Kørekort først som 22 årig !

Kørekort først som 22 årig ! Hende-den-sure
Efter alle de voldsomme bilulykker med unge mennesker indblandet er MIN klare holdning: SÆT SÅ KØREKORTALDREN OP TIL 22 ÅR !

Noget i den stil Bortigo
Nu vil der jo nok komme ramaskrig fra de unge, men ikke destomindre ville vi helt sikkert kunne undgå de fleste af de voldsomme ulykker, som unge ALT for ofte er involveret i. De kører som om de havde fanden i hælene.

Enig vhn
Samtidig skulle folk med nyt kørekort køre med et L (for learner/lærling;)..) i bagruden, så man kan se, at her er en forholdsvis ny bilist.
Vi ved jo alle, at man først rigtig lærer at køre bil, når man har fået kørekortet, og dagligt (eller ofte) bevæger sig rundt i trafikken.

Som en ekstra foranstaltning burde politi øjebliklig teste alle, der af den ene eller anden grund stoppes, for både medicin og ulovlige stoffer. For de er sandelig også til fare for alle os andre i trafikken. Og hammeren burde falde LANGT hårdere for påvirkede folk eller andre der kører skødesløst. For KUN ved at stramme kraftigt op de steder, hvor vi ved, der er forøget risiko, kan risikoen mindskes.

Personligt ville jeg hverken have noget mod at køre med et L-skilt i bagruden et par år, til jeg var en mere erfaren bilist ej heller ville jeg have problemer med at udlever en spytprøve eller lign. til politiet, for der ved jeg med sikkerhed, at jeg ALDRIG ville have noget at frygte!

Begrænsning ronnie.starwars
Ja ja og så udskyder man jo det jo bare... Nej man skal udvikle et system, som kommer til at sidde i alle biler. Der gør at bliverne ikke kan komme til at køre mere end det lovlige eller på anden måde hindre billisten i at lave disse lov overtrædelser...

Det er da en meget sød tanke, MEN.... Anonym
Skal vi nu ikke snart til at stoppe med alle de love, regler, forbud og påbud?

Hvad med helt at forbyde private at have biler? Derved sker der mange færre færdselsuheld, der bliver meget mindre forurening. Det bliver til at trække vejret igen i storbyerne. Folk kan benytte offentlige transportmidler, og erhvervsfolk skal gennemgå et ½ års køreuddannelse. SÅ må det da hjælpe - eller hvad?

Det kan godt være at de unge er overrepresenteret i statistikkerne, men jeg mener ikke det er til at lovgive sig ud af alt.

Var det ikke også godt om man skulle være over 22 for at købe fastfood? mange mennesker har livsstilssygdomme, og hvis de bliver fornuftige nok med alderen, så var det måske en mulighed?
Det samme med alkohol og rygning...

Faktisk var det nok bedst hvis man ikke måtte komme uden for hjemmet de første 20 man lever. Der skal man være derhjemme og gennemgå et "kursus i livet". Så er man parat bagefter, og man kan derved undgå en masse dødsfald... :-)

Det skal nok ikke tages for seriøst det hele, men jeg tror pointen er klar! :-)


Ps. Jeg har selv haft kørekort i mange år, så det er ikke fordi en sådan vedtagelse ville ramme mig selv.

Det kræver modenhed kaiogkaren
og omtanke at køre bil. Når du har kørt 100.000 km kan du køre på rutinen. Det ligger i ungdommen, at skulle "vise" sig. Men der sker sikkert ulykker ved at føreren er faldet i søvn. Jeg er selv vågnet i venstre vejbane. De moderne biler kører jo fint 140 km uden man mærker farten. I Amerika kører de fra de er 16 år. Jeg tror ikke det hjælper at sætte alderen op, så kører de bare uden kørekort.

Det er ulovligt jetpost
med mindre myndigheds alderen sættes tilsvarende op, og så er vi ude i problemer såsom: stemmeret, indtagelse af spiritus og lign.

Det står jo i... Zet
skærende kontrast til det forslag der var oppe for nylig, med kørekort til 16-17 årige.

At øge alderen hjælper ikke det store, da mange (flere) så bare vil køre uden kørekort, selvom det selvfølgelig bliver sværere at skaffe bien til det.

En teknisk dims som hindrer for stærk kørsel er jeg imod, selvom jeg såmænd kan se logikken, men for det første kan den sættes ud af drift, og hvad hvis du lige mangler de ekstra kilometre/t for at fuldføre en (hasarderet) overhaling inden du brager ind i den modkørende, som du overså?

Et L skilt kan måske hjælpe en del, men det vil igen kunne fjernes, hvis man er brian smart typen, som jo bare kører skidegodt, og ikke mener det er nødvendigt at skilte med den manglende alder.

Man burde indføre en egnethedsprøve, hvor man undersøger om vedkommende er moden nok til det ansvar det er at have en bil, men hvis det er famillielægen som udfører den, har man igen mulighed for snyd eller problemer for lægen.

Det letteste er hårdere straffe, og omgående frakendelse af kørekortet ved hasarderet kørsel.

Begræns hestekrafterne Trafik-politikeren
Jeg tror problemet kan løses ved, at mænd kun kan køre i biler med få hestekrafter, til de er fyldt 30 år.

Kører de i kraftigere biler, skal de sendes til Grønland og flytte sne fra nor til syd i 20 år.

Sidespor - din profil Fiffle
skal du være spion eller PET-mand, når du bliver stor?

Tværtimod sanessa
Man kan ikke forhindre unge i at køre åndssvagt med et forbud. Det bliver der flere kriminelle af.

Hvad der ville være smart at gøre, var at gøre meget mere ud af køreundervisningen. Feks. at trafikundervisning i folksekolen fyldte meget mere end det gør nu...Det er IKKE kun børnehaveklassebørn, der skal lære at færdes i trafikken! De er i øvrigt skide dygtige. De anstrenger sig for at gøre sit bedste...Det er den mentalitet man skal have ind under huden... at gøre sit bedste!

Jeg tror, man ville indlære meget mere ansvarlighed, hvis man feks. indførte knallertkørekort som en grunddel i folkeskolens ældste klasser, og dernæst udvidede kørekortet til et 300 timers kursus eller sådan noget.

Hvis man feks. inddrog elementer som nonverbal kommunikation (kropssprog og mimik), rekationsmønstre og psykologi i undervisningen i kørerkortkurset, så ville man også få den del der hedder ADFÆRD i trafikken med. Det ville gøre undervisningen mere hel... Jeg tror det ville resultere i flere ansvarlige bilister.

Modenhedsalderen Faderen
er efter nærmere omtanke, og med det vi nu veed om menneskets udvikling, klar til at blive sat op.

Vi har efter de nyeste undersøgelser erfaret at menneske hjernen ført er færdigudviklet i ca. 24 års alderen, hvorfor vi selvfølgelig også hermed har en naturlig forklaring på at de "unge mennesker" laver så mange umotiverede overtrædelser af almindelig fornuft.

Altså, sæt kørekortalderen op til 24 år, og lad samtidig valgretsalderen følge med op.

Samfundet har brug for at dem der styrer landet, lige som dem der kører rundt i dræbermaskiner, er ved deres sansers fulde brug.

den tror jeg ikke på hawa
Det hjælper ingenting at sætte alderen op til 22...

Eller at sige at man skulle aflevere sit kørekort når man køber sin første bløde hat .. som er lige så vanvittigt et forslag ...

Det er så forsvindene lille den del af de unge der kører åndsvagt, at det ville være helt sindsygt at straffe alle ved at sætte alderen op.

Måske skulle man kikke lidt på hvorfor der bliver kørt så råddent på offentlige gader og veje... Min påstand er at det er en protestreaktion mod alle de regler og love der er... hvis man lige har fået sit kørekort og en bil med 150 hk, så er man "king of the road" og så gir det ikke meget mening at trisse rundt med 50 km i timen.. og man har jo styr på det... så den får bare en over nakken..
Når systemet møder unge mennesker med den attityde burde man tage dem i nakkeskindet og slæbe dem ned i den nærmeste motorklub og forklare dem at det her er stedet man kører stærkt.. de offentlige veje er til transport , ikke til race..

Det problem der så opstår er at i danmark har vi kun meget få steder man må køre race i bil.. det er næsten umuligt at få en tilladelse til at dyrke banesport.. miljø, støj, trafik til og fra banen o.s.v.

Jeg tror der er rigtigt mange (også "voksne")der har et "racergén", men ingen steder at få afløb for det, og de ender som vejenes autonome, de laver deres egne regler, og er ligeglade med hvilke skader de forvolder på sig selv og andre...

Lidt lige som de "rigtige autonome" som politikerne belønner med huse og væresteder... Men de er jo osse mange gange gode socialister...

22½ Hende-den-sure
ændret

Hvorfor lige 22??? Anonym
Er det fordi du selv er blevet netop den alder????

Afskaf.... Kunta Kinte
Kørekort, biler, busser, lastbiler.....lad os spadsere eller cykle..

... ronnie.starwars
FE (Forsvarets Efterretningstjeneste) rart at se du kan forholde dig til emnet...

Alder? Hamder
Det har jo intet med alder at gøre.
Der er nogen der stadig er nogle barnlige tumper der skal vise sig overfor pigerne selvom de er oppe i 30érne. De har endnu ikke fattet at pigerne bare ryster på hovedet af dem og løber af med de fornuftige.
Andre kan være voksne nok til at køre bil når de er 18, det gælder vel de fleste piger?

Hvis man kunne indføre en modenhedstest så man kunne teste om de unge er voksne nok til at føre en dræbermaskine, som bilen jo kan være. Så var en del af problemet måske løst.

Derudover skulle der være større konsekvens ved den tåbelige kørsel. Kørekortet skulle ryge med det samme.