Kuglelyn eller ej?????

Kuglelyn eller ej????? emilieduus
Min lillebror så noget underligt en dag. Jeg så det ikke selv, men han beskrev det for mig. han sagde han så noget med en lysende kugle, suse hen over himlen, med en lysende hale efter sig. Det lignede en gnist som suste over himlen, men det gik så stærkt, så det efterlod ingen spor og han kunne næsten ikke beskrive det... Nogen her der kan forklare videre hvad han måske så?

muligvis anonym
et meteor

hvordan de ser ud, afhænger lidt af hvor langt de er væk

Meteorregn i Oktober Man on the Moon
Det sædvanligt tilbagevendende fænomen. Opleves mest i klart vejr. Det er på den her tid af året, at Jorden kommer tættes på astoridebæltet.

På Ingeniørens hjemmeside læste jeg for et par uger siden om et 5 meter stort meteor, der var faldet ned i Afrika. Det er ikke ligefrem noget, der sker hver dag, modsat meteorregn, som vi altså oplever hvert år ved denne tid.

Nogle fantaster og håbløse romantikgere kalder det for "sjerneskud".

Meteorsten Anonym
Det var såmænd blot en meteor, der kom ind i jordens atmosfære og brændte op p.g.a. friktionsvarmen. Det sker ofte her om efteråret. Vi bliver hele tiden bombarderet med partikler fra rummet. Mange er på størrelse med et sandkorn, andre måske på størrelse med en bordtennisbold. Hvis partiklen er stor nok, vil den brænde og lyse klart og længe nok, til at den kan ses fra jorden.

Stjerneskud OK Anonym
Nu er ordet "stjerneskud" et officielt, dansk ord, så der er da intet i vejen for at kalde det sådan.

Men det har ikke noget at gøre med asteroidebæltet. Det befinder sig et sted mellem Mars og Jupiter, så der kommer Jorden ikke i nærheden.

De mange meteorer om efteråret skyldes at jorden der bevæger sig gennem rester af gamle kometer, som har passeret gennem jordens bane, og efterladt deres "hale" der. Alle de partikler trænger så ind i atmosfæren og brænder op - som stjerneskud :-)

LOL The Shield
Forhåbentlig er det ikke astoridebæltet vi passerer - i så fald håber jeg, vi har en dygtig kaptajn om bord [:D]

Det var altså i sommers.... emilieduus
Det var ikke her i Oktober, men i sommers. i Juli tror jeg nok. Det var i hvertfald midt i Sommerferien. Han sad på sit værelse og kiggede ud af vinduet og pludselig, så så han noget som susede forbi med en hale trukket efter sig, men det gik hamrende stærkt, der var ikke en gang et spor efter den bagefter.

Chancen for at ramme et astroidebælte... emilieduus
Er nærmest lige med nul. Astroidebælterne ligger slet ikke i nærheden af jorden, de ligger omkring flere millioner, milliader af kilometer fra jorden. Jeg tror dem der ligger tættest på, ligger i nærheden af Dværgplaneten Pluto.

stjerneskud mickey-m
det lyder altså som en komet el. lign. der er fløjet forbi dvs. et stjerneskud, det sker ikke ret ofte, men det kan sagtens være det

Nej Anonym
Der er eet asteroidebælte i solsystemet.
Det befinder sig mellem Mars og Jupiter.

http://da.wikipedia.org/wiki/Asteroideb%C3%A6ltet

Ja og nej. gubbi_the_great
Det nærmeste asteroidebælte ligger (som det allerede er nævnt et andet sted) mellem mars og jupiter. Uden at vide det med sikkerhed er en mit gæt på omkring 100 mio. kilometer væk...
Vi render ikke ind i det da jordens bane jo slet ikke er i nærheden, men der er også meteorer og asteroider som ikke befinder sig i dette bælte. De har deres egne ovale baner omkring solen, og krydser indimellem jordens bane. Så kan dele af deres hale ramle ind i jordens atmosfære med høj fart og lave stjerneskud.
Større partikler kan godt brænde relativt længe i atmosfæren før de brænder helt op (så selv på et tidspunkt et meget langt stjerneskud).

Jeg så et i august over Hjallerup Anonym
Det så jeg også en aften i august i Hjallerup. Helt lydløst var det. og ja, meget hurtigt.

andré andré
nej den lægger ikke flere kilometer væk er du med