krone på tænder, erfaring?

krone på tænder, erfaring? tandløs
Hej :)
Jeg er en 18-årig pige, som for 5 år siden fik slået sine fortænder ud!
Nu vil jeg meget gerne have dem lavet ordentligt, da jeg siden de blev slået ud, har gået rundt med fortænder af plastic, som nogle gange går i stykker.. :-/
Men hvordan foregår det? Er der nogen der ved det?
Jeg har fået at vide, at man får en krone på hver tand, men helt præcist, hvordan det foregår vil jeg rigtig gerne vide. Og om der er nogen, som har det og er glade for det..
Mange hilsner Julie

tænder spridi
hejsa jeg har lige fået lavet en krone i undermunden over 2 gange hos tandlægen og det var en dyr fornøjelse..

tandlægen sliber hele tanden/tænderne ned, så der er kun en spids tilbage, gør lidt ondt og jeg blev ikke bedøvet. ja og vupti så sætter tandlægen bare en krone på og jeg har lige været hos min tandlæge for at blive tjekket og jeg syntes, at det er imponerende kronen sidder endnu..

ikke bedøvet hmm djdaddy
tror nu nok jeg ville vælge at betale de 250kr for det. og for at få en krone skal tandlægen ta et mål og så skal den laves og man kan så vælge om den skal komme fra udlandet ell fra dk hvilket koster lidt mere

krone JAG
www.avmintand.dk

Du behøver ikke at tage længere end til tyskland, mange danske tandlæger sender deres tandarbejde til tyskland og tjener fedt på det.

Jeg skal i gang med at få bygget en bro og skal have lavet en krone og selv om togturen derned koster penge så er det det hver.

kroner? xxnn
har du stadig lidt tandstumper tilbage? eller er de helt væk tænderne? jeg spørger for hvis de er helt væk er der jo noget der hedder implant, d.v.s. at man får sat kunstige tænder op hvor der ingen er, og de skulle holde livet ud. jeg har selv lige fået 2 kroner, og det var ikke så slemt, så hvad enten det er det ene eller det andet, så kom igang, det er en bekostlig affære, men så ung du er kan du måske få hjælp til det
held og lykke fra mig

porcelænskroner frede-rikke
Hej Julie.

Det var vel nok ærgerligt for dig, men heldigvis er man ganske dygtig til at lave porcelænskroner, der ligner de oprindelige tænder på en prik. Ingen vil nogensinde tro, det ikke er dine egne medfødte!

En af mine store drenge faldt for omkring 7 år tilbage og knækkede den ene fortand næsten nede ved gummen. Jeg kender godt det bøvl med plastic!

Omkring din alder, når kæben er udvokset er der så mulighed for at isætte blivende
porcelænstænder(kroner). Det koster en ”bondegaard”,men det skal du formentlig ikke betale. Forsikring??
Eller fritidsulykkeforsikringen, som i min søns tilfælde??

I dit tilfælde, er der udover tandlægen også en tandtekniker inde i billedet. Der tages aftryk og fotos af dine tænder, der laves en model og tilslut en porcelænskrone. Det tager vel et par uger, afhængig af, hvor vanskelig en opgave det er og så har du dit flotte nye smil!!

Kronen trykknappes, stiftes, limes på plads og kan i teorien holde livet ud.
Porcelæn rådner jo ikke som alm. Tænder, men skal selvfølgelig plejes og passes. I dit tilfælde er det nok mindre smertefuldt, end et almindeligt fyldningsarbejde!

Min yngste søn fik for 1½ år siden implanteret en ”visdomstand” frem til et sted i munden, hvor han totalt manglede en tand. Det var noget helt andet. Der var også involveret ambulant kæbekirugi, der hvor hans nye tand skulle gro. Den er blevet så flot og groet helt fast i kæbe og gumme og han har et dejligt smil i dag og flotte tænder.
Dit kan du tage det en del mere roligt over!

Jeg fik en guldkrone, i overmunden – lige omkring din alder, måske lidt ældre. Den holder stadig og bliver blot pudset som en almindelig tand. Jeg er stolt af min krone. Den kostede også en formue, jeg betalte selv dengang! Prisen i dag ligger omkring 8 – 10 tusinde, og det samme for en porcelænskrone, tror jeg.

Så gå du bare i gang og held og lykke med dit kommende nye smil.

:-) tandløs
Hej allesammen og tusind tak for jeres svar!

Jeg skal heldigvis ikke selv betale noget, da forsikringen dækker det hele.

Er ked af at høre at I også har haft problemer med jeres tænder, men det er dejligt at vide, at I er blevet glade for det igen!

Jeg talte lige med min far, som sagde at tandlægen vil tage en afstøbning af mine fortænder som de er nu, slibe dem ned, så der kun sidder mine egne små tandstumper tilbage, lave endnu en afstøbning og lade mig gå rundt tandløs indtil kronerne er lavet og jeg kan få mine nye tænder.
Jeg kommer da til at se spøjs ud i noget tid så!

Men mange tak for jeres råd allesammen og hav det rigtig godt!

Mange hilsner fra Julie