Kør lovligt

Kør lovligt godaften
Har lige købt en ældre bil med fartholder. Det er nu nemt at holde hastighedsbegrænsningerne, sæt hastigheden på det lovlige og forsvarlige og nyd en afslappet kørsel uden at farten sniger sig opad.
Fik så den ide at udstyre alle biler med sådan et system og så styre den max hastighed der er gældende lokalt. Det kan sagtens lade sig gøre. Tænk på en GPS. Den ved lige hvor du kører og kan nemt sætte en hastighedsgrænse evt. afstemt efter trafikforholdene.
Men du vil måske have lov til at køre som du vil og kalder det formynderrisk.
Der også en Blaupunkt autoradio med et chipkort så radioen kun virker med det rigtige kort. Det leder mig hen på at man kunne bruge sit kørekort (ny chiptype) til at starte bilen. Så glemmer man heller ikke kørekortet. Man kunne så med en pincode tillade andre brugere af bilen.
Kortlæseren kunne så gemme data om hvem der har kørt bilen i tilfælde af ulovligheder - stjålet bil ulykker osv.
Hvad mener i?

Farligt at køre lovligt! ibmichael*
Jeg ville falde i søvn af kedsomhed under kørslen, hvis loven skulle følges. Det ville nok medføre ulykker... måske også peresonskade på andre end mig selv!

Derfor skal du være glad for at blive overhalet af mig i ny og næ!

Færdselsloven er lavet til handicappede, pensionister, socialdemokrater, retarderede, muhammedanere og den slags...

og så er der dem polinalkrimitiet
der bare aldrig skulle have et kørekort, fordi deres almene forståelse af simple principper er for ringe.

Helt ærlig! godaften
Jeg havde forventet protester men du er langt ude i dine argumenter.
Specielt unge med nyerhvervet kørekort er skyld i mange dødsulykker fordi de ikke har styr på sig selv eller bilen. Det kunne være dig eller din familie det går ud over.
Alle er ikke så perfekte bilister som du selv mener du er.
Du sætter dig helt ud over loven. Så må jeg vel også stjæle hvis jeg ikke mener at nogen tager skade af det?

fartholder er fint iampersson
man skal dog være varsom med at bruge den v. bykørsel da man ind i mellem måske kommer til at køre lidt for stærkt (efter forholdende). Når man har indstillet den på 50/60/70 eller hvad det måtte være er man mere tilbøjelig til at lade den være der, selvom man måske i en given situation burde holde "passende lav hastighed".
Jeg bruger min rigtigt meget på landevej og motorvej (når der ikke er for meget trafik) det er let at slå den til og fra når man feks. skal overhale.
At den skulle minimere risikoen for hastighedsbøder er et åbent spørgsmål.