Kan vi regne med meningsmålinger?!?

Kan vi regne med meningsmålinger?!? anders_engberg
Hejsa...

Igår så jeg et par indlæg der omhandlede meningsmålinger og at regeringen går stort tilbage.

Bl.a. et skrevet af den.glade.socialist.
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=70&posting=785254

Han skriver bl.a. i indlægget følgende :
-
Og kom nu ikke og sige, at I ikke tror på meningsmålinger.

For det gør Indenrigsministeren! Det er derfor han er fremme med sin fuldstændig underlødige debatform, hvor man går efter manden istedet for efter bolden. Men hils ham og sige at det koster stemmer.
-
Jamen dog, jamen dog... han skriver derudover også at der kun er et mandat der skiller fløjene.
Så er det da godt/pudsigt at der er en meningsmåling fra greens, offentliggjort samme dag, med et helt andet resultat der giver regeringen + DF 91 mandater og Oppositionen 84.

Dr/nyheder skriver :
-
Et valg nu ville give VK-regeringen og DF 91 mandater mod 84 til oppositionspartierne, fremgår det af en Greens-måling i dagbladet Børsen.

SF står til at få 8 procent, mod 6 ved valget i 2005.

De Konservative står til at få 10,8 procent, og det er en lille fremgang i forhold til valget i 2005. Venstre får 29,3 procent. Det er 0,7 procent-point mindre end ved valget.

Dansk Folkeparti går tilbage fra 13,3 til 12,5 procent i forhold til valget.

Socialdemokraterne står til at få 26,3 procent. Det er 0,5 procent-point mere end ved valget. De Radikale står til at få 8,9 pct. Det er 0,3 procent-point mindre end ved valget i 2005.
-

Så kan jeg bare sidde her og ryste lidt på hovedet over folk der bruger disse meningsmålinger som argumentation - og især nu, hvor meningsmålingerne vel er uden for indflydelse.

Hvis der ikke udskrives valg nu, så kan jeg ikke se hvorfor det er så stor en sejr bl.a. for den.glade.socialist...

Men hvad med dig? hvad ligger du i meningsmålinger...

Andet indlæg i også kan læse :http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=70&posting=785385

;o)
A

Ok profilbillede anonym
du har ;)

Tak tak... anders_engberg
Lidt uden for indlæggets rammer...

Men gæt selv symbolikken :p

;o)
A

Kun når der er borgerlig fremgang, kan vi regne med meningsmålingerne DenSidsteIdiotErIkkeFødtEndnu
Kun, når der er borgerlig fremgang, kan vi regne med meningsmålingerne.

Er der fremgang for de røde, så meningsmålinger klart et måleinstrument, der er alt for usikkert.

Det er ligesom forældre blokaderne. De beviser slet ikke, at der er mange utilfredse forældre.

Det beviser bare at en lille klike, der ved at lave en sammensværgelse imod den mest demokratiske regeringen, vi nogen sinde har haft.

Vi må sætte PET på sagen. Vi har vel antiterrorlovgivning her i landet.

;o)

Man kan regne med Måske
Man kan regne med meningsmålingerne den dag det tælles stemmer ved valgurnerne, ikke før. Alt kan ske, men det ser ud til at det skrider under regeringens og støttepartiets fødder nu hvor det gå op for folk hvad regionalreformen indeholder og vedtagelsen af Finansforligets konsekvenser på børne- uddannelse og ældre servicen indebærer. De er ikke så synlige endnu men gruen kommer og det kan rykke i stemmerne, ved jeg tro

VH

Lidt ekstremt... anders_engberg
Giver dig ret i at forældreblokaderne ikke viser hvad alle tænker og er garanteret til gene for flere end til gavn for dem der støtter...

Men men men - det må vel gælde begge veje ang. meningsmålinger - om de svinger til højre eller venstre - at de ikke er målinger man kan hænge sig i og bruge som argumenter i en debat..

;o)
A

Glemt ved valget... anders_engberg
Er enig med dig i det med afstemningen.

Men vi danskere er jo ikke så fandens gode til at huske tilbage - så tror ikke nuværende konflikt for stor indflydelse, hvis der ikke udskrives valg inden for max det næste år...

- der vil komme en nu sag - og mange danskere er ikke faste vælgere, men vælger efter "nuet"..

- og så er det man kan spørge - er det godt kun at se fremad og leve i nuet??
(Det er det vel?!?)

;o)
A

Sikkert 1-2-3
.. en del sandhed i det. MEN Fogh må vist også skele til dem, for hver gang opp. kommer med et udspil der rykker lidt ved balancen så overtager han dele af udspillet ...........

1-2-3

Opfordring til hustruvold ForFlereKriseCentrere
Er dit profilbillede en opfordring til hustruvold? For tilhængere af hustruvold, må det i hvert fald fremstå sådan.

Husk, at ingen elsker en konebanker. Han højst skaffe sig et par hjernelamme medløbere.

Ekstrem eller ironisk?? DenSidsteIdiotErIkkeFødtEndnu
Det ved man aldrig.

Det kaldes ironi... anders_engberg
Så NEJ! Absolut ikke.. :)

Men det er vel hvad man kan kalde et "satire-billede" og er lidt en hentydning til nogle debatøre herinde, der måske skulle have sprunget et debatindlæg over og lukket munden, i stedet for at få dem til at fremstå på en måde der måske ikke er nogen værdig...

Tænk videre...

;o)
A

Men vi danskerne Måske
Vi danskerne er tålmodige mennesker, men man har set det før i vores historie, at når folk har fået nok, så er de ikke til at stoppe.

Det med at huske eller glemme, de kan ikke glemme når forringelserne følger vores hverdag i flere år fremover, så kommer afregningen nok. Jeg er ikke sikker på meningsmålingerne, det kan går enten den ene eller den anden vej. Tiden ved vise hvilken

VH

Jamen, Jamen ForFlereKriseCentrere
Jeg tænkte nok, at det var ironisk ment.

Men har du tænkt over hvilket signal, du sender til konebankerne? For de findes jo – alle steder – også her!

Og jeg tror sgu ikke, at de fatter din ironi. De kan da kun opfatte det som en accept.

Tjaaee..... anders_engberg
Det kan du så mene...

Men tror nu ikke det vil have den store betydning for en konebanker at have set et billede på en profil på et debatforum - og få ham til at tænke..
"nu skal jeg hjem og slå konen sq"...

Vi er jo mange mennesker og mange personligheder og har mange forskellige opfattelser - men tror da hovedparten vil kunne se ironien - eller bare trække på smilebåndet af det.

;o)
A

Tak for omtalen den.glade.socialist
du er nu også altid velkommen til at svare direkte på indlægget.

Men man kan jo sige meget om de forskellige meningsmålinger - men er det ikke interessant at lige nu er de uden interesse, medens i februar og marts måned - hvor vi jo heller ikke skulle have et valg - der var de meget interessante?

Og bemærk så lige, at når man opgør antallet af mandater så mangler man de nordatlantiske som pt. tæller med tre til oppositionen og en til regeringen.

Bemærk nu også datoerne for hvornår undersøgelserne er lavet.

Nu er jeg sgu blevet ligeglad ForFlereKriseCentrere
Nu er jeg sgu blevet ligeglad, med hvad du mener, der er god eller dårlig ironi.

Det er svinagtige profilbillede gider jeg ikke, at se på en dansk eller skandinavisk server. Det billede kan du lægge ind på en udenlandsk server i en bananrepublik.

P.s.: Husk at vise dit billede til din hjertets udkårende billede i weekenden.

Du har fuldstændig ret. den.glade.socialist
Det var derfor jeg allerede inden sommerferien skrev nogle indlæg om, at nu var stemningen blevet ændret, og at VKO var på vej mod at miste flertallet.

Ikke kun på grund af de meningsmålinger der var fremme på det tidspunkt, men også i hvilke emner som optager danskerne mest.

Det man kunne se før sommerferien var så, at en meget stor del af vælgerne var i tvivl om hvem de skulle stemme på.

Denne andel er stadig stor, men er blevet noget mindre. Det ser derfor ud til, at første bliver folk i tvivl - senere tager de så skridte fuldt ud fra VO til S-SF. Derfor kan du godt mene at det er fantastisk at de er gået tilbage men stadig har et lille flertal. Men det skyldes at 13-18% er i tvivl. Og "kampen" for partierne står naturligvis om denne gruppe.

Det samme som man kunne forudse, det var jo netop, at når VKO samlet set begynder at gå tilbage, så bliver det sværere for de tre partier at holde sammen. Og sommeren har jo vidst, at det kan de slet ikke længere.

Og ud over alle disse meningsmålinger som offentliggøres, findes der jo adskillige fokusgrupper (har skam selv fornøjelsen at være med i to af dem) hvor partierne/organisationer får deres diverse udspil vurderet inden de lægger sig fast på det endelige indhold.

Så mit råd i februar var at man skulle spise brød til og se det over en længere periode. Det er det skam stadig. Så på det område er vi jo rørende enig.

Fis i en hornlygte Fnis
Meningsmålingerne er situationsbestemte meningstilkendegivelser, hvor interviewerne går rundt på gaderne i f.eks. København, og spotter dem ud de gerne vil have en tilkendegivelse fra.

Derfor kan intervieweren ofte selv se på hvilke typer der stemmer på hvem, efter et halvt år som interviewer, bliver de rutinerede i, at spotte partifarverne ud. De kan med andre ord levere den vare nogle bestemte ønsker.

Går man bestemte steder, f.eks. udenfor eksklusive strøgkvarterer, kan man hurtigt skabe et gunstigt resultat for f.eks. de borgerlige partier.

Hvis man ønsker en fremgang for f.eks. socialdemokraterne, interviewes der i typiske områder som f.eks. Nørrebro, hvor de har flest tilhængere.

Du ved da godt nok ikke en dyt den.glade.socialist
om hvordan man laver meningsmålinger.

Men underholdende er det da, og må alligevel kræve en del fantasi.

Kender kriterierne Fnis
Men det jeg beskrev var de manipulerende muligheder der er.

Jeg er selv blevet adspurgt i forskellige sammenhænge, og blev antastet formentligt grundet min påklædning, der signalerer en bestemt type vælger og forbruger.

Ofte takkede jeg nej, da jeg genkendte flere af dem som jeg tidligere havde givet mine svar.

Opinionsundersøgelser er baseret på her og nu stemninger, og kan ikke tolkes som nogen dybere liggende undersøgelse, de er ikke andet end svar med ja/nej til de stillede spørgsmål.

Du kender stadig ikke en dyt den.glade.socialist
til hvad du taler om.

Skriver den røde båtnakke Fnis
Den glade socialist i al sin tomgangsretorik.

Der er da kun en der kører i tomgang den.glade.socialist
Du fortsætter dit vrøvl og sludder med at de politiske meningsmålinger der laves af de anerkendte institutter sker ved at man stopper folk på gaden og derfor udvælger dem der ligner det resultat man gerne vil have.

Det fører sikkert for vidt at fortælle dig hvordan det sker, men kig ind på diverse hjemmesider så vil du få en forklaring.

Men for det første står der i alle undersøgelserne at man indhenter svar via telefoninterview.

Der forsvandt forklaringen om at stoppe folk på gaden.

Derudover indhenter man en række oplysninger om alder, økonomi, erhverv m.m. således at man sikre sig, at man får en repræsentativt billed.

Da man ikke kan være sikker på at de mennesker man tilfældigvis ringer til, så "korrigerer" man svarene til det man mener at kunne beregne ud fra et gennemsnitsbilled.

Og det er her at der kan opstå beregningsfejl. Dels fordi folk kan have svært ved at huske de ting man pludselig skal svare på (f.eks. hvem man stemte på 3 år tidligere ved valget).

Eller om folk nu vil svare ærligt.

Men intet at din fri fantasi har med virkeligheden at gøre.

Der er mange meningsmålinger Fnis
De etablerede med telefoninterviews kører efter en række kriterier, der giver mulighed for, at skabe en bredere statistisk sammensætning af befolkningsgrupperne. Men også de er behæftet med en række usikkerhedsfaktorer, hvilket kommer til syne ved forskellige resultater afhængig af hvilken der har foretaget dem.

De politiske holdninger sendes med gade interviewerne, de foretager rundspørger om politiske observans.

Der er også de primitive målinger som sker via små mini afstemninger hos de respektive dagblades online aviser, de er klart farvet af hvilken dagblad der foretager afstemningen, og er dermed ikke brugbare.