Kaniner til brug ved serumproduktion

Kaniner til brug ved serumproduktion anonym
Jeg er blevet tilbudt en stilling som praktikant i en virksomhed der producerer serum ved brug af kaniner. Er i tvivl om jeg skal sige ja til stillingen, da jeg ikke ved om det er noget som kaninerne tager skade eller dør af?

Er ikke særlig glad for at skulle medvirke til at slå nogensomhelst dyr ihjel

svar. anonym
Forsøgsdyr bliver aflivet, når forsøget er slut på dyret.
Jeg mener ikke, at produktion af serum gør, at dyret skal aflives bagefter, men ofte vil man så bruge kaninen til andre forsøg bagefter, og herefter vil kaninen blive aflivet.

samvittighed? anonym
det må jo være op til dig selv.

Vil du være med til at pine forsvarsløse dyr for derefter at slå dem ihjel?

Ja, jeg kunne ikke.

blodprøver Anonym
Ved serumproduktion skal man bruge blod, dvs. tage blodprøver af kaniner. Har selv arbejdet med dette i flere år og kaninerne tager ingen skade. Som en blodprøve på dig selv- et prik og det er overstået. Kaninerne kan bruges mange gange, men vil selvfølgelig i den sidste ende blive aflivet. Det gør alle, også den du har hjemme. Og min erfaring indenfor branchen med forsøgsdyr siger at hvis alle kæledyr i Danmark havde det så godt og havde så meget plads som forsøgsdyrene, var det et bedre land vi boede i! Der er nemlig love der bliver holdt meget strengt kontrol med i forhold til ude i de små hjem.
Tag udfordringen og nyd tiden med dyrene. Det gør jeg.

Mvh. laboranten

Også min oplevelse Tylleren
Jeg har for en del år siden besøgt stalden hos Lundbeck nogle gange. De dyr havde det langt bedre end de fleste børns kæledyr har.

... anonym
Er glad for at høre fra nogen, der ved lidt mere om det. Så har jeg heller ikke grund til at have dårlig samvittighed.

Men bliver kaninerne aflivet fordi de efterhånden er blevet for gamle, eller for at holde antallet nede?

aflivning Anonym
Kaninerne bliver udskiftet når de har været i brug et stykke tid. Derefter bliver de aflivet- som regel ved en intravenøs indsprøjtning i en ørevene med en overdosis sovemiddel(barbiturat) De falder i søvn og er døde på under 10 sekunder. At holde antallet nede er som regel ikke aktuelt da kaniner bliver gruppeopstaldet med deres eget køn eller alene i store bure. Håber du kan bruge det til noget.

Mvh. Laboranten

Etiske regler chinc
De etiske regler for forsøgsdyr er meget stramme i dk.
Der skal et virkeligt stort arbejde til, inden man kan søge om at få lov til at bruge dyr til forsøg, og her er der nogle specifikke krav der skal overholdes.
Dyrene skal f.eks. aflives i det øjeblik, man har mistanke om at de lider, og deres behov i form af motion, mad, vand og evt. sociale behov skal også stilles.

Så længe der ikke testes for sminke, men der er tale om reel forskning (går ud fra det er noget med vacciner til forskellige sygdomme), så er du rigtig godt sikret, at dyrene har det godt.

Må jeg spørge.. anonym
Må jeg spørge hvorfor de skifter kaninerne ud? Har det noget at gøre med at deres evne til at producere antistoffer foringes med tiden?

Mange tak for de andre svar. Dem kan jeg helt sikkert bruge.