Kan en som mig blive veltrænet?!

Kan en som mig blive veltrænet?! liguster
Et spørgsmål til sportsnørderne her:

Har efter en spændende og vellykket praktik fået tilbud om at starte i forsvaret efter endt uddannelse (der er halvandet år til). Jeg skal dog uddannes til officer for at det kan ske (med dispensation mht til min alder).

Og her er så problemet: jeg er 27 og jeg har ALTID været ude af stand til at præstere noget som helst på en sportsbane. Jeg kan ikke holde ud at løbe mere end 200 meter. ALdrig været i aldertilsvarende fysisk form. ALDRIG.

Plus at jeg har en let form for kronisk astma.

Hvis vi nu antager at jeg kan tage mig sammen til at gøre det der skal til - kan det så lade sig gøre at blive tilstrækkelig sporty til en officersuddannelse? Altså klare en stram 5 km løbetur med tunge støvler, have de dybtliggende muskler i orden for at klare tunge oppakninger og komme helskindet over en forhindringsbane uden at de andre skraldgriner, osv?

Er meget usikker, særligt pga at mine lunger jo skal holdes i godt humør samtidig.

Er giver inaktivt liv som mit, med 27 års fysisk dovenskab, en tilstand hvor mulighederne for at indhente det forsømte simpelthen bliver meget begrænsede?

Er der nogen der har forstand på det? Tak.

lyder let at sige tag dig sammen. Anonym
Hej med dig.
Det kan være meget på en gang og skal ændre hele ens livsstil.
Mit råd til dig er start med nogle små delmål:
hele tiden sørge for de er realistiske,dvs i morgen løber jeg 200m,i over morgen det samme og så fremdeles,ugen efter siger du 250m,på den måde får du startet.
Lige pludselig har du fået det flettet ind i din hverdag,du erfarer at det giver dig masser af overskud,ens humør bliver bedre,man bliver bedre til at tackle div situationer og man bliver afhængig af motionen.
Det kan være utroligt svært at komme i gang,men når du har tvunget dig selv de første 10 gange,så er den der og det kører på skinner.
Taler af erfaring.
God fornøjelse og husk gode løbesko.
mikael

hvor der er vilje.... truntekba
er der vej...
Jeg er slet ikke i tvivl om du sagtens kan komme i form...
jeg har godt nok ikke så mange år bag mig som dig, men jeg har lidt af meget astma gennem barndommen, og har det stadig lidt, jeg begyndte at dyrke motion for et par år siden, og jeg er helt fit for fight nu=)
du skal ha lavet et løbeprogram, og samtidig omlægge din kost så du har mere energi=)

Det kan sagtens lade sig gøre

held og lykke=)

/Karina

og forresten.. truntekba
Udstyret skal være iorden, det øger også motivationen. det vigtigste er et par ordentlige løbesko. sportsbutikkerne er flinke til at hjælpe med til finde dem der passer til dig=)
et ordentlig sæt løbetøj er rart og behageligt at løbe i=)

/Karina

Pas på erso
Det er lidt af en vovestykke sådan at komme op på mærkerne, og det kræver nok lidt mere af dig som du regner med, for at løbe 5 km er jo ikke ensbyderne med at du kan klare de andre strabasser, der er godtnok mange andre timg du skal tage i betragning, men start langsom med at træne dig på for ellers resikerer du at ødelægge dine muskler og ben, du skal bare lige vide at det ikke er det bare " barnemad " man skal igennem.
Jeg selv er gammel " elitesoldat ", noget der var før jægerkorpset, men stort set den samme uddanelse.

Tro mig.... Krusty
...jeg har aldrig været i forsvaret, desværre. De ville ikke have mig, bla. pga. astma. Men nu om dage løber jeg afstande i et tempo, hvor de fleste soldater ikke kan holde med. Det på trods af at jeg for bare 3 år siden var en spinkel slapsvans uden nogen form for muskler eller udholdenhed. Så bare klø på, uden at overdrive, selvfølgelig. I hvert fald har jeg nu beviset på at forsvaret dengang afviste en god soldat, da de nægtede at tage mig.

vilje..... rerseven
tilslutter mig den mening, at hvor der er vilje er der vej. Er selv konstabel af rerserven, hvilket jeg aldrig troede muligt igen. for ca to år siden brækkede jeg ryggen, hvilket medførte at jeg var sengeliggene et års tid. Derfor tog min kondition og form et brat styrt. Jeg var så fast besluttet på at komme i form igen, da min største drøm i livet er at komme på flere internationale missioner. Tror generelt det er et spørgsmål om hvor meget du vil det her. "intet er umuligt, for den som bærer viljen i hjertet". Hvis du virkelig vil det her, skal det nok lykkes. Det lyder som om det bliver en hård omgang for dig, men det er aldrig for sent. Sørg for hele tiden at sætte dig nye mål mht træningen. Den første løbetur er altid den værste. Vilje.......

go vind fremover!

mvh rerserven.

TAK FOR ALLE SVARENE liguster
Lyder meget motiverende. :-)

jeg ved helt klart at jeg skal starte langsomt og passe på undervejs. Men jeg har jo et længere tidsrum at arbejde med, så jeg tager det stille og roligt og ser hvor langt jeg kan komme.

Tak :-)

astma... synkrokat
vil bare lige tilføre at det nok kunne lade sig, gøre det med lungerne. fordi jeg kender en der har sån noget astma noget, og hun går til synkro svømning, og der har man brug for gode lunger. Så det tror jeg godt du kan. det ville forresten være en god ide at begynde at svømme. både for lungerne men du får også brugt alle dine musklerne...

HUSK: et lille råd.

Man kan, hvad man vil. :)