Kan firmaerne tillade sig alt overfor en jobsøger?

Kan firmaerne tillade sig alt overfor en jobsøger? Anonym
Jeg har en ondskabsfuld fobi over for jobsamtaler, og den bliver da ikke mindre med den behandling man får idag.
Hvad er det for en måde at afvise folk på?
Ja, det gør de jo så ikke ligefrem, de lader bare som om man er blevet forvandlet til luft.
Det er forståeligt med uopfordret ansøgninger, da nogle firmaer får 200 stk om dagen..
Men når de selv annoncere og kalder folk til jobsamtaler, ville det mindste da være, at sende et standartafslag.
Jeg har nu fartet rundt til jobsamtaler i det meste af midtjylland, i alt er det blevet til 36 samtaler, hvor kun to har meldt tilbage som de lovede.
De sidste 34 har jeg selv måtte ringe op, for derefter at få smidt en spand koldt vand i hovedet.
Det er bare ikke i orden!!!
Når man lover at give besked, så skal man F... osse give den!
Og så hele ideen i det lille lokale man bliver plaseret i, der er altid dårlig luftcirkulation og alt for varmt, men det er måske en del af toturen?
Måske nyder firmaerne at pine folk, anden forklarring kan jeg ikke komme på.
Vi snakker ikke en eller anden stor stilling her, men et ganske almindelig farbriksjob...
Hvorfor kan de ikke bare melde fra med det samme til en samtale, hvis de fornæmmer at det ikke lige er den de vil have ind, hvorfor skal de give folk falske forhåbninger?
[:(][:(][:(]

Helt enig MartinXD
Jeg fatter heller ikke "interwieverne".

Man farer land og rige rundt i et til tider håbløst forsøg på at finde noget fornuftigt at foretage sig, og så kan de end ikke komme med et svar.

Et standardbrev i det mindste.

Eksempelvis søgte jeg et job på en tank, hvilket jeg var fuldt ud kvalificeret til, men manden var sådan set ikke interesseret i at hverken vide min alder, eller se eksamenspapirer.

Jeg blev lovet svar i starten af den uge... har jeg fået et? Nej.

Og nej jeg gider ikke engang ringe og spørge, for kan de ikke give et svar af "egen drift" ja så har jeg allerede afskrevet stedet som potentiel arbejdsplads, idet jeg finder det aldeles respektløst og sådan et sted ønsker jeg ikke at arbejde.

Du behøver jo ikke onkelanton
at finde dig i alt.
Sig din mening, det skaber respekt.

Det er for dårligt Arbejdsgiveren
Jeg forstår godt din harme. Jeg fik en gang den samme smøre fra et firma, der havde haft mig til samtale, og lovede på spejderære at de da sørme nok skulle ringe eller skrive. Det gjorde de naturligvis ikke, så jeg ringede og spurgte om jeg var deres mand, hvor efter følgende dialog fandt sted :
Chefen: Nej desværre. Nu skal du høre her. Du var meget tæt på, men vi har altså disponeret til anden side.
Mig: Nå, øv det var da ærgeligt.........
Chefen afbryder: Ja, det er jeg ked af, men sådan er det nogen gange.
Jeg fortsætter så, hvor jeg blev afbrudt: -Altså for jer.
Tavshed.
Chefen: Det var sgu noget af en melding. Kunne du ikke lige komme en gang til ?
De skaffede mig så et job, hos en underleverandør, hvor jeg var i et par år. Fint nok.
Bare en lille historie, held og lykke med foretagenet.

Så fik DU luft, men mange kommer efter dig Sober
og får samme behandling, medmindre man reagerer relevante steder.

Sæt dem da på en liste og smid dem på nettet. Hvis ikke andre steder så her. De hint er såmmænd gode nok.

Lad os få skovlen under dem. List dem op her, og alle de der gider kan så skrive en mail til virksomhederne og gøre dem opmærksomme på den reklame de har opnået. [:D][:D][:D]

Helt enig Slankepigen
Selv jobcentret er så frække og irreterede nu, jeg er en af dem der skal søge 4 om ugen og det er ret svært for en som mig der har lidt flere begræninger end en alm hørende har, jeg har et hørehandicap, dårlig ryg piskesmæld, og Vil så gerne arbejde men ingen vil have en, men stadig skal jeg søge og søge og søge er pissetræt af det, så en dag da jeg skulle have hjælp til noget og ham her den ældre mand så jeg søgte til en fabrik, ja jeg er så ligeglad med om det er "mandearbejde" hvis det er noget jeg kan klare, men han kiggede på mig som om jeg var fra månen og sagde så jeg tror ikke på du kan arbejde der, så spurgte jeg hvorfor... han svarede FORDI DU ER EN PIGE... hvad fanden er det for noget at lukke ud?
Jeg fik at vide fra fagforeningen at jeg skal bare søge alt også dem jeg ikke er kvalvieret til fordi folketinget vil have det hmmm håber sgu at alle arbejdsgiverne indgiver en proset eller klage til dem !!!!!

Hehe... MartinXD
Fed detalje den der ;)

Hvilken... MartinXD
Slags job var det? Nu har jeg været på en del forskellige fabrikker, og det er faktisk ikke løgn at mange steder egner typen af arbejde sig mest til kvinder eller mænd.

Jeg har både været på fabrik hvor der udelukkende var mænd, og omvendt været på en anden hvor jeg var tæt på eneste mandlige medarbejder (og udførste ikke samme jobfunktion som kvinderne).

Og ja som arbejdsgiver ville jeg også være pissesur over at blive begravet i post pga vores totalt virkelighedsfjerne såkaldte "beskæfigelsesminister"... I guder mand han skulle have haft en fyreseddel for længe siden.

Men han finder nok på nye ting i fremtiden såsom: halv dagpengeperiode hvis man ikke er mellem 40-60 år, kontanthjælpsmodtagere skal møde på kommunen hver dag for at søge job (hov det gør de allerede), Kontorarbejdere som ikke har været i faget i 30 år, og kun skrevet på skrivemaskine, skal søge kontorjobs (hov det er allerede et krav). Både dagpenge og kontanthjælp skal sættes ned så det "kan betale sig at arbejde". I guder mand.

alt... Slankepigen
Jeg er scoial- og sundhedhjælper, men det arbejde jeg kommer fra gjorde det alt for at få mig ud igen allerede fra første mdr men holdt ud 1 år og 3 mdr men det er så ikke kun mig . i den tid har jeg set så mange udskiftninger at jeg fandme godt kan forstå de gamle tilsidst ikke vil lade en komme ind hvis det var, jeg mødte en gammel kollega som fortalte mig at mange igen er stoppet og nye kommet til og hun selv er stoppet fordi det er for meget...
Derfor søger jeg nu evt fabriksjobs.. jamen søger alt, marcipan, glud og marstrand, bruss pakhus bare for at nævne nogle af dem men er nu udvidet med garterier og rengøringshjælp og weekendarbejde overalt men allligevel kan man sgu ikke se de mangler folk...
Og jeg synes jeg betaler mere end rigeligt til fagfoening men får ikke ret meget tilbage når jeg er arbejdsløs hmmm

Jeg er... MartinXD
Ganske enkelt ved at løbe tør for virksomheder at søge som er realisitiske...

Så enten bliver min næste "liste" over hvor der er søgt til a-kassen, enten en kopi af den sidste, eller urealistisk.

Faktisk kan jeg få job nu hvis jeg ville. Men der er ingen offentlig transport, så der ville være tale om 2 timers kørsel HVER vej på min efterhånden temmeligt gamle knallert, og den tur er vidst ikke fed især om vinteren. Desuden er det skiftehold hvilket passer temmelig dårlig med at have småbørn, og dertil er lønnen noget der er meget tæt på at ligne dagpengesatsen....

Så jeg tager lige en tur mere i "kaffeklubben" (aktivering), som er det mest hjernedøde fra regeringens side at opfinde. Man sidder bare og ævler lige og prutter med en computer, og jeg tjekker sådan set div jobside dagligt alligevel...

Tjahh.... fyr den minister!