Krucifiks købt på kræmmermarked

Krucifiks købt på kræmmermarked hoensi
Jeg var på kræmmermarked og faldt over et flot krucifiks som jeg måtte eje. Nu er jeg ikke særlig troende, men nysgerrig på inskriptionen ENRI, hvad står det for? På forhånd tak.

Det betyder.... gyffe
Der har nok stået INRI, som betyder "Iesus (af) Nazareth Rex Iudæi", som betyder "Jesus af Nazareth, Jødernes konge". En inskription som du finder i alle kirker over Jesus på korset.

INRI/ENRI sebl
Da Jesus blev korsfæstet stod der på korset:

"INRI", hvilket stod for: "Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm" som er latin og betyder "Jesus fra Nazaret, jødernes konge".

Masser af kors findes med INRI inskriptionen. Men det undrer mig, at du skriver der står ENRI. Jeg vil røve at finde ud af, hvad der kan menes med at skrive ENRI i stdet for INRI. Jeg kunne forestille mig, at det er noget med at lave grin med et almindeligt krucifix (ligesom nogle kører rundt med et omvendt kors på bilen for at vise de er satanister).

Den latinukyndige autosipse
menighed lavede sin egen tolkning: Iern Nagler Rammes I. På samme måde som folkeviddet udlagde Chr. IVs valgsprog RFP Regna Firmat Pietas (fromhed styrker rigerne) som Riget Fattes Penge.

Med venlig hilsen

Autosipse

ENRI eller ENIRO Relegionsforvirret mand
Sikkert det samme

Rigtigt hoensi
Ja fejlen er min, der står INRI - og tusinde tak for svaret.

Tak for svaret hoensi
Min uvidenhed gjorde at jeg ikke kunne stave korrekt. :-)

hvorfor kjhbv
hvorfor købe et kors når man ikke er særlig troende? Det samme,hvis jeg nu tog muslimsk tørklæde på og jeg er ikke troende muslim...