Klimakonferencen i Nairobi er slut

Klimakonferencen i Nairobi er slut matte-gok
og miljøminister Connie Hedegaard er positiv over resultatet. Men hun kan vel ikke andet ?

Jeg synes, det er en tynd kop te, der kom ud af de mange møder, foredrag og samtaler.

I forlængelse af tidligere konferencer i Kyoto, Rio og Johannesburg var der nok heller ikke de store forventninger, for hvad kan der komme ud af at følge op på en aftale, som USA som det største miljøsvin i verden aldrig har godkendt ?

Måske næste gang ? Måske bliver konferencen i 2009 holdt i Danmark. Og til den tid er "Kong Louie" ikke længere præsident i USA. Og til den tid er Bjørn Lomborgs katastrofale, nedbrydende indsats forhåbentlig glemt.

Men jeg er bange for, at der skal en Al Gore eller en anden visionær person med karisma i front, før vi kommer ud af sølet.

Det gælder ikke om at "gøre mindst muligt forkert".
Det gælder om at "gøre mest muligt rigtigt".
Og hele den vestlige verden er nødt til at skære ned på energiforbruget (og det er ikke det samme som at skære ned på stigningen i energiforbruget) for at give plads til udviklingslandene og Kina, ellers går det meget hurtigt den gale vej.

Ingen tvivl Zet
En mand som Gore er bedre end Bush som præsident, men det er meget let at have de rette meninger, så længe det kun er ord, og du ikke selv har ansvaret for at føre dem ud i livet, som han skal gøre hvis han bliver præsident og agter at holde valgløfter om nedskæring af energiforbruget til f.eks biler.

Der er en masse hylen og ballade hver eneste gang amerikanerne bliver "truet" med øgede afgifter på f.eks benzin. Jeg tror det var Clinton som plej mere end seriøst meget upopulær da han foreslog en prisstigning på 10 cents per gallon benzin, fordi det kunne dække det meste af hans projekt med gratis sygesikring til de svageste i det amerikanske samfund.