Kan man klare sig på udeboende SU?

Kan man klare sig på udeboende SU? Jonas DJH
Hej alle.

Vi er to studerende fra Journalisthøjskolen i Århus, der er i gang med et projekt om SU, især for udeboende.

Vi vil gerne høre fra folk, der har problemer med at få det hele til at hænge sammen økonomisk, og fra folk, der har kunnet mærke de stigende fødevarepriser gøre indhug i budgettet. Vi vil selvfølgelig også gerne høre fra folk, der er af den modsatte overbevisning.

Der kan både svares i denne tråd, eller på mail: jrhjortdal@mail.djh.dk

På forhånd tak,

Hans Poulsen og Jonas Hjortdal

SU igen igen påtværs
Jeg er lige blevet færdig på SU, men vil da gerne komme med lidt.

Kun SU uden job eller lån? Nej

Personligt har jeg kun arbejdet og har intet lån. Jeg arbejdede ca.8-10 timer om ugen ved siden af. Efter skat havde jeg ca.6000kr om måneder med SU og løn.
Min lejlighed, forsikringer, el, mobil og sport havde en nogenlunde fast beløb på 4000kr.
Derefter var der 2000kr tilbage til mad, transport, tøj, sjov og ferie.
Det kræver planlægning, men jeg fik sund, økologisk mad, tøj, cafeture og kom også på ferie...

Jeg manglede intet på SU'en og jo det kan sagtens lade sig gøre. MEN det kræver man selv arbejder ved siden af og yder lidt i form at planlagt indkøb til hele ugen, ikke spiser i kantinen, tager cyklen når man kun skal 6 km og ikke bus eller taxa ect.

Næ, det er svært studine
Nu må jeg indrømme at jeg ikke har det nøjagtige tal på hvor meget jeg får om måneden.
Jeg får kun SUen for jeg har ikke overskud til at have et job ved siden af, men det er umuligt at få det til at hænge sammen. Jeg har 7 timer i skole hver dag og i alt 2½ timers transport, desuden skal jeg lave lektier, lave mad, købe ind, vaske tøj, gøre rent osv. Så et job ved siden af, synes jeg ikke jeg kan klare. Jeg fik SU-lån ved siden af sidste skoleår, men der har været så mange problemer med SU-styrelsen så jeg har ikke fået det siden juni.
Mine udgifter:

husleje: 2600
el: 300
internet: 200
licens: 200
telefon: 300
buskort: 400

Så har jeg sltså ca 700 tilbage til mad, tøj, sko, husholdnings- og toiletartikler, fødselsdags- og julegaver til andre, biografture, koncerter, ture i byen, reperation af cykel osv. Når jeg (forhåbenlig) snart får SU-lån igen kan det bedre løbe rundt men det er da hårdt.
Jeg vil ikke klage for sådan er det vel bare at være studerende, men jeg må godt nok sige at jeg virkelig har mærket prisstigningerne de seneste måneder. Det er helt umuligt at få råd til noget sundt i hver fald, og man skal altså virkelig være kreativ hvis man, for de få kroner skal have den næring man bør have.

Svar til studine DJH Jonas
Det lyder rigtig interessant. Hvis det er i orden med dig, ville vi meget gerne have det uddybet i et interview. Det kan sagtens foregå over telefon, og det vil formentlig dreje sig om et kvarters tid.
Hvis det kan lade sig gøre, må du meget gerne sende os en mail på jrhjortdal@mail.djh.dk

Mvh Hans og Jonas