Kontant eller dankort?

Kontant eller dankort? anonym
Der er så mange kontanter i omløb for tiden. Beløbet er så stort at det svarer til at hver dansker har 8.600 kroner liggende derhjemme.

Jeg har dog ikke så mange penge liggende i madrassen, men jeg kan godt lide at handle kontant. Det giver også en sikkerhed når dankortsystemet bryder sammen.

Bruger du kontanter når du handler, eller betaler du med dankort?

Hæver i automaten og betaler kontant Millemarie
Det kommer jo ikke min bankmand ved, hvilke cafeer jeg hænger på i min fritid.

Jeg bryder mig ikke om at efterlade elektroniske spor, men kan godt leve med, at han ser jeg bruger interflora en gang imellem.

Det er meget forskelligt. anonym.
Har jeg kontanter i pungen bruger jeg dem.
Bruger faktisk kun dankort til netbetaling.Jeg er da ligeglad om min bank ser hvad jeg bruger dankort til,for jeg hat ikke noget at skjule.

VISAKORT SELVFØLGELIG Visakort
Hvad har du forstillet dig!!!!!!!Mit lille barnlille.
Visakort står der på ryggen af mig.
Visakort.

Danske Bank Zuluu
Nemlig.

Et visakort.

hæver kontanter i banken hawa
skal ikke have diverse gebyrer for kontoudskrifter , hævninger og andet ævl..

Kontanter Anonym
Jeg har altid min. 500 Kr på mig i kontanter, ikke fordi jeg skal bruge dem med det samme, men mere fordi jeg har muligheden for benzin mandag morgen når betalingssystemet driller dankortene. Det kan jo også ske i supermarkedet, at der er koks. Derimod hæver jeg ekstra hvis det kører fint og beløbet er 166,38 eller noget der bliver rundet op. Altså 12 ører sparet...Man skal bare lige minde kassefolket om, at 200 oveni giver 366,38 og ikke 366,50 som visse steder har svagheder for.

Nysgerrig bank? Mee
Tror du virkelig at din bank ikke har andet at lave, end at kigge igennem dine kontoudtog og se, hvor du handle og hvad du køber?

Tror du ikke, de har andet at lave? Tror du de sidder hver fredag eftermiddag over en fredagsøl og griner af fru Jensens juleindkøb? Det er til at dø af grin over!

Hvad tror du skjuler? og for hvem? Jeg synes det lyder lidt paranoid...

Jeg bruger mit Dankort hver gang jeg er i en butik, og sørger samtidigt for at have lidt kontanter til småting.

Visakort!!!!!!! Abba s
Visakort!!!!!!

Cash Money why.king
Køber altid kontant, det virker bedst.

I byen Kim P
Jeg bruger som regel kortet til at betale for det mest gængse. Dog kan jeg godt lide at have kontanter på min når jeg skal i byen, da det tager oceaner af tid at bruge dankort på en overfyldt cafe.

Hvis du virkelig... Kim P
... argumentere for at spare 12 afrundingsøre, så burde du handle ind ved at købe alle dine vare tre ad gangen. De fleste vare koster nemlig noget med xx.95 kr. derfor kan du med fordel købe alle dine vare tre ad gangen, på den måde sparer du 10 øre pr. tre vare :D
Det tager dog en masse tid, og personalet bliver måske lidt småsure på dig, men det kan lade sig gøre :)

Osse visakort...Yepski...:D Vresky
Helt OK.

Altid kort abo
Bl.a. fordi både undertegnet og butikkerne dermed ligger inde med færre kontanter og derfor ikke er et attraktivt mål for røveri.

Hvis alle brugte kort så slap en masse fortrinvis unge mennesker for at risikere at møde en røver på deres "fritids" job som ekspedienter.

Jo færre kontanter - jo bedre.

Kan kun bruge visakort Drude
Visakort.

Det er forskelligt... dr100
Bruger nok mest mit Visa eller Mastercard, men kan godt li altid at have lidt kontanter på mig, hvis terminalerne er nede el. lign.

tjah glemsom
Skifter mellem at bruge dankort og kontanter - bruger kontanter, hvis jeg skal holde skarpt øje med, hvor mange penge jeg har at bruge af.
Og resten af denne måned bruger jeg så kontanter, mest fordi jeg var så smart at glemme min pinkode forleden.. helt ud af det blå. Tsk tsk.

jeg er måske lidt umoderne anonym
da jeg ikke har dankort, så jeg betaler kontant i butikkerne.
Jeg bruger dog også netbanken, bl.a. til girokort, sålænge de ikke er kommet på PBS.

Og jeg har hævekort til egen bank, som jeg hæver med i deres automat. Slipper derved for gebyrer, som ellers ville være på dankort/visakort.

Siden min "bankrådgiver" irene54
kommenterede mit brug af Dankort, har jeg valgt i hende påsyn at klippe det over og have et hævekort.

Så jo, der er nogle banker, der følger med i hvad man bruger penge til og hvor.

ALDRIG kreditkort Jørgen Olsen
Trods fast stilling osv, har jeg aldrig haft et dankort eller et kreditkort, og vil heller aldrig have et. Der er flere grunde. For det første, så bryder det sammen af og til, eller jeg ved fra bekendte, at de har stået ved en kasse, der har nægtet at modtage det, på trods af dækning på kontoen.
For det andet, med alle de sager om installation af kopieringsudstyr i automater og hos handlende kan man ikke vide, hvor og hvornår en ny kopieringsbande slår til. For det tredie, og det er det vigtigste, så ønsker jeg ikke at mine køb bliver registreret noget sted, så butikker eller andre med udstyr kan registrere hvad jeg har købt, eller hvor jeg har købt det på en bestemt dag, og et bestemt tidspunkt. Kreditkortene er en del af overvågningssamfundet. Af samme grund giver jeg altid forkert postnummer, når jeg bliver spurgt i en butik.

et spørgsmål Ulrikka
Hvorfor hedder det egentlig burka? Kan nogen fortælle mig det??

spar alexandra
jeg har hævekort,jeg sparer 1000.kr hver måned

Tag dig sammen mand :-) Visakort.... Altid! Brian og Daniel
Hvor tit er det lige at dankort systemet i danmark ikke virker? Chancen for at du bliver røvet når du bærer rundt på kontanter er nok større! Forretningerne må ikke nægte at du betaler med dankort, hvis du har billede id med! De kan også være skide ligeglade. Pengene står på deres konto ligeså snart kortet er kørt igennem! Ligemeget om der er dækning eller ej! Og fuck kopibander. Banken dækker dit tab, medmindre du har handlet groft uagtsomt.... Overvågningssamfund, mig i stjernen! Banken er sku da ligeglade med hvad du bruger dine penge til! Og hvis du ikke har noget at skjule, hvad er så dit problem? Det er ligepræcis så nogen som dig der er skyld i de lange køre i butikkerne! Og alle butiksrøverier og kassedyk... Så tag dig sammen og kom ind i det dette år tusinde..

Mit shoppe-gen frk-september
Med mit shoppe-gen, så behøver jeg et visa/dankort, ellers kunne jeg ikke gøre andet end at løbe i banken hele tiden efter kontanter.

Og når jeg er i udlandet, så er det altså rigtigt dejligt at jeg lige kan køre visakortet igennem maskinen, og så der den pæne bluse eller de smukke sko mine ;-)

Det er forskelligt... lekriki
Jeg kan fortælle jer, da jeg arbejder som kassedame, efter skoletid, at det er meget forskelligt, hvad der betales med. Også afhængig af hvem det er. men vil ikke sige at det primært kun er unge mennersker der bruger dankort, eller andre kort.. Det kan lige så godt være ældre personer. Men som skrevet, det er meget svingende...

Jeg betaler selv med kontanter, da jeg hæver i en automat. og min kort ikke kan bruges i ret mange butikker...

Men føler mig også selv mest tryg ved kontanter når jeg betaler, det andet er bare lidt lettere og så har man heller ikke så mange kontanter på sig. Nogle gange......

Ecolab Den tudegrimme
Er der nogen , der ved hvor Ecolab er blevet af??? Jeg savner hendes markante meninger.

både og peacejuel
uh.. for mig er det meget blandet.
jeg har været kassedame en gang, og jeg har altid fundet det enormt irriterende når folk kun skal have en liter mælk og de så absolut SKAL svinge plastikkortet..
jeg forsøger altid at have kontanter på mig til småting (beløb under ca 50 kr) og så det at der er ting her i verden hvor det bare en nemmere lige at have en håndfuld mønter.
til gengæld er jeg glad for at have min visa/dankort i de situationer hvor jeg skal ud og købe de lidt dyrere ting, jeg er nemlig ikke så vild med at rende rundt med mange penge i kontanter.

Hej cassiopaya
Jeg bruger altid mit Visa/Dankort.

Og når jeg skal bruge nogle mønter til sol eller andet, så går jeg i min bank eller tager over beløbet i butikken.

Jeg har altid lige 100.kr. i kontanter i min pung.

Nej det tror jeg ikke - det ved jeg!! dulkis
og jeg har det fra hestens egen mund.

Jeg kunne godt tænke mig at se dig dulkis
forklare kassedamen at hun skal tage beløbet af det dankort, der lige er afvist af automaten - du er da forhåbentlig klogere end det, det her indlæg indikerer.

Hvorfor i alverden skulle man finde sig i dulkis
forkert "klamperi" - ikke på vilkår om jeg vil. De må lære at bruge de korrekte regler, jeg påtaler det, når jeg oplever det.

sorte kontanter jacob_andersen
Hvis hver dansker i snit har 8600 kr liggende hjemme der hjemme så kan det da kun dække over sorte penge eller snyd med offentlige overførselsindkomster. Det er trælst at skulle dele land med sådan en flok asociale paphoveder.

Nå men ellers så hæver jeg altid "300 over" hvis der ikke er penge i pungen til at betale med.

Vh Jacob

kontanter plus
hvis jeg havde kontanter nok, ville jeg ikke have dankort.

Jeg betaler kaminsky
helst kontant i $, men det accepteres desværre ikke altid i Dk, så må der bestilles over nettet på amazon el ebay.

Hvornår er det.. dr100
vi går over til vintertid?

Har glemt det i farten.

Er du FATSVAG? Brian og Daniel
Hvor tit er det lige dit dankort bliver afvist.... Hvis der ellers står penge på det? Der er jo som regel en god grund til at det bliver afvist!

altid kortet på beløbet icarus
næsten.

nogle gange et par hundrede over hvis jeg ved jeg skal bruge flere i løbet af dagen. men normalt vis har jeg næsten ikke andet på mig end dankortet

Bytter med naturalier Holger
En dyreryg for en habit.

Måske Anonym
Men på www.radioholger kan man blive lidt klogere på dette.

Kontant Ninusen
Betaler altid kontant.

Eller det vil så sige, er vi f.eks. i ZooZity, så bruger jeg nogle gange kortet da de er et af de få steder vi kan bruge de kort vi har (Maestro).

Så det gør det jo meget let at jeg må hen og hæve når der skal købes noget

Beskyt dem ved kassen - brug dankort! nordjyde28
Hejsa!

Vil bare lige komme med en lille "løftet pegefinger". Jo flere der bruger dankortet des færre penge vil der være i kassen og dermed mindre risiko for røveri ved kassen.

Tænk også på den 15-årige ansatte der går fra kasse til kasse i et supermarked med en plasticpose for at få kontantbeholdningen ned og derfor render med mange tusinde kroner hen til det sted i butikken hvor boksen er. Er han/hun ikke lidt udsat?!?!

Ved godt at der altid vil være penge i kassen, men det hjælper faktisk de ansatte at bruge kortet!

Frihed til at købe kaiogkaren
uden at tænke på prisen.

VISAKORT VISAKORT
Visakort.Hvor svært kan det være!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fortinsvis kontant carmenfreya
Bruger netbank til at betale regninger
har ellers kun hævekort til egen bank, samt et visa-elektron som har den fordel at de ikke kan overtrækkes. Dette bruger jeg kun hvis jeg en sjælden gang køber noget via nettet, eller tanker op på klub-suk´s mobil telefon

Har haft dankort dengang det lige kom frem, men det var konstant overtrukket, så det blev ret hurtigt klippet i stykker.

Det kan godt være at banken generelt ikke har tid til at sidde og kigge alle deres kunders forbrug igennem, men er man først i økonomisk uføre - selvforskyldt eller ej, ja så skal der ikke meget til før alle instanser, både bank og de offentlige myndigheder bruger de muligheder de har for at overvåge. Og de muligheder er efter min mening alt alt for mange efterhånden

Så jeg vil være meget meget ked af hvis man går fuldstændig væk fra kontanter, så det frie valg forsvinder.

Kærlig hilsen
Carmen

Kontant eller kort. JulieS
Jeg har Visakort, da det gør tingene meget nemmere, når man rejser et smut til udlandet osv.
For at få kritik af sit forbrug pr.Dankort,- så skal man da nok overtrække i DEN GRAD.

Hilsen JulieS.

Brazilien marianaolesen
Jeg bruger meget min dankort, så jeg kan få lidt kontanter med i pungen når jeg har bruge for det. Men hvis jeg har 1ookr kontant og har købt det inde for ca. det beløbet, bruger jeg bare kontanten. For der er ingen grund til at bruge dankort i sådanne situationer, heller ikke hvis man ikke har behøve for at bruge penge hele tiden.

jeg må desværre Sol
bedrøve dig med at SAMTLIGE informationer om brug af Dankort bliver udvekslet mellem de involverede banker.
Banker sælger og køber informationer fra hinanden via PBC.
Modbevis min påstand. TAK.
Så det fis med at bruge Dankort/Visa og ikke blive registreret er en umulig tilbagevisning.
De tre store banker, Nordea, Danske Bank og Jyske Bank ved mere om din økonomi end du ville ønske.
Tilbagevis min påstand og du løber ind i problemer. Det eneste jeg behøver er et personnummer, og jeg kan gå ind og finde ud af om du er i orden, rent økonomisk.
Lad dog være med at tro på at banker er til din fordel, de har aktieejere at tage hensyn til.
Tror i på at AP Møller låner penge til samme rente som du og jeg.
AP Møller er den største enestående aktiejer i Danske Bank.
Kom så igen.

KONTANT vanessah
Jeg betaler kontant. det er smartest ;) så har man ik så meget bøvl.

Kontanter er det sikre ! Raketten
Først var det checks der blev gebyrlagt, snart også plastikkortene.

Belært af de efterhånden mange ustabile situationer m.h.t. betaling med dankort, så tror jeg vi bør vænne os til at hæve lidt større beløb nogle få gange hen over måneden.

Betaling med kontanter; det kan erhvervsdrivende altid forholde sig til.

dk - netbank dan-k
Jeg bruger ALTID Visa/dankort. Gider ikke det med kontanter. Af en eller anden grund forsvinder de meget hurtigt fra mig. Men det gør kortet ikke. Dog får jeg ind i mellem en grum forskrækelse når jeg tager mod til at kigge på netbanken. Og andre gange bliver jeg positiv overrasket.

Kontant Forundret igen
Og jeg arbejder ikke engang sort. Men det er bare blevet en vane efter alt det der 50 øre gebyr halløj.

Hmm .. snyd med moms ect. abo
Hvis nu alle fraveg kontanter, så havde myndighederne bedre chancer for at kontrollere om kiosker, bagere og grønthandlere havde orden i papirene .... så blev pengene jo registreret et eller andet sted.

På længere sigt ville det udryde mange former for svindel.

Ja, jeg savner også Escobar
at få mig en sviner, når jeg mener noget andet end hende