Kan man virkelig sove så meget?

Kan man virkelig sove så meget? huggi
Jeg er en pige på 27, som simpelthen kan sove helt uhæmmet. Jeg arbejder for det meste om aftenen og kommer hjem ved en 1-tiden om natten. Så går jeg direkte i seng og står op kl 13 næste dag og tager direkte på arbejde igen. Jeg når intet andet end at sove og arbejde!!!
Når jeg endelig har en fridag kan jeg sove til kl 16-17 stykker. Så er den fridag gået. Hvis ikke kæresten kom hjem der, og der skulle laves mad og ryddes op, så havde jeg sikkert kunne sove længere.

Jeg var for 1 års tid siden hos lægen og få taget blodprøver og målt lever/nyretal og you name it. Der var ikke noget galt der.

Gad vide om det er kosten? Eller kan man komme i en ond spiral med at sove? Det har faktisk stået på nogle år nu....nogle perioder værre end andre.[f][:/]

muligvis maple
har det noget med kosten at gøre, men jeg tror faktisk mere på at det er vane, jeg kender det godt lidt, nogle gange vågner jeg en søndag klokken halv 8, og tænker at jeg ihvertfald ikke skal op så tidligt, og ender med at vågne ved 10 tiden, faktisk mere træt end tidligere, heldigvis har jeg ikke mulighed for at gøre det ofte, men jeg tror sagtens jeg kunne komme ind i en rigtig dårlig vane.

hvad med at prøve at stå lidt tidligere op, også selvom du er træt, og så prøve dig frem?

Du har nok D-vitamin mangel ara
fik du tjekket det hos lægen?

Du arbejder til sent om aftenen, sover til sent næste dag hvorefter du går på arbejde. Dvs. du når ikke at få ret meget sollys. D-vitaminmangel giver blandt andet træthed. prøv at få undersøgt det hos lægen - det kunne være, at du skal have et tilskud.

joh huggi
Tja, jeg kan kun huske jeg blev tjekket for B12-vitamin mangel, fordi min far ikke kan optage B-vitaminer. Men D-vitaminer har jeg ikke tænkt på.

Jeg vil også gerne stå op, når jeg vågner første gang....men det er en kamp. Jeg kan næsten ikke komme op...og så er det jo meget nemmere at vende sig om på den anden side og sove videre...selvom man er endnu mere træt, når man så ikke kan strække den længere og bare SKAL op![:O]

Kender selv problemet ALT for godt, suk... også "søvnig"
Men det er nok mere pga depressioner, at jeg kan sove lige så længe som du kan... Min efterårsferie sov jeg simpelthen væk. Så den gik.......ganske hurtigt...

Men, hvor ville jeg bare ønske, at jeg ku vågne kl. 8-9 om morgenen...og bare ligge vågen i længere tid og glo... Hvis IKKE jeg står op indenfor 5-10 min - så falder jeg kraftedme i søvn igen. ØV! Og jeg kan altså ikke bare lige holde mig vågen ved at ligge og tænke på mine bekymringer...for så falder tankerne bare hen i drømmeland... ØV!

Præcis huggi
Samme her!

Der kan være flere ting i det her dulkis
- hvis du ikke foretager dig andet end at arbejde og sove, hvornår skal du så lade op? Er du tilfreds med din tilværelse? Kan det være du har en lettere depression?

- Passer dine arbejdstider til din indre døgnrytme eller er det "tvang". Det ville forklare dit enorme søvnbehov. Har du ingen mulighed for en anden døgnrytme arbejdsmæssigt?

følg råd sayonaia.
den mest almindelige årsag til dit søvnproblem kan - eller er din bolig indretning, som der er med til at give dig Livsgnisten tilbage. så det er noget du skal ligge mærke til når du vågner om morgen eller om aften, pæne lyse farver i dit hjem, soveværelse med en stor palme, blomst. motions redskaber vil være med til at gøre det lidt sjovere at komme ud af dit søvnproblem, ikke sidde og glo på en åndsvag komputer når du ikke ved hvad du skal fortage dig -gå ture, naturen er den bedste medicin for dit velvære.-

Kan være en vane Malou-
Jeg fik den vane fordi jeg på et tidspunkt også havde et job hvor jeg kom sent hjem, det kunne min krop åbenbart ikke administrere. Jeg sagde jobbet op og blev studerende, hvor jeg skulle møde kl.9 4 dage om morgenen. Det var hårdt i starten, men jeg kom forholdsvis hurtigt ind i rutinen. Jeg havde også på et tidspunkt et natarbejde og de gjorde også at jeg kunne sove hele tiden.

Jeg egner mig ikke til andet end at arbejde om dagen, måske er det det samme for dig?

Sæt vækkeuret Sambo..
LANGT væk fra din seng for så er du nødt til at stå op efter det. Og så BLIV oppe.

Det der hjalp for mig, det var at lægge en plan frem for hvad der skulle laves, så jeg ikke bare flakkede omkring og derefter gik i seng igen. Du KAN jo godt komme op og blive oppe når du skal, det har du jo bevist når du skal på arbejde.

Og få tjekket det med D vitaminer. Evt kan du købe en lyslampe, som jeg ret godt kan anbefale selv :-) Den giver virkelig god energi

hmmm huggi
Jaeh, jeg tror måske, det har noget at gøre med:

1) Jeg egner mig nok ikke til at arbejde om aftenen, nej (men er jo glad for mit arbejde, og der er ikke andre muligheder). Er næsten ligeså dårlig til at stå tidligt op :O)

2) Mit soveværelse er en hems uden vinduer....der er stort set altid mørkt

3) Er på lykkepiller....men det har aldrig udmattet mig så meget som lige nu. Tager dem ikke for depression men for "øget hjerneaktivitet", tankemylder om man vil.


Tjah alt det tilsammen gir vel svaret. Men gad bare godt vide, om der evt var nogle vitaminer der er særligt gode!

Knus[sol]