Kapitalismen

Kapitalismen karpa
Findes kapitalismen i DK. Egentlig ret dumt spørgsmål.
Hvad er kapitalismen så?
Er du kapitalist? Hvorfor?
Er kapitalismen op med friværdien?
Er kapitalisme renteafdragsfri lån?
Er kapitalisme investering i Aktier og værdipapirer?
Er kapitalismen for alle og enhver?
Kom med dit bud? Jeg er kapitalist defor?

Lad er (en) definition? Smitty
 
Den kan vi "snuppe" her  http://www.leksikon.org/art.php?n=1320

Jeg vedkender mig gerne flere af de "kapitalistiske" dyder.
Jeg synes f.eks. at man skal belønnes for at yde en ekstra indsats; og det er ikke meningen at samfundet skal have den største bid af kagen.
På samme måde er det også OK at man får udbytte af sin investering.  Løber man en risiko er der ingen der kommer med en pose penge, hvis det går galt - og derfor er det heller ikke rimeligt at man skal aflevere hovedparten når det går godt.
Det må være lige for lige.

Jeg synes tilsvarende, at det er dejligt at vi har et monarki, og jeg synes også at vores demokratiske styreform er ganske fornuftig.
Desuden  (ikke mærkeligt)  mener jeg naturligvis at vi skal have et retssamfund, hvor der er adskillelse mellem den Lovgivende, Dømmende og Udøvende magt - og at religion ikke har noget med landets love at gøre.


Omvendt - for alting er jo ikke sort eller hvidt  (måske Sort/Rødt i denne sammenhæng)  så vil den bedste betegnelse for mig måske være Social-Kapitalist.

Jeg mener ikke vi skal have et samfund som det amerikanske, hvor man meget nemt kan synke til bunds. Vi skal have et godt socialt system - meget lig det vi har idag - hvor man har gratis skole og lægehjælp.  Vi skal hjælpe ældre og syge; men vi skal også stille krav til f.eks. arbejdsløse om at de gør en indsats for at blive en ydende del af samfundet.

Lad os tage den del i en anden tråd.

Håber det var svar nok :-))
 

Er vi egentlig langt .... Smitty
 
... fra hinanden i holdninger?
Jeg tror det næppe c;")


Jeg har læst samfundsfag for år tilbage; og jeg synes ærlig talt at de 2 link jeg har givet til dels socialisme og kapitalisme meget godt dækker min opfattelse af tingene - også den "man" brugte da jeg læste.

Jeg ved godt at "Social-Kapitalist" er et noget hjemmestrikket begreb - for som jeg skriver, så skal ikke alt være Sort ell. Rødt  :-))

Jeg synes der er gode træk ved begge definitioner; og tager man det der er positivt - og som stadig giv plads til individet fra Socialismen og kombinerer det med samfunds engagementet fra kapitalismen - så tror jeg vi nærmer os det optimale samfund.


Hvis man prøver at se på den politik Anders Fogh prøver at køre frem med; og tilsvarende den Socialdekratiet forsøger sig med; så vil man hurtigt opdage, at man faktisk har fat i konservativ princip politik.
At konservative, så ikke forstår at udnytte det til egen fordel er skammeligt; men i virkeligheden så er en bogerlig politik med et socialt engagement præcis det der står i principgrundlaget for Det Konservative Folkeparti.


Hvad mener du selv du er; og hvorfor?
 

Til debattør karpa
Begreberne er flydende i øjeblikket. Jeg har arbejdet i 20 år i kommunerne. Både socialdemo. konservativ, venstre styrer.
Nogle af de rigtige Konservative opfatter liberale som politiske "religiøse"samtidig opfatter de socialdemo. som røde.
Begrebet omkring de liberale er nok ikke helt ved siden af. Socialdemo. som røde er langt ved siden af. Det er netop det der er deres problem i øjeblikket.
Alligevel foreslår de Konservative fjernelse af topskatten. Det vil venstre ikke, det er socialt uretfærdigt.
Der er altså efter min mening kuk i begreberne.
Lige et eksempel til. Frank Åen som mange kalder kommunist- er formand for Kritiske Aktionæer. Modstands forening mod gyldne håndtryk. Der er iøvrigt lige en direktør der har fået en af slagsen på 505 mio KR. Altså ikke i DK. (Citat børsbladet).

Hvis ikke Frank Aaen irene54
af alle, skulle have ondt i rumpetten af, at der er nogle der er dygtige til at forhandle sig frem til et gyldent håndtryk, hvem skulle det så være?

Selvfølgelig kritiserer en sådan mand alle, der er bedre end ham selv - det er typisk for alle salonkommunister og skabssocialister.
Ingen nyhed i det.

Skabshvadfornoget. karpa
Det har intet med dygtighed at gøre. Det er jo netop det kapitalismen går ud på. Gyldne håndtryk.

Halloo, er du faldet ned fra pæretræet irene54
eller er du ikke færdig med 9. klasse endnu?

Hvis man får et job, hvor gyldent håndtryk er en del af ansættelseskontrakten, er det fordi man kan noget eller har nogle evner, der berettiger en til opnåelse af en sådan ansættelseskontrakt.

Fordi andre er for dumme til at kunne forhandle en sådan aftale er på plads, behøver man da ikke være misundelig, vel?