Kanapeér / snacks

Kanapeér / snacks Eva
Hej alle

Jeg har desværre forlist mine opskrifter i.f.m. flytning.
Nu skal jeg bruge gode ideer til en tøsekomsammen, hvor vi skal have rødvin.
Jeg mangler bl.a. opskrift på sherrytomater m/advokadocreme. Andre gode forslag modtages meget gerne.
På forhånd tak.

Vh Eva

Hvad med bruschetta?? woman
Jeg laver ofte bruschetta med henholdsvis pesto og cheddarost og med hvidløg og feta.
Rist nogle stykker ciabattabrød på begge sider under grillen i ovnen. De skal bare lige tage lidt farve og blive sprøde. Smør halvdelen med grøn pesto (jeg plejer at købe den i Netto til 10,-) læg tynde skiver tomat på og tynde skiver cheddarost.
Den anden halvdel gnides let med et stykke hvidløg (bedst hvis det halveres) og derpå lægges også tynde skiver tomat samt revet fetaost.
Begge slags bruchetta gratineres i ovnen under grillen, kun kort til osten begynder at smelte (fetaen smelter jo ikke, men bliver dejlig blød).
Let, hurtigt og de smager rigtig godt!!
P.s. har også opskrift på nogle super reje/lakse kanapeér med tunsauce hvis du er interesseret!

Ja tak ! Eva
Hej Woman

Det lyder bare rigtig godt, det vil jeg prøve. Jeg kan vel evt. dele skiverne i 4 stk. - så det bliver små "hapser".
Jeg vil også meget gerne have din opskrift på reje/lakse kanapeér - Tak.

Hilsen Eva

Lakse/reje kanapéer woman
Hej igen Eva

Her får du så opskriften på lækre lakse/rejekanapéer. Lav først en tunsauce af let mayonaise (et par dl - så er der til MANGE), blandet med saften af ca. ½ citron, salt og peber samt ½-1 dåse tun (i olie er bedst, men tun i vand kan også bruges, hvis der skal spares på kalorierne!!) Smag dig frem til hvor meget tun og citron du vil have i! Det hele blendes med stav- eller alm. blender, til en tyk sauce.

Denne sauce smører du på tynde skiver flütes (helst friske, men opvarmede Hattting eller lign. kan også fint gå). Halvdelen af disse laver du så som laksekanapéer med røget laks og den anden halvdel som rejekanapéer med rejer. Pynt gerne med "caviar" og karse, så bliver de rigtig fine. Du kan evt. putte dem i små muffinforme, hvis det skal være rigtig festligt. Spises som hapser med fingrene - de smager skønt!!
P.s. du kan sagtens lave tunsaucen i forvejen, men selve kanapéerne skal helst laves kort før gæsterne kommer så de ikke bliver bløde. (det tager ikke lang tid!!)


P.p.s. vedr. bruschetta. Jeg plejer at købe ciabatta i Netto (4-5 kr.)- de er rigtig fine i størrelsen - så bliver det netop rigtige "hapsere". De skal alligevel ristes i ovnen, så det gør ikke noget at det ikke er frisk brød. Husk ikke at grille dem for meget, bare til de lige begynder at tage farve og bliver let sprøde. Bare et tip!! Håber det kan bruges!
Mvh. Woman

Kanapeér Muddiemor
Hej Eva

Her er min yndlingsopskrift på kanapeér.
Franske minitoasts (fra Svansø) der kan købes i et supermarked . Der kan lægges røget laks på med lakserogn og en dildkvist. Gåsepaté med syltet agurk. Rejer lavet i en sennepsdressing (mayonnaise,sød sennep, dild).

God fornøjelse.

Tak for hjælpen Eva
Hej Woman og Muddiemor

Tak for jeres gode ideer - det hele blev vellykket !!

Hilsen Eva