konklusion på lussinger til børn

konklusion på lussinger til børn Melanie
Hej alle
Nu har I haft rig mulighed for at ytre jeres meniger mht den aften hvor jeg måtte stikke en særdeles uopdragen og provokerende unge en lussing.
Det har da været givtigt at læse jeres indlæg og til dels har der været nogle underholdende svar, der har været helt ude i hampen :-D

Jeg kan da godt se som mor, at man ikke ønsker, at der kommer en fremmed ud og stikker ens datter/søn en lussing. Og som nogen skriver, så er det jo heller ikke med vold og lussinger at man skal opdrage. Men når det så er sagt, så mener jeg, at man som forældre der har sat børn i verden, også har et ansvar for, at de gebærder sig i det mindste nogenlunde rimeligt når de er ude.
Vi taler ikke om alm. drengestreger det jeg og mine naboer var udsat for, men decideret provokation og personhetz. Og oven i købet efter at vi på en pæn måde havde bedt dem om at dæmpe sig, flere gange.
Så min konklusion på debatten må være, at selvom jeg var lidt overrasket over at have stukket vedkommende en lussing, så føltes det helt rigtigt. På trods af, at jeg ellers som udgangspunkt er stik imod at man slår nogen som helst. Der vil dog altid findes gråzoner i ens verdensbillede og leveregler og der fandt jeg så gråzonen i én af mine leveregler.
Lussing kan åbenbart i visse konkrete tilfælde være et nødvendigt unde, hvis ens grænser bliver overskredet på den måde.
Hvad end I siger, synes jeg at jeg har gjort det rigtige og jeg kunne gøre det igen. Men det er da heldigvis yderst sjældent at man møder børn der er SÅ stor en pestilens for et helt nabolag. Derfor kunne det også undre mig at nogle mødre herinde flippede sådan ud. Jeg mener, det er første gang i hele mit liv at jeg er udsat for børn af den kaliber. Der er ingen grund til at føle sig truffet eller truet eller noget - mange børn i dag er alt for forkælede efter min smag, men de kommer ikke op på siden af de børn der stod nede under mit vindue.


Afslutningsvis kan jeg fortælle, at det har hjulpet. Hverken børn eller forældre har siden været her og brøle på vejen under vores vinduer. Det har nok givet barnet en nødvendig lærestreg, kan man håbe :0) Nu ved han, at der rent faktisk kommer konsekvens ud af nogle af de handlinger han foretager sig. Så vi håber det beyder at hele denne seance ikke ses gentaget.

Som alternativ er jeg dog lidt vild med Randy Candys idé om, at hælde masser af vand i hovedet på dem :-D Og gerne godt med sæbe eller andet sjovt i.

ja det kunne være et godt alternativ mialand
det må man da give Randypigen. En kæmpe spand vand næste gang. Gerne med lidt brun sæbe i - HA HA :-D

Godt indlæg. Jeg er helt enig med dig

Det er ofte let kaminsky
at være moralsk overfor andre, men svært i praksis at efterleve.

Spørgsmål elway
Har du nogensinde stukket dine egne børn en lussing ?

Hej Melanie Ilsa
Tak for det meget fyldestgørende svar. Det må man da give dig credits for.
Hælder nok mest til Randys løsning med en spand vand, men man kan jo sagtens være bagklog og havde nok reageret som dig :0)

gang i dig icarus
i dag ;)

hehe elway
Ja, det må man sige :D Normalt er det kun når jeg er på arbejde, at jeg gider sidde her, men nu skulle jeg alligevel ordne noget på computeren :D

Mht til spørgsmålet, så ville jeg måske bedre kunne sætte mig ind i situationen, hvis det måske er noget der kunne ske når hun bliver frustreret, eller føler afmagt osv.. Eller hun måske aldrig har gjort det før, og bare gik derfra med køben på gulvet.

Jeg har ikke børn Melanie
Når jeg får, så skal de naturligvis ikke overlades til sig selv, men opdrages og vide at der er konsekvens af ting. Det kan jeg gøre uden at skulle slå, men jeg vil jo så opdrage dem helt fra de er små ligesom de langt de fleste forældre gør. Så undgår man at de når derud hvor man må markere fysisk. Og husk nu at bid mærke i, at jeg skriver at der er forskel på almindelige drengestreger og så den behandling mine naboer og jeg var udsat for fra de her exceptionelt provokerende børn den aften

nej, jeg har aldrig gjort det før Melanie
slået på nogen og håber ikke at jeg skal stå i situationen igen :0)

Det kan du bestemt have ret i Melanie
:0)

Okay :D elway
Tak for svaret :) Håber heller ikke du kommer i sådan en situation igen.. Det jo ikke til at vide hvordan forældrene reagere, eller hvem de er, hvis ungen løber hjem og sladrer :)

Fuck vand spacemonkey
Fuck vand, tis i en spand fra nu af...

Har du nogensinde hørt nogen sige dulkis
Ingen børn 5 teorier om børneopdragelse, - 5 børn ingen teorier om børneopdragelse.

Jeg mener du har forløbet dig - og det har ikke noget at gøre med naboernes børn, men med dine forældres.

håber det heller ikke Melanie
at jeg skal i den situation igen. Er ellers et meget tålmodigt og venligt menneske, men mine grænser KAN overskrides :0)

Hvordan forældrene reagerer ? Tjah, you never know :0) Men forældrene til drengen har ihvertfald ikke vist sig. Man kan formode, at han alligevel er ret flov over hvad han har gjort

Det mener DU Melanie
men det mener jeg ikke. Sådan er vi så forskellige :0)
Og jeg har oven i købet fået en ret god opdragelse

Ja... Hallo!!
Det kan man se... rigtig god til at kontrollere sine følelser og slå på børn... lol

Godt man ikke er nødt til at slå på børn i min verden:-)

Hvem kan vurdere det? dulkis
dig eller dine omgivelser?

Mine omgivelser Melanie
Jeg fungerer socialt rigtig godt med stort set alle og det får jeg ros for på studie og på arbejdsplads

Der er forskel Tsktsk
på at være "overladt til sig selv" eller være mandsopdækket - og din bemærkning om, hvad "de fleste forældre gør" holder jo ikke vand.

Forældre er da ikke sammen med deres børn idag. De skal da bruge deres fantastiske uddannelse, som de har skrevet speciale om, og børnene skal være i de - nu en gang til - nedskrællede instutioner,

Ydermer kommer der nu en omskrivning af dit oprindelige indlæg. Nu er det både dine naboer og dig, men du skrev nu noget andet først.

Hvorfor er det nødvendig med den manipulation, hvis det du har gjort, er så helvedes rigtigt? hva´hva hva???

Det er da rigtigt som Dulkis skriver. Det handler ikke om børn der råber og skriger men om DIG.

jeg synes du skulle glemme det, istedet for at starte op igen.

dog har du psykologen
denne "brist" at bliver du provokeret nok,
så vil du forløbe dig så voldsomt, som til
at lade dig provokere af børn og efter-
følgende altså lade det løbe sådan af
med dig at du tyr til at se det som
udvej at slå, også på
børn altså.

Så hold dig til det du "får ros for" dulkis
for din omgang med børn og din selvbeherskelse er jo så ikke din stærke side.

Man skal da gøre det man er god til og afholde sig fra det man er rigtig dårlig til.

Jeg har Erso
selv oplevet at blive cikaneret af nogle halv store børn, og til sidst kommer de løbende på rulleskøjter og skød sten på ruden så de gik itu. Det gentog sig nogle aftener, så tog jeg skeen i den anden hånd for det kunne da ikke være rigtig.
Så til sidst var jeg så på cyklen for at fange dem. så tog jeg mobil telefonen, ringede til politiet , så tog børnenne med hjem til forældrene , siden har vi fået blomster for at vi tog fat i de unge mennersker og siden har der været ro.

En anden konklusion:-) miss-mee
Du har nu resoneret over dine handlinger, modificeret hændelsen, så den passer til din egen heltemodige opfattelse af situationen og er kommet frem til, at det er ok at slå på børn, der ikke makker ret! Flot, som benægtelse kan omskrive en simpel sag om gadevold til en heltegerning.

Det er strafbart at slå andre mennesker - børn som voksne - er det så svært at overholde?...mee

nemlig Melanie
og jeg vil gøre det igen :0)Håber duóg ikke at jeg skal udsættes for det samme igen dog, der må dog være grænser for hvad man skal finde sig i.

Synes i øvrigt ikke du er en ret god psykolog

jeg er god til børn Melanie
men ikke til små uopdragne monstre.

Har vikarieret i en børnehave i mange år og det gik da fint. Nu skal du ikke lade din vrede løbe af med dig så duu ikke kan se klart, vel Dulkis ;0)

læs mit indlæg igen Melanie
mine naboer var også med i sidste indlæg. Desuden har jeg talt med mine naboer siden. Ihvertfald to af dem. Så manipulation er det ikke ligefrem. Men jeg tror I har bidt jer mærke i én ting og så læser I ikke de andre ting jeg skriver. En masse detaljer går tabt og det er jo ikke mit problem

SÅDAN Melanie
Det var da også vildt. Jeg tror der er mange herinde der ikke forstår hvor langt nogen børn kommer ud. Hvad fanden er det for noget at skyde ruder i stykker - hvad sker der ???

det er spdan som du ser det Melanie
jeg har ikke modificeret noget, jeg har tænkt over situationen og vendt tilbage med den konklusion jeg er nået frem til. Den passer ikke ind i din verden og altså har du svært ved at acceptere den.
I ser jeg blind på én bestemt ting og læser ikke nuancerne/detaljerne i indlægget og det er nu en skam

Det er ULOVLIGT og STRAFBART! miss-mee
Kan du ikke forstå det??? Jeg har aldrig taget en højere udannelse og skrevet speciale, men jeg er da i stand til at læse og forstå gældende lovgivning. Du ignorerer fuldstændigt det faktum, at du har begået en strafbar handling og sagtens kunne have været politianmeldt for det. Betyder det ikke noget?...mee

slap dog af laddyladdy
det er så nemt at være moraliserende overfor andre, som en anden skrev. Opdrag dog jeres børn ordentligt, så de slipper for at komme ud i den sitaution hvor folk bare har fået nok !! Var det ikke en god idé at give forældrene lidt ansvar også, da det jo er deres børn ?? Jeg kan da godt forstå de blev pisseirriterede over de snotunger. Hvorfor skal man finde sig i at blive provokeret på det groveste. Jer og jeres englebørn der må alt bare fordi det er jeres - SKRÅT OP - Tag dog for fanden et ansvar for det i sætter i verden mennesker !!!

nutidens mødre Mor Marie
har nok i sig selv og deres "guldklumper" og har svært ved at se ud over egen næsetip. Det er desværre tiden, men håber det ændrer sig.
Mine børn ville aldrig opføre sig sådan som omtalte i indlægget. De kan da finde på narrestreger som almindelige sunde, raske børn, men de ved også godt hvornår grænsen er nået. Jeg giver ikke mine børn lussinger, da det slet ikke er nødvendigt - jeg har nemlig opdraget dem og taget ansvaret for det jeg har sat i verden.

har du husket at pudse glorien i dag Figurativ
moralens vogter...

Bare mit indspark Tænker lidt...
Hvis man skærer dit indlæg ind til benet handler det jo om at du har slået et barn. Det er dig som ser prøver at retfærdiggøre det. hvor mange debattørers holdning er at det kan du ikke... slet ikke med "decideret provokation og personhetz". -det er da for tamt!

Jeg kan personligt godt lide dit argument med at forældrene skal tage ansvar. Hvis de ikke kan opdrage deres børn ordentligt - så går det ud over børnene, de får en lussing. Det er vel ikke børnenes skyld de ikke er blevet opdraget godt nok? men det er dem det går ud over.

Efter at have læst en del indlæg igennem slår det mig, at du ikke gider blot, at overveje nogle af de argumenter der er blevet brugt imod at slå børn. Eller overveje om det er dig som har gået for langt, har dit temprament aldrig generet dig i andre sammenhæng?
Når man læser indlæg, er det slående at de indlæg som giver dig støtte, ikke har den bedste argumentation.
Der er 4 hovedkategorier:

1. SÅ KAN DE LÆRE DET....
2. Tsk tsk de forældre
3. Børn tager ikke skade af en lussing - det har jeg også fået.
4. En enkelt lussing er ikke opdragelse.

ad 1. Vold som afstraffelse? -Det er en antik måde at afstraffe folk på .

ad 2. Nævnt i starten af mit indlæg

ad 3. Da du har en længere udd. burde det ikke være svært at det selvmodsigende i det argument. Alene argumentets opbygning springer i øjnene. Et andet eksempel på samme retorik er: Jeg ryger - men jeg er ikke død af det.

ad 4. Målet med din handling var at de skulle holde op og have en lærestreg dvs. en opdragende effekt. Straf er relativt nu har du sat en høj grænse - de måler deres handlinger på den straf de får, derfor vil din lussing formentlig stå som den højeste straf de får i deres barndom -tilbage til argument 1.

nå da da! tralalala
Det giver vel ikke folk ret til at slå dem. vi kan godt blive enige om at børn skal opdrages ordentligt. Men i mit hoved kan jeg ikke se sammenhængen. -uopdragende børn skal bare have et par flade?

Speciale? Anonym
Hvorfor skal det speciale nu igen blandes ind i debatten?
Mindreværd er en slem ting.

Det var rigtigt at sørge for at den knbægt lige blev sat på plads længere er den ikke. Melanie jeg synes det var fint gjort og at der er kommet en rigtig god debat ud af det. Vi håber aldrig du bliver provokeret til at gøre det igen, men skulle det ske, så pyt skidt da!

Godt klaret Hulla

Mindreværd? Nej... miss-mee
...det har ikke det noget med det at gøre. Jeg bringer speciale med ind i debatten, fordi Melanie brugte det som begrundelse til at det var ok at kræve ro med hænderne...mee

Altså det var jo ikke mine børn... miss-mee
...der opførte sig sådan. Jeg garanterer dig at de ved, hvordan man opfører sig.

Det her handler ikke om mødre og børneopdragelse alene. Børn har også fædre så vidt jeg ved...Hvor er de så lige henne i debatten? Og hvorfor er det, at I tror at det er forkælede børn, der får love at rende for lud og koldt vand og terroriserer på gader og i boligkomplekser? Mon ikke det er de forsømte børn som ingen savner og som ikke er velkommen i indkøbscentre og på stationer mv. og som aldrig har fået den store opmærksomhed eller opdragelse. Giv ikke mig skylden for at melanie ikke vil overholde lovgivningen! ...mee

Ikke så tosset endda... miss-mee
...tror, at du har fat i noget der:-) ...mee

Helt enig! Anonym
Jeg må give dig helt ret i at det at stikke en flabet unge en lussing er helt iorden i dette tilfælde!
Jeg er selv en pige på 15, der fik klap bagi når jeg virkelig gik for vidt, og jeg har bestemt ikke taget skade. Det er helt rigtigt at man er nødt til at lære at nogle ting medfører konsekvenser.
Jeg fik langt mere respekt for min far, ligesom jeg også fik mere forståelse for hvorfor man bør tage hensyn til andre.
Og siden har jeg da også selv en sjælden gang stukket nogen en lussing, men som udgangspunkt er al vold totalt bandlyst. Sådan skal det gøres, for "så kan de lære det" ! =)

Jeg mener stadig teknikkeren
at det er forkert at slå på børn /teenagers og for den sags skyld også på voksne.
Tek-12

Det mener jeg også. hannah1
Men det er kun min mening.
Jeg ville ha' det aldeles elendigt, hvis jeg havde stukket et barn en lussing. Men sådan er vi jo så forskellige ...

måske skulle du tænke lidt mere over sagerne observation
I stedet for at komme med den hellige "med vold opnår man ikke noget" attitude.

"Jeg kan personligt godt lide dit argument med at forældrene skal tage ansvar. Hvis de ikke kan opdrage deres børn ordentligt - så går det ud over børnene, de får en lussing. Det er vel ikke børnenes skyld de ikke er blevet opdraget godt nok? men det er dem det går ud over. "

Ja, det er børnene det går ud over. Sådan er da det ofte når forældrene ikke er smarte nok til at forudse konsekvenserne af deres handlinger, hvilket man ofte ser f.eks. ved skilsmisser, eller skænderier. Det er derfor børn skal beskyttes, i videst mulige omfang. Men de skal ved gud også opdrages og det er også forældrenes ansvar, for hvem skulle ellers gøre det? Det er ikke nok bare og elske dem til døde, de skal opdrages således de kan være sammen med andre mennesker. Elsker du dine naboers unger nok til du vil opdrage dem 24/7? Nej, vel så ville du nok få nok at lave.

"Der er 4 hovedkategorier: "

Du læser jo indlæg som fanden læser biblen.
Der er flere indlæg der på en konstruktiv måde redegør for hvilke omstændigheder det er ok at stikke en lusing. AT du så er så forblændet af "eksperterne" at du rent faktisk tror på deres ævl om det er forkert at opdrage børn med en lusing når de går over stregen, er dit problem.
Det er så evigt let at være hellig, men du forholder dig ikke til virkeligheden.
Melanie kan og skal ikke elske de børn lige så højt som forældrene og derfor vil hun også reagere på en anden måde, når de ikke opfører sig efter normen.

Jeg kan ikke huske i hvilken kultur det var, men der var det kutume man lod ANDRE mennesker opdrage sine børn da de har et mere neutralt perspektiv, og derfor ikke er "forblændet" af kærlighed, og derfor bare lader stå til, og lader barnet skabe sig. Dette sikre mere stabilitet i samfundet som helhed, og det er et helhedssyn vi skal forsøge og få.

"ad 3. Da du har en længere udd. burde det ikke være svært at det selvmodsigende i det argument. Alene argumentets opbygning springer i øjnene. Et andet eksempel på samme retorik er: Jeg ryger - men jeg er ikke død af det. "

Din argumentation hænger ikke sammen her.
Det lyder lidt som volapyk, men hvis du referer til intelligens så, er spørgsmålet om man for det første være mere intelligent bare fordi man har en længere uddannelse?
Man er givetvis mere oplyst omkring nogle ting, og man har muligvis også lettere ved at tilejne sig ny læredom.
Men at det som udgangspunkt skulle gøre en mere intelligent, tvivler jeg på.

"ad 4. Målet med din handling var at de skulle holde op og have en lærestreg dvs. en opdragende effekt. Straf er relativt nu har du sat en høj grænse - de måler deres handlinger på den straf de får, derfor vil din lussing formentlig stå som den højeste straf de får i deres barndom -tilbage til argument 1. "

Lad være med at undervurder børn. De er ikke dumme bare fordi de er børn.
De blev advaret gentagende gange, men valgte at ignore det. De er udemærkede klar over de har fortjent den lusing de fik, hvorfor tror du ellers hverken forældre elller de selv har valgt at reagere. Og nej, fri mig fra melodien om det er fordi det har efterladt dybe emotionelle mærker i dem, det har det ikke, men de har fået sig en velfortjent lærestreg, og det er garenteret blevet lettere at være i stue med dem.

Gør det bestemt ikke bedre dulkis
så er det da først rigtig tosset at du er kommet sådan afsted.

Og uanset hvad du så har af argumenter, dårlige undskyldninger og christianforklarmigrøv historier, så mener jeg fortsat at du har forløbet dig og at det er DIT problem. Var du i bund og grund af en anden opfattelse selv, var de her skriverier jo fuldstændig overflødige.

For mit vedkommende slutter tråden nu.

Ja... Tænker lidt....
Nu har jeg læst dit indlæg flere gange. Jeg må desværre komme til den konklusion at det ikke er mange linier værd.

-Du går ind for opdragelse vha. vold, fordi du ved bedre end eksperterne. Ja når du er hos mekanikeren, mureren osv. ved de jo nok heller ikke hvad der er bedst...

Ja jeg lytter til folk der ved bedre end mig.

Glæder mig... miss-mee
...at du heller ikke fattede en fis:-)Jeg troede lige at det var mit mindreværd og manglende uddannelse der satte ind, da jeg læste det*sss* ...mee

Så kører den igen jens261
Det er åbenbart et meget varmt emne det her, men jeg er overbevist om, som jeg også før har skrevet, at knægten har lige pludselig fået noget at tænke over.
De andre gange har det været gratis for ham, men dennegang skulle der alså betales, jo du det glæder mig virkeligt, at du tog hånd om det der, for det viser jo tydeligt at det er det der skal til, før ungerne forstår det.

God vind

Det er da' dejligt jens261
at du er blevet en helt fornuftig pige, og så i den alder.
Jeg holder på at det skader ikke med et drag over nakken, eller få varmet sin røv, hvis man ikke vil tage imod fornuft, og det mener jeg ikke har en disse med VOLD at gøre, det er er en lidt håndfast udgave af børneopdragelse.

VOLD er noget helt andet.
Pas godt på dig selv og god vind.

Skal alle bare have på dækslet dulkis
efter din mening? Har du slet ikke overskud i hverdagen? Jeg mener sådan til at sætte dig i andres sted og måske finde andre løsninger en "en på hovedet" og et "skrald i røven" osv.

Hvis du skal være helt ærlig, er det så bare nederen at køre bus?

Det er godt nok ulovligt jens261
Men et drag over nakken gør underværker, det er sund kost, det er bare synd for ungerne at de skal lære det på den hårde måde, men det er jo nødvendigt, når forældrene svigter.

Hvor er det dog synd jens261
At vi to ikke kender hinanden, for så enige vi er om børneopdragelse, så kunne vi jo forbedre verden med en masse velopdragne børn, som andre kunne være i stue med.

Pas godt på dig selv, og god vind

Nej du, sådan jens261
er det ikke.
Der hvor jeg vil hen, det er ikke bare et skrald i røven, det er den sidste mulighed.
Har du en bedre ide, når du for gud hvilken engang har sagt lille skat kunne du ikke tænke dig, osv.

Jeg ser frem til at få et svar fra dig.
Hej så længe

Ja da dulkis
Masser, jeg har faktisk aldrig været henvist til lussinger og skrald i røven som løsningsmodeller.

Men sådan er vi jo så forskellige.

Det glæder mig jens261
At du skriver at du startede da' de var små, og det er også den rigtige måde at gøre det på, for så slipper man for en masse bøvl senere hen, så er det nemlig ikke nødvendigt at lappe til dem, så ved de udemærket godt når grænsen er nået.
god vind

Så har du jo nok jens261
i dåbsgave fået noget fornuft.
En fornuft der fortalte dig at nu må du nok hellere stoppe, så det ikke har været nødvendigt at sætte dig på plads sådan lidt mere håndgribeligt.

Det er nok den fornuft jeg har brugt dulkis
til at opdrage børn med uden lussinger og skrald i røven.

Min kære Dulkis teknikkeren
behold du den gode opdragelse, og lad Jens om hans oldgamle psykopatisme.
En god dialog og et godt kærligt og omsorgsfuldt råderum, det når man længest med.
MVh Tek-12

jens du skal sgu filtut
bare have et par på låget, så er den skid slået.
Filtut

den løsning staybaby
med politiet havde jeg nu også taget brug af, vi har desværre nogle børn her i gården som må alt for deres forældre og ingen opdragelse får. og selv deres far stod og grinte mig op i ansigtet da jeg sagde noget til ham. men sagde så at næste gang jeg så en af hans børn gøre noget helt galt ringede jeg til politiet. og nu er de stoppet.

jeg har da også haft lyst staybaby
Men som loven nu også siger, det er strafbart at slå andre. jeg bliver slået, bidt, nevet, sparket osv af min datter, men siger så også at jeg gerne vil ha hun stopper, bliver hun ved ta jeg stille og blidt fat i hende og siger skat det gør ondt når du gør de ting, vil du være sød at lade være med det og så stopper hun stille og roligt. men råbe gør hun i op til 15 min, til hun får ondt i halsen. Og når hun er faldet til ro er hun igen den stille dejlige pige som hun plejer at være.

Desværre kommer nogle af de enkelte børn fra gårdens opdragelse så med hjem og jeg siger at det sprog og at hun slår sin søster må stoppe. Hun skulle også findes kl 21 oppe hos en anden og fik ikk lov til at være ude dagen efter, og det har så hjulpet på at hun er hjemme ved 19 tiden som nu skal være.

Godt gået Kaks
du er for sej! Jeg er ikke nødvendigvis enig med dig i din 'lussing' men du står ved den og har tænkt den igennem efterfølgende - og er ikke bange for at sige det. Det synes jeg er stærkt. Og jeg kan berolige dig med at mange af de forargede meget ofte er dem der er værst - sjovt som vi alle tændes over at andre begår vores fejl..

SÅDAN Siss
Det var et virkelig godt indlæg, men de her pylremødre kan desværre ikke forstå det. Men de finder vel hurtigt ud af det, hvis deres børn er en pestilens