Kristne kan få særligt kristent Linux-system

Kristne kan få særligt kristent Linux-system djdaddy
En kristen version af Linux-distributionen “Ubuntu” lukker adgangen til uønskede web-sider og hjælper med bibelstudierne.


En ny kristen mOperativsystemet er blevet døbt Ubuntu Christian Edition, og rummer alle de funktoner, man finder i den almindelige udgave af programmet.

Herudover er der blevet tilføjet en række programmer og web-filtre til de Bibel-interesserede.

Programmet er bygget af 16.000 forskellige stykker software, men kan installeres fra en enkelt cd-skive.

Ubuntu Christian Edition byder på tidens mest moderne programmer til folk med interesse for teologi.

Specialversionen af Ubuntu inkluderer eksempelvis GnomeSword, der kan hjælpe med bibelstudierne samt teologiske kommentarer og – ordbøger.

Fuld kontrol over nettet
Operativsystemet har desuden indbygget web-filter, som giver brugeren fuld kontrol over, hvilke web-sider der skal være adgang til.

Det er Dansguardian, der står bag web-filtret, og programmets grafiske brugerflade, hvorfra man foretager browser-begrænsningerne, er blevet skræddersyet til Christian Edition.

Ubuntu er et Linux-baseret operativsystem, hvor der er lagt meget stor vægt på brugervenlighed og enkel installation. Ubuntu Christian Edition får både til klienter og i en serverversion.

Det er ikke et ukendt fænomen at kristne eller andre grupper producerer specialversioner af Linux, der som bekendt har en åben kildekode, som alle kan rette i.