Kan du li at ligge i telt når det regner?

Kan du li at ligge i telt når det regner? den_hjemlose
Nej vel – når det regner, så sidder du helst inde i din varme stue med te og varme boller. Men hjemløse har ikke noget valg, en hjemløs må sidde på gaden i regn og kulde og har ikke en varm stue at trække sig tilbage til.

Heldigvis så samlede festivalgængerne på årets Roskilde Festival deres brugte soveposer sammen og donerede dem til hjemløse. Så er der lidt at varme sig med.

Når du sidder i din varme stue, tænker du så på at der sidder nogle hjemløse og fryser?

Fortæl mig en gang elway
Kunne godt tænke mig at høre hvad der ligger til grund for du er blevet hjemløs ?

Jeg er en af dem der gerne deler penge ud.. Også flere end de fleste.. Får også en snak med dem engang i mellem.. Og mange jeg taler med som bor på gaden, gør det af fri vilje... De har simpelthen enten meldt sig ud af samfundet, eller orker ikke at skulle betale tilbage af de tusindevis at togbøder som ville vente på dem, hvis de fik en adresse.. osv osv..

Mvh Michael

kunne jeg ikke drømme om jetpost
personligt tror jeg på at der er en selvforskyldt grund til at de fleste er hjemløse......ellers oplys mig om noget andet.

Tænker meget over det anonym
I går, da jeg var en tur inde i københavn, så jeg en hjemløs mand som lå på gågaden. Han lå ved siden af de plattenslagere som spiller terningleg og lokker penge ud af turisterne. Derfor turde jeg ikke komme penge i hans papkrus, af frygt for at plattenslagerne skulle tage hans penge. Men jeg ville så gerne have givet ham nogle småpenge, så han havde haft nogle når han vågnede.

egen skyld marlonn
det er de fandme selv skyld i.

Selvvalgt Anonym
De har selv valgt deres liv - som jeg har valgt mit...

ja den indstilling hmmumm
sørger for du ikke får dårlig samvittighed over kun at tage dig af dit eget.
den dag DU får brug for hjælp fra andre omkring dig, den dag vil du indse at vi alle i en grad har ansvar for både os selv OG hinanden.

Tak den_hjemlose
- fordi du bakker op om de hjemløse, du har hjertet på rette sted!

Har alle hjemløse Internet Vil du oprette en debatprofil?
i jeres telte?

Ikke så enkelt som så loejsermand
Ja, det tænker jeg faktisk jævnligt på. Og jeg prøver at forstå i hvor høj grad det er selvforskyldt, og hvor høj grad der er tale om tragiske skæbner. Om nogle hjemløse bare har ladet stå til og ikke har kæmpet imod den skæbne - og om de ikke har kunnet eller formået det.

Jeg ville gerne forstå det - og har i øvrigt smidt et pænt antal "hus forbi" direkte i papirkurven, da jeg kun købte det for at støtte sagen.

Vil du være rar at berige vor viden med et par autentiske eksempler (Anonymiserede naturligvis). Fortæl neutralt, skidt og kanel. Hjælp os med at forstå en verden, der er et stykke fra den varme stue - som du selv nævner.

MVH
GL

gud hvor tarzan passer meget godt
er du da eneverende at høre på. Har altid undret mig over du kan skrive her når du nu er hjemløs.

De fleste hjemløse i DK har selv meldt sig ud af samfundet. Alle i DK har mulighed for at få tag over hovedet. Men hvis du vælger og drikke dine penge op, i stedet for at betale din husleje, bliver du selvfølgelig smidt ud.

Jeg har ikke ondt af dig, få dig et job og hold dig fra øllerne.

Du bringer jetpost
intet konstruktivt til debatten, du moralisere ud fra DIN lille verden, og DIT perspektiv. Du er hverken værre eller bedre end de der konstant generer muslimer.

Han har valgt SIN måde og leve på og du har valgt din, og du skal ved gud ikke sidde og tro din levevis er bedre end hans. Han har en anden virkelighed og udgangspunkt end dig.
Hader folk som dig der skal moralisere, og fortælle folk hvordan de skal leve deres liv. Få dig selv et liv. Kan du genkende teksten???? sjovt hva, at få den tilbage

godt ske jeg er enig
anderledes, men jeg synes nu det var skide hyggeligt at ligge i telt når det regner, bare høre hvordan regnen banker på teltdugen. det er da hyggeligt.

Men ja ikke rart når man er tvunget til det.

Posedamen den_hjemlose
Har du nogensinde tænkt på, hvorfor hun sidder der i stedet for at sidde hjemme sammen med sine børn og børnebørn?

I familier er der forskellige parametre der spiller ind. Det er ikke alle som har det godt sammen.

En dame som boede på gaden var tvunget ud i det, fordi hun havde fået nok. Hendes eks-mand var rig og havde fået forældremyndigheden over deres børn. Det kunne hun ikke leve med, og hun gik i hundene af bare sorg.

Det kunne være dig!

De bør have tilbudet om et hjem. claespedersen
Vores politiske system har på ingen vist nogen form for ansvarlighed over for de hjemløses problemer i vores samfund, og det på tros af alle de konferencer og høringer der været om vores socialproblemer i samfundet igennem de sidste 25 år.

Personligt foreslog jeg selv en nedsættelse af vores overførelser indkomsterne på omkring 1 % tilbage i 1991 i forbindelse med jeg lavede et temanummer på forlaget Amalie om at være hjemløs.
Var dette gennemtænkte forslag blevet vedtaget havde problemet med hjemløse ikke været så stor i dag, samt havde der været bedre tilbud til de udstødte, og derved forbedret muligheder for blive en del af samfundet igen.

Regeringen nedsættelse af Rådet For Socialudsatte har på ingen måde medvirket til at gøre problemerne mindre, da rådet stort set kun siger det samme, som der blevet sagt igennem de sidste 20 til 30 år.

Det der er brug for i samfundet er et organ der er direkte valgt af den danske befolkning og personligt så jeg gerne et kammer under vores folketing med det overordnet ansvar for den socialpolitik og den behandlings indsatsen der bliver udøvet/ført i det danske samfund.

Da jeg selv aktiv har deltaget i en del møder konferencer og brænder ud når man høre på alle disse fine ord uden handling, hvor det svare til man snakker om hvor sundt det er at dyrke motion men aldrig gør det eller som man står på Vejle kommune en gammel kinesisk visdoms sætning ( Det bedre at give en mand en fiske stang og lære ham at fiske end at give ham fisk) Nu er der så det problem jeg personligt har så været på fisketure med nogle af vores ansatte i vores socialsystem, og de kan sku ikke rigge en fiskestang til.

Så længe vores behandlings system rummer disse modsætninger imellem det sagte/skrevet ord vanskeliggøre det at overhovedet at hjælpe menneske på rette vej og finde sig selv igen og komme i kontakt med sit indre.

Mvh.

De fleste har vel haft et hjem jetpost
og på en eller anden måde misligeholdt vilkårerne, elers må det betyde at de har været hjemløse siden de blev myndige, og det tror jeg ikke rigtig på. Der er mange unge mennesker der er villige til at betale huslejen til tiden, ikke at genere naboerne, og mange af de andre ting der kan afgøre om man bliver sat ud af sin lejlighed. De skal have chancen, de andre har haft den,

dy glemmer tarzan passer meget godt
en ting. Han spurgte lagde selv op til det i sit sebat indlæg, det gjorde Tinex ikke.
Kan du virkelig ikke selv se forskellen??