Konsultation hos en anden læge end ens egen?

Konsultation hos en anden læge end ens egen? Peter999
Kan man det? Og hvordan foregår det? Ringer man bare til en anden lægepraksis og bestiller tid?

Det afhænger nightnurse
af om det er almindelig praktiserende læge, eller en speciallæge.

Hvis du er gruppe I i sygesikringen og det er almindelig praktiserende læge, kan du godt ringe og aftale tid, men du skal gøre opmærksom på at du betaler selv, da det ikke er den læge, der står nævnt på dit sygesikringsbevis.
Jeg har ikke helt fulgt med hvad en konsultation koster idag, men mener at prisen er ca. 300 kr.

Er du gruppe II, ringer du blot og bestiller tid, da du som gruppe II er uafhængig af have een praktiserende læge. Som sikret i gruppe II, er din egen betaling for en konsultation ca. 80 kr.

Er du i sygesikring gruppe I, kan du ikke ringe og aftale tid hos en speciallæge - der skal en henvisning til. Uden henvisning er egen betaling væsentlig højere end hos en praktiserende læge.

Kan du forklare... Peter999
Jeg ved ikke så meget om det med sygesikringen... Har bare det gule sygesikringskort? Jeg vil bare til en mandlig læge i stedet for min egen der er kvinde. Der er ikke tale om speciallægekonsultation.

På dit nightnurse
sygesikringskort står der i den øverste linie med sorte bogstaver "sygesikringsgruppe I", medmindre du har bedt om at være gruppe II.

Såfremt du ønsker en anden læge end den du har fået anført på dit sygesikringskort, må du på kommunen og bede om en anden praktiserende læge, der har åbent for tilgang af nye patienter og gøre opmærksom på, at du gerne vil have en mandlig læge.

Jeg er heller ikke helt opdateret på om reglerne for tidspunkter for ændring af praktiserende læger er anderledes, men mener at man mod en mindre betaling kan skifte læge i "utide".

Vent til din egen læge har ferie Morgenfryd
eller er på kursus, så kan du kvit og frit gå til en anden.

noramlt er det sådan sol-sorten-unlogged
at du kun kan gå til en anden læge, når din egen læge har ferie, er på kursus eller andet,eller ville der sikkert være mange, der ville gøre brug af en anden læge,end lige sin egen og det er jo netop derfor, at der er tilgangsstop hos nogle prksiserende læger.

De læger, der ikke er tilgangssop for, dem kan du frit vælge imellem, men vær opmærksom på, at de jo oftes også er de læger, som ikke er så dygtige... Det koster ca 120 kr at skifte læge...

Men hvis du her og nu har brug for lægehjælp og din egen læge ikke vil hjælpe, så kan du jo prøve atringe til en anden læge og fortæl situationene.

Jeg var engang blevet bidt af en tæge -ligesom poul jørgensen også skriver, og min læge ville ikke give mig pencillin, da han lige ville vente og se tiden an, selvom jeg havde fået influenzalig. symp. så jeg ringede til byens bedste læge og fortalte historien, også at min læge ikke ville gøre noget og hun gav mig omgående pencillin 800 mg 3 gange daglig og så fik jeg det godt igen...