Kræsen Kat????

Kræsen Kat???? wiwi
Hej.

Jegh ar forsøgt at finde ud af hvor lidt en kat må veje inden det bliver farligt for den. Jeg har en voksen hunkat. Hun er en almindelig huskat, men er meget stor af sin race af være.
Hun vejer nu 3.8 kilo og er 3 år gammel. Hun har været oppe og veje omkring 6 kilo.
Hvor lidt må sådan en kat veje?
Hun har tabt sig 4oo gram inden for 1½ måned. Er det meget normalt, når hun har været i pension. at de taber sig lidt?
Kan det muligvis skyldes den mad, som jeg køber til hende? At hun ikke kan lide den? (nu skal det lige siges at hun har fået denne mad i over et år og der har aldrig været problemer før.
Andre forslag til hvorfor hun taber dig så meget?

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig.

Hugorm

Knap 4 kg Anon
er meget normalt for en "almindelig" huskat.
7 kg. så er den ovre i den fede ende, hvis ikke det er en stor race.

Jeg så en gang en norsk skovkat på 12 kg, men den var altså også smældfed.

kunne det tænkes gnaek
at den har fået orm? er det en inde eller en ude kat?
Den kan også have fået en infektion mens den var i pension?

Du kan jo også prøve med noget andet mad.

Jeg ville først og fremmest undersøge om den har fået orm, det kan de nemlig godt tabe sig meget af. Ormen er jo en snylter der spiser kattens føde.

har du Missen
været omkring dyrlægen? Det tyder på orm. Gennemsnits vægt er 4 kg på alm. kat, der er så andre racer der vejer mere og en kastreret hankat ligeså.

vægt Godzilla unplugged
Yoohh.

Tror ikke du behøver at bekymre dig, har haft kat i føje år og især sterilliserede hunkatte har en tendens til at tage på i vinterhalvåret for at smide det ret hurtigt om sommeren, ved ikke hvorfor. Ellers er en reel mulighed orm.

Godzilla (elsker at spise japansk)

Katte vil gerne have varieret kost Kattemor
så hun er muligvis træt af det du giver hende. Du kan vel se om hun gerne eller kun nødigt spiser, men jeg synes det vægttab - fra 6 til 3 kg tyder på orm, så det er vist tid til et dyrlægebesøg.

Vægt rimtursen
Katte er meget forskellige i kropsbygning og størrelse. Jeg har en kat på 8 kg, som er lige som han skal være og en på 4,5 kg, som er noget buttet. Kigger du og mærker du på din kat, kan du hurtigt vurdere om den er for tynd eller for tyk.

Katte skal helst have et lille fedtdepot under maven, men ellers skal kropsbygningen være slank, uden at være mager.

Har din kat pludselig tabt sig uden at have været på diæt eller at have skiftet foder, så vil jeg foreslå at du tager et smut forbi dyrlægen. Er det en udekat eller har I haft lopper, så kan den have orm. Vægttab kan også skyldes andre, mere alvorlige ting, så det er bedst at få det tjekket.