Kobling - hvornår?

Kobling - hvornår? Mette 4
Hej!

Undskyld, at jeg måske er i det forkerte forum, men måske nogen bilkyndige så kan fortælle mig, hvor jeg kan hente infos, hvis ikke her.

Jeg er begyndt på at tage køretimer. Har ikke haft så mange, men frygter, at jeg skal have rigtigt mange, da koblingen er et totalt mørke for mig.

Hvornår bruger man koblingen til andet end: Når man skifter gear, og når man starter bilen?
Hvad med koblingen, når man bremser i alm. og ved et kryds?
Kan nogen forklare mig dette? Det ville lette det hele utroligt meget.

Tak!

det der med 1brian
koblingen skal du bare tage helt roligt. Lige pludselig sidder den der bare. Altså selv min mor har lært det ;-). Men man bruger jo koblingen ved igangsættelse, når man skifter gear og så også når man bremser ned. De mere nørdede bruger den ikke så meget når de bremser ned(motorbremsning) men da du eftre al sandsynlighed ikke skal køre race endnu så glem bare det. *GG*

koblingen, wow et vanskeligt spørgsmål. sneharen.
du starter altid bilen i fri gear, med håndbremsen trukket.

koblingen bruges kun til at skifte gear med, men hvis du kommer til et kryds, eller skal sætte farten ned, skal du naturligvis også bruge koblingen, mindre fart, lavere gear.

når du starter i 1 gear skal du naturligvis træde koblingen ud igen, fordi du skal skifte til anden, tredie, fjerde gear.

hvis gearne laver mislyde kan du ødelægge din gearkasse, så derfor er det vigtigt at du bruger koblingen rigtigt, du kan øve kobling og gear, uden at starte motoren, specielt bak gear.
når motoren er startet er der mindre modstand, også på bremsen, held og lykke, kør evt med en veninde, og se hvordan hun skifter gear, koblingen burde ikke være det store problem, det kommer automatisk, når du får rutinen.

Tips.. Anonym
Kobling er noget som holder motoren igang.. Du har sikkert prøvet flere gange at gå i stå fordi du slippede koblingen for hurtigt.. (Det har jeg i hvert fald, og det vil man selvfølgelig altid gøre) Du skal tænke på koblingen som noget der skal bruges ved stilstand (plus gearskifte, men det kender du jo skrev du). Jeg mener bare, at når du starter bilen skal den trykkes i bund (hvis bilen står i gear når den startes). Men derudover skal du også bruge den når du kører langsomt, dvs ved nedbremsning til kryds. Så snart du føler at det går meget meget langsomt(for langsomt til 2. gear), så tryk koblingen ned, for så er du helt helt sikker på, at bilen ikke går ud, og det er jo det vigtigste, ikke? :)Du skal trykke den ned når du tror du skal til at holde stille..
Har jeg forklaret mig ordenligt??

Held og lykke med kørekortet.. :)