Samfundet/Kommunen ødelægger mig.

Samfundet/Kommunen ødelægger mig. Anderledes.
Jeg har været på bistandshjælp i en del år efterhånden, fordi jeg er indrettet lidt anderledes end de fleste.

Mit problem er, at jeg ikke altid kan holde ud til at være sammen med folk, og jeg har meget svært ved at lave noget, jeg bliver tvunget til, fordi jeg ikke orker det rent psykisk. Derimod kan jeg godt lave en masse ting, som de fleste andre ikke kan: Lære mig selv en masse ting ret hurtigt og effektivt: Videnskab, håndværk, sprog m.m. og bruge det i forskellige sammenhænge uden problemer. Men det hjælper mig ikke så meget, for kommunen følger loven, der siger, at man enten skal aktiveres eller behandles, og førtidspension synes at være udelukket.

I flere år har jeg prøvet: Psykologer, læger, piller, terapi, anderledes aktivering, men intet af det har hjulpet mig. Derimod har det forværret min tilstand, så jeg helt har opgivet muligheden for et almindeligt arbejde og uddannelse, selv om hovedet ellers ikke fejler noget (altså bortset fra det nævnte).

I lang tid har jeg gået hjemme nu og er ved at finde en vis ro i mig selv, der gør, at livet virker ok, og jeg har gang i nogle forskellige projekter, som med tiden forhåbentligt kan give mig lidt indtjening. Men så i går kom der et brev fra kommunen vedr. aktivering, og nu er min ro væk, så jeg nok ikke kommer til at sove i nat.

Hvor langt vil de mon gå? Til jeg slet ingenting kan pga deres pres? Hvorfor ikke hellere kalde det, jeg er igang med for en slags aktivering? Så ødelægger de da i hvert fald ikke mere.

P.S: Endnu et problem: Anderledes
Jeg havde skrevet samt illustreret tilsammen omkr. 1000 sider, som jeg brændte af, fordi jeg i vinters var helt nede i kulkælderen over min situation. Nu har jeg stort set intet til at tale for, at der er en idé i at lade mig passe mig selv. :-( Er begyndt igen, men de få ting, jeg har fået lavet, kan ikke retfærdiggøre den tid, jeg har haft til det.........Havde jeg dog bare ladet være med at brænde det af.

en ven. Lidt info
Prøv www.ladk.dk og se om du kan finde noget hjælp der, de hjælper ledige bistandsklienter som har problemer med kommunen/aktivering osv.

vh

Lyder som min ven fe'
Han har diagnosen "ADD". Prøv at slå det op. Jeg ved ikke nok endnu til at forklare det, men dine "symptomer" lyder påfaldende som noget, jeg lige har læst om.

Jeg føler med dig carmenfreya
Har selv en søn på 23 som heldigvis nu har det godt og er i gang med uddannelse.

Han er på førtidspension, hvilket har givet ham ro, til netop at gå i gang med en uddannelse.

Jeg kender ikke diagnosen ADD, som en af de andre foreslog, men Aspergers som min søn har, kan også være problemet.

Vores søn var også på kontant hjælp fra han var 18 til han fik pension som 21 årig og det var en kamp uden lige.

Aktivieringskravet er ikke godt i forhold til personer der er anderledes indrettet, selvom de derudover har ganske gode evner.

Har du ikke en du stoler på, som kan bisidde dig over for kommunen ? evt prøv det link en anden skrev til dig.

Din læge må også kunne hjælpe.

Kærlig hilsen
Carmen

Du kan også Anonym
bare lade være med at modtage deres penge, så stiller de ikke krav mere. Det er helt fair at de forsøger at presse dig til at få et job, når du modtager offentlige ydelser!

Ja og nej carmenfreya
Det offentlig bør også undersøge om personen i virkeligheden er egnet til den ydelse, og hvis ikke bør personen hjælpes på anden måde.

Alle har brug for et eksistens grundlag, og kan man ikke bestride et alm. job, og ej heller de mere eller mindre tåbelige aktivieringsprojekter man sendes ud i, ja så er man ilde stedt, for hvad skal man så leve af ??

Vær du bare glad for hvis du ikke selv har haft brug for systemet, for det er ved gud ikke sjovt.

Kærlig hilsen
Carmen

Tak til jer alle for svar Anderledes
Der var i hvert fald noget, jeg kunne bruge til noget.