så ens at vi ikke har behov for hinanden ( en anden er inde på det samme længere nede ) Før i tiden var man afhængig af hinanden på en helt anden måde, og det opfatter mange som noget dårligt, men det mener jeg er en fejtagelse. Et parforhold kan kun fungere hvis man accepterer at vi kan nogle forskellige ting, således at man støtter og hjælper hinanden med det man nu kan bedst.

Som andre er inde på, så ville jeg nødig skulle lave bil, mod at han tog opvasken.

Han kan sagtens gøre det, og han kan også vaske tøj hvis det er, har da også før i tiden hentet børn i børnehave når jeg var på aftenarbejde, men det er jo udelukkende fordi samfundet og dermed det moderne samlivsform var skruet sådan sammen, ikke fordi det pasede til os rent naturligt. Faktisk er det for os ( altså mig og min mand ) en unaturlig fordeling at vi begge skal kunne det samme. For ved at kunne alt, og det samme, ja hvad har vi så at tilbyde hinanden til sidst ? andet end sex

Det er ok at være selvstændig og kunne klare sig hvis man er nødt til det, men mennesket har bedst af at være 2, og supplere hinanden med hver sine evner, fuldstændigt som 2 puslespilsbrikker der hver for sig intet er værd, men sammen udgør en helhed

Jeg er bestemt meget ked af at det skal være så svært at klare sig for en indtægt. Jeg ville meget gerne at der var en som kunne tage sig af det job som det i virkeligheden er at passe et hjem. Det enkelte par kunne så selv bestemme hvem af dem der bedst varetog den opgave. Hos os ville det klart blive mig, og det ville være et helt friviiligt valg fra min side

Kærlig hilsen
Carmen der absolut er kvinde.

Jeg synes det er helt ude skoven det her! sanessa
Mange af jer blander tingene fuldstændig sammen.

Selvfølgelig er der forskel på mænd og kvinder, vi er jo fysisk set udstyret forskelligt. Men det er ikke naturgivent at mænd er bedre til at reparere biler og kvinder bedre til at vaske tøj og rydde op. Kvinder er bedre til at amme og føde børn end mænd er, og mænd er mere krfatfulde i deres styrke.

Muskelmæssigt er kvinders muskler lange og mændsmuskler korte, hvilket har den betydning at kvinder kan klare et længere stræk og mænd et kortere men mere kraftfuldt stræk.

Der er også forskel på mænds og kvinders stemmer...kvinder og børn har stemmer i det lyse leje, der virker mindre truende og mænds stemmer er dybe, det kan skræmme fjender...Ren instinkt og biologi...Der står ikke rengøring og oprydning på menuen hos stenaldermennesket!

Jeg synes bare det er skideirriterende at når man møder "mænd over 40" (i gnyffer for at tage min generalisering med et gran salt...har dog trods alt ikke mødt ALLE mænd over 40)...men de tillader sig at tale som var det en selvfølge at kvinder skal have husholdningsansvaret.

Hvem siger hun vil det? Det er et VALG!! Hvor blev DET FRIE VALG af i jeres vurderinger her? I taler som om det er en naturlov...og det er det ikke! Har I tænkt på det? Man kan VÆLGE at ville noget andet...bare fordi man har LYST til noget andet, og ikke fordi der er noget galt med en.

Jeg er da feks. total færdig med at vaske dovne mænds sure underhørmere... De vasker jo heller ikke mine...så vasker vi hver vores...så er der ikke noget vrøvl.

Og jeg synes at de modne herrer skulle tage at kigge deres meget yngre brødre over skuldrene. Jeg oplever MEGET mere respekt for individerne hos de unge, end hos de modne mænd!!!

Øvelse gør mester Mestersvend
mester!!! Du skal bare tilegne dig rutinen.

Altså..... sjoveren
Det er squ da bare fordi de "unge".. ikke tør sige det,,, det gør "vi andre" ;-))

Jaja, du kan tro hvad du vil sanessa
men kønsroller tager lang tid at indlære...og det har de ikke indlært endnu, for de har ikke været i de sammenhænge hvor det sker.

Forældremøder? Indkøb i weekenden? Navneattester? alle mulige bittesmå ting udgør tilsammen et mønster.

I tror det er NATURGIVENT at mænd reparerer biler. I tænker jer, som jeg ser det, overhovedet ikke om.

Carmens indlæg er pænt fint, men komplet overfødigt. vi ved da godt der er forksle på mænd og kvinder....det HAR vi ligesom opdaget når vi er blevet bedsteforældre...Men når der ikke er en bil i forholdet, og huset ikke skal repareres osv...hvad skal mændene SÅ lave? Skal de sidde på deres flade foran kværneren? ER DET OVERHOVEDET det der er spørgsmålet?

Nej....Det er et et spørgsmål om at tage roller, opgaver, holdninger for GIVET...og at tillade frihed i en hver henseende! Og DET er de unge eddermame gode til! De kan simpelthen noget de modne mænd ikke kan. Jeg synes ikke at man skal være for stolt til at lære noget af andre.

Jeg har også været .... sjoveren
yngre og været igennem det hele, jo flinkere jeg var jo mere skulle jeg dele hjemmets opgaver, opgaver i haven og med bilerne var mine helt alene og blev af husets frue betegnet som hobby og da hobby jo mest er en mandeting, var de opgaver selvskrevet mig ;-))

En dag blev jeg "beordret" til at sørge for aftensmaden, da græsplænen samtidig skulle trimmes, indgik vi den aftale at det klarede husets frue ;-)) for at gøre en lang historie kort...Resultat: Maden smagte ad h....til og husets frue fik et mindre hysterisk anfald da hun end ikke klarere at starte plæneklipperen.

;-))

Ikke at Multitaskeren
Forglemme.!
Når så han endelig i en god mening vil "hjælpe" til.
Ja så er det "nok bedst" at hun alligevel selv gør det ;)

Men det er jo slet ikke det det handler om! sanessa
Det er sgu da bare et spørgsmål om arbejdsfordeleing. Og bare det, at du "blev beordret" til noget fortæller mig at jeres roller overfor hinanden virkede temmelig respektløse! Man BEORDRER sgu da ikke sin makker til noget. Man anmoder, og der foreligger et frit valg. ellers er der ingen respekt vel?

De roller man har overfor hinanden skal indgåes med respekt og hensyn. Jeg er sgu da også en klovn til at lave mad...det synes JEG...det synes andre ikke...man gør altid sit bedste. I mine forhold har madlavningen være et fælles projekt.

Jeg har haft to længerevarende forhold og har altså tilsammen boet sammen med en mand i mere end 20 år. Var gift med den første mand, og boede sammen med den anden. Men jeg har da overhovedet ikke lyst til den slags forhold mere. Og ved du hvorfor? For hver gang man kommer i kontakt med dem der evt. ville matche i alder ig fase i livet...de taler næsten pr. omgående om at flytte sammen, og vasketøj og hverdagsliv. Der lurer simpelthen opgaver til mig om at vaske deres sure underbukser...Det er ynkeligt! De er for små de mænd, der ikke kan tænke på forhold mellem mænd og kvinder, som andet en arbejdsfordeling! Ynkelige mænd, der ikke kan klare sig uden kvinder! Hvis de kunne det, var de ligeværdige med kvinder, der kan klare sig uden mænd, og så kunne man mødes i ligeværdighed og respekt.

Det MANGLER!

Hvad nu hvis vi bare blev boende hver for sig, og løste ALLE opgaver derhjemme selv, og så bare var sammen for at berige hinandens liv? Deltage i det der skete i den andens liv på en begejstret og utvunget måde, for min ville ikke have pant på den anden. Der ville ikke være "sparet op i banken" i form af undertrykte følelser hvor man er blevet skuffet og frustreret.

Hvordan ville rollerne SÅ være fordelt? Hvor er så alt det bavl med mænd, der skal reparerere biler og kvinder der skal vaske tøj og gøre rent? Det er serviceydelser man kan købe, hvis det endenlig er.

Det er lidt som om folk ikke KAN og ikke VIL rykke ud af stenalderen...Samtidig med at de slår hinanden oveni hovedet med at være åh så civilicerede. det virker temmelig usammenhængende og meningsløst for mig.

JEG er ikke der...og måske finder jeg bare aldrig en fyr, der matcher min tankegang...ihvertfald ikke på min egen alder. Og hvis jeg så finder en under 40 IGEN...så må det bare være sådan. Jeg begynder at forstå hvorfor, det er nemmere for mig at komme i kontakt med yngre mænd. De er mere frie og bevægelige i deres sind....Mit ønske var egentlig at finde en fyr OVER 40, med et fleksibelt og frihedselskende livssyn...der er godt nok langt imellem snapsene.

Nå, gør kvinder det? sanessa
Hvis mænd kan det, hvorfor praler de så ikke også af det?

Nixen sanessa
Det ved jeg ikke, og jeg synes ikke kvinder generelt er bedre end mænd til noget som helst...eller omvendt. Det kan slet ikke gøres op sådan. Jeg opfatter det som meget primitivt at nedgøre andre med sine egne fortræffeligheder.

Naturens orden?!?!?! sanessa
Hvis du nu snakker naturens orden, så snakker du IKKE sengetøj græsslåmaskiner og biler vel? Det ville jo være ulogisk.

Hvis du snakker naturens orden, så snakker du instinkter og fysiske fortrin til brug for artens overlevelse.

Så skal du VIDE noget om hvorfor feks. kvinder i grupper begynder at menstruere samtidig. Du skal vide noget om, hvorfor mænd er stærkere nogen gange end andre gange...om lysets indflydelse på vores organisme for at forstå hvorfor vi sender de signaler vi gør. Vand og vidders betydning for det civilicerede mnenneskes udvikling....

Kønsroller er fastlagt laaaaaang tid efter vi flyttede ud af stenalderen. Og desuden er stenaldermennesket i sig selv en viderudvikling af det oprindelige menneske...som man ikke rigtig har klarlagt ER homo erectus, eller om man skal endnu længere tilbage...Men giver det overhovedet mening at gå så langt tilbage for at forklare hvorfor modne mænd i 2006 tror at kvinder drømmer søde drømme om at få lov at vaske deres undertøj?

Er det STADIG ikke feset ind hos det nulevende menneske at vi har et FRIT VALG?

Så du vælger din rolle sanessa
af bekvemmlighed. Det er da fint, hvis det også er fint med din makker. Men det er VALG! Det er ikke naturgivent.

Hvorfor tror du det? sanessa
vil jeg gerne vide mere om.

Forklaring ønskes sanessa
...

Hør her sanessa
Jeg er udmærket klar over, at når kønsrollerne ER sådan, så bevæger man sig indenfor det givne felt, og gør sit bedste. Når man gør noget, kan man lige så godt gøre sig umage.

Men du og andre debattører lyder som om det bare ER sådan. Kvinder er bedre til orden i hjemmet end mænd er.

Det er et VALG. Vi har mulighed for at vælge hvad vi vil, og jeg kender masser af mænd som er meget, dygtige til at holde deres hjem. De er ikke spor usædvanlige. Men de figurere selvfølgelig ikke i VANETÆNKNING. Og DET tror jeg at De SOL-ister i denne debat lider forfærdeligt under.

Det er umådelig trist. For den slags tankegang har det med at smitte...,mænd foranlediges til at TRO det er sådan...de slækker på deres egne udviklingsmuligheder som betsyrere af de hjemlige regioner, og kvinderne med modsat fortegn.

Et selvopfyldende profeti.

Fin fin sanessa
Men det er VALG I har foretaget!

I har begge muligheden for at gøre lige det modsatte, uden at I skiftede køn af den grund. Det er ligesom om du forveksler forskellen på kvinder og mænds fysik med forskellen på kvinder mænds roller og muligheder.

Og hvad ville du sanessa
deltage med?

Enig!!! sanessa
Alt det arbejdsfis folk nævner i hele debatten, det er spørgsmål om rutine, teknikker og valg. Det har INTET at gøre med forskellen på mænd og kvinder.

Hmmm Carmen sanessa
Du skriver en hel masse antagelser, og meget af det er indlysende...ja vi VED sgu da godt der er forskel på mænd og kvinder, men er det en forskel der berettiger til at forudindtage rolleopfattelse? Hvis man gør det udelukker man det personlige valg. Og hvor er vi så henne? Ja ihvertfald ikke i et civiliceret samfund hvor alle borgere er ligeberettigede.

så skriver du at mennesket har bedst af at være to...næhh...det er ikke rigtigt. Mennesket er et socialt væsen og har brug for at tilhøre en flok. Mennesket klarer sig ikke alene...det er naturgivent. Men TO sammen kan i den måde som vore civilisation er bygget op på, sagtens medføre tosomhed...en følelse, hvor man egentlig føler sig endnu mere alene, overset og uden muligheder i et samliv med en anden person. Det er VIDT udbredt.

Man kan sagtens have relationer til andre mennesker uden at bo sammen med nogen af dem. Det kommer altsammen an på hvordan det øvrige samspil er funderet. Som jeg skrev til vaniljepigen så tyror jeg folk i denne tråd er ALT for dominerede af vanetænkning.

De tænker ikke i andre baner, end dem de kan se. Vedtager en norm om at kønsrollerne bar ER som de er fra naturens side...(selvom det er ubegribeligt at fatte logikken i resonnementer der gøres ud fra tagpap, biler græsslåmaskiner vaskemasikner og opvaks...og NATURGIVNE VILKÅR og STENALDERMENNESKER. Man glemmer fuldstændig at mennesket er den skabning der har den allerstørste tilpasningsevne.)

Ja...så kommer man jo ihvertfald ikke til at blive mere fleksibel i sin livsopfattelse...man afviser jo selv muligheden for at kigge andre over skulderen ind til de perspektiver de afslører i nye verdener.

Ligestilling er ikke at kunne alt selv! sanessa
Ligestilling er at anerkende andre for det de kan. Det er indlysende at vi ikke kan det samme, og fuldstændig misforstået at det er det ligestilling handler om. Men det handler om at vi som udgangspunkt har samme værdi, uanset hvad vi kan og ikke kan. Og ja! I det vi kalder "køns-kampen" (selvom jeg synes det er et tåbeligt ord), der handler det både om ligestilling og ligeværdighed i samspillet mellem kønnene.

Alle mennesker carmenfreya
sakl naturligvis gøre det de har lyst til, og det de er bedst til, uden skelen til køn.

Jeh synes bare at du, og mange andre der taler ligestiling får det til at lyde som om det er noget negativt og nedværdigene at passe hus og hjem. Og det synes jeg absolut ikke.

Os der inderligt ønsker at være hjemmegående husmødre, bliver ofte set ned på som værrende sindsyge, for det kan da ikke passe at man FRIVILLIGT ønsker dette. Men det er et lige så vigtigt job at passe hus, mand og børn etc som det er at gå ud på arbejdsmarkedet.

Jeg er da ligeglad hvordan folk indretter sig. Hvis et par finder ud af at hun trives bedst med karriere, og han trives fint med at være den der tager sig af børn og opvask, jamen så er det da bare sådan de som mennesker er indrettet.

Personligt finer jeg det bare ganske naturligt at der er noget der ligger mere til kvinder end til mænd og omvendt.

Din beskrivelse af at du vakser dit tøj og han vasker sit, det er det jeg føler som milimeter demokrati, og det kan jeg ved gud ikke holde ud.

Ligesom at nu tog jeg opvasken i går, så tager du den i dag. Så kunne han med rette sige, fint, så vasker du bil. Nej ikke om jeg vil, jeg kan ikke engang lappe en cykel.

Jeg synes heller ikke at kvinder hører til i militæret. Synes boksning er en meget ukvindelig sport, men respekterer at der altså er nogen der har det godt med det, og selv har valgt.

Når jeg taler om forskell på mænd og kvinder, så taler jeg ikke kun om de synlige forskelle, men tror selv på at der også er mentale forskelle.

Vi tænker ved gud forskelligt, om vi er mand eller kvinde. Sådan er det bare.

Om det er sundest at være 2 frem for single ? tjae, det kan jeg relt ikke vide. Personligt ville jeg gå til som single, da jeg er meget familie, og trygheds orienteret. Og selvfølgelig kan man have relatuoner til andre selvom man ikke bor sammen. Vi har alle brug for venner med mere for ikke at blive ensomme.

Jeg indrømmer gerne at al den snak om ligestilling hænger mig langt ud af halsen, da jeg synes det ind imellem bliver en tand for hysterisk. Lidt som for eller imod rygning.

Men jeg ønsker ikke at diktere hvordan andre skal føle og tænke. Jeg skriver ud fra hvordan jeg personligt anskuer tingene. og jeg ser altså ikke noget forkert i at der er såkaldt traditionelle kønsroller. Vi er nemlig lige meget værd uanset hvad, og alle opgaver er lige vigtige at få udført. Der er ikke nogen grund til at se skævt til en kvinde der vælger at sætte en ære i at pase hus og familie. Hvorfor er det mere nedværdigende for en kvinde end for en mand ? hvis en mand vælger dette, ja så hyldes han vel næsten som en helt. Vælger en kvinde at gå hjemme, så ynkes hun fordi man anser det for kvindeundertrykkende ??? det er da underligt

Kærlig hilsen
Carmen

Uanset afstanden imellem snapsene. sjoveren
Så er det svært, selv om der kun er en enkelt ;-)) Mad er jeg meget dårlig til at lave, men derimod enormt god til at spise den, så en Q der laver mad til mig spilder ikke sin tid ;-)) Det skal hun da sætte pris på. ;-))

Ellers klarer jeg alle andre, både mande og kvinde opgaver selv, så ved jeg også det bliver gjort ordentligt ;-))

Nåhhh sådan sanessa
Lad mig lige sige...jeg mener IKKE det er nedværdigende at pasee hjem og børn. Slet ikke. Jeg har selv været på den i 25 år...og DET elsker jeg! Det er slet ikke det der er nedværdigende....det er nedværdigende at når man møder nye mænd, så tænker de automatiks om en som om man er en servicemaskine...det har jeg ikke lyst til at blive vurderet på.

Og noget jeg også vil kommentere er...nej det er ikke millimeterdemokrati, at du vasker dit tøj og jeg vasker mit...når vi ikke bor sammen! Det er det springende punkt. Jeg ønsker ikke bofællesskab med en fyr. Jeg HAR simpelthen ikke lyst til det, og potentielle kærester jeg møder, tænker desværre alt omgående i de baner, samt mig som "servicemaskine". Og så vil jeg da ærlig talt hellere leve på den måde jeg gør nu, hvor mange ting er mere tilfældige end jeg egentlig bryder mig om.

Du får det til at lyde som om jeg ikke går ind for at man gør noget for hinanden...og det er heller ikke min pointe...min pointe er, at det ikke skal tages for givet, at man gør det.

Jeg er glad for din indstilling til at man kan gøre hvad man vil, så tænk også bare på, at sådan tænker jeg også...jeg frodømmer ikke nogen. Og jeg tænker ikke at nogen af hjemmets opgaver er nedværdigende... Jeg tænker faktisk at mænd, der deminuerer kvinder, i virkeligheden ikke anser sig selv for ret meget værd. at have en så snæver tankegang om andre tillader ikke ret meget plads til sig selv vel?

Enten har du mødt de forkerte mænd ;o) carmenfreya
eller også har jeg bare været uforskammet heldig kun at møde søde og forstående mænd. Jeg har ihvertfald aldrig haft følelsen af blot at være betragtet som et service organ.

Jeg tror ikke at alle mænd generelt bare antager at kvinder er bedre til huslige ting end de selv, og selvfølgelig ( selvom jeg af og til føler det ) så er det nok heller ikke alle der pr automatil synes at det er nedværdigende at være hjemmegående. Men det føles lidt sådan engang imellem. Jeg oplever ihvertfald ofte at blive set på med undrende øjne når jeg siger at jeg ville elske at gå hjemme.

Bor man hver for sig, så er det selvfølgelig noget andet, så er det vel naturligt nok at man vasker hver sit tøj, men jeg har bare før hørt faste par/ægtepar som deler alt op således at ingen af dem kommer til at skulle lave mere af nogen ting end den anden. Har hørt om ægtepar med 2 biler, som hver anden ugen byttede bil, fordi der skulle være ligehd i udgifterne til brændstof. Alt blev gjort op i mindste detalje. De havde selvom de var gift ikke fælles økonomi, alt var i dit og mit, selvom de var gift. Det fatter jeg bare ikke. ( de er i øvrigt gået fra hinanden - hun kunne heller ikke selv leve med den ordning )

Jeg tror egentlig at alle vore fordomme og tabuer, udelukkende eksisterer fordi vi selv fokuserer så meget på dem. Det gælder også mine egne.

Kærlig hilsen
Carmen

Så er vi jo enige ;o) sanessa
Bortset fra jeg ikke tror at nogen mænd som sådan er "forkerte"...dem jeg mødte passede så bare ikke til mig, og ham jeg kunne mærke gjorde...ja...han døde! Og ham mit hjerte ikke VIL slippe, han passer på ingen måde til mig whatsoever! Sådan er der ting i livet, man er nødt til at se på fra en anden vinkel...ellers giver det ikke rigtig nogen mening.

Men sagens kerne i denne debat ligger i om der GENETISK skulle være en forskel på mænds og kvinders evner for at rydde op og gøre rent.

Som jeg spurgte om i hovedindlægget, om det virkelig er sådan at mænd stadig tror kvinder fra naturens side skule være bedre til det end mænd...så spørger jeg sådan fordi jeg næsten kun møder modne mænd med den indstilling...og så kan jeg bedre klare mig uden. Og så er det jo jeg finder makkere, der er meget yngre end mig, og det holder ikke i længden, for vi har ikke de samme ambitioner i livet. Så ender jeg med korte halvtåbelige affærer med alt for unge mænd...men hvad gør man, når det er dem, man bedst er på bølgelængde med?

Lidt ærgerligt, men ikke noget jeg dør af. Jeg er enlig, men det betyder bestemt ikke at jeg er ensom. Det er noget andet og et stort tabubelagt problem for mange. Jeg har det nærmest omvendt...så jeg klager ikke.

Det forhold du fortæller om, der gik ind for millimeterdemokrati, det lød da som om det var et symptom på, at der var noget der ikke var i harmoni, og de forsøgte at finde harmonien på den måde. Det KAN være en ok måde at finde frem til tingene, men jeg må nu også sige, det lyder som at bo i helvedet...at alt skulle måles ud og vejes. Hvornår var det så retfærdig fordelt? Hvis behovet ikke er det samme, så er 50/50 IKKE retfærdig fordeling. Men hvad er så? Enb komplet umulig opgavce at tage hul på...og der har da overhovedet ikke været plads til atr behov kan ændre sig! Uh! Godt det ikke var mig der boede i det!

Der er faktisk rigtig mange unge par, som heller ikke har fælles økonomi...det alene er ikke nødvendigvis et tegn på at det kører ned ad bakke...det er bare samfundet, der stiller folk på en måde, så de knyttes sammen med deres økonomi på en mere personlig måde end man gjorde tidligere.

Nej heldigvis er der ingen carmenfreya
der er forkerte, hverken kvinder eller mænd. ( så et rigtigt dumt ord i den sammenhæng ) vi er jo bare forskellige ligesom puslebrikker

Der er selvfølgelig altid individuelle forskelle ikke kun mellem kvinde og mand, men også mellem mennesker. Og vi besider sikkert alle sammen både noget kvindligt og noget maskulint. Men jeg tror helt seriøst at der er genetiske forskelle på mænd og kvinder.

Det kan godt være at man ikke decideret kan sige at kvinder er bedre til at rydde op og gøre rent ene og alene af den grund at de er kvinder. Men jeg tror på at der er ting som naturligt falder en kvinde lettere at udføre end det gør for mænd, ligesom der er ting som mænd generelt har mere flair for end kvinder. Og det mener jeg ikke man skal lukke øjnene for.

Jeg kender f.eks ikke nogen mødre som ikke på et eller andet tidspunkt har pint og plaget sig selv med dårlig samvittighed over om hun nu også var en god nok mor. Har heller aldrig mødt en mand som nagedes af de samme bekymringer om hvorvidt han nu var en god nok far.

Kvinder kæmper en indædt kamp for at blive betragtet som lige så gode som mænd, - og det er vi ved gud også - vi skal bare ikke være det på deres præmisser, hvilket vi ofte bilder os selv ind at vi skal. Og vi er gode til at sige at vi er lige så dygtige som mænd, men alligevel tvivler vi på vores egne evner som mor. Vi har ikke samme evne som mænd til at skubbe børn og familie i baggrunden i de ca 7 - 8 timer vi er på job. da tror jeg at mænd er meget bedre til at sige at lige nu da er det jobbet. Bagefter så er det familien. Og lille Børge han har det sikkert fint nok i børnehaven eller hvor han nu er.

Mænd kan sagtens både gøre rent og yde omsorg for børn og familie, men de gør det bare på en mere nøgtern måde end kvinder, som helt naturligt har det der omsorgs gen i sig - ihvertflad sådan generelt set. Derfor tror jeg på at der fra naturens hånd er en helt fastlagt mening med at kvinden er skabt til ikke kun at førde børnene, men også til at kunne passe og pleje dem og hele familien med både kærlighed og omsorg, hvor mændnden generelt er indkodet til at være forsørger.

Jeg tror bare at vi nu om dage er så pokkers bange for at blive afhængige af hinanden, så vi kæmper med næb og klør for at bevise at vi altså godt alle sammen kan stå på egen ben og forsørge os selv. Og det tor jeg ikke er sundt i længden.

Kærlig hilsen
Carmen, - der er håbløst gammeldags ;o) men jeg har det helt fint med det

Meget kamp du taler om... sanessa
"Jeg kender f.eks ikke nogen mødre som ikke på et eller andet tidspunkt har pint og plaget sig selv med dårlig samvittighed over om hun nu også var en god nok mor. Har heller aldrig mødt en mand som nagedes af de samme bekymringer om hvorvidt han nu var en god nok far."

Hmmm, jeg kneder nu indtil flere fædre, som spekulerer en hel del over om de nu er gode nok som fædre...og om de har været det...om deres fejl i fortiden kan ændres i nutiden...Jo dem kender jeg. Og det der med at kvinder pinaer og plager sig selv med dårlig samvittighed over om de nu er gode nok som mødre...det er en måde at passiviserer sig selv på. så der er jeg slet ikke. Men du ved ihvertfald at mit liv som mor ikke har været spor nemt, men jeg har stolet SÅ meget på min egen fornemmesle, så jeg har været tvunget til at handle...det har der ikke været andre der gjorde. Så jeg har faktiks ikke slev haft særlig meget tid til at plage mig selv med dårlig samvittighed. Jeg har mere ønsket at bruge successerne som pejlemærker i min sejlads gennem modserkabet. Og ærlkigt skal jeg indrømme...at de to fædre jeg har haft ombord...de har været sendt ned i kabyssen! Jeg har ikke stolet på deres evner som kaptajner. Egoistisk, men mine børn har overlevet med stor succes...kunne de muligvis også have gjort på anden vis...men det får vi aldrig af vide.

"Kvinder kæmper en indædt kamp for at blive betragtet som lige så gode som mænd, - og det er vi ved gud også - vi skal bare ikke være det på deres præmisser, hvilket vi ofte bilder os selv ind at vi skal. Og vi er gode til at sige at vi er lige så dygtige som mænd, men alligevel tvivler vi på vores egne evner som mor."

Det der Carmen...det kan jeg overhovedet ikke genkende. Hverken hos mig selv eller hos mine veninder. Jeg finder slet ikke en konkurrence mellem mænd og kvinder, hvor mænd som udgangspunktet er bedst. Er det virkelig sådan?

*** Halfevil let målløs...en anelse skeptisk... Ka' det nu oss' pas'? ***

"Vi har ikke samme evne som mænd til at skubbe børn og familie i baggrunden i de ca 7 - 8 timer vi er på job. da tror jeg at mænd er meget bedre til at sige at lige nu da er det jobbet. Bagefter så er det familien. Og lille Børge han har det sikkert fint nok i børnehaven eller hvor han nu er." Det kan godt være...Tror det har noget at gøre med at vi indretter os med forskellige tænke måder. Jeg tænker feks ALTID på mine unger...dvs. de kører hele tiden som programmer i baggrunden. Jeg kan sagtens tænke på noget andet og gøre noget andet...men de er der bare hele tiden, og hvis de har brug for min hjælp, så smider jeg omgående hvadf jeg har i hænderne...de står øverst. Sådan er det bare. Det gør deres fædre ikke...de gør så noget andet som er mindst lige så godt. Vi er nærværende overfor vores unger, bare ikke på samme måde, og det er godt. vi supplerer hinanden...det er noget af det RIGITGT gode ved at mænd og kvinder er forskellige.

"Mænd kan sagtens både gøre rent og yde omsorg for børn og familie," - enig hertil....

"men de gør det bare på en mere nøgtern måde end kvinder, som helt naturligt har det der omsorgs gen i sig - ihvertflad sådan generelt set."

Omsorgsgen Carmen...hvad er det? Mænd har sgu da i allerhøjeste grad også omsorgsgener. Mine børns fædre...de af mnine venner der er fædre...de har da alesammen en kæmpe omsorgsfølelse for deres afkom... deres rede, deres kone/kæreste...Jeg synes det er meget fremherskende....Så måske forstår jeg ikke helt hvad du mener med kvindernes omsorgsgen?

"Derfor tror jeg på at der fra naturens hånd er en helt fastlagt mening med at kvinden er skabt til ikke kun at førde børnene, men også til at kunne passe og pleje dem og hele familien med både kærlighed og omsorg, hvor mændnden generelt er indkodet til at være forsørger." Ikke enig...ikke helt ihvertfald...er ikke sikker på jeg helt forstår hvad du mener.

Dengang jeg fik min lille datter...der blev jeg fuldstændig forvandelt. Det var guddommelig fantastisk...jeg fik både ører og sprog i en verden jeg aldrig havde været i før. Jeg kunne høre min datter med hjertet...på lamg afstand også selvom mine fysiske ører ikke kunne høre hende. Jeg havde altid ret...og alle de beslutninger jeg tog omkring hende havde en kæmpe fordelagtighed for hende. Det indebar at jeg i knap et års tid, måtte afsieg forældreretten over hende og hun måtte bo hos sin far. Jeg havde voldsomt meget epilepsi den gang, og kunne ikke overlade ansvaret for at finde mig til en lille pige på 3 år! Men jeg vidste det var ok og rigtigt på det tidspunkt at overlade hende til hendes far...for en tid. Efter 9-10 måneder var der styr på det hele, og så blev hun utryg, græd og ønskede at komme tilbage til mig. Det kom hun så med sin fars velsignelse. Ikke de store problemer der...samarbejde på trods af skilsmisse og nye partnere! Det var GEFÛHL...du ved, fornemmelsen indeni, der viste mig vej. Den har jeg altid stolet på...og den har ikke svigtet mig. Jeg har kunnet finde begge mine børn, hvis de var blevet væk! Helt utroligt flippet kan jeg betro dig.

Det er ikke rationel tænkning...og det er der så sandelig heller ikke KUN brug for. Det ville være en yderst amputeret verden, hvis alt var rationelt funderet.

Al kommunikation mellem mennesker bunder i følelser, men man skal ikke lade sig overvælde af følelserne. Der tager folk tit fejl i debatterne. De tror at følelser ikke kan imødekommes uden rørstrømskhed - Alt dette for at supplere til din kommentar om forskellen mellem mænd og kvinder.

Jeg tror at kvinder...ikke genetisk, men kulturelt og sociologisk set har tilpasset sig ved at udvikle en udsøgt evne for intuition.

"Jeg tror bare at vi nu om dage er så pokkers bange for at blive afhængige af hinanden, så vi kæmper med næb og klør for at bevise at vi altså godt alle sammen kan stå på egen ben og forsørge os selv. Og det tor jeg ikke er sundt i længden."

Det er sikkert rigtigt hvad du siger, med at folk i dag er mere bange for at blive afhængige af hinanden end man var før i tiden, men jeg vil nu sige at det ikke er det modsatte af at kunne stå på egen ben og være selvstændig. Jeg sætter en stor ære i at være selvstændig, og priser andre, der også er det, men føler absolut mit tilhørsforhold igennem dem jeg er afhængig af.

Og så igen, ved jeg ikke rigtig hvad det er du mener der ikke er sundt i længden? At være selvstændig og uafhængig? Det kommer jo an på hvem man er og de øvrige værdier i ens liv...det synes jeg ikke man kan sige noget generelt om...og slet ikke i en debat om kønroller...der er ting i dit indlæg jeg ikke helt forstår, som jeg vil være glad for hvis du vil uddybe...

Jeg tror det bliver svært carmenfreya
at uddybe, hvis ikke det skal ende i en masse gentagelser af hvad jeg har skrevet.

Jeg har heller ikke nødvendigvis ret, set i forhold til hvordan du, og/eller andre ser på tingene. Men sådan som jeg føler og tænker, da er min verden altså skruet sådan sammen. Det er det der er rigtigt for mig - måske forkert for andre.

Selvfølgelig kan mænd også vise omsorg - men som du selv er inde på, så gør de det på deres egen måde - og sådan skal det bare være. Derfor det er bedst for børn at have både en far og en mor,( eller som minimum kontakt til begge køn ) så de kan drage nytte af hver deres egenskaber som menneske, og som mand/kvinde. Netop fordi vi har noget forskelligt at bidrage med.

Jeg ved bare ikke hvorfor det skal være så "negativt" at tale om kønsroller - jeg opfatter ikke konsroller som negativt, men som en af de forunderlige - og måske uforståelige ting som naturen nu har skabt os med. Jeg er overbevist om at naturen har skabt mand og kvinde forskelligt, med hver deres gode ( og dårlige ) egenskaber. Det er blot min overbevisning. Du har så en anden som er rigtig for dig.

For mig ville det at lave om på "kønsroller" være næsten lige så naturstridigt som jeg synes det er at lesbiske skal have kunstig befugtning.

Kvinder er vel pr definition mere følelsesladede i forhold til mænd. Mænd tænker vel pr definition mere konkret og enkelt hvor kvinder har tendens til at tænke mere snirklet og fra 1000 forskellige vinkler ( sådan er jeg ihvertfald indrettet )

Jeg har også gjort hvad jeg kunne for at se på alle de positive ting både i forhold til mig selv, og mit ægteskab og mine børn, som bestemt klarer sig til UG med kryds og slange, men jeg kan bestemt ikke sige mig fri for at have været plaget af dårlig samvittighed. Ikke fordi jeg havde noget at have det i, men fordi jeg følte mig sønderrevet ved at at være nødt til at være på arbejdsmarkedet i stedet for at kunne være hjemme. Prøvede faktisk at priortere arbejdet væk til fordel for familie og hjem, men måtte bare konstatere at sådan er vores samfund altså ikke skruet sammen at det sådan uden videre kan lade sig gøre.

Igen ved jeg ikke om det er rigtig eller forkert, men min opfattelse er altså at rigtig mange forsøger at være lige så gode som mænd - på mændenes præmisser - i stedet for at fokusere på at de er lige så gode som mænd - på deres egne præmisser - som den kvinde de er. Jeg opfatter klart ligestillingskampen som om kvinder gerne vil ligne mænd og det er da synd. ( og ja det kan være jeg tager fejl - det er bare sådan jeg ser tingene )

Der er da heller ikke noget galt i at være både selvstændig og uafhængig. Det er der vel ikke noget usundt i. Det er mere det med at man er bange for at være for afhængig af andre jeg finder en smule bekymrende.

Men alt i alt tror jeg ikke jeg vil kunne uddybe hvad jeg mener. Vi kan jo snildt blive enige på en del punkter, vi ser bare ret forskelligt på tilværelsen på mange andre punkter. Og det er vel også ok.

I hvertflad går jeg ind for det frie valg. Enhver skal have lov og ret til at gøre tingene på lige præcis den måde der passer en bedst.

Kærlig hilsen
Carmen

Ja, kvinden er bedre, og sådan vanillje-pigen
har du selv formuleret dit indlæg:

"Sig mig lige en gang.... Tror mænd i dagens DK, stadig, at kvinder fra naturens side er bedre egnede til at rydde op, gøre rent, vaske tøj og lave mad, end de selv er?"

Du får fora ti at snakke og tænke på, hvem er bedre?
Ikke?
Eller ser jeg galt på det, fordi åbenbart var jeg ikke den eneste.

Så, du burde formulere dit indlæg ved at stille et andet spørgsmål.

Ja, din overskrift snakker om rolle, men når man så nærmere sig til sagen..og skal svare egentligt hvem er bedst..Så man glemmer at du vil have at mændene selv gøre rent. Jeg tænkte ikke på, hvem har fået rolle på hvad i det patriarkalske samfund, men, om hvem var bedre..Er du bedre til at sy end din mand? Er du bedre til at rede sengen? Jeg ved ikke hvad din er rol. Jeg har ikke spurgt dig: Er din rolle hjemme hos dig at rede sengen? Jeg spurgte dig, hvem er bedre.
Din kommunikation haltede, derfor.

Prøv igen.
VHH
VP

Du misforstår sanessa
Idéen er ikke at tale om hvem der er bedst til hvad, og det står der heller ikke i mit indlæg. Men det er sandt mange debattører opfatter det sådan.

Der står om mænd stadig tror det er et NATURGIVENT, altså genetisk, anlæg kvinder har for husligt arbejde og derfor, som udgangpunkt er bedre til det, end de selv er.

Det er noget forkølet vrøvl, og langt de fleste i denne debat forveksler kultur med biologi. At kvinder har fået rollen i huset er en tilpasning til kulturelle og sociologiske forhold...og idag har vi et frit valg!

Det findes ikke gener for husligt arbejde. Kvinder kan føde børn og har selvfølgelig hele deres natur og adfærd stærkt bundet sammen med det, og mænd har en tilsvarende natur der kræver ham i forhold til at passe på hans familie...men det er stadig VALG.

Mange misfortår også mit indlæg, fordi de opfatter, at jeg synes det er nedværdigende at passe børn og hus. Det har jeg aldrig nogen siden sagt, og det står heller ingen steder. Det er folks egne opfatteslser der skinner igennem.

Men jeg mener så afgjort, at det er nedværdigende at blive puttet i roller, man ikke selv har valgt, og så er det ligeggyldigt hvad det er for nogen.

Som samfundet ser ud i dag, er det slet ikke et spørgsmål om enten/ eller. Det er i meget høj grad spørgsmål om både/ og. Altså spørgsmål om valg! Det er slet ikke inde i jeres tankegang at I kan vælge selv.

Det er da forfærdeligt at et frit folk ikke kan finde ud af at bruge deres frihed, men binder hinanden til roller, de slet ikke behøver at have, hvis de ikke vil.

Du behøver ikke at fortælle mig, hvordan jeg BURDE formulere mine indlæg, eller hvad jeg har udtrykt som var forkert. Hvis jeg rettede dem ind efter dine instruktioner...så var det jo DINE indlæg....og det er det jo ikke vel? ;o)

Bortset fra kedelig-mand
Det med at lave mad, ja

JA, Det er klart, men pga. vanillje-pigen
din dårlige formulering.

Der står ikke ”om anlæg at kvinder har for husligt arbejde og derfor, som udgangspunkt er bedre til det, end de selv er”.

”Mænd stadig tror det er et NATURGIVENT, altså genetisk”.
Mænd tror?
Det ved jeg ikke. Så spørg kun det, og du får svaret på det, i stedet for, at ”hvem er bedre”.

Som ekstra jeg kan tilføje, at jeg tror ikke på, at de tror det. De er bare dovne, og det er en del at deres spille, for at lade kvinden får æren til at ”få” dem. De kræver det. Der er mange kvinder uden mænd, der gør alt for at skaffe sådan ”dyr”. Og mænd ved det.

Biologi? Mener du antropologi og psykologi også? Ikke?
Ja, du spurgte forkert. Så du fik desværre ikke folk at svare bogstaveligt som du ville. Du må øve dig i det.

At mændene bedre til styre en boremaskine? En skruetrækker?

Ja, jeg har forleden dag spurgte mig selv, hvem fanden har sagt at kvinderne skal lave maden til familien og fodre en mand som en pligt?? Og bliv ved at fodre ungerne efter amning. Men det er et andet spørgsmål end ”hvem er bedre” som du har stillet.

Det er intet at jeg behøver eller ej at fortælle dig, hvordan du BURDE formulere dine indlæg, eller hvad du har udtrykt som var forkert. Det var mit fri valg, som du kan desværre ikke forhindre, kun hvis du dræber mig. Jeg gør det frivillig, og i stedet for at snerre mig, du burde takke det, så du kan formulere næste gang ”bedre”.

Det nedenstående forstår jeg ikke helt.

”Hvis jeg rettede dem ind efter dine instruktioner...så var det jo DINE indlæg....og det er det jo ikke vel?” ;o)

Men det virker som at et barn vil få sin vilje trods alt eller noget lignede.

VHH
VP

Jeg opgiver at snakke med dig sanessa
Du bliver ved med at fortælle mig, hvad jeg burde og hvad jeg virker som om...det er simpelthen ikke present. Altså tilstedeværende i nutiden. Og det er meget uinteressant for debattens emne, samt for mig.

Opgiver du at snakke med dig!?!? vanillje-pigen
Nej jeg bliver ved med at fortælle dig, hvad du burde og hvad du virker som om...Jeg forsætter med, at forklare dig det du påstår i din tidilegere udsagn,som var forkert, i øvrigt, jeg tilføjede nogle som din blinhed og selvcentrerede monologer overså.

Jo, det er present det jeg sagde, og det du tror og fortalt mig.
Ja, dine monologer er uinteressante for debattens emne, samt for mig, hvis du vil ikke entablere en dialog med folk.
VHH
VP

Genetik? sanessa
Vi har jo ikke som sådan et særligt oprydningsgen. Så hvordan hænger det sammen?

Er det ikke et frit valg?

Så fru Knarvorn Quinden
ytrer sig igen. sjvuaaa

Ja vi har forskellige kønsroller. Blandt andet er vi kvinder her i Europa nu næsten dobbelt så utro som mændene. Tja, men sådan er det bare

Sild i slåbrok sanessa
Ingredienser:
salt       
lidt hakket løg       
lidt fedtstof       
smørrebrødspapir       
sild (stegte)       
       
Rens salt silden udben læg lidt hakket løg ind i silden fold den sammen og pak den ind i et enkelt lag smørrebrødspapir der klemmes sammen for enderne smelt ganske lidt fedtstof steg sild heri i 15 minuter må vendes fler gange anrettes i papiret spises med samme tilsætninger som alm. stegte sild

Sur sild uden snaps Quinden
er nok din livret. Næ så hellere snapsen alene end vrissen gå og surmule.

Håber du kommer at se mere positivt på livet. Solen skinner så vakkert på dagan snälla min

Naturens orden Naturmanden
En kvindes naturlige og primære opgave er at passe hjemmet, køkkenet og evt. børneflokken.

Sådan har naturen skabt kvinden, det er genetisk nedarvede egenskaber som vi ikke skal forsøge at lave om på.

Et forhold hvor kvinden respekterer naturens orden er langtidsholdbart.

Et forhold med rødstrømpeavl vil i de fleste tilfælde være kortvarigt.

Absolut naturgivet Vivi
Ellers havde vores forfædre ikke haft denne helt naturlige fordeling af rollerne.

Ja, selvfølgelig er I lykkelige Vivi
for I slipper for alt det vrøvl og eksperimenteren med modsatte uduelige roller, der blot er en naiv trend, og kan slappe af og nyde hinanden på den naturlige måde.

Lige præcis Vivi
Alt andet er noget pjat med, at en skal lide, fordi den anden med vold og magt skal udleve en trend. Primitivt og dræbende.

Så fordømmende og misforstået sanessa
MAn blkiver helt ked af det, ved at læse de få ord du vælger at deltage i denne debat med. Ihvertfald deltager du på en måde, som meget tydeligt ikke inviterer til debat, men at fastslå at sådan er det bare. Men hvis der er en ting der er givet i denne tilværelse, så er det, at ingenting er givet.

Så jeg vil ikke gå i debat med dig. Ikke fordi vi er uenige, det er jo tit i det spændingsfelt man lærer noget af andre, men det er ikke det jeg oplever du deltager med. Så jeg kan kun konstatere, at du end ikke har øje på det jeg ser. Og det fungerer sikkert fint som det gør, bare vi to ikke skal leve sammen.

Jeg kan kun sige sanessa
det er som man ser det. Jeg ser noget andet end du ser. Og jeg fastholder min ret til et frit valg. Jeg lever ikke som mine forfædre. Det kan være du gør, og det er sikkert godt og rigtigt for dig.

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=20&conference=242&posting=870954

Overbevisning Langemanden
Jeg er af den overbevisning at begge parter er lykkelige og lever et harmonisk og stabilt liv når der overensstemmelse mellem kønsrollerne og naturens orden.

"Naturens Orden" sanessa
Hvad står det for?

Er der kun en, og ikke utallige måder at fungere harmonisk i et samfund med "naturens orden"?

Er der nogen, der er "unaturlige"?

Hvem bestemmer?

Selvfølgelig har du ret til at eksperimentere Vivi
Det gør de fleste. Du er nok i begynderstadiet. Senere opdager du nok, at tingene er meget naturligt indrettet.

Omvendt sanessa
På en hel masse områder, er det helt naturligt der er forskel.

Feks. kan jeg ud fra min egen erfaring prøve at pege på noget jeg mener er generelt.... Min fornemmelse af mine børn (på 13 og 25 år), hang meget tydeligt sammen med, at de var groet frem i mit indre, og jeg har havde haft en kontakt med dem fra deres liv tog sin begyndelse...

Den fornemmelse guidede mig til at reagere og respondere på deres behov - den fornemmelse havde deres fædre ikke. Til gengæld havde de en ufattelig respekt for det, og troede på det, mine fornemmelser sagde. Deres indsats bestod så i at være den mere udadrettede kraft, der sørgede for at børnenes behov kunne blive opfyldt.

Det var da børnene var små...disse forhold ændrer sig, og man får nye muligheder for at udvikle sig sammen med børnene og med hinanden. Mine børns fædre har også idag en udmærket fornemmelse og kontakt med deres børn...den er kommet af deres rolle i forhold til deres børn. Man indgår til stadighed i nye sammenhænge. Har forskellige relationer og vinkler at regaere ud fra..som hele tiden udvikles og fornyes....

Der er ikke noget af dette, der indikerer, at man skal fastholde nogle udspillede og irellevante roller, hvis ikke de giver mening. Og heller ikke noget, der fortæller at man nødvendigvis eller endeligt skal indgå nogle relationer, der ikke rimer med de forhold, ambitioner og muligheder, man udfordrer i livet.

Du svarer ikke på mine spørgsmål, men forholder dig alene til "hvad jeg nok er". Det er sagen uendeligt uvedkommende... Det har jeg ikke et behov for at respondere på...men vil du indgå i en debat med mig, kunne en mulighed være at du besvarede de spørgsmål, jeg stiller dig?

Lad mig vende spørgsmålet en gang Urskovsmanden
Sig mig lige en gang.... Tror kvinder i dagens DK, stadig, at mænd fra naturens side er bedre egnede til at slibe knivene/udskifte tændrør og olie på plæneklipperen, tilslutte samt indstille det nye surroundanlæg, hente samt opstille det nye drivhus/ eller carport, lappe ungernes punkterede cykler, slibe den slidte kæde på motorsaven, rydde inskørslen for sne om vinteren, end de selv er?

Mit svar til dit spørgsmål er klart JA. Jeg tror på at kvinder generalt er bedre egnede til bl.a. de ting du nævner fra naturens side, men også at mænd er bedre egnede til bl.a. det jeg nævner, fra naturens side.
Jeg tror osse denne egnethed fra naturens side har noget med interesse at gøre, altså kvinder interessere sig generelt mere for den huslige orden, som jeg også mener hænger sammen med at passe/pleje af familie... og mænd mere for tekniske gøremål.
Du kan jo så vælge at svare, som du jo har svaret før i denne tråd at "det er et VALG".... og ja, gu´ er det et valg, men et valg der er truffet ud fra interesser som naturen nu engang har skabt dem.
Om du kan lide det eller ej, så stammer det sikkert tilbage fra "urskovstiden", hvor det var mændene der skaffede føden eller drog i krig, imens kvinderne passede børnene, hjemmet og gryderne. Det gør selvfølgelig ikke at det behøver være sådan idag, men hvis interessen fra mændene ikke er ved det huslige og interessen fra kvinderne ikke er ved det tekniske, hvorfor skulle det så være anderledes?

Du stiller jo ingen spørgsmål Vivi
men vil lige pludselig bytte om på mande- og kvinderoller, så det f.eks er mig der skal bakse med kloakken, næste gang den er forstoppet.

Holder ikke sanessa
Du taler ligesom, et utal af andre her i tråden om NATUREN! Hvor i naturen og vores genetik ligger anlæg for at slibe knivene/udskifte tændrør og olie på plæneklipperen, tilslutte samt indstille det nye surroundanlæg, hente samt opstille det nye drivhus/ eller carport, lappe ungernes punkterede cykler, slibe den slidte kæde på motorsaven, rydde inskørslen for sne om vinteren?

Såvidt jeg ved er alt dette redskaber der er udviklet af det, der ER menneskets natur, nemlig en kombination af nysgerrighed og nødvendighed. Den deler kønnene ligeligt.

Jeg vil gerne pointere, at jeg regner mig selv som ret habil til lydteknik, samt at fin-indstille lyd. Er gammel DJ og har en stor interesse for at lydbilledet skal være i orden når musikken skal ud i stuen. Er desuden uddannet edb-programmør.
Det er en nødvendighed for begge køn at mestre en masse ting og sager ved at udvikle forskellige tekniske færdigheder.

Hvordan vil du hægte det sammen med en plausibel forklaring at det skulle være naturbestemt at mænd er bedre til at lappe cykel en kvinder, når der er masser af kvinder der er eminente til det, det var åbenbart ikke lige noget du vidste? Det er ikke spor vanskeligt, og føles altså ikke specielt mandligt at sætte en lap på en cykelslange. At lappe ungernes bukseknæ foregår efter samme princip.

Når en kvinde skal skære kød ud er det hendes rolle?...Men når kniven bliver sløv er hun lost og må vente på manden får slebet kniven for hende...for det er hans rolle? Right?

Det forekommer mig enormt ubekvemt og upraktisk i modsætning til samarbejde og nødvendighed. Det lyder lang mere som at sætte blokeringer op for hinanden. Meget utidssvarende....

Vil du så mene man som kvinde er MASKULIN fordi man kan lappe cykler og indstille lyd, skovle sne, bore huller, ordne ledninger, sætte lamper op? Du mener ikke man kan være nødt til at mestre disse ting...eller måske ligefrem kan dem, fordi man har lyst til det?

Hvis det skulle være en naturlov, skulle det jo gælde alle mænd og kvinder over hele jorden. Ellers er det ikke naturbetinget, men kulturbestemt! Og som sådan ER pr. definition afgjort af ens mulighed for et valg.

Jeg mener, det er indlysende, at når man fastholder hinanden i faste foruddefinerede roller...så forhindrer man hinandens frihed og hindrer det frie valg.

Er frihed ikke grundlaget for det samfund vi lever i?

Alt er givet her i livet. Vi ved det bare ikke. Vivi
Men finder ud af det hen ad vejen. Derfor eksperimenterer nogle, især unge, men ender med at indse, at traditioner bygger en lang række af generationers erfaringer gennem århundreder. De fleste vil gerne prøve noget nyt, men når det ikke dur i længden, må man holde sig til det der dur.

Spørgsmål til: Naturens orden sanessa
Hvad står det for?

Er der kun en, og ikke utallige måder at fungere harmonisk i et samfund med "naturens orden"?

Er der nogen, der er "unaturlige"?

Hvem bestemmer?

Det er ikke naturgivent eller genetisk at rense kloakrør...hvilken videnskab underbygger dine påstande?

De er bare mere dovne end os.. gymnasiepige
jeg vil sige, at de bare ikke gider at rejse sig fordi der skal vaskes tøj, det kan altid vente til dagen efter, og maden kan man også vente med, ellers så er der altid pizza, og det er som om de ikke ser når det ruder.
jeg vil godt nok sige at det ikke er alle mænd som er sådan, men der er en del som er, jeg kender nogle som er sådan som jeg beskriver det, men jeg kender en enkelt som godt kan finde ud af at lave mad, og som godt kan lide det. men i de fleste tilfælde er det fordi de bare er lyd dovne.

Interesseområder forskellige Urskovsmanden
Nysgerrighed og nødvendighed deler kønnene ligeligt, men interessen fra naturens side, for at slibe knivene/udskifte tændrør og olie på plæneklipperen, tilslutte samt indstille det nye surroundanlæg, hente samt opstille… osv. ligger generalt hos mændene. Ikke fordi vi har bragt disse redskaber samt gøremål ned gennem flere årtusinder, men fordi de har erstattet andre ting som var vigtige, nødvendige og interessante for os, dengang.

Der er givetvis undtagelser hos kønnene, fra det som jeg mener, falder naturligt. Jeg kender selv en familie hvoraf kvinden er den der forhøre sig hos den lokale murer ang. blandingsforhold for derefter selv at fatte murskeen, eller hos den lokale tømmer for at få oplyst hvordan hun skal kile de nye vinduer fast, når de gamle skal udskiftes, af hende. I øvrigt er hun udlært tækkermand…. ups!… tækkerkvinde. Jeg har dyb respekt for hendes valg, selvom jeg mener det falder udenfor de fleste kvinders naturlige interesse.
På samme måde syntes jeg det er flot at du som kvinde har interesseret dig for lydteknik, fin-indstilling af lyd, samt edb. og her må jeg indrømme at jeg absolut ingen kvinder kender, der har samme interesse.
Mener du at det er meget almindeligt at kvinder foretager sig disse gøremål?

Min kone kan også lappe cyklen, slibe en sløv kniv hun hiver frem fra skuffen, skifte det defekte hanstik på støvsugeren, men hun foretrækker at jeg gør det fordi hun slet ikke interessere sig for det. Måske ”besværet” med at f.eks. skrue hjulet af, eller få snavset olie på hænderne… jeg ved det ikke… men det ligger bare ikke naturligt for hende.

Og nej… hun venter så ikke til jeg kommer hjem for at slibe kniven, så hun kan skære kødet ud, men klipper selvfølgelig culottestegen ud med køkkensaksen….. nej, hun sliber da selvfølgelig kniven selv.

Hun kan også med nød og næppe, masser af skældsord, og riven og flå´en få startet plæneklipperen, som hun hader som pesten. Her ved jeg fra erfaring at det nok er bedst jeg overtager, da hun bestemt ikke respektere plæneklipningens ”ædle” kunst, som først at jævne muldvarpeskud, fjerne nedfaldne grene eller sten samt kører uden om træer og buske, i stedet for at kører ind i dem. Igen interesserer det hende ikke.

Derimod vil hun hellere de huslige gøremål, blomsterhaven eller madlavningen, som bestemt ikke falder naturligt for mig. Jeg kan godt, men interessere mig bare ikke for det.

”Det forekommer mig enormt ubekvemt og upraktisk i modsætning til samarbejde og nødvendighed. Det lyder lang mere som at sætte blokeringer op for hinanden. Meget utidssvarende....”
Hmmm… det forstår jeg ikke du syntes. Hvorfor mener du det?

Og jo da… der er sikkert kvinder der også kan lappe cykler, indstille lyd, skovle sne, bore huller, ordne ledninger, sætte lamper op, fordi de har lyst til det. Det er bare de færreste kvinder der har det, fordi både kvinder og mænd fra naturens side, egner sig bedre til det der naturligvis interessere dem!

Jo hvis du kun ser på dine egne oplevelser Vivi
kan du sikkert få dem til at se harmoniske ud i forhold til dit oplevelsesbehov, men det betyder langt fra, at andre omkring dig, der er involveret i dit egotrip, føler, at det er harmonisk, nok nærmere tværtimod.

Huleboere kedelig-mand
Det er vi stadig inden i - den såkaldte civilisation har kun eksisteret i meget kort tid.

Kvinderne gik hjemme i jordhulen, og ryddede op, lavede mad og tøj mm. Pigerne gik sammne med dem og lærte.

Mændene tog på jagt og skaffede føde, drengene tog med så snart de kunne, inden de kunne, trænede de ved at slås med de andre drenge.

Genetik ændrer sig løbende, så om 2 millioner år, er mænd sikkert lige så gode til at gøre rent som kvinder, og kvinder er lige så fysisk stærke som mænd.

forveksler ingenting mikmic
Hvis vi byttede roller ville huset ligne en svinesti, maden ville smage forfærdeligt, tøjet ville altid være krøllet, vi ville være nødt til at sælge huset pga. faldende indtægt og børnene ville gå sultne i seng!
I kan altså ikke stå op og pisse uden at ramme ved siden af, og vi har ikke brug for at sidde ned!!! Ked af det hvis du føler dig fanget i dit eget køn.. men det har altså ikke noget med roller at gøre!

Noget overfortolket vrøvl sanessa
Hør nu her: I kritiserer muslimerne for at leve i middelalderen, men I lver jo i stenalderen med den indstilling. Totalt håbløst og helt forkert! For nå de arme mænd er inde for militæret, så vasker de og barberer sig, pudser støvler gør rent og lægger tøj sammen med vinkelret præcision. Det er så ikke fordi de ikke KAN, men fordi de ikke gider.

Din udlægning med at du er ked af det hvis jeg føler mig fanget i mit køn, er muligvis venlig ment med et anstrøg af medlidenhed, men den er misforstået, unødvendig og meget fejlagtig. En personrettet ting af den slags har du jo ikke nogen reel mulighed for at kunne udtale dig om...men du kan gisne ud fra dine egne personlige antagelser og indre billeder. Men jeg kan så meddele dig, hvis min person ellers er så interessant for dig...at jeg gør ikke noget jeg ikke har lyst til. Tværtimod...jeg gør præcis hvad der passer mig. Så hvem er det, der er fanget?

Men jeres definition holder ikke. Ordenssans og omsorg knytter sig ikke til gener, men til roller i den kultur man lever i.

NOGEN af os ER kommet videre...bor ikke mere i stenalderen og kan godt finde ud af at kombinere vores natur med vores valg i nutiden uden at komme i konflikt.

Spil I bare jeres roller, men lær at respektere at der er nogen som IKKE gider tage dem på sig, fordi de ikke betyder noget, fordi de ser det gamle kønsrollemøsnter som udspillet. Det duer ikke i fremtiden. Fremtiden er individualistisk.

Jeres kønsrollemønster nedgør kvinder i første omgang, og fordi det gør det, nedgør det også mændene. En ensidig måde at anskue indvivider, og som efterlader dem uden det frie valg...og argumentet er: "Fordi sådan er det bare!", eller "Sådan har det altid været" - og det er I tilfredse med....de andre lidt dybere forklainger I giver mig...det er den om stenalderen...kan ikke forstå at I giver jer tilfredse med det. Har I ikke et ønske om at komme videre?

Det er et system af spilleregler som det er lykkedes at få lagt om i rygmarven på jer, så I tror, det er naturgivent, hvem der lægger tøj sammen. I kommer ikke videre...bliver aldrig frie i jeres ånd, for det ønsker I ikke. I har det godt som I har det, og har mistet visionerne om at udforske livet.

Det må I helt selvom, men I skal respektere at ikke alle tænker sådan, ellers er det jo jer der gør at vi ikke alle får plads. Os der ser fremad, og anskure kønrollemøsnteret på en anden måde baner vejen for fremskridt...vil I hindre det?

Jeg kunne godt tænke mig sanessa
at høre en anden sang end den der. Den har jeg hørt til hudløshed...men fortæl mig så hvorfor I har så meget mod muslimer som i bebrejder lever i middelalderen...du lever åbenbart i urtiden! Ser sgu da ikke det ene er værre end det andet.

Mennesket er det dyr med den største tilpasningsevne...og dermed bedste mulighed for at tilpasse omgivelser til dem. Men iflg. jer har mennesket overhovedet ikke forstået at tilpasse sig. Vi er stadig huleboere...bare i parcelhuse? Du ved godt at tilpasning sker i forhold til behov ikke? Og at behov er bestemt af omgivelserne? Og at vi derfor har fået nye behov med tidens udvikling...så ergo har vi altså ikke stadig samme behov som dengang vi boede i huler. Kønsrollerne er udspillede.

De mange tusind år mennesket har eksisteret har betydet ændringer indenfor: Videnskab, Religion, Politik, Sociale og kulturelle forhold, Krig, Teknologi, Psykologi, Filosofi, ....det er altså ikke huleboere, der styrer det show.

I skal sgu forsvare jeres, roller bedre end det der huleboerævl!

Instinkter er noget helt helt helt andet. Det er helt nede på det plan, at når du bliver dybt forskrækket så skider du i bukserne, fordi din krop skal lettes for byrder...og så strømmer adrenalinen ud i kroppen og giver dig superkræfter til at flygte væk fra stedet. DET er instinkter...sgu da ikke rengøring! tsk tsk!

Prøv nu at komme videre!

respektere din holdning???? mikmic
Hvorfor i alverden skulle jeg dog det? Du respekterer jo ikke min.. vel?
Iøvrigt har kønsrollerne ikke noget med evner at gøre.. Det er jo ikke fordi at en mand ikke kan lægge tøj sammen, og det har da slet ikke noget med dovenskab at gøre! De mandlige arbejdsopgaver er som regel de hårdest fysiske, og det har jeg det skam helt fint med..
Det hele ligger i interressen.. Det hjælper ikke at sammenligne os med hulemænd! Der er bare dybe instinkter begravet i os.. Dem kan du desværre ikke fjerne med rødstrømpesnak og politisk korrekthed!
Kvinden er på en helt anden måde bundet til hjemmet og dermed også de pligter der følger med.. Tror du det er tilfældigt at det er kvinden der bliver gravid? Nej det er som hos alle dyrearter.. Hun er skabt til at passe reden og ungerne og hannen er skabt til at bringe føden hjem!!!
Så jo.. du har sgu et problem med din egen identitet!

desuden.. mikmic
Har jeg skam aldrig kritiseret muslimerne for noget som helst her..

Tænk lidt over mikmic
det her..

Hvis du nu skulle svare ærligt ville gennemsnittet af de kvinder du kender passe ind i de her jobs? Nu tænker jeg ikke på den ene betonlebbe der bor i opgangen, men på hovedparten af de kvindelige bekendskaber du har!

jord og betonarbejder
Tømrer
Soldat
Murer
VVs mand
Rendegravsfører
Politibetjent
Sikkerhedsvagt
Kloakrenser
Brolægger
Tagdækker
Kranfører
Mekaniker
Landmand
Osv. osv.

Og ville hovedparten af de mænd du kender passe ind i de her roller:

Sygeplejerske
Syerske
Hjemmehjælper
Dagplejemor
Smørrebrødsjomfru
Jordemoder
Salgsassistent i en børnetøjsbutik
Rengøringsassistent
Kosmetolog
osv. osv.

Ingen lange søforklaringer.. Bare et ja eller nej? Og vær nu ærlig!

Hørt Jens Vejmand
Kvinden skal være kvinde og sørge for det en kvinde traditionelt er bedst til.

Manden skal være jægeren i forholdet.

Jeg tror du overvurdere kedelig-mand
civilisationens indflydelse på mennesket.

1 vi er ikke det dyr der er bedst til at tilpasse sig, rotter er meget bedre.

Jeg har ikke noget specielt imod muslimer - religion er mig totalt ligegyldigt.

"du lever åbenbart i urtiden"

det gør vi alle -altså inden i

"Men iflg. jer har mennesket overhovedet ikke forstået at tilpasse sig. Vi er stadig huleboere...bare i parcelhuse?"

Vel har vi da tilpasset os, men vi lever et kunstigt liv som ikke passer til vores natur, derfor så mange depressinoer, psykisk syge osv.

"Du ved godt at tilpasning sker i forhold til behov ikke? Og at behov er bestemt af omgivelserne? Og at vi derfor har fået nye behov med tidens udvikling...så ergo har vi altså ikke stadig samme behov som dengang vi boede i huler. Kønsrollerne er udspillede."

Nej de er ej, de mest basale behov er som de altid har været - hannerne vil gerne sprede deres sæd så meget som muligt - hunnerne vil gerne have den stærke han som forsørger, og den fysisk mest komplete som far til deres børn. Vi tænder stadig på bestemte lugte, hannerne vil stadig gerne slås (sport), kvinderne vil stadig gerne beskyttes.

Den eneste reele tilpasning der er sket i de sidste millioner af år, er at kvinderne er kommet med på jagt, og det skyldes udelukkende at det ikke længere er farligt.

"Videnskab, Religion, Politik, Sociale og kulturelle forhold, Krig, Teknologi, Psykologi, Filosofi"

Der er sket udvikling løbende altid, det er bare ikke noget der har ændret på det basale - mennesket er stadig det samme.

"I skal sgu forsvare jeres, roller bedre end det der huleboerævl!"

Jeg føler intet behov for at forsvare min rolle, jeg er tilfreds med den som den er.

At du ikke er enig i huleboer kendsgerningen gør den ikke mindre sand, og desuden klæder det dig ikke at være hånlig.

Forstår dig ikke Urskovsmanden
Du skriver på et tidspunkt noget i retning af, at du ikke længere kan holde tanken ud om at bo sammen med en mand mere, og " Jeg føler mig degraderet til oprydningsorgan. Min makkers rod vil jeg alle dage være komplet ligeglad med, ligesom jeg forventer at han holder nallerne fra mit. " og så skriver du her "NOGEN af os ER kommet videre...bor ikke mere i stenalderen og kan godt finde ud af at kombinere vores natur med vores valg i nutiden uden at komme i konflikt." .
Jeg har så lidt svært ved at forstå, hvor det så er at du mener at DU er kommet viderere? Syntes du da ikke at netop DU er kommet i konflikt, pga. din holdning?

Iøvrigt kunne jeg godt tænke mig, at du besvarede de 2 spørgsmål jeg stillede dig i et andet indlæg, som lyder:

"På samme måde syntes jeg det er flot at du som kvinde har interesseret dig for lydteknik, fin-indstilling af lyd, samt edb. og her må jeg indrømme at jeg absolut ingen kvinder kender, der har samme interesse.
Mener du at det er meget almindeligt at kvinder foretager sig disse gøremål?"

og

"Citat Halfevil”Det forekommer mig enormt ubekvemt og upraktisk i modsætning til samarbejde og nødvendighed. Det lyder lang mere som at sætte blokeringer op for hinanden. Meget utidssvarende....”citat Halfevil slut
Hmmm… det forstår jeg ikke du syntes. Hvorfor mener du det?"

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=20&conference=242&posting=871559