Klar diskrimination

Klar diskrimination modild
Spørgsmålet om indvandrernes jobmuligheder, lander på spørgsmålet om, hvorvidt de er ønsket i erhvervslivet eller ej.

At der foregår en klar diskrimination kan følgende måske sige noget om:

"Generelt er jobsøgende indvandrere på kontanthjælp langt bedre uddannede end danske kontanthjælpsmodtagere. Tre gange så mange har kortere videregående uddannelser, dobbelt så mange har mellemlange videregående uddannelser og hele fire gange så mange har lange videregående uddannelser."

http://www.information.dk/InfWebsite/FremvisningPHP/Common/Information.php?pShow=TryktAvis%2FTAvVis.php&pTAvVis=199930

Der råbes jo på kvalificeret arbejdskraft. Her i dette forum er der jo mange knaldperler, der mener, at disse indvandrere hverken kan læse skrive eller tale dansk.. tsk tsk... virkeligheden er som bekendt en ganske anden.

Da en vis minister klagede over erhvervslivets manglende interesse i indvandrerne, var der ingen ende i mange debattørers velmenende udtalelser om, at alle der kunne, havde kvalifikationer var i job.

Måske er det tid til at gentænke disse holdninger? :)

Selvfølgelig er arbejdsgiverne ikke glade for en undersøgelse, der viser disse tendenser, men sådan er der jo så meget.

Ikke desto mindre er der vist problemer, selvom de sikkert findes begge steder. :)

V.H. Modild

frit valg arbejdsgiver
jeg vil til enhver tid fordre retten til, selv at udpege mine medarbejdere.

da de har spændt ben for sig selv, i mange år med deres krævementalitet(jeg vil have et bederum, kantinen vil ikke sælge halalslagtet kød og jeg går ikke i bad med vantro)man ligger som man har redt.

Nej tak. Har prøvet. Personalechef
Fik både lus og indvoldsorm i firmaet p.g.a. deres manglende hygiejne, som f.eks blot håndvask efter toiletbesøg.

Holder sgu ikke, torsk! anonym
Intimhygiejnen er helt i top hos muslimer skulle jeg hilse at sige. Hvor mange gammeldanske mænd vasker deres hænder hænder både før og efter toiletbsøg? Eller bare efter?

Lus og indvoldsorm får man i danske daginstitutioner. Sådan har det været altid.

Ældre danske mænd er blandt Personalechefen
de flittigste med neglebørsten. De er fra en tid, hvor der var styr på hygiejnen modsat nutidens børneinstitutioner, hvor man ikke gider børste sig under neglene.

Der var den vanallan
hehe Knaldperle, kan da heller ikke forstå du kan skrive to indlæg uden at bruge dit favorit udtryk. Jeg skriger af grin hver gang du bruger det.. Du er så pisse hellig at du ikke kan få et værrer ud af din mund..

Og endnu engang er dit indlæg en gang bullshit, For det første er det klart en udlændings uddannelse er længerere end en danskers, de bruger jo 3-4 år bare i børnehave klassen.
Og de udlændinge/indvandrere der er tale om er ikke muslimske men fra andre lande som vi ingen problemer har med. Så den slags kan du ikke bruge til en skid og det ved du også godt, men det er bare lige en lille ubetydelig ting som du igen tror kan manipulere os til at give dig ret.

Nu sammenligner du iøvrigt toppen af indvandrene med bunden af danskerne, men igen det er jo nok passende.

sent om natten iampersson
Er du søvnig modild ?? Du læser information som fanden læser bibelen.
Du skal se på årsagerne i stedet for blot at fremfuse at alle andre er knaldperler i din umodne retorik.
De fleste af danskerne som er højt/mellem uddannede og arbejdsløse modtager ikke kontanthjælp da de er organiserede og får hjælp fra deres faglige a-kasse.
Mange af de højt/mellem uddannede udlændinge kan ikke umiddelbart konvertere deres uddannelse til en dansk på samme niveau. Tag feks. en ingeniør fra Iran som er uddannet i det gamle Sovjet eller Rusland, sammenlign lige det tekniske niveau i vesten og den øvrige verden. Undersøgelsen skelner ikke i mellem fagene, feks. mener jeg at læger/sygeplejersker nemt får job i dk. næsten uanset deres etniske baggrund forudsat at de kan gøre sig forståelig på dansk.
En væsentlig faktor er i øvrigt sprogkundskaberne og hvordan man iøvrigt fungerer i det danske samfund, om man feks. som flygtning lider af krigstraumer el. lign.
Du fremfører et enorm usagligt og ukritisk populistisk udsagn fra (mis)Information som værende den evigt gyldne sandhed.

Du er naiv kære Modild Morfars søn
Du er inde på et område, hvor du intet kendskab har til (erhvervslivet) det oser ud af dig at du aldrig har været på arbejdsmarkedet.

Avisen Informations medarbejder, har sikkert som dig, aldrig været ude på en rigtig arbejdsplads, derfor kender de intet til arbejderkultur.

I det private erhvervsliv vælgere man altid de bedste kandidater, her skelner man ikke på farve og nationalitet, hvis en neger med 3 hoveder er bedre end en dansker med et hoved, så bliver negeren antaget.
Men hvis der kommer en veluddannet muslim og stiller krav til virksomheden, det kunne være: jeg skal bede 5 gange hver dag i arbejdstiden, eller: der må ikke befinde sig svinekød i virksomhedens kantine, eller. kvinderne i virksomheden skal gå med lange nederdele eller bukser, eller. jeg skal have 3 måneders ferie hvert år, eller. der er visse andre muslimer her på arbejdspladsen, som ikke er rigtige troende, dem vil jeg ikke arbejde sammen med. osv.

Denne her veluddannede muslim vil have svært ved at blive ansat i en dansk virksomhed.
Mange muslimer stiller store religiøse krav til virksomheden, derfor er de ikke eftertragtet som arbejdskraft her i Danmark

hørt muslim
så slipper jeg for at tjene de vantro hunde

Du har ganske ret irene54
på min arbejdsplads har det også været nødvendigt at afvise ansøgere af Muslimsk tro, da deres krav og forventninger til arbejdspladsen ikke kunne imødekommes.

Men hvorfor? Realist
Udadtil lader der til at være et diskriminerende misforhold, som er let at fordømme. Men man må også prøve at kigge på, hvorfor sådan noget kan opstå.

Jeg har gennem mange år på arbejdsmarkedet oplevet lidt at hvert. Det gør mig ikke til ekspert, men der kan nok ligge et par forklaringer gemt. Jeg har haft flere muslimske kollegaer, og flertallet har jeg kun godt at sige om og vil til en hver tid anbefale for andre. MEN - jeg har også set slangen stikke sit hoved frem. For et par år siden var der næsten samtidigt to muslimer, som efter deres tre måneders prøvetid var overstået begyndte med særkrav. Den ene ville ikke have en kvindelig gruppeleder, den anden begyndte at stille krav til kantinen og de begyndte også at snakke om bederum.

Sådan nogle er gift for en velfungerende arbejdsplads, for der blev efterhånden mere fokus på deres krav end deres faglige kvalifikationer. Og samtidig virkede det også yderst mistænkeligt, at det først kom frem efter deres 3 måneders prøvetid var slut.

Jeg går absolut ind for flere muslimer på arbejdsmarkedet - for dels er det vejen til bedre integration, og som sagt har jeg også flere gode eksempler. Men ovennævnte oplevelse gør nok, at pågældende arbejdsplads tænker sig om en ekstra gang inden evt. ansættelse. Det er jo også et ømtåeligt spørgsmål ved ansættelsessamtale: Hvor religiøs er du? Vil du komme med særkrav her på arbejdspladsen? For at undgå den slags ømtålige emner, er der nok flere som på en grundløs baggrund frasortere velegnede ansøgere med fremmed baggrund.

Jeg siger ikke, at det er derfor, at der er denne skæve fordeling på arbejdsmarkedet - men det kan være en mulig begrundelse, som man ikke bare må lukke øjnene for.

KARKLUDEN er drømmer socrates
hun har ikke den ringeste anelse om hvad der foregår på det private arbejdsmarked - så hun fremkommer med eet eller andet som lyder i den rigtige retning set fra eventyrslottet.

mit eksempel forleden: tænke sig en hættemåge (eller tæmme tekstil/tørklæde fængsel) ansat i en pakkeafdeling, det skal knokles, svedes, ud på lageret op på stigen, ned med kartonerne, videre, beskidt og svedig, i bad med de andre danske damer?? nej vel, den går ikke - STRAKS har hættemågen lukket sig selv ude - bare eet eksempel - hundreder af andre kunne følge.

DERFOR kommer muslimer ALDRIG ind på det danske arbejdsmarked, der er ikke tid eller penge til særbehandling, hvis vi skal vedblive at være konkurrencedygtige - så simpelt er det.

En sådan rodvad
arbejdsplads kender jeg til, der var det plads til en dame med hovedtørklæde. De gik med lange bukser, kunne sagtens entre en stige. Ventede med at gå i bad til de kom hjem (noget mange danske kvinder også gjorde).
I forestillingsverdner er der mange ting der ikke kan lade sig gøre, men i praksis og med lidt god vilje, kan næsten alt gennemføres.
På alle de arbejdspladser jeg har været på i mine 47 år på arbejdsplader, kunne mange ting ikke ændres, men gennem tiden, er det ligevel sket, og sådan vil det fortsætte, uagtet alle de pessimister vi omgivet af.

Ingen tvivl om modild
at der ligger mange årsager gemt, mange flere end vi kan komme i tanke om.

Med hensyn til de to eksempler du fremhæver, er jeg sikker på, at de pågældende blev fyret. Ingen private virksomheder er tvunget til at oprette specielle forhold for nogen, hvis vi ser bort fra M/K situationen, hvor man skal have toiletforhold for begge køn.

Mange etnisk danskere har ikke job af andre årsager, nogen kan ikke komme op om morgenen o.s.v. :)

Men det er som du siger, ikke hele forklaringen, og den undersøgelse Information henviser til, indikerer, at der er et problem med viljen også.

Problemet med sprogkundskaber er ikke et problem veralt, mange virksomheder har engelsk som arbejdssprog, hvilket f.eks. ikke udelader alle internationale uddannelser.

Udover at jeg er enig i, at der er mange årsager, endda også lidt kedelige, er det ikke rimeligt og nærmest utroværdigt med den massive klynken om mangel på arbejdskraft i Danmark. Det viser undersøgelsen klart, og den spørger hvorvidt der er tale om diskrimination, hvilket jeg er sikker på, også er en af forklaringerne.

V.H. Modild

Glad knaldperle huh? modild
Du fremfuser med, at jeg konstruerer virkeligheden, som jeg endvidere ikke ved noget om, hvorefter du kommer med et af dine egne eksempler, som er helt igennem konstrueret. :)

Hvor alvorligt skal jeg og andre kunne tage dig?

Tsk tsk tsk

V.H. Modild

Det er præcist sagt modild
det er en uomtvistelig sandhed, og du har formuleret den klart og tydeligt. :)

Jeg tilslutter mig din tilgang.

V.H. Modild

Vil du debattere? modild
Jeg opfordrer dig til at kaste dig ud i en debat med undertegnede om det danske arbejdsmarked, gerne internationalt også, hvis du er til det.

Dine eksempler er jo ikke ligefrem nyheder, det har altid været sådan, at passer man ikke sit arbejde, eller ønsker at reformere arbejdspladsen således, at man kan udholde at arbejde der, diskvalificerer man sig selv, medmindre ens reformer er geniale og falder i god jord. :)

Men hvis du ved blot lidt om det danske arbejdsmarked, ved du også, at i denne problematik er det ikke hele forklaringen.

Hvad kan du ellers byde på? :)

Lad høre..

V.H. Modild

Lad os forholde os modild
til det du siger.

Alle kan sige det du gør, men ikke alle kan dokumentere egen holdning. Du er nødt til at pege på det misforhold i mit indlæg, der sandsynliggør din holdning.

Jeg kan jo ikke så godt reflektere på ingenting, eller hur?

Hvad er det og hvor er det, jeg misfortolker Information?

:) Det er ikke nemt.. huh? :)

V.H. Modild

Endnu engang vanallan
bruger du det flotte ord knaldperle. Hold kæft du er til at dø af grin over. Seriøst jeg er selv begyndt at bruge det ord. Det er et ord man bruge i børnehaven, måske også der du hører hjemme.

Det her gylle BBB
tror du da ikke selv på!! - Eller gør du? Hvis det sidste er tilfældet, synes jeg du skulle undersøge sagen lidt nærmere.

jov karklud socrates
læs aviserne idag, f.eks., men det gør du jo ikke, du studerer jo kun højskolebladet, Info..

men realistiske studier siger nøjagtigt, det samme som jeg fremfører som eksempel - så kan enhver komme at sige: jamen JEG kender een! - det er jo underlødigt - det er masserne der tæller. Danske arbejdsgivere ØNSKER ikke muslimer, ikke fordi de ikke kan lide muslimer, men fordi de giver alt for mange problemer - enhver arbejdsgiver ville med glæde ansætte en fuldfed neger med tre ansigter, hvis personen var produktiv og dygtig.

dette er penge der tales om karklud, det fatter du ikke, penge for dig er bare noget de skiftende regeringer, ikke har villet dele ud lige til dig og dit formål, ikke?

men det vi taler om nu er mennesker som har deres EGNE penge i klemme og derfor er nødt til at disponere klogest og hvis de ikke ansætter muslimer, så kan jeg forsikre dig om at så er der en meget god grund.

svin og slim tutteluu
Det er vel generelt bare det hele. Plejer du ikke og få tingene til at fremstå som du gerne vil have det skal se ud alligevel??
Derudover forholder du dig ikke til det han siger.

Kender er en irakisk kvinde som er dyrelæge, eller retterer har uddannelsen som dyrelæge fra irak.
Problemet er bare at i danmark, bruger de dyrelæge studerende ca. 2 år (hvis ikke det var mere) på at arbejde og blive undervist i omgang med grise, da der er en ret stor samsynlighed for de vil komme til at arbejde med grise.
Kan du se problemet? Grise har de ikke for mange af i de muslimske lande, så nu undervisning. Derudover er hun religiøs og må ikke arbejde med grise.
Things that makes you go, hmmm.

Go figure lad modild
Nu er det jo ikke alle dyrlæger, der arbejder med grise. :) Faktisk vil jeg blive overrasket, hvis det er de fleste, men det er vel ikke noget, der forstyrrer din nattesøvn, selvom det ryster dit argument? :)

V.H. Modild

Positiv særbehandling? Realist
Der skal helt klart gøres en indsats for at få flere ikke-etniske danskere ind på arbejdsmarkedet. Selvom jeg godt ved, at jeg kan blive lagt for had af mange, vil jeg ikke afvise positiv særbehandling, hvis der er to lige kandidater men den ene har "anden etnisk baggrund end dansk". Der SKAL hul på bylden, og jo flere der kan få fodfeste på arbejdsmarkedet - jo flere postive historier kan der komme og dermed nedbryde div. fordomme.

Men samtidig skal det også gøres krystal klart, at gængse regler på den enkelte arbejdsplads skal følges. Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet er det ud. Derved bliver der stillet krav begge veje, hvilket jeg tror er vejen frem. Det kan ikke kun være den ene part som skal tilpasse sig - ordentlig integration på arbejdsmarkedet går begge veje.

PS - dine antagelser om de to holdt stik. Men man måtte vente til generel nedskæringsrunde.

girliburli tutteluu
Det ryster ikke det mindste mit argument da det flertallet af dyrlæger er beskæftiget i industrien og ikke som kæledyrs dyrelæger, så argumentet holder, selvom du sikkert møder flest dyrlæger som er kæledyrs dyrlæger, så er der altså flest beskæftiget i industrien. Men jeg ved godt det kan være svært og forstå der er en verden ud over din.

Under alle omstændigheder er det er en så essentiel del af deres uddannelse at ALLE uden undtagelse skal have været det igennem.
De dyrlæger som arbejder i dk skal naturligvis kunne behandle de dyr som forfindes i dk.

nope, ingen særbehandling gummitarzan
Øh, nej positiv særbehandling, baseret på religiøse ønsker skal ikke i møde kommes. Religigon hører din fritid til og ikke andre steder. Når du er på arbejde så arbejder du.

Det står der heller ikke Realist
I mit indlæg står der klart, at særkrav ud over de gængse på den pågældende arbejdsplads ikke kan komme på tale. Kort og godt. Og man bør kunne nedsætte dagpenge/bistand/kontanthjælp, hvis evt. arbejdsværing eller anden form for konflikt skyldes noget relisiøst fnider.

Det jeg mener med en mulig forskelsbehandling er hvis to kandidater har lige gode kvalifikationer - så bør man som arbejdsgiver nogen gange gi' chancen til "de andre". Ellers får de aldrig mulighed for at nedbryde nogle af de myter, der desværre er. Der er desværre nok mange, som har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, fordi andre har fremstået som dårlige eksempler.

Hmm Gummitarzan
nej, hvis to ansøgere er begge lige kvalificerede, må chefen ansætte den der er bedst kemi med, og som han mener dem han skal arbejde med har bedst kemi med.
Det godgørende arbejde med at ansætte en indvandre for samfundets skyld, må de lade det offentlige om, da de har råd til det ( vi andre betaler jo, hvis det ikke går godt).