Kim Larsen - Gammel Hankat

Kim Larsen - Gammel Hankat musikredaktionen
Kim Larsen & Kjukken udkommer med en ny skive den 14. november med titlen ”Gammel Hankat”.

Cd’en indeholder 17 nye numre, hvor der blandt andet er en sang forfattet af Klaus Rifbjerg og en stille ballade af brødrene Anders og Peter Lund Madsen.

Kim & Kjukken vil turnere Danmark tynd med start i Greve den 25. januar. 23 koncerter bliver det til, og de slutter i København den 16. marts. Kig her efter et spillested nær dig ;o) http://www.kimlarsen.dk/kimlarsen/

Det er ret omfattende at beskrive alt det Kim har medvirket i, komponeret, forfattet, spillet og sunget. Vi kan ihvertfald konstatere, at den mand kører for fuld skrue stadigvæk og har gjort det siden begyndelsen af 70'erne. Denne side fortæller lidt om baggrunden, og selvfølgelig alt om Kim & Kjukken, hvilket jo er han aktuelle band. I øvrigt det band han har spillet længst med.
http://www.kjukken.dk/tekster/albumalle.php

Udover at have medvirket i alverdens ting og sager, medvirkede Kim også som en selvfølgelig del af vores liv, de af os der opvoksede i ´70-erne og ´80-erne og sikkert også endnu senere. Han var der altid - i æteren, i bladene, og han hang på hvert et gadehjørne.

Der var mange plakater af ham dengang.

Han skilte sig efterhånden ud fra mængden af popstars på væggen i teenageværelserne, og blev noget helt andet end et popidol.

Man hørte stort set intet om hans privatliv, hans børn, hans kone, hans hund eller hans fodvorter... Hvorfor skulle man egentlig også det? Kim Larsen kender vi, som ham der formidler sange, hvori der er indfanget helheder fra en dansk virkelighed i hver sit musikalske sekund.

Igennem DET fik han stor indflydelse på os, og det er ham, vi har set de mange billeder af.

Han har formået at holde en behørig afstand mellem 'private Larsen' og 'ballademager Larsen'. Og det er efter min smag yderst klædeligt. Bliv ved med det Kim!

Hans sange synges, fløjtes og spilles, som naturlige ballader i folkemunde, brusebade og spilledåser, og har fast plads blandt alle sangbøger, samfundslag og aldersklasser. Vi har aldrig haft brug for at vide, om hans sofa er blå.

Vi vidste det ikke dengang, men idet at, vi skrålede med på hans stedsegrønne sange, åbnede vi døren for ham, så han kunne traske ind i den danske sangskat med sine store træsko på. Blip båt og GUD, hvor var det godt!

Når man sagde "Kim Larsen", sagde man også "Gasolin". Gasolins historie er skildret på en DVD i september 2004, som udmærket giver et godt og klart billede af, at Gasolin var een ting, og Kim Larsen noget ganske andet.
http://www.gasolinfilmen.dk/gasolinfilmen/index2.html

Kims sange kan downloades mod betaling, http://musik.tdconline.dk/servlets/2452306090224Dispatch/19/call?htmltemplate=./artist/viewartist.htm&artistid=14102 og man kan selvfølgelig også også få sin telefon til at synge hans sange ;o) http://musik.tdconline.dk/servlets/2452306090224Dispatch/19/call?htmltemplate=.%2Fpages%2Fringtones_search.htm&searchtxt=kim+larsen&submit.x=0&submit.y=0&type=

Stor i munden... sjoveren
...det kan han ikke benægte, men forfaen hvor rammer han godt i sine tekster, melodierne er tilpassede og formet så vi alle kan være med. Måske især os der husker tiden med Gasserne. Jeg boede selv på Amager dengang og kunne møde dem i det daglige liv og gadebilledet,,,,, dengang i de gode gamle dage ;-))

Sangen: "her blev så stile nu" har jeg selv oplevet til en begravelse, det er squ stort og kan få tårer i sjoverøjne..... Rammer perfekt, trods det ikke var ment som en begravelse sang, men det viser hvor stor han er ....ikke kun i munden ;-))

Sangen: " Blib båt, hvor går det godt" Fra dengang der var fabrikker i Danmark, med stempelur og værkfører i kittel ;-)) Herlig sang og så rammende... Og så kommer den ene gode ørehænger efter den anden, så dejligt dansk på den rammende måde og en del ironi...

"Midt om natten" Sang/film næsten aktuel igen mht. ungdomshuset på Jagtvej i København...

Jo, han kan squ noget den gavflab ;-))

Jeg må vist lige finde lidt gamle kasettebånd nu!

;-))