Kørekort til 16-årige

Kørekort til 16-årige cassiopaya
Ved at lade de 16-årige køre i to år med en forælder ved siden af, får de mere erfaring, inden de bliver sluppet løs alene bag rattet, forklarer Irene Simonsen

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/10/08/231805.htm

Jeg er 21 og syntes at 21 år
Jeg er måske ret ung, men, syntes at de skulle lave så man skal være 18 for at få lov til at køre bil med en forældre ved siden af, og 20 for at få det rigtige kørekort.

Derved er der opnået lidt mere modenhed og 2 års erfarring.

Man bliver jo trådsalt mere moden med alderen :)

Se de var fornuftig tale. Anonym
16-års forslaget er til gengæld ikke.

tror ikke at anonym
om man er 16 eller 21 år, er lige fedt,man kan godt være mere ansvarlig som 16 år end som 21 år, mange som tager kort i dag og har de penge køber de muskelbundter og så skal det jo også afprøves, derfor går det galt.
Måske skulle man give de unge før de skal havde kørekortet, lov til at køre en bil med 500 heste på lukket bane, så de kan se hvad der sker når man ikke kan magte de mange hestekræfter, det var den ene, den anden mulighed er at når en ung har fået sit kort, og hvis han eller hun overtræder loven groft, skal kortet indrages for en periode af mindst 5 år første gang, hvis de så gentager grov kørelse når de får det igen, skal det ryge for bestandig, hvis de så bliver taget uden kort skal bilen ryge

80% uheld laves af 25 årige Forsikringsagenten senior
Faktisk er det sådan, at unge mellem 18 og 25 år, tegner sig for 80% af alle skader.
Det kan den tvivlsomme læser jo prøve efter, ved at ringe og få bekræftet, at det af samme grund koster dobbelt op at blive forsikret som ung under 25 år.

Man er ikke myndig før man er 18 år, så at lade et barn på 16 år sidde bag rettet er direkte grundlovsstridigt.

Og da der er så meget massiv kø og trafikpropper, ville det faktisk være et skridt i den modsatte retning, at men forbød alle under 25 år at køre bil på offentlige veje.

Nej det synes jeg ikke komododragon
måske hellere at de skulle køre med en forælder ved siden af fra de var 18 og først måtte køre alene som 20 årige.

En faktor er manglende køreerfaring en anden er modenhed. De mange ulykker skyldes jo lige så meget at de helt unge i kådhed og måske med en lille skid på kører vildt og uforsvarligt. Det er mere et modenhedsspørgsmål.

Ser man på piger vs. drenge er det jo primært de unge drenge der kører galt. De er kåde og skal vise sig over for kammeraterne hvor de unge piger kører mere forsigtigt - og fornuftigt (en urutineret bilist bør køre forsigtigt).
En mand på 20 år væsentlig mere moden end en dreng på 18 år. Der sker meget med de unges personlighed i den alder og en del 18 årige drenge er jeg bange for egentlig ikke er modne nok til at de burde sidde bag rattet i en bil.

Iøvrigt er mange af de typer der kører vildt unge fra landet og her har man jo ofte prøvet køre traktor og lignende før man bliver 18.

Nej ikke før de er moden ved 21 års alderen Anonym
Hvorfor lader man ikke en 10 årig sidde bag rettet? Sikkert fordi man ikke tror at vedkommende har den modenhed der skal til og det tror jeg heller ikke en 16 årig har.
Hvem skal kontrollere om der er en voksen i bilen? Nej det er en dårlig spøgt forslag, llige som den der er uddelt med indsamling til humanitære foreninger i form af bødeopkrævning. Måske det er den samme person som har fået idéen.
herollen

NEJ TOM45
Nej.. Tror ikke det hjælper noget!! Man kan se hvor mange usæriøse bilister der er nu.. Især dem der lige har taget kortet.. Tror bestemt ikke det vil hjælpe at sætte en 16 årig bag rattet.. Det er jo slet ikke klar over konsekvenserne.. De er jø BØRN!! Og de regner ikke bilen for noget farligt, men et stykke legetøj!!!!

Rigtig god ide Anonym
Jeg gjorde det selv, da jeg var 16. Det varganske vist ikke lovligt, men jeg var meget mere rutineret og moden til at få kørekortet, da jeg endelig blev 18.
Så det kan jeg kun varmt anbefale

Ja - klart en god ide Peter Madsen
Både i USA og Australien kører unge på 16 år jo bil. Mig bekendt sker der ikke procentvis flere ulykker i disse lande. Så hvorfor være så bagstræberiske her i Danmark.
Nej - super idé

fint fint... anders_engberg
Til folk der mener man skal være 20 - det er jo ikke holdbart. Mange unge tager jo uddannelse hvor kørekort er en vigtig del af jobbet. Tror ikke mange forældre ville tage med de unge på job i 2 år.
- Tror ihvertfald ikke det ville gavne samfundet! (arbejdsmæssigt & uddannelsesmæssigt osv...)


Tror selv på, at 18 år er det rigtige tidspunkt for at man må køre bil - og kan ikke se, at det er det store problem at lade en 16 årig køre - hvis der er en forældre med. Udover at forældre for endnu et ansvar for egne børn.

;o)
A - har levet af sit kørekort siden han var 19.

du overser det vigtige.. anders_engberg
at der sidder en forædre ved siden af...

dårlig idé gisiger
De er ikke gamle nok som 16-årige til at være ansvarlige billister. Istedet burde de unge 18-årige som lige har fået kørekort, have 2-3 år hvor det er betinget af at de har en erfaren billist ved siden af dig når de kører, før de får lov at køre bil alene. Det burde kunne give en bøde eller ny køreprøve hvis de kører uden en erfaren billist ved siden af sig. De unge har alt for meget andet i hovedet: fester, kærster osv.

Helt enig KristinaA
Jeg mener ligesom komodovaranen at man burde vente. Jeg har lige taget kørekort i sommers, jeg er 23. Dem jeg gik dammen med var næsten alle 17-18. Der var ikke særlig mange af dem der tog det særlig seriøst. Det skulle bare overstås så de kunne få deres kort. Det betød også at mange af dem ikke rigtig lyttede efter, og måske hørte de alvorlige budskaber der bliver givet til unddervisningen. Fik også at vide af min kørelære da jeg selv var ved at være færdig, at der for nogen af dem ville gå noget tid inden de ville blive færdige.
Jeg synes det er en rigtig god ide at man starter med at køre med en med kørekort og års erfaring. Så er man klart bedre rustet. Men det skulle først være fra man blev 18

God Ide pcpeter
Hej jeg syndes at det er en rigtig god ide for så er der nok ikke så mange skader i trafikken det må man da håbe på

for farligt for os andre erfaren bilist
unges kognitive system (del af hjernen) er først færdigudviklet v. ca. 23 års alderen, dvs der er ting hjernen ikke er i stand til at koble på niveau med en "fysisk voksen" før man er i 20érne.

Det koblet med at så mange unge experimenterer m. stoffer i dag, giver for stor usikkerhed på vejene for os andre og vores børn til at 16-årige sikkert kan køre.

et frisk eksempel er fra Holbæk, hvor en ung mand først i 20´erne påvirket af stoffer kørte en ung kvinde ihjel midt i et fodgængerfelt.

Desuden er der i DK så korte afstande og så stor dækning af offentlig trafik, at det ikke er et reelt transportproblem for ret mange unge. Det meste kan klares med bus, cykel, knallert.

så NEJ - DET ER EN RISIKO SKABENDE IDE

har forældre har mon tid og styr nok...hver gang? .. nej, vel... ...
det er nok en ting der vil "svipse" mange gange.

så den der med forældre ved siden af, er vist kun for at sælge ideen.

fint jannich
syntes reglen er fin som den er idag ganske vist så jeg der var een der skrev at han syntes den sku settes til 16 fordi da han så blev 18 var han meget rutinered mon så ikke de 14 årige vil sige det samme hvis den blev sat ned til 14? mener man går jo ikke bare ud og får et kørekort

Forældres ansvar Anonym
Dette handler nok mere om forældrene er ansvarlige.
Tilsvarende har fungeret i mange år i Sverige, usa med flere på bedste vis.
Måske i har en forklaring på hvorfor i ikke tror det er en god ide i Danmark ? Og husk nu at forældrene sider ved siden af og har juridisk ansvar.

venligst

god ide 62½
Jeg synes man i Danmark skulle lave som i Sverig, hvor unge kan få kørekort når de er 16år og selv havde egen bil, som kun kan køre 30-40 km, så tror jeg vi vil undgå så mange uheld med unge bilister, for så er de fortrolig med trafiken på vejene i en bil og ikke bare på knaldert.

dårligt forslag Lismo
Jeg sidder her med en klump i halsen, når jeg hører sådan et forslag. Godt nok var jeg selv 18, da jeg erhvervede mit kort. Er i dag 22, mor og erfaren bilist. Når det så er sagt, vil jeg dog slutte mig til de af jer, som synes det er et skidt forslag at slynge ud i luften. Lad os nu sige, at det blev vedtaget.. at der skulle sidde en forældre ved siden af osv., ku i så eks. se den alkoholiserede forælder sidde og vejlede/guide sin 16 årige søn/datter bag rattet? Udfra egen erfaring, synes jeg egentlig, at den nuværende aldersgrænse er okay, men måske at "problemet" ligger et helt andet sted. Vi ved alle, at man ikke lærer at køre bil mens man tager kortet. Man lærer her, at betjene bilen. Man lærer først rigtigt at køre bilen, når man har fået sit kort og skal stå på "egne ben"(eller hjul om man vil:o) ) i trafikken. Måske antallet af kørelektioner skulle forlænges? Måske kørelæren skulle undervise mere konkret i den psykiske del af at køre bil. Måske skulle det i det hele taget ikke "kun" tage 3 mdr. (for nogle mindre) at erhverve sit kørekort. Jeg tror på, at der er SÅ mange andre steder at gribe ind. Hvorfor ikke gøre en indsats her, istedet for at lægge sådan et forslag på bordet. Bare lige nogle tanker....

Ved ikke helt hva'... Anor
Jeg ved ikke helt om jeg syn's det er godt eller skidt. Hvad nu hvis en af forældrene er spritbilist eller har anden dårlig bilistmoral? Hvordan skal sådan én så lære sin 16-årige purk at køre ordenlig bil? Hvis det skulle være syn's jeg at forældrene bør godkendes til at de må lade deres 16-årige køre, men samtidig skal den 16-årige, når denne blir 18, op til en ligeså streng køreprøve som alle andre skal nu. Der skal ikke gives dispensation eller lign. fordi man allerede har kørt i 2 år.

Go'ide paw1
at være 18 år og sidde ved siden af en voksen fra man er 18-20 år.

Nej anonym
16 år er for ung mener jeg, jeg var 21 da jeg tog mit kort og det var helt fint. Der var lidt for meget krudt i mig før det og fart var det bedste jeg vidste. Jeg har da prøvet at give bilen gas og kørt alt for stærkt men det sagde mig ikke længere noget så nu kører jeg pænt.
Synes klippe loven er stram nok og bør ikke blive strammere, ser mange flere der kører pænt nu i forhold til før klippe loven. hvis man skulle gå ind og lave så streng en lov så skal det ikke kun gælde unge mennesker for der er ogå mange ældre der kører som død og helvede. Det skal være ens regler for unge som ældre sådan er det.

16 årige skal have kørekort shg
nej

jo, hvorfor ikk.. Anonym
det fungere i USA så hvorfor ikke også i DK,

Ældre er også slemme i trafikken ung-bilist
Der synes jeg du strammer den alt for meget, jeg er selv 21 år, men er meget ansvarsbevidst. Mener nu også at ældre kan være stride i trafikken, jeg har et eksempel.

Var ved at dreje ud af en sidevej, jeg skulle til højre og længere bag mig var der en ældre som skulle til venstre, midt i mit sving ændrer den ældre sin kurs lige mod mig (ældre er omkring 40 til 45 år år) hun kører op på siden af mig og prøver at komme forbi mig, så ligger vi altså 2 biler på samme retning, hvilket gør hende til en spøgelses bilist og hun flytter sig ikke fordi hun kan se en anden bil komme i retning mod hende så jeg må være den ansvarsfulde som vælger at klodse bremsen, så den ko kan komme foran og der ingen ulykke vil ske.

Eller en anden episode, var ved at overhale en lastbil som kørte 60 km. i timen hvor man måtte køre 80, midt i min overhaling træder han på speederen og prøver at forhindre mig i min overhaling, kan se en bil længere nede og der ligger nu flere biler bagved lastbilen så er nødt til at overhale, for at jeg kunne nå det måtte jeg op på 140 km. i timen og der ser jeg en på imellem 40 og 50 år siddende bag rattet i lastbilen.

Har flere men gider ikke skrive alt, så stopper med disse to episoder, som viser ældre også er galt på den, har på et halvt år oplevet mange ældre som kører værre end de unge.

hmm... anonym
Tror nu ikke der er nogle forældre som er interesseret i at miste deres børn. Hvis reglen bliver gennemført og jeg så skal sidde ved siden af når min søn bliver 16 så vil det ikke svipse, vi taler om børns sikkerhed her, og de fleste forældre vil gøre alt for at passe på sine børn om de har travlt eller ikke. Tror at møder du en 16 årig bag rattet med en forælder ved siden og så en 18 årig der kører alene, så vil den 16 årige være den der kører pænest.

OVERHOVEDET IKKE!! FerskenQ
Spørgeren må da have fået det forkerte ben ud af sengen i dag, har vi ikke ulykker nok, hvor unge fartgale ikke kan styre en bil - skulle 16 årige være bedre!!! Og en erfaren bilist - ja, hvem skal så lige bedømme om netop han/hun har den rette erfaring - altså den der sidder ved siden af! NEJ og atter NEJ!!

JA OG NEJ gi-mig-sol
Jeg er 15 år og mener både at man godt kunne få kørekort som 16 årig. Men mener samtidig at man ikke skal, det ville være fedt at kunne køre næste år men når man ser på alle de 18 årig drenge og piger som ikke lige frem køre godt, (nogen 18 årige køre rigtig godt) så tør jeg slet ikke tænke på hvordan det ville være vis 16 årige drenge eller piger kunne køre rundt i en bil. Jeg tror der ville ske flere ulykker, det er min mening

tja.. ung-bilist
Dette er jo generalisering, du kan ikke sætte alle unge i den bås. Det er langt fra alle som tænker på kærester og fester, allerede som 17 årig var jeg mor og ansvarbevidst, jeg havde ikke tid til druk og drenge pjat og havde heller ikke lyst til det. Det var noget jeg fravalgte, da jeg blev gravid ville jeg være mor til det barn og tro mig jeg kører pænt i trafikken.
Min veninde fik kørekort som 18 årig, hun har ikke noget barn men hun er også ansvarsbevidst og kører pænt i trafikken, mine 3 brødre kører også pænt og ansvasbevidst og jeg kunne blive ved. Har mødt flere der er mellem de 20 og de 30 som stortset kun tænker på fest og kærester så det er ikke kun alderen du kan gå ud fra..

arh.. ung-bilist
unges kognitive system (del af hjernen) er først færdigudviklet v. ca. 23 års alderen, dvs der er ting hjernen ikke er i stand til at koble på niveau med en "fysisk voksen" før man er i 20érne. kan du sige nogen? ikke alle er som du beskriver, jeg har været moden og ansvarsbevidst tidligt, ja allerede da jeg som 16 årig fandt ud af jeg var gravid, jeg har og vil ALDRIG tage stoffer og kører heller ikke bil hvis jeg har drukket, en enkelt øl er nok til jeg vælger at lade min bil stå. Og mange af mine venner har det på samme måde. Jeg har mødt 16 årige der er mere modne end 20 årige, det kommer meget an på hvordan de bliver opdraget, og hvilket miljø de vokser op i.

Dumt... Anonym
De er ikke engang modne nok til at have styr på en scooter, så at give dem en bil er som at tage en AK47 fra bin Laden og stikke ham en atombombe! :P

18 år er fint!!

Det forslag skal vendes 180 grader... miss-mee
...før den gavner noget.

Jeg tror ikke på at forældre til 16 årige er i stand til at lære deres børn at køre forsvarligt bil og jeg tvivler også på at de er i stand til at gribe hurtigt og godt nok ind i tilfælde af at der er en ulykke under opsejling. Og det er vel ikke tanken at der skal monteres ekstra pedaler i allle de her "træningsbiler"?

En mulighed kunne være at at man tager kortet som hidtil og så har voksen ansvarlig coatch med det første år før man må køre alene.

En anden mulighed var flere timer på lukket bane "kravlegård" før man fik lov at komme ud i trafikken.

Man helt sikkert; Nej tak 16 årige billister - de er slemme nok på scooter:-) ...mee

arr gi-mig-sol
arr nu strammer du den jeg kunne ikke være mere enig i at 16 årige ikke skal ha kørekort jeg er selv 15 år og jeg tror jeg er den eneste i min by der kan se det logiske i at en 16 årig ikke skal ha kørekort. Men når man bliver 18 så står man på egne ben og der kan man ikke altid ha en voksen med hvis man har fået et arbejde hvor man skal køre i bil så er det lidt svært at have en voksen med hele tiden.

Helt enig ung-bilist
Jeg kan ikke være mere enig, det er et rigtig godt forslag. kan huske den første måned jeg havde mit kørekort, jeg var hunde angst for at køre alene, og der er rigtig mange som har det på samme måde og grunden til det er lige præcis at man kun lærer at betjene bilen. Jeg var mest bange for at køre når min søn var med mig, for hvad skulle jeg gøre hvis noget gik galt, i dag har jeg det fint med at køre alene og med at køre med min søn, men det er fordi jeg kan styre bilen, som man siger " du lærer først at køre bil når du har fået kortet" ja, men man skulle nu gerne have lært det før man bliver sat alene ud på vejene.

hey gi-mig-sol
heii jeg kunne rigtig godt tænkte mig at skrive med dig. Vi har faktisk mange ens meninger jeg er helt enig det er bestemt ikke alle 17 18 årige der er uansvarlig jeg er 15 år og har fået afvide at jeg nok er den mest ansvarlige 15 årig i hele danmark hehe men jeg syndes du har ret..

NEJ ung-bilist
Jeg mener ikke 16 årige skal have lov til at køre bil, men kommer loven ind synes jeg som en anden skrev at forældre skal have godkendelse, alle forældre vil passe på sine børn men ikke alle kan magte det og det kan der være mange grunde til. Får forældrene så godkendelsen synes jeg også at børnene skal undersøges af en embedslæge, for nogle 16 årige kan måske klare ansvaret men er også sikker på at langt de fleste ikke kan.
Så svaret til det er " nej, unge på 16 skal ikke have lov til at køre bil, heller ikke med en forælder ved siden af, det er ikke ansvarbevidst, men kommer loven ind skal der være nogle ting som grundigt skal undersøges før de får lov, så man ikke sætter en ud i trafikken som langtfra er klar til det"

jamen det gør Mulle1
man jo også... du får lov til at komme ud i kravlegården i 3 timer i træk og prøve bilen af på alle mulige måder så du nogenlunde har styr på hvordan den virker.. hvis du så ikk har forstået noget af det og føler du ikke er helt parat endnu, jamen så køber du bare 3 timer mere ude i kravlegården... så det sagt.... :)

Hvorfor? Anonym
Hvorfor skal 16 årige have lov til at køre bil, i den alder når de ikke engang er gamle nok til at give en politisk stemme! Hænger jo ikke sammen at de gerne må køre ud og slå folk ihjel, eller for den sags skyld dem selv,( netop fordi de ikke ved bedre end fart fra deres knallerter), når de ikke en gang må være med til at vælge hvem der skal være den næste statsminister.

... Anonym
Nej Nej det du skriver er jo fuldstændig grotesk. Skulle kørekortet tages i 5 år? Det virker helt sindsygt. Så ville det være bedre at ramme dem på pengepungen, det kan unge i hvert fald helt sikkert mærke!

Det gør man ikke bare... miss-mee
....jeg er selv i gang med at tage kørekort og der var 4 lektioner i kravlegård i en omgang. Ikke noget med, at der var flere muligheder og endelige er der stor konkurrence mellem eleverne, som gør at mange ikke vil bede om noget ekstra undevisning. Det er jo også et spørgsmål om økonomi og det er ikke billigt at købe sig til ekstra tid i kravlegården.

Min tanke med ekstra kravlegårdstræning er mere en opfølging et stykke inde i forløbet, hvor man får lov til at prøve sig selv og bilen af uden kørelærer i bilen ...mee

Det skrev jeg heller ikke ung-bilist
Nu skrev jeg jo heller ikke at de skal have lov. Skrev at jeg IKKE synes de skal have lov, men bliver det vedtaget at 16 årige får lov til at køre bil som 16 årige, så mener jeg at der skal være nogle regler for det så det ikke er alle der kan få lov.

Det hjælper ikke noget som helst! Attila
De unge bilister der forårsager uheld, er ikke dårlige bilister i "skill" forstand!

De unge bilister der kører "råddent" og forårsager ulykker, ville garenteret klare sig bedre på en manøvrebane, end mange af dem der har kørt bil i 20 år! Dvs. de er faktist bedre "skilled" til at køre bil!

Mange unge mænd føler en vis grad af "udødelighed" og at de kan ALT. (been there done that). Hvilket gør at de tager flere chancer, på alle områder, end gennemsnittet. -Desuden synes de det er sjovt at køre ræs...


Det eneste der vil hjælpe på uheldsstatestikkerne er at forbyde unge under 25 at køre bil!!! -Alt andet vil ikke rokke dem sønderligt.

Så er vi i et dilemma... ønsker vi at være hæmmet at love/regler/forbud, for at redde det aller sidste trafikoffer... eller ønsker vi friheden med de ting den bringer på både godt og ondt!

-Det er der helt sikkert delte meninger om.

Jeg ønsker friheden med hvad den må bringe af op og nedture! -Ingen tvivl om det.

vanvittigt janni
sker der ikke nok ulykker.dem på 18 kan næsten ikke styrer sig,hvordan skulle en 16 så kunne det.
det er jo ikke når forældrene er med de kører som sindsyge,men når de er med venner.det er fuldstændig vanvittig at sætte aldersgrændsen ned,det går bare galt.og de er jo ligeglade,for dommen de får for at kører nogle ihjel,er til grin.

ikke en god ide. jan fyn
Jeg mener bare ikke at unge under 18 skal ha kørekort så tidligt.
Jeg har job på et sygehus og har set mange ulykker med unge mennesker som har været bag rattet,så helt klart nej.

Bedemænd ville sikkert blive glade Darma
Giv bare unge på 16 år kørekort.
Det vil helt sikkert skabe flere arbejdspladerser i bedemandserhvervet.

unge på 16 Jette852001
skal ikke have kørekort det er de ikke moden nok til, jeg synes det er fint nok at man kan tage det som 18 årig.

men jeg synes ikke det er rimeligt at dømme alle unge som nogen der ikke kører ordentligt, bare fordi der er nogen som kan lide at kører hurtigt. Ældre mennesker kan heller ikke altid finde ud af trafikreglerne.

Synes måske man burde lave det sådan at alle skulle op til en kørertime hvert 5 eller 10 år for få reglerne genopfrisket. Man kan jo ikke altid selv se fejlen men det kunne være dette ville hjælpe.

16 årige med kørekort.. Mumi
De skal da slet ikke have lov til at sætte sig bag rattet selvom de har en af forældrene med.. For helt klart vil de fleste 16 årige køre rigtig pænt, men en eller anden dag får nogen lige lov til at køre bilen eller flytte den selv... Synes bare det er så forkert... Synes vi skal beholde den alders grænse vi har..

Nej Det skal der ikke laves om på!
Jeg er selv 16 og jeg syntes langt fra at jeg er moden nok til at køre bil, men jeg syntes alligevel det kunne være sjovt men der skal jo også være noget at glæde sig til når man bliver 18 :b

Rablende gal TRUMP
Er konen fra Folketinget da rablende gal. Kører hun ikke i trafikken og se unges hensynsløse kørsel og uforsvarende kørsel.
Sæt i stedet for grænsen for at få alm. kørekort op til 25 år istedet.
Så opnår man mere ansvarlighed.

argh.. ung-bilist
Du generaliserer, ikke alle unge er uansvarlige, jeg kan sku godt køre ansvarsbevidst, jeg er 21 og har ingen problemer med at køre pænt, og der findes mange andre som mig ude i trafikken, og husk så lige de ældre som også kører som død og helvede...

hmm... ung-bilist
Der er også mange på 18 som kan styre sig, du kan ikke sætte alle unge i en bås, der er også mange ældre som ikke kan styre sig selv det har jeg oplevet en del gange imens jeg har været ude og køre.

I Tyskland er der ligende regler Anonym
Som 16 årig kan man begynde at tage teori og som 17 årig kan man tage køretimer og kørekort. Det første år eller indtil den unge er fyldt 18 må vedkommende kun køre i Tyskland og KUN med en godkendt person ved siden af.
Som godkendt person må man ikke have lavet trafikforseelse i grovere forstand (en p-bøde tæller ikke med) og ikke have "punkte in Flensburg" (det samme som klip i kortet)
Ovenstående er reglerne i Tyskland, at de så slet ikke holder trit med min overbevisning er noget helt andet.
Carsten

Dårlig ide.. Sesse
Nej det syndes jeg er en mega dårlig ide, dem på 16 har ingen afaring,tænk på hvis en på 14-16 år kørte alene, det er sygt...

Syndes det skal være fra 18 år og ikke tidliger...

NEJ... Anonym
gu ska de ej... det er man slet ik klar til som 16 årig...

NEJ Katss
Mange 18-årige er ikke engang voksne nok til at tage ansvaret som billist, så hvorfor skulle dem på 16...

Enig Anonym
Aldren til at erhverve kørekort burde tværtimod sættet op til 28 år, det ville give langt sikrere veje.. han siger noget fornuftig om dette. www.radioholger.dk

Great Idea Simonella
Jeg syntes det er en rigtig god ide! Det giver unge mere kørererfaring! Jeg har selv været et år i Canada hvor det bliver gjort på den måde og for hver gang de skal til ny kørerprøve skal de også til ny teoriprøve! Første gang de tager kørerprøve må der kun være en i bilen som er familemedlem og som har haft kørerkort i et hvis stykke tid! Senere må der stadig kun være familie og når de fylder 18 tager de så deres endelige kørerkort! Dette gør kører mere erfaren når denne skal ud og kører alene!
Så det er en rigitg god ide!

nej Anonym
Ja, det ville da være perfekt at sætte grænsen op til 28 år, så kan busserne blive fyldt helt op, så mange ikke har muligheden for at nå på arbejde til tiden fordi der simpelthen ikke er plads nok til dem i busserne. Forældre kan stå arbejdsløse fordi de ingen mulighed har for at aflevere børnene i vuggestue, børnehave osv. før de skal møde.Og sådan kan vi fortsætte, nej fandme nej om vi skal helt derop, hvis ikke jeg havde kørekort og bil ville jeg ikke have mulighed for at få min uddannelse, børnehaven åbner kl. 06.00, jeg skal nå ind med min søn og sige farvel på en pæn måde, nå at gå 3 km. og nå en bus kl. 06.02.
ikke alle er uansvarlige som bilister´, så kan vi lige så godt sige at når man bliver 60, så skal kørekortet fjernes for der begynder mange at sætte farten ned og orientere sig alt for lidt.

Tænk over det Hemse
Jeg synes det lyder som en ok idé at en forældre skal sidde ved siden af, og specielt til køreprøve og i et efterfølgende stykke tid, det gør bilist mere erfaren, hvis forældren så osse lærer fra sig, det motiverer osse den nye bilist til at køre ordentligt, men så skulle det vedtages som standard, det er der nok mange imod, for reelt set er det bare en licens til at betjene og køre et fartøj i trafikken (uden at køre galt), og en sidste ting, man skal altid observere, en meget god ting som jeg kan anbefale at alle gør

Nææ... Ricky
Jeg er selv 16 år og jeg tvivler på om jeg kunne køre en bil om før to år. Det er for tidligt, synes jeg. Erfaringen man får ved at køre med en med kørekort og meget større, ja, men jeg synes stadig det er lidt for tidligt. Man kunne starte med 17, hvis man SKULLE sætte aldersgrænsen ned. Godt, jeg ikke bestemmer det.

dårligt forslag? khbt
Er på mange måder enig i det du siger, men er det sådan et dårligt forslag igen? 16 er måske lidt lavt, men hvis vi siger 17år, og en forældre sidder ved siden af. jeg er selv 17 og begynder snart på mit eget kort, ved at jeg helt sikkert vil køre pænt hvis min mor/far sad ved siden af, og det vil gøre mig mere sikker i trafikken. Sidder der så ik en forældre, eller er han/hun alkoholiseret, så burde hammeren også falde evt med en stor bøde. Jeg vil mene at jeg helt klart vil være mere sikker i trafikken hvis jeg får den extra tid...

NEJ NEj OG NEJ Anonym
Sikke dog en joke. Jeg troede det var 1. april da jeg hørte det i radioen og læste det i avisen.
der er jo mange (JA JEG SKRIVER MANGE) voksne som ikke selv kan køre bil eller kender færdselsreglerne. Skulle de så kunne lære deres børn at køre bil. NEJ og hvem skal kontroller alle de unge om de er 18 år der så kører alene?
Mange forældre vil bare give deres børn lov til at køre alene.
HÅBER IKKE SÅDAN ET IDIOTISK FORSLAG KOMMER VIDERE I SYSTEMET.

Suuuuuuuper ! Mee
Jeg synes det er en over fed idé:D

ja dig? khbt
Det du siger er totalt latterligt.

DU SKAL IKKE GENERALISERE!!!

Har du nogen sinde selv kørt scooter?

har haft en scooter som kunne køre et godt stykke over 100 kmt ( ved godt at det ik er lovligt)

selvom at den kunne køre så hurtigt så gør jeg det altså ik hele tiden.

Problemet ligger i om vedkommene som køre er ansvarsbevist nok til at styre sin egen fart.

jeg køre normalt så jeg følger trafikken, dvs 80 på hoved vejene og 40-50 i byerne.

Problemet er at når du tager knallertbeviset, så er det klaret på 24 timer, og det er næsten umuligt at dumpe, der burde kørelæren gå ind og dumpe de dårligste, for nogle er til skade for sig selv og andre.

Desuden så kender jeg en del i 15-17 års alderen som er mere ansvargsfulde end nogle over 20, kommer meget an på miljøet og opdragelsen.

og hvad har bin larden med det her at gøre?

syntes mest af alt at du lyder om en mindre retarderet person.

God ide... fordi thomasfunch
Nu har jeg læst mange indlæg, hvor folk skriver at unge slet ikke ville kunne håndtere en bil, og at der garanteret ville kommer en "svupper" når de skulle køre med deres forældre..... MEN... faktum er at man kører bedre og bedre bil jo mere erfaring man får. Det bedste ville jo være hvis de unge bilister kunne køre med deres kørelærer fra de var 16 til de blev 18, men jeg tvivler på at der er mange der har råd til det. Derfor er det et glimrende forslag.

Jeg er selv 16, og har kørt bil siden jeg var 8. I starten kunne jeg slet ikke køre, men med årene er det blevet meget bedre, og jeg kan mærke at det bliver bedre hver gang jeg får lov... selvfølgelig med min far ved siden af, og det gør jo også at jeg ikke bare lige "skyder lortet af".

Min mening er; at jeg er bedre rustet til at tage kørekort når jeg fylder 18, end størstedelen af danmarksbefolkningen. Så hvis man gav alle andre den samme chance, ville man uden tvivl sænke færdselsulykkerne.

P.S. skrevet af en der har kørt rally i to år... så jeg ved udenmærket hvad der sker hvis man fyrer 300 hestekræfter af.

DET ER SUPER! qwer
Fordi at så kan børn på 16 få kører kort. OKAY?!

fhy khbt
For mange vil forskellen fra knallet til bil være stor, bl.a fordi en knallert "kun" må køre 30 kmt, hvilket jeg syntes er alt for lidt. Danmark er det eneste land i verdnen ( efter hvad jeg ved) hvor man kun må køre 30, det er også grundet til at mange vælger at pilel ved deres scooter så de kommer til at køre hurtigere, ofte 60 kmt, nogle gange også så de køre over 100 kmt.

men hvorfor gør de det? jo ser du, de kan køre 30 kmt som ny, bruger du 5-6 min køre den 60-70 som de er bygget til. PÅ det område syntes jeg at loven burde ændres, så der er et "stort" og "lile" knallert køre kort, hvor det store har flere krav og flere køre timer, dette vil forbedre dem som trafikanter.

Når de så bliver 18 og tager deres kørekort, så kender de trafikken, og det vil helt klart hjælpe dem mere, hvis de lige får et års træning med mor og far.

forbyde alle under 25 at køre bil? khbt
Hvad så når de bliver 25 og først skal til prøve der? sker uheldene ik bare fra 25 år til 30 år?

Desuden kræver mange jobs fra 18 - 25 år at du har kørekort.

l2 read khbt
De unge køre jo ikke alene før de er 18 og har eget kørekort.

Dette er ment for at hjælpe de unge, de køre jo ikke sindsygt mens deres forældre er der...

Hmm.. Mand på 38
Jeg synes kun det er en god idé at sætte det ned til 16 år.
Dem der skriver at det skal sættes op må være sindssyge! Kan i slet ikke se nogen fordel ved det? Som om unge ikke kører bedre end os "ældre", det gør de jo. Hvad er det for noget at sige at de ikke kan klare det? Hvad så med USA? I er uretfærdige!

Ja! ...
Du er sej, fedt!

læs? khbt
Flere som ikke læser hvad der blever skrevet, dejligt :S

DE UNGE KØRE IKKE ALENE!!!

ja right... khbt
HVis man først kunen få køreskort som 28årig,

hvad så med alle de jobs som kræver at man har kørekort? Det ville ødelægge mange unges livsdrømme...

Farligt ep.
Det handler ikke kun om øvelse eller ej. Uanset hvor meget øvelse man har som 16 årig er man altså stadig et barn - og derfor vil 16-årige lave alt for mange ulyukker.
Naturligvis er der forskel på 16-årige - enkelte ville nok kunne bære det ansvar (ligesom der er mange over 18, der ikke kan!) - men lovgivning er jo for alle, så derfor er kørekort - eller kørsel uden kørekort - en farlig idé.

enig khbt
Er enig i det du siger, Dette er ment sådan så de unge kan få mere erfaring, så der sker færre ulykker senere i livet

N U L - putte ....... Vips
Den holder ikke en meter!

Efter min mening skal ALLE 18-25 årige der vil have kørekort have den almindelige undervisning i skolevogn. Hvis de så består en skærpet prøve, kan de få et "begynderkort", der giver dem ret til at føre bil - HVIS DER SIDDER EN VOKSEN PÅ 35 ÅR (med kørekort - forstås) VED SIDEN AF DEM!

Såfremt de overtræder disse regler, skal de ikke have lov til at få rigtigt kørekort i 10 år .......... Så kan de lære det - kan de!!!!

Vips

nej Anonym
nej jeg mener ikke at unge 16 skal have kører tillades selvom en forældre sidder ved siden af... for der er mange som kører alligevel.. jeg er 21 år og må indrømme jeg er kørt glat og hvad hører vi ikke i radio og i fjernsynet nyhederne om unge der har taget bil og kørt og kørt noegn ned eller noget i den stil.. så det sys jeg ikke

Det der holder ikke en meter. khbt
Ikke have kørekort i 10 år?

HAr du altid kørt 100% lovligt? tror jeg næppe.

desuden tror jeg det er pænt svært at skulle have nogle over 35 siddene ved dig hver gang du skal ud at køre, ville jo være helt til grin, som 24 årig ikke at kunne tage op i nærmeste by og handle ind til weekenden uden at have mor eller far med sig >.<

Skal vi have flere trafikdrab? Mit navn er ikke Anders F.
De fleste må vel indrømme at dem er hyppigst er indbladet i trafikuheld og heraf med døden til følge, er unge mellem 18 og 25. Det pejer alle statestikker i hvertfald på. Det er ofte farten som gør det spændende. Jeg vil mene at sætter man kørekorts alderen ned til 16, vil antallet stige betydeligt.
Mange vil sikkert sige: "Jo men der skal være en erfaren billist ved siden af den 16-17 årige."
Hvad er en erfaret billist? En 18 årig, som lige har fået kørekort? Jeg forestillee mig, at når to unge mennesker (en 16 og 18 årig) sidder i en bil, så er det ikke altid speederen vil blive holdt jævnt nede.
Jeg er modstander af forslaget.

erfaren billist? khbt
En erfaren billist kunne jo evt være en som er godkendt til det?

Dårlig idé! nille6
Jeg synes ikke at man som 16 årig skal kunne køre bil med en ældre ved siden af. Jeg synes derimod at man skal sætte det op så man skal køre med en ansvarlig som 18 årig og først som 20/21 årig skal kunne køre alene. Jeg er selv 20 og synes at det passer bedre i den nærmeste fremtid at tage kortet i stedet for som 18 årig.
Der er jo en grund til at man kan sætte sine børns børneopsparing til når de er 21, da ens børn så er det ældre og bedre kan håndtere det.

NEJ NEJ NEJ.......... Anonym
De skal ikke have lov at køre bil. Se hvordan de fleste unge kører og dem ser de "seje" 16-årige op til, så det vil bliver endnu farligere at færtes på gaden! Så NEJ NEJ NEJ!!!!!!!!!

godt Anonym
Fedt svar, sådan har jeg det også.......

lala khbt
Tror du også at de unge vil køre ræs med deres forældre ved siden af?

hun må da have tabt sutten mand...!!! Skovsnegl
Jeg er selv 18 og ikke har fået kørekort endnu pga. uddannelse...det man hører i nyhederne er at de unge mellem 18 og 25 kører konstant galt, for hurtigt og tuner bilerne uden at indberette det til Skat...

hun må da have tabt sutten den ko...

det er det værste hun kan gør...

desuden er USA igang med at ændre lovalderen til 18 istedet fordi unge ikke er parate til at køre bil generelt...

bla bla.. Anonym
Det er når de har fået kortet!!!!

Hvor mange unge har så derse forældre med?????

hør lige her Anonym
jeg er 18 år og ved at tag kørekort og for mig vil det havde hjælpet mig meget hvis jeg havde fået lov til at køre lidt tidliger men 16 år er lidt tidligt. så 17 år vil være passen menere jeg men der skal være meget stramme regler og hvis de ikke overholdet skal der slås meget hårdt ned på det.

for ungt jacob.lykke
det synes jeg ikke. 16 år er alt for ung.
generelt synes jeg reglerne er fine som de er. inden for 3 år efter du har erhvervet dit kørekort bliver du hårdere straffet hvis du laver en trafik forseelse.

at der stadig er nogen som kører med hovedet under armen er bare naturligt, der vil altid være nogle tumper i trafikken lige meget hvad.

mh Jacob

godt svar. Anonym
Det vil jeg give dig ret i, og der efter skal der slås hårdt ned til de er ca. 25 år.

Teknik Debatøren
Alt det med unge bag rattet( og de skal jo lære det )kunne måske løses med teknik. Ikke imorgen men om 8-10 år( cirka ligeså længe som politikerne er om at bestemme sig )Det skulle så foregå sådan at man når man skulle starte en bil så brugte man tommelfingeren, eller rettere sit aftryk som startnøgle. al information om alder og hvor længe man havde haft kørekort eks. vis antal skader om man har klip eller en trafikdom, alt dette ville så afgøre hvor stærkt bilen kunne køre
hvor hurtigt den kunne accelerere alt dette kunne styres eksvis via gps. alle oplysninger kunne samles og udnyttes til billigere forsikringer udmålt efter et pointsystem. Det med unge på 16 bag rattet tror jeg i første omgang ikke på, snarere en bedre og længerevarende køreundervisning og det behøver ikke blive dyere end idag, alt det som man påviseligt sparer på uheld og sygehusudgifter kunne man lade indgå som financering af undervisningen.

jep. Anonym
16 år er for ungt!!!!!!!

For umoden Idieh
Jeg synes ikke at aldersgrænsen for at få kørekort skal sættes ned til 16 heller ikke selvom der vil være en ældre ved siden af. Jeg mener at man som 16 årig er for umoden til at kunne håndtere bil og reagere ansvarligt. Men at sætte ældersgrænsen op kunne være en mulighed, dog skal alle ikke staffes for nogle fås dumheder. En mulig modenhed og ansvarlighedstest kunne måske være en mulighed. Kender selv til 2 trafikuheld der er endt i død, begge var unge mænd på 19-20 år som var sammen med andre unge. Den ene var ude og prøve en bil og kørte ca. 250 km/t på en landevej og kunne ikke nå og stoppe. Den anden kørte de 160 kmt på en landevej og mistede kontrollen da de ville overhale kort før et 90 grader sving. Derudover havde de drukket. Så jeg mener at det skal være svære at få et kørekort, men der skal også ændres i mentaliteten. De skal lære at have respekt for bilen (ikke for at lyde gammel, men den mangler) der er for mange der siger jamen bilen siger ikke noget.

ikke med. Anonym
Hvem har tabt sutten???????

De skal ikke gave kørekort, når de er 16 år.
Se hvordan de kører knallert!!!!!

Forældres forskel Marco
Jeg er nu snart 18 og har valgt at udsætte kørekortes begyndelse til jeg er 18, men jeg syntes ikke man skal have lov til på nogen måde at røre rattet på en bil før man er 18. De fleste der har en interesse I at røre rattet er vel folk der er glade for fart. Eller de fleste måske. Desuden hvis det nu skulle ske og der sker en eller anden fejl, måske overser en bil pga. personen er uerfaren, hvordan er det så lige en forældre kan få bilen til at køre så et sammenstød undgås, og jeg tror det er begrænset hvor meget en forældre kan få personen til at komme i ro hvis der sker et eller andet hektisk, og der er garanteret et par forældre der ikke er en skid bedre end de meget unge når det omhandler fart.

Kørekort til 16 år. lillehorn
Nej de er ikke klar til det i den alder, heller 20år det vil passe beder

no way nmouse
Det skal de ikke, de er ikke modne nok, selv med en voksen ved siden af..

la bla khbt
Når de har fået kortet, har de vel også fået en del erfaring af den tid hvor de har kørt med deres forældre.

Det har givet dem mere erfaring end hvis de lige har fået kortet, dvs bedre billister, dermed siger jeg ik at de ikke kan finde på at lave dumheder, det er der altid nogen der vil.

ghj khbt
Mange uheld med knallert sker pga billister! de eneste uheld på knallert er pga billister! 2 på mellem 40-50 år og en enkelt på næsten 70

godt svaret. khbt
undervisningen for at få kørekort er for kort.

Et tilskud fra regeringen til flere køre timer ville være perfekt.

Ikke kun bilister. Anonym
Det er ikke kun bilisterne. Jeg møder mange unge på knallert, der ikke tager hensyn til andre trafikanter..... F.eks. kører over for rødt, kører på cykelstien og kan finde på at kører over et fodgængerfelt, hvor der går børn! Jeg tror de vil være mere farlige i en bil!!!!!!!!

,,,, Anonym
det er jo let for dem som har deres kørekort at sige at de reglerne godt kunne forblive på den måde de er.. men hvis jeg var 18 og lige havde fået mit kørekort og fik lov til at køre bil nu.. så ville jeg sgu ikke have at jeg skulle have min mor eller far ved siden af mig hver gang jeg skulle et sted hen, og det tror jeg heller ikke i ville syntes. jeg synes at når man er er 16 skal man have lov til kørekort men så skal man først være dobbelt så lang tid inde på en kørebane og prøver ud fra det man normalt har når man er er 18. så kan man selv bestemme om man vil have kørekortet som 16 årig eller 18. altså hvis man ikke føler sig moden til at have ansvaret. og jeg synes også det er fint med at man bare skal have en forældre ved siden af sig hvis man altså vil have kørekortet som 16 årig

selføglig Anonym
jeg synes at 16 årige skal have lov og køre bil. med en person ved siden af, på den måde bliver de mere trafik sikker i trafikken, og indtil videre har iden jo virket næste fejl fri ovre i U.S.A

Aldrig.. ? Drop-det
jeg kan ikke forestille mig at man overhoved kan give 16 arige drenge lov til at kore bil, vi har i forvejen mange uheld i Danmark !!.-sa min mening er at man ikke skal have lov !

gas khbt
Knallerter skal køre på cykelsti, medmindre der er skilte om at de ikke må, men at de køre over for rødt, eller over fodgænger overgang, er nok fordi de ikke tænker sig om.

Der vil altid være nogle som er mere modne end andre.

drenge? khbt
Drenge må ik køre bil. men piger må gerne? desuden er der her for at de unge skal få mere erfaring, inden at de bliver overladt til sig selv

Prøv at læs hvad Attila
jeg skriver!!! -Jeg mener IKKE at unge under 25 skal forbydes at køre bil.

Nej... læs igen... ulykkerne skyldes ikke at unge er dårlige bilister med for lidt øvelse i at køre... ulykkerne skyldes de unges mentalitet. -Mentaliteten ændrer sig (for langt de fleste) med alderen!

Unighed! Derimod.... Anonym
Jeg tror helt sikkert også man skal beholde grænsen ved de 18 (jeg er selv 16, og synes det er for tidligt.!) dog mener jeg ikke at man skal lave reglen med en forældrer ved siden i to år.. Man skal deimod lave reglerne skarpere og slå hårdere ned på de 18-23 årige..!!

No way!!! Mathias007
Det ville være en rigtig dårlig ide' at have en 16 årig billist ude i trafikken...
Hvorfor? en 16 årigs bedømmelseskraft er ikke så god som en 18 årig... du har mere livserfaring og jeg tror du ville kunne reagere på den rigtige måde hvis du kommer i vanskeligheder... det tror jeg ikke en 16 årig kan...

Take or leave it...

Super idé Anonym
Det er fint at have en erfaren bilist ved siden når man skal kører.. Så det ville være en genial idé..

-frk billist..

!6 årige er slet ikke modne nok Anonym
Jeg er selv en dreng på 16 år, og selv om jeg har benzin i blodet, og elsker fart og spænding. Kunne jeg alligevel ikke lade være med at ryste på hovedet, da jeg hørte om forslaget. Jeg mener, at langt de fleste 16-årige slet ikke er modne nok til at køre bil. Jeg ved med mig selv, at hvis jeg fik muligheden lige nu, ville det gå galt! Forslaget siger også kun, at det skal være en erfaren bilist. Jeg har mange venner med kørekort. Hvis det var en af dem der sad ved siden af mig i bilen, ville de højst sandsynligt bare opfordre mig, til høje hastigheder, og hasarderet kørsel. Ergo, så synes jeg, at det lyder som en rigtig dårlig ide.Hvis der er flertal for, at os unge under 18 skal have noget øvelse i at køre bil, burde det foregå på et lukket område, hvor der ikke kan gøres skade på andre trafikanter.

Dødsbilister nok Tøsepigen
Man hører jo ofte om unge, der kører alt for hasarderet også gennem byer med fodgængere overalt. De fleste vokser forhåbentligt fra det, men jeg synes også 16 år er alt for tidligt. skal myndighedsalderen så også sættes ned? - eller er de næsten uden ansvar i to år i en bil? Jeg ville også hellere stemme for en stramning eller måske en personlighedstest, der kunne afgøre, om man var moden nok til at klare en bil. Nogle 16-årige ville jo nok kunne klare det, mens andre stadig er "børn" som 20-årige.

det lyder da fornuftigt Sotir
det er da det bedste jeg har hørt længe... folk brokker sig over at der er tunede scootere og uerfarene billister... her slår man 2 fluer med 1 smæk, hvis det kommer til at fungere lige som i sverige, så kan det kun være positivt...

angel thomasfunch
JUST MY WORDS

hjernens udvikling ullabrandt
er slet ikke overstået i 16 års alderen, så 16 mere eller mindre duer ikke

Nej til stive børn bag rattet janniboeolesen
Jeg er meget negativ overfor dette forslag.
Jeg er selv på kanten til 18 og ved at tage mit kørekort. Jeg mener absolut ikke at det bør acceptabelt at lade forældre "lære" deres børn at køre bil. De fleste forældre kører efter deres egne regler og pynter lidt på det. Mange af dem ville ikke kunne bestå en teoriprøve den dag idag. Og kan de så finde ud af at undervise. Så kunne man jo også bare skrotte folkeskolerne og lade alle børn blive undervist derhjemme. Eller nej!
Hvorfor skal vi også ligne Amerika så meget?
Der er en ting i denne debat man ikke har taget højde for. I Amerika må du gerne lære at køre bil som 16-årig, til gengæld må du først "drikke" når du er 21 år. I Danmark må vi "drikke" som 16-årige og mange gør det med stor stil! Det vil sige at vi allerede har nogle druktraditioner når vi begynder at lære at køre bil. Tænk sig hvis man som 16-årig både ville lære at køre bil og drikke... Alletiders cocktail, som vi allerede har set flere eksempler på. Og ikke gider se endnu flere af! Et stort NEJ fra mig... Ingen grund til at børn skal blive hurtigere voksne. De har sq tid nok. Eller også kan de jo begynde at betale skat siden de åbenbart har så mange penge på lommen.

nemlig... Den retarderede?
Det er netop dét der er min pointe - at du kører, lad os bruge dig et eksempel og sige 80 km/t, så vil jeg også sige dette tegner på mangel på ansvarlig kørsel - for ikke at tale om et brud på loven - når du ligger og kører rundt på en scooter.
Kan godt være at det er generaliserende, men faktum er, at mange af de 16 årige der lige har nyerhvervet sit scotterkort lige skal ud og vise sig selv og sin scooter - ofte med høj hastighed og hasarderet kørsel (på stier etc.) og det er her det går galt!
Mht. bin Laden så brugte jeg dette eksempel fordi en bil (og for den sags skyld en scooter) kan anses som at være et våben hvis det ikke bruges med en portion ansvar og fornuft - scooteren = AK47 og bilen = atombomben...!

Retarderet, siger du? Det er ikke mig der pløjer ud ad landevejen på en scooter der maksimalt må (og burde) køre 45 km/t!

mange spørgsmål jacob.lykke
du har fat i et par vigtige punkter der. hvad vil forældrene (eller den ansvarlige voksne der nu kører med) egentlig gøre hvis der sker noget uventet?!

hvordan skal det egentlig foregå i praksis? vil personen på de 16+ have fået teori og køre timer inden? eller skal de bare starte fra bunden?

er bange for mange vil misbruge det, når forældrene har fået en enkelt øl for meget indenbors, nå men så kan sønnike da lige køre hjem - hvilket helt sikkert ville være brud på evt. kommende regler - hvem har i øvrigt ansvaret? personen der kører eller den ansvarlige der sidder ved siden af.

mh Jacob

latterligt bare fordi du er 21 Anonym
latterligt

right. kbth
Danmark er det eneste land i verdnen hvor de kun må køre 30, de er bygget til at køre hurtigere, jeg køre de 80 fordi der følger jeg trafikken, bl.a fordi jeg hadder at blive overhalet ( mange køre meget meget tæt på og er op til flere gange blevet "ramt"/ snittet af person biler som har kørt et godt stykker over 100.) Hvilket jeg ik syntes er særligt smart, sidst var det en halv fed man midt i fyrrene. Syntes self at jeg er rimelig ansvars bevist bl.a fordi jeg køre efter forholede, dvs stille i byerne, og hurtigere på landeveje mm

Desuden er det meget forskelligt om man kan håndtere en scooter, nogle kan ikke mens andre nemt kan, personligt syntes jeg at det på mange områder er farligere at køre 30 end 50-60, bl.a fordi den ved 50-60 ligger bedre på vejen, køre årligt 12.000-15.000 km i alle typer vejr.( 12.000-15.000 er rigtig meget for scooter) så jeg ved hvad jeg snakker om.

ja? khbt
Det eneste der vil hjælpe på uheldsstatestikkerne er at forbyde unge under 25 at køre bil!!! -Alt andet vil ikke rokke dem sønderligt.

behøver jeg sige mere?

ok. khbt
Men man må godt undervise ens børn i hjemmet? de skal bare være på samme faglige "højde"

Bliver selv snart 18, og jeg syntes at jeg helt klart vil have fordel af det, om som en eller anden har sagt, man kan "tage kortet" altså fuld køreprøve med terori, som 16 årlig, og derefter køre 2 år med far/ mor ved siden af, og derefter få udleveret kortet når man bliver 18.

De unge skal jo ikke køre "alene" men med mor eller far lige ved siden af. tvivler på at mange unge køre beruset med more og far gansjke få cm fra en.

indeed khbt
Endelig en som siger noget fornuftigt :)

Og hvem skal lægge bil til? dulkis
det bliver ikke min bil, der skal bruges til indlæring. Nu er alle mine godt nok et stykke over 16, men de har og kun i særlige tilfælde haft adgang til at bruge min bil.

Som en af kolleger sagde i morges:"jeg har ikke tid og Mads skal dæleme ikke lære at køre bil af min kone!!" så mon ikke den ide er død inden den har bredt sig.

Dødsyg ide. dulkis
kun anvendelig, hvis ham siger forældrene skal sidde ved siden af den 18-årig som så kan tage kørekort som 20-årig.

Hvorfor skal de også have det kort før? De har alligevel ikke råd til at have en bil som 18-årige

Nix kristine.gu
Nej jeg synes ikke at man sku ha lov til at køre allerede som 16 årig.. Tror bare det er lidt for ungt...
Ja det er lidt for vildt at ku få taget kørekortet i 5 år.. hehe :)

Det passer ikke Peter Madsen
Jeg var oppe til køreprøve på min 18-års fødselsdag og allerede dagen efter var jeg ude at købe min første bil.

Muligvis Marco
Jeg er bare bange for at hvis de må køre med forældre gør det ikk en skid forskel på scooterne, for far og mor holder dig ikk i hånden hele dagen igennem... Scooterne kører stadig lige hurtigt, hvis ikk hurtigere fordi "det må vi jo i bil".

Jeg ved da på mig selv hvis jeg var kommet i en bil som 16 årig var det aldrig gået godt!

Jeg tror os mange af dem der "vildt" gerne vil køre med far ved siden af er dem der vil have fart, og når de bliver 18 hedder den: "jeg har kørt i 2 år nu så jeg klarer det meget bedre end de andre, og gennem byen kan jeg sagtens klare den med 90"... Tillykke med farmor på køleren.!

Den jeg også er meget bange for er hvis de mener de kan køre med far, og derfor også kan køre alene. (tror de)

Du har desværre ikk ret der Marco
Forslaget går på andre personer også, dvs. jeg har en ven der har kørekort er 25 år, og på den forkerte side af stoffer... Han kan godt lide at køre bil og jeg er 16 og ikk en skid bedre end ham. Så må vi jo være de perfekte bilister, selvom der dog røg en barnevogn i vores rus af speed og kører 120 gennem byen, er det forsvarligt? (dette støder måske nogle, og det vil jeg undskylde går bar efter det hårdeste eks. jeg kan komme på) Vil du mene det er fint?

... khbt
ved ik om du har læst alle indlægene, men jeg ved at der i en af dem står ansvardsfulde ( godkendte)personer,forholdsvis mor og far. Dette er til for at give de unge mennesker mere erfaring, før de komemr ud i trafikken.

... Marco
Artiklen siger erfaren, muligvis far/mor...
Hvordan vil de så dele folk op til at være erfaren eller ej?
Skal de være 45+?
Så ender jeg med mormor ved siden af de alligevel ingen gang kan se forruden, men fik øjnlægen så hun måtte fortsætte med at køre?
Eftersom reglerne ændrer sig på 25 kunne det vel være tanken der kunne være derfra og op...

test? khbt
Test? gør som i tyskland, alder ca 25 år, ingen klip i kørekortet, og ingen alvordlige overtrædelser ( parkerings bøder og sådan)

By the way Marco
Når vi nu snakker om ansvarlige voksne.
Det er jo fint med far med ved siden af.
Hvad så med far, der lige dropper selen fordi den stammer, mobilen kan man sagtens have i sin hånd mens man kører.
Så vil jeg ikk kalde vedkommende passende, men sammentid kan du jo ikk rigtigt tjekke den slags på føreren...

Jeg føler et eller andet sted at der er problemer med denne diskution, for de fleste mellem 16-17 siger ja, og så er der dem der er over 25, og der vil self være nogle der mener man skal være lige så gamle som dem.

Så har de nemlig pludseligt gaderne mere for sig selv, mange flere parkeringspladser, og der kan gives 1000 andre grunde, hvis det skal være sådan kan man altid sige, fra 30-45.
Er du under er du ikk erfaren nok, er du over er dine reflekser ikk det samme længere, og dit syn + hørelse svækkes. Tag det lige roligt her folk skal os lige nå at have et kørekort så længe de kan se.

ik råd? khbt
For det første, jeg kender mange som har råd til bil som 18 årig, fx min egen bror, han er lærling og tjener en god løn, han bor heller ikke hjemme mere. Og han har stadig et pluds på hans konto, mange får også bil af deres forældre, så den holder ik...

Jeg mener du til dels har ret. Marco
Men igen så kan man sagtens lave så meget lort uden det står som bøder.
I sidste ende må jeg indrømme jeg kun tror det piger der bør have den mulighed, de er sku de bedste til at styre farten (i nogle tilfælde).
Jeg slutter desvære nu, vil i seng så jeg kan styre min skolegang ordentligt.
Fortsat god aften til alle

Et par probs til Marco
#1: Vil forsikringen overhovedet dække at mors lille peter totalt skadet den bye BWM foran til 1,5 mil.
#2: Med den smule de så kommer til at køre med far/mor, er er den erfaring hentet på 3 uger med almindeligt kørekort. Jeg ved da fra min egen far at han først holder fri efter 6 og så gider han da ikk til at køre med mig. Mor laver mad når hun kommer hjem og orker ikke at køre med mig efter det. Dvs. jeg får kun erfaring i weekenderne hvor alle alligevel er trætte efter en hård uge...


Løsning: Giv ungen et traktor kørekort, lærer det samme som til bil, og så kan han få sig en fin traktor han kan køre i. Så skal BMW'en heller ikk betales.

NEJ for satan i helvede flæskedansker
Ikke flere dræbte.

Ikke køre uden kørekort. Louisen
Jeg ved da at hvis en 16 årig gut får lov at køre bil inden han får kortet, og han bare skal have en med kørekort med i bilen, bliver det da bare hans kammeret på 18 år, som har en "herre" fed bil, med fælge og hele svinetøjet (ingen fordomme her!!) Og det kan da kun gå galt.
Jeg synes til gengæld, at man skal have lov at køre bil når man er 17½, men man må kun køre med voksne, som har en "voksen-kørekort" Et "voksen-kørekort" skal være et man kan søge om tilladelse om at få. Der kan bla være regler om at den der kan få et sådant "voksen-kørekort" skal have haft kørekort i 5 år, og være pletfri mht fartbøder o.lign indenfor de sidste 10 år. Eller noget i den stil.. Håber i forstår hvad jeg mener.

argh...? thomasfunch
Så kunne man jo også bare skrotte folkeskolerne og lade alle børn blive undervist derhjemme. Eller nej!

Må jeg pointere at det er fuldt ud lovligt at undervise sine børn hjemme... så længe de følger standardkravene....

????...????? thomasfunch
I sidste ende må jeg indrømme jeg kun tror det piger der bør have den mulighed, de er sku de bedste til at styre farten (i nogle tilfælde).

Længe har jeg da aldrig hørt mage til sludder... det skal man sku lede længe efter...

Er det også kun kokke der må lave mad... eftersom de håndterer en kniv bedre end andre???

endnu en.... øhh thomasfunch
Ja tak min ven....

Jeg har også traktorkørekort, og det kan ikke engang en smule sammenlignes med en bil...

At lære og køre traktor ville ikke hjælpe fremtidige bilister en .... tværtimod. man sidder jo nærmest og falder i søvn. Det eneste man lærer er hvordan man "kører" bil... altså slipper kobling osv... men det er sku ikke det sværeste her i livet

??? thomasfunch
Og hvordan skal den så forstås????

At alle 16-18 årige der evt. ville komme til at køre med deres forældre smadrer bilen hver gang de er ude at køre???

ja ja... hver har jo deres ideologier!!!

haha Marco
Sjovt nok en dreng på 16 der svarer på den

Tillykke med det. Marco
Jeg håber du er stolt, og bar så du ved det hvis det træder i kraft tvivler jeg stærkt på det har effect på dig, hvilket jeg er 90 % sikker på vil ændre din holdning til dette.

Men ligger du i forlængelse af min tråd så vær sød at forholde dig til den os

Kom med nogle konkrete ting Marco
Du siger bar: ????, nøh...

Du vil simpelhen mene at du som 16 årig er mere sikker i en bil end en på 18?
Tillykke med mor er ved din side, sker der noget hvor der skal reageres hurtigt er hun ikk en skid værd, og du ved måske ikk hvordan du skal reagere på det.
Desuden så tag far med, det er bevidst at mænd har bedre reflekser end kvinder.

forresten Marco
Så vil jeg sige med det nick du har er din tilstede værelse i denne debat ret sørgelig.

Du hører sjovt nok os techno. Marco
Min holdning kommer nok til udtryk i overskfriten, men folk der hører techno burde ikk røre ratten af en bil før de er 30

Sidder du og falder i søvn i traktoren? Marco
Knægt jeg håber ALDRIG du får kørekort.
Du burde vide bedre, i betragtningen af den skade du kan lave på andre folk når du ligger og kør den ting. Hva fanden gør du en varm sommerdag?
Du falder i søvn = død, og så er det fint mor sad og holdte dig i hånden i bilen...
100% sikker på du bar vil køre bil for at være sej, føle dig stor, og på ingen måde for at være "mere" sikker når du bliver 18

den slags kan behandles... thomasfunch
Ja som overskriften lyder...

Til dit første indlæg... ja JEG er i den grad mere klar til at køre bil en så mange andre 18 årige... må jeg refererer til mit første indlæg...

Når du kommer ind på hvilken musiksmag folk har, og om de kan køre eller ej på baggrund af den musik... ja... så gør du sku dig selv til grin.. ja jeg kan i hvert fald ikke tage dig alvorligt... du er heldig at jeg i det hele taget svarer.

Men bare rolig... den slags skulle jeg mene kan behandles...

undskyld thomasfunch
Havde helt glemt det var dig der skrev du var 16 år og på stoffer... godnat...

Det kan måske skyldes dine knap så smarte bemærkninger... og jeg kan betrygge dig med... den slags kan også behandles.... eller det er måske forsent???

Den dummeste ide laenge! Musse84
Jeg bor i USA saa jeg faar lov til at se denne lov i praksis hver eneste dag, og jeg synes uden tvivl at det er noget at det dummeste jer har vaeret ude for.
Hver eneste dag hoerer jeg om en eller flere teenagere der er kommet galt afsted i en bil - og det betyder ikke noget om de har en saakaldt "voksen" med i bilen.
Personligt synes jeg at det ville vaere bedre at vende den om - giv koerekort til 18-aarige, men lad det vaere betinget saa man ikke kan koere uden erfaren billist det foerste aar. Jeg er enig i at det tager tid at laere at koere bil - mere end de faa timer der er kraevet, og paa denne maade ville man faa mulighed for at faa mere erfaring inden man faar "rigtigt" koerekort.
Og ja, jeg ved godt at dette ikke vaekker begejstring blandt de unge der gerne vil have koerekort hurtigst muligt, men jeg synes vi skal huske paa at Danmark faktisk har rigtig gode muligheder for offentlig transport selv i de yderste afkroge.
En 16-aarig bag rettet er vanvittigt, jeg taler af erfaring. Da jeg tog koerekort her (som 16 aarig) kunne jeg daarligt nok naa rettet og speederen paa samme tid! Det var ikke ret sjovt, for folk forventede at jeg skulle vaere klar til at koere bil, og det foelte jeg faktisk ikke at jeg var.

Er du sikker? Musse84
Hvis maend er bedre billister end kvinder, hvorfor koster jeres forsikring saa mere?

Danmark er IKKE USA Musse84
Det kommer an paa hvilken stat man bor i, her vil den slags f.eks. ikke blive godtaget lige foreloebigt.
Her er det ikke ualmindeligt at unge paa 16 bliver gift og bor alene, og der er nu en gang noedt til at kunne komme omkring uden af at skulle bekymre sig om hvorvidt de bliver skudt paa vejen! Men med det sagt, saa synes jeg stadig vaek ikke det er forsvarligt at saette boern bag rettet, men i USA er det maaske mere et spoergsmaal om pest eller kolera.

Hørt Holger
Lyder rigtigt.

Ja, de tror, at man kan gå på vandet Holger
og det kan man jo kun, når det er frossen om vinteren.

I usa US-girl
Nu er jeg i USA og der kan de jo får kørekort som 16 årig.. det lyder meget fedt.. Men jeg synes ikke det er en god ide.. Jeg kan godt li at man er 18 eller ældre når man får kørekort så er det som om man passer lidt mere på.. Jeg synes jeg ser mange 16 årige her som ikke kører særlig godt!

Du har helt ret. Zap
Men eftersom dk gerne vil være et nyt mini-usa, skal det dummeste forslag i de seneste ti år, som mænd nok blive godtaget, desværre.

Jeg håber dog fornuften sejrer :)

-
Zap NPT
the one and only!

Ja ja, whatever, og i gamle tror sku.. anonym
at vejene falder sammen hvis i kører mere end 60 km. i timen.

Jo, det er der nu en del der har.. ung-bilist
Hvad siger du? Ikke ale men der er nu alligevel en del der har. Min kæreste købte sin første bil kontant og han var KUN 18 år. nu er han 23 og jeg 21 og vi har en mazda 6 fra 2003 og næste år skal vi have en bil mere. Mine forældre ejer sku ikke en bil for det har de ikke råd til. Det kommer ikke altid an på hvor gammel man er, men hvordan man styrer sin økonomi...

mere erfaring ozzie
Jeg har selv lært at køre på samme måde, dag jeg boede i australien i nogle år.
Lovet siger der, at man kan starte som 16 årige ved efter at man først har slevstuderet en trafikteori-bog og derefter tager en teoriprøve. Man skal så køre i 2 år, med en voksen, med et gult "L" skilt (som betyder "Learner") i både for og bagrude indtil man bliver 18 og derefter tager endnu en teoriprøve samt en køreprøve. Derefter skal man så køre med et rødt "P" skilt (som betyder "Probationary") i yderligere 3 år, så andre bilister kan se at man "ung" og ny i trafikken. I både "Learner" og "Probationary" perioderne er nogen som helst promille og andre traffik-lovbrud grundlag for at få frataget kørekortet.
Den ordning synes jeg er langt bedre end den danske. I forhold til Danmarks ca. 16 timers køreerfaring før køreprøven får man i Australien flere 100 timer.

nej nej nej ung-bilist
Og igen så generaliserer vi. Hvis de regler kommer på banen (hvilket de heldigvis aldrig gør) så ville de helt sikkert sørge for at der er mange flere arbejdsløse end der allerede er i forvejen. Jeg er 21 år, har en søn som går i børnehave og den åbner kl.06.00, skal nå ind med ham og sige pænt farvel. derefter skal jeg gå 3 km. for at komme op til min bus som kører kl. 06.02, hvordan fanden skulle jeg lige kunne få det til at hænge sammen?
jeg vil ikke opgive min uddannelse, og kan ikke lige tage en scooter, gå, cykle eller andet når det er næsten 70 km til min skole. Jeg er nødt til selv at køre i bil for at nå det, og den by jeg kommer fra er ikke lige det fedeste sted at tage uddannelse, jeg vil ikke nøjes med at blive noget indenfor edb når jeg vil være frisør. Jeg vil heller ikke have en barnepige, for har man et barn, skal man selv følge dem i børnehave.
Og jeg ved at mange andre ville komme i problemer. Desuden er det også lige begrænset hvor mange du kan proppe ind i en bus eller et tog, så den ide´ der vil aldrig kunne fungere.

....... ung-bilist
Der stod jo sammen med forældre, og tvivler stærkt på at en på 18 år er mor eller far til en på 16 år, den dag det sker har vi sku verdens yngste forælder, he he.
Men, nej, det ville ikke gå godt med en på 16 og en på 18 sammen, og der mener jeg ikke det kun er fordi 18 årige tænker på fart for det er nu ikke alle der gør det, men de har bare ikke erfaringen til at lære en anden at køre bil. jeg er 21 og har taget mit kort lidt sent, så har haft det i et halvt år nu og jeg vil lære en anden at køre bil, jeg har styr på bilen og kører pænt osv. men det betyder ikke at jeg kan lære en anden at køre bil. Det ville være for farligt. En på 30 år og opefter, kan måske klare det, men skal de regler ind, må der laves noget sikkerhed, så børn ikke kommer ud og køre med en som holder lidt for stramt om flasken, eller på andre måder ikke selv er i stand til at køre bil.

puha.. ung-bilist
Det er da også direkte en sindsyg kørsel den du beskriver, og desværre er der mange der kører sådan, men ikke alle. Der er også ældre som kører sådan men ved godt det er mest unge, og oftest drenge.
Jeg er ikke bange for biler og fart men der skal også være grænser. Da jeg skulle ud på motorvejen første gang satte jeg farten op uden at tøve, min kærelærer fortalte at ikke mange piger tør at køre stærkt men at næsten alle drengene gør. Det viser tydeligt at drenge har større tendens til at køre for stærkt.
Ved at nogle steder er politiet begyndt at kalde unge mellem 18 og 20 år ind til en slags fart prøve, der får de unge lov til at prøve fart af, og får lidt mere viden om hvor galt det kan gå. Det synes jeg er alletiders, men mener dette skal tages med i køre undervisningen, så man afprøver det før man selv kommer ud på vejene. Jeg har ikke været til indkladt til det da jeg åbenbart var 1 år for gammel, men selvom jeg kører pænt ville jeg godt have været med.

En dårlig idé. hmmm
Synes det er en meget dårlig idé. Jeg er selv 24 år - så det er ikke en gammel nisse der snakker endnu. Regeringen brokker sig over mange dødsbilister blandt de unge - hva faen skal det så gøre godt for at de blir endnu yngre?? Synes det er tydeligt at de bare er ude på at amerikanisere vores samfund, og det kan de godt glemme.
Kørekort som 16-årige?? Nej tak - og hvem siger at de altid vil have en erfaren voksen med i bilen? Det kan jo sagtens være de lige napper bilen en dag uden en voksen. Så siger det måske bang - og hvem skal så have skylden??
Nej - jeg synes det er en yderst dårlig idé.

hm... mor.
Ja, det vil du mene, men du kan ikke være sikker. Hvad skal far/mor gøre hvis du kører for stærkt udover at sige du skal sætte farten ned, hvad skal de gøre hvis du er ved at køre ud foran en anden bil/cyklist fordi du ikke lige kiggede ordentlig efter før du kørte ud? En kørelærer har pedaler så hun kan bremse, hvis der sker noget, det har mor/far ikke, så det er langt sikrere at køre med en kørelærer end mor/far.

Glem ikke de ældre, her er grunden til hvorfor.. ung-bilist
Gdot så, hvad med dem der er ældre end 23 og kører hasarderet kørsel? skal de bare nøjes med et lille gok i nøden, imens de på 18 til 23 bliver slået halvt ihjel?
Min kusine var kun 18 år, hun havde lige fået studenter huen på og en fin lile bil af hendes forældre i gave, hun døde samme dag i et trafikuheld, det var ikke hendes skyld, hun kørte hvad hun måtte da en ældre mand kom kørende med høj fart, han mistede herredømmet over bilen og kørte ind i hende med et brag. Hun døde på stedet fordi en mand på 41 ikke kunne køre pænt, han overlevede med enkelte skrammer. Hvis han kun skulle slippe med et lille gok i nøden, så var der ingen retfærdighed til.

de kan da lige så godt vente itsnogut
de kan da lige så godt lige ventet de 2 år der er til de bliver 18. også er de da også blevet det mere moden.. såhh syntes det er en dårlig ide

16 årige hører til på passager sæderne mor.
16 årige skal ikke have lov til at køre bil, 18 år er fint.
Når man har haft sit kørekort et stykke tid, er der nogle ting man glemmer eller tager for givet. Skal forældrene så lære børnene at køre bil, kan de få nogle forkerte ting af vide. Børn lærer hurtigt, og får de lov til at køre med nogle forkerte regler i 2 å,r så skal det nok blive svært at vende dem af med dem igen.
Mange glemmer deres orientering hvilket er meget farligt, de siger at spejlene er gode nok, men der kan de ikke se ud i de blinde vinkler, og det kan ende med et alvorligt trafik uheld.

tror det er en rigtig god ide` mor til to
når de bliver betroet noget i en tidlig alder, er der ingen grund til de skal ud og prøve grænser, og vise sig med at køre stærkt.

Modenhed, alder? Åhh
Åhh det er det evige problem med hvornår en person er 'voksen' og ansvarlig....

Det er ikke svært at finde en på 14 der opfører sig meget ansvarligt, men heller ikke svært at finde en på 30 der bestemt ikke gør det...

Ansvarlighed har jo desværre kun i begrænset omfang noget med dåbsattesten at gøre, men det er jo svært i praksis at forestille sig nogle dybt subjektive 'modenhedsprøver' som kriterie.

Det er jo helt det samme med politik og stemmeret. Se bare hvilke rabiate (for ikke at sige rablende) størrelser der stemmes på (på alle fløje) og det er ikke engang kun de unge der skal have skylden....

Men helt konkret med trafikken, så tror jeg at det er næsten ligegyldigt hvor snittet lægges så vil en ny trafikant være mest farlig i begyndelsen. Både af kådhed over at det er nyt og spændende, og ganske enkelt af mangel på erfaring.

Til det konkrete forslag, så er det jo en umiddelbart tiltalende idé at på den måde ville 'påtvinge' erfaring under kontrollerede forhold, men hvor gammel skal en sådan bisidder så være minimum? 60? 50? 40? 30? 20? 18?....

Nej, de er stadigt børn! "Den grove"
Jeg mener ikke at 16 årige skal have lov til at køre bil. For det første, kan man jo se at de ikke engang som 16 årige er ansvarlige nok til at køre knallert/scooter! De kører for hurtigt, spritkørsel mm. Hvordan ville dette ikke være hvis de kørte bil?? Uansvarligt?? -Ja, det mener jeg! Måske en forælder er med i bilen, men hvaså når forælderen siger; "du kan sagtens køre bil...." Får de så lige pludselig lov til selv at køre?? Forældrene har måske også et ansvar her, men halvdelen af disse aner jo ikke en gang hvor hurtigt deres børns knallert kører!?! HALLO - de må køre 30! Desuden er en 16 årig jo stadigt kategoriseret under betegnelsen; børn, - et barn!!! Dette er muligvis lidt groft, men hvordan ville det mon ende, hvis de fik lov?

Ja hvorfor ik Heartbreakers great girl
Jeg synes det ville være en god ide....
Man ville måske skære lidt ned i noget af den ikke altid kloge kørsel blandt unge mennesker, ikke det hele men lidt er vel bedre end ingenting.
Mange unge mennesker ville nok have bedre af at der sad en ældre erfaren person ved deres side de første par år. Problemet er jo at når man har fået sit kørekort så kan folk jo sætte sig ud i bilen og tæske afsted uden man kan stoppe dem. Og selvom der er fartkontroller mange steder så forhindre det jo ikke de unge i at køre hensynsløs. Så det kan da kun være godt hvis der sidder en erfaren person der råder og vejleder den unge billist.

anonymt Anonym
Jeg er fuldstændig enig med ovwenstående det var et meget modent synspunkt for en ung mand
venlig hilsen 45 årig

k seje k Marco
Behøver jeg at sige jeg er 18 og starter på kørekort næste måned?
Desuden er du langt fra moden nok til at skulle køre bil på nuværende tidspunkt...
Jeg vil på intet tidspunkt føle mig sikker når et barn som dig vælter søvning rundt i trafikken og hører techno musik så højt at din trommehinde er sprunget og du ikke hører ham der dytter af lort og er ved at ramme dig, eller du ligger og sover bag rettet så lille søren på 4 år lander bag bilen, efter at have været underdækkert.

Sverige Anonym
Hvor har vi dog meget at lære fra Sverige.
En af tingene er at køre bil, der bliver man godkendt af politiet og får et skilt hvor der står øvelseskørsel. ( Jeg behøver vel ikke skrive at hvis man har forseelser bliver man ikke godkendt) Så har man lov til med sit 16 årige barn at give erfaring.
Nu er Svenskere generelt også et mere seriøst folkefærd i trafikken med stor hensynstagen til sine medtrafikanter. (jeg kører 25000 km i Sverige om året)
I Danmark handler det stort set om af signere hinanden i trafikken.
Det samme gælder USA, der er også hensynstagen til sine medtrafikanter.
I det hele taget gælder det for begge lande at man respekterer hinanden generelt, Det mangler Danskere generelt.
(Generelt betyder at det er størstedelen)venligt ment.
Med den samfundsholdning der er i Danmark er det måske en dårlig ide at lade 16 årige køre, desværre.

Ved ikke hvor Attila
du vil hen med det. Men det er hvad jeg skrev i det første indlæg og jeg holder stadig på at det er korrekt.

Men det er en konstatering af fakta og ikke et udtryk for min holdning!!!!!!!!

Min holdning kan du læse længere nede i indlægget!

I arbejder vel 20 timer i døgnet Anonym
til mindsteløn og bor i et faldefærdigt skur i det vestjydske for at han kan køre rundt i en stor bil og spille sej.

vejene skal nok holde komododragon
spørgsmålet er om de sagesløse medtrafikanter som bimmerbrian knalder ind i fordi han ikke kan nå at reagere også gør det.

Men ifølge bimmerbrians logik kan der jo bare lade være at være andre trafikanter på vejen end ham. Han kører jo perfekt og tager aldrig fejl så ulykkerne kan aldrig være hans skyld....det er altid de andre idioter....go'dag mand økseskaft!

Statistikkerne siger jo deres komododragon
Selvfølgelig kan du finde dårlige bilister i alle aldre, men kombinationen af umodenhed, uerfarenhed, selvovervurdering og kådhed er bare særligt farlig. Helt tosset bliver det hvis føren oven i hatten skal vise sig i en brandert.

ung-bilist Anonym
Nu er jeg ikke en af dem som ikke kan køre pænt, tværtimod, men det er ikke kun unge der kører som død og helvede.

ung-bilist.. Anonym
Nej, vi har bare hver sit gode job og tjener fint med penge. Det er fælles bil indtil han får sin cabriolet næste år, for så er det kun mig der kører i mazdaén. Ikke alle lever et usselt liv fordi de har en dejlig bil, men det skal også siges at ikke alt kom på en dag og vi har måttet kæmpe for at få hvad vi vil have. Og for at du kan få lidt mere at tænke på, så har vi også et barn.

Nå... Anonym
Jeg er da ked af at høre det med din kusine... Jeg siger ikke at der ikke er andre end de unge som "dummer" sig i trafikken.! med de unge er bare dem som har en stor del af skylden i de ulykker som sker i trafikken.! Jeg mener helt sikkert også at der er ældre mennesker som er til fare i trafikken... folk som kører 60 hvor du må køre 80 er jo også til stor fare.. De skal selvfølgelig også "straffes"-.. men at den 41 årige herre mistede herredømmet kan jo ske for alle, ligesom nogen kan overse en cykellist, fordi de har været blindet af solen.!! Jeg mener bare, at uheld kan ske for enhver, men at unge bare ikke tænker sig nok om.! Men jeg kan ikke helt finde ud af om s´du mener at jeg som 16-årig skal hve kørekort.! Jeg mener det er uforsvarligt!

Jamen hurra for jer Anonym
Kender typen. I kan ikke have lange uddannelser, så meget kan jeg da regne ud, for så kan i umuligt have råd til den slags i jeres beskedne alder. Men i knokler nok røven ud af bukserne i jeres relativt jævne jobs for at kunne omgive jer med materialistisk glitter og være svigermors lille drømmekernefamilie med ikeamøbler og plasticlegehus til guldklumpen fra Bauhaus.

I bor sikkert heller ikke i en af de store byer, for så havde boliglån og husleje ædt jeres surt tjente penge op.

Alt respekt for dem der kan lide den tilværelse. Men nogle vælger lange uddannelser og livet i byen og de har sgu ikke råd til bil før de er sidst i tyverne eller ældre. Men tilgengæld får de så meget andet og i det lange løb kommer mange af dem til at få de spændende jobs.

Atter andre vælger at leve og nyde livet istedet for bare at overleve og knokle for at få råd til hus, bil og alle mulige andre statussymboler som for dem er uvæsentlige.

Lad være med dit hoverende pis med at det bare handler om at styre sin økonomi. I vil stresse jer ihjel og leve af drikkeyoughurt og stegt torskerogn for at få råd til glitter og glans. Fint, men accepter at det ikke er alle der vil leve sådan lille fru hovskisnovski.

Nej ung-bilist
Nej, jeg mener ikke 16 årige skal have lov til at køre bil!!

ja, misundelig kan man også være:0) ung-bilist
Åh, du ved intet om os. Vi kan styre vores penge, derfor har vi også råd til dyre møbler, alene vores spisebord med 8 stole kostede os 12000,- nej vi har ikke nogen kæmpe gæld, Jeg kan fortælle dig min kæreste arbejder i butik og jeg frisør så det er ikke helt korte uddannelser lille ven..
Spar på dine penge og en dag vil du også opleve at få råd til et liv i sus og dus

hehe... Anonym
... dit kørekort er vidst ved at være lidt støvet. Det kan godt være at du siger du kører efter forholdene - og det skal og burde man også i henhold til loven - DOG ALDRIG HURTIGERE END HASTIGHEDSBEGRÆNSNINGEN som i DK ligger på 30 eller 45 km/t alt efter hvilken scooter du kører på. Så kan du synes det er nok så farligt at dine medbilister kører tæt på dig i en overhaling (og bevares, kan jeg også sagtens følge dig i at det er noget decideret svineri), men det berettiger dig altså ikke til at køre stærkere end loven foreskriver det! For der er jo grunde til at der er en sådan lov - bl.a. at scootere ikke bremser halvt så godt som biler... dvs at hvis en bil foran dig bremser alt hvad den kan, så har du med god sandsynlighed ikke en chance for at standse inden du er gravet et godt stykke ind i røven på den forankørende = du er kommet med slemt til skade eller værre... og det kan osse ske at det ikke kun er dig der kommer til skade i en evt. ulykke (7-9-13 for det ikke sker)!
Jeg siger bare, at du ikke selv kan diktere lovene bare fordi du mener du har pænt styr på dit køretøj - så meget tillid til egne evner må du ikke have!

... Anonym
Fint.. Så er vi jo enige.!

rolig nu lismo
så så...alle har lov til en mening herinde. Det er iorden, du er uenig, men vis det på en mere hensynsmæssig måde. Jeg er enig med dig i, at man ikke skal generalisere så bredt, men til en anden god gang, så respekter en andens mening.

udvikling med sig lismo
Jeg kan godt følge dig, men 16 år vil jeg udviklingsmæssigt mene, er en for lav alder (udfra egen reaserch indenfor feltet). Hvis vi så snakker videre om modning, kan man ikke tillade sig at generalisere, for der er nogle 16 årige, som modner tidligere end andre(begge køn). Men at være "tidlig" moden, eller mere moden end jævnaldernde om man vil, mener jeg ikke er nok til at erhverve sit kørekort i så tidlig en alder. Man er nødt til at have hjernens udvikling med sig.

Her taler vi om statistik Anonym
Hvis ikke man kan lave en individuel modenhedstest i forb. med erhvervelse af kørekort så må man bruge statistikkerne som ledetråd.

Hvis en modenhedstest skal tilnærmelsesvis være af nogen reel værdi, skal den foretages af fagligt kompetente personer, hvilket vil sige psykologer. Det ville blive rasende dyrt, tidskrævende og omstændigt.