Kunsten at spille spillet med arbejdsgivere..

Kunsten at spille spillet med arbejdsgivere.. m35kbh
Når man søger job er man jo i en vis grad nød til at spille spillet på køberens præmisser, men jeg bliver irriteret, når jeg bliver sorteret fra pga. jeg er overkvalificeret. Jeg skulle gå 10k ned i løn, men var villig til det for at komme i gang med noget nyt hurtigt, men det skulle de ikke nyde noget af.

Var til samtale i sidste uge - mødte to ret venlige sinker, den ene var direktør og den anden HR-manager. Begge med korte videregående uddannelser og en hjerne der mest kørte i tomgang. Så jeg spillede dummere end jeg er for at få jobbet og lod være med at gøre tingene alt for komplicerede og lod være med at være for forberedt, da det plejer at skræmme de små pus, at man kan læse bøger og ved alt muligt.

De anede ikke en skid om datalogisk metode eller usability, som jobbet handlede om, og de havde åbenbart heller ikke lyst til at lære noget nyt. Det handler selvfølgelig om at de ikke ønsker at tabe kontrol, og det kan jeg godt følge dem i, når det drejer sig om deres personlige karrierer, men hvor er det belastende at man ikke kan komme ind i varmen, fordi de er bange for lidt konkurrence.

Jeg gad da ikke søge deres stillinger senere, men ville bare hygge mig med en lille projektlederstilling og trives fint uden at skulle være kalif i stedet for kaliffen.

Det er ikke første gang at jeg oplever det, men et mønster jeg har oplevet gang på gang indtil jeg indtil for nylig var i et job, hvor man godt kunne bruge en som kan tænke selv. Så det er selvfølgelig den slags jobs, jeg skal søge, men hvis der dukkede noget andet op, så ville jeg da hellere have det, så kan man jo bare skifte senere efter et år eller 2.

Jeg ville ønske at den øverste ledelse i forskellige virksomheder i højere grad pressede deres mellemledere til at ansætte folk der var højere uddannede end mellemlederne, så de kunne få lov til at arbejde noget hårdere for føden.

Nu ansætter de nok en eller anden mellemuddannet tumpe lissom dem selv, men i stedet burde de ansætte akademikere der kan løfte jobbet til et højere niveau. Der er alligevel ikke den store lønforskel, så hvorfor ikke ansætte folk som er højere uddannet?

Og nej, jeg mener ikke man er en tumpe pr. definition, fordi man er mellemuddannet - mange af mine venner er mellemuddannede, men det irriterer mig at jeg ikke få lov til at udfolde mig fordi et par tøsedrenge ikke skal nyde noget med en akademiker der faktisk ved, hvad han snakker om. De kendte ikke engang til de mest populære måder at gøre tingene på. Sandsynligvis fordi de ikke oprindeligt er uddannede indenfor IT.

Nå, det var dagens sure opstød - selv om det næsten var det rene tidsspilde at møde de to tumper, så er det jo altid noget værd at øve sig i jobsamtale for øvelsens egen skyld.

Nu skal ud med avisser skal du Hjortski
nu er vejret og ved at være til at bistandsklienterne ikke kan holde varmen,(tøjtilskudet er skåret bort) og en akademiker, der har slidt på uddannelsessystemet skal lave god jobcenterånd ved VIRKELIG at vise sin vilje. ¨

Der er dømt aviser.

Kære du, får nu fat i et search&select bureau indenfor dit fag. Du kan ikke bare tumle rundt her med de andre sinker. Heller ikke selvom jeg sætter pris på dine meningstilkendegivelser. [:)]

Yes, det vil lige være sagen ,) m35kbh
Ud med aviser og glem alt om at du har en lang uddannelse. Ved du er humoristisk i dit indlæg, men det er jo holdningen fra 'systemet'. Men det kommer ikke til at ske i dette liv eller i det næste ;) Er mig en gåde at nogen forventer at man bare glemmer at man har brugt år og sat sig i gæld for at få en lang uddannelse og så synes et ufaglært job er tip-top. Der mangler ikke ufaglærte i københavn og omegn, så hvorfor søge dem, når der er akademiske stillinger og/eller andre stillinger, som man kan gå ind og varetage.

hold da op... frk P
Det er forbavsende læsning, tænk engang et ressource spild!
Undrer mig at det fungerer sådan, hvorfor stod disse to tumper for ansættelsen?

tjaahh ubegavet mellemleder
Måske fordi boglige kvalifikationer kun er de 30%. De menneskelige egenskaber vægter højest på en velfungerende arbejdsplads.

En person der føler sig hævet over sine medmennesker - som opretter her giver udtryk for - passer ikke ind i en dynamisk organisation. Han ville givetvis også blive frasorteret af mig - uagtet hans fine papirer...

Men helt normalt m35kbh
Jeg har prøvet det en håndfuld gange efterhånden, så det overrasker ikke mere. Jamen, direktøren og hans HR-mand er jo ansatte fordi de jo nok kan finde ud af et eller andet med IT, de har bare ikke lyst til at risikere at spille 2. violin ved at ansætte folk som kan mere end dem selv. Men dermed ikke være sagt at jeg er den eneste i verden, som dur til noget.

Men modsat direktøren havde jeg fx uddannelse i ledelse og organisation og en datalogisk baggrund og vidste faktisk, hvordan man skulle køre de processer, som de ikke kørte særlig godt i forvejen at dømme efter samtalen. For lige at understrege, hvor amatøragtige de var, så sagde direktøren at man altså ikke måtte holde smøgpauser hele dagen, da han kunne se på mit Cv at jeg er ryger. Hallooooooo - jeg er fucking næsten 40 og kandidat fra et universitet - ikke en 17 årig skoledreng.

må jeg erjewpoh
anbefale dusørjobs.dk

føler mig kun fagligt over deres niveau.. m35kbh
og tilmed langt over deres faglige niveau, men derfor kan vi da godt samarbejde alligevel. Jeg kan samarbejde med stort set alle typer, selv om de tunge drenge og piger er de sjoveste at samarbejde med, da de som regel ved, hvad de taler om.

Og er det ikke lidt fejlplaceret at begynde at snakke om en 'dynamisk organisation' her? Altså du kender jo ikke til deres organisation vel?

Ærgeligt jeg ikke havde dig som studerende, da jeg underviste mellemledere i ledelse, så havde du været bedre til at anvende faglige termer i den rette kontekst.

Tak for tippet.. m35kbh
hellere et tip for meget end et for lidt :) Der er desværrept. kun 5 stillinger derinde, hvoraf de eneste stillinger jeg kan byde ind på er på grønland, men da jeg aldrig har hørt om den portal før, så vil jeg lige skrive den bag øret.

Nu kan man jo også HR-manager
være så fandens klog og selvoptaget, at man helt glemmer, at der også er en personalegruppe man skal passe ind i. Umiddelbart virker det som om dine sociale kompetencer kan ligge et meget lille sted, så måske du skulle arbejde lidt på det.

I mellemtiden må du jo forsørge dig selv på anden vis, så ikke alle de ufaglærte og dem med mellemlange uddannelser skal forsørge dig...

Og jeg går udfra... Bajo
Og jeg går udfra, at du er den samme som "ubegavet mellemleder"?

Hvorfor efterspørge faglig ekspertice og know-how, hvis man ikke er indstillet på at bruge den?

Selvfølgelig skal man passe ind i virksomheden, men er det væsentligste ikke, at den nye medarbejder er fagligt dygtig?

Jeg har prøvet at blive valgt fra pga af mine karakterer. De var ikke i tvivl om, at jeg kunne bestride jobbet på god hvis, men de mente at jeg formodentlig var socialt inkompatibel ellers kunne jeg ikke have så høje karaterer.....*jeeezuuuz...*

Bajo

forkert på den.. m35kbh
Jeg er ikke klog og selvoptaget - bare ferm til mit fag uden at bilde mig ind at jeg er den eneste som har talent i verden. Blev du stødt over jeg konstaterede, at du ikke kan anvende de faglige termer rigtigt siden du er så sur at høre på?

fuck.. m35kbh
nægter at tro på det er sandt, hvis det ikke lige var fordi jeg tror på dig. Men konklusionen er selvfølgelig at vi må forholde os til den virkelighed der er derude og handle ud fra den. Whatever vi får de skiderikker på den lange bane ;) Et slag er tabt, men krigen er vundet på forhånd ;)

Nu har jeg jo ikke HR-manager
brugt faglige termer i mit indlæg, så måske du lige skulle lære at læse og herefter lade være med at blande tingene sammen, måske det kunne hjælpe dig til at finde et arbejde...

I øvrigt er jeg overhovedet ikke sur, men kan blot konstaterer, at du tilsyneladende ikke pt. er i stand til at forsørge dig selv, og derfor ikke er i en position, hvor du bør tale nedladende om dem der forsørger dig.

Men selvfed - det er du da, og det er der mange der ikke bryder sig om - inkl. undertegnede.

Så kom til Grønland Nanajaraq
Du skal komme op og se lyset. Nu skal du ikke tro, jeg siger det i sjov. Vidste du, vi har det mest fantastiske lys i hele verden? Vi har også den største stilhed i hele verden. Du behøver vel ikke blive her altid, men kom lidt og se. Du vil blive forelsket i det land.

jo du har.. m35kbh
Du taler om en dynamisk organisation - selv om du ikke aner, hvilken organisation du taler om eller hvordan den fungerer. Men pyt, det er alligevel over dit niveau at forklare dig sammenhængen

Og wow jeg er så imponeret over at du forsørger mig - bortset fra at jeg altså forsørger mig selv gennem min akasse. Det er en privat forsikringsordning som jeg har betalt til. Hvis det er de andre som betaler den og ikke mig selv, hvorfor har jeg så betalt kontigent og 20,000 kr. i skat hver måned og været selvforsørgende uden su, da jeg studerede? Kan godt forstå du ikke kan lide selvfede mennesker altså mennesker som faktisk kan meget mere end du nogensinde kommer til. Du må føle dig godt og grundigt truffet af mit indlæg. En fryd for øjet at se dine pseudointellektuelle betragtninger, bvis det ikke lige var fordi at du og andre inkompetente mellemledere gør så stor skade.

Vi skal lægge ryg til meget, Arbejdsgiveren
men det er jo en af betingelserne ved at være arbejdsgiver.
Når 1 job slås op, kommer der rigtig mange ansøgere.
Lad os bare sige 40stk. i dette eksempel.

Det betyder, at det ender med én glad og 39 kede ansøgerer.

Nogle af de 39 er ikke bare kede - de er også sure. De er nemlig blevet uretfærdigt behandlet, og årsagen til at lige netop de ikke fik jobbet, er mangeartet. Se listen nedenfor. Fælles for årsagerne er dog, at det ALDRIG er ansøgerens skyld. Årsagen er altid noget, som ansøgeren ikke selv kan gøre noget ved.

Listen er ikke udtømmende

[f]Den højtuddannede
Er i sagens natur for højtuddannet. Præcis som m35kbh beskriver det. Arbejdsgiver vil ikke have én, der snart smutter alligevel, eller vil overtage chefens job.

[f]Den u-uddannede (eller "lavt-uddannede")
Får ikke job pga. uddannelsesniveauet. Det koster jo ikke meget mere at få en kandidat, så mig er der ikke job til. Hvilket er utroligt - alle jobs kan jo læres ved lidt god oplæring, men det vil arbejdsgiverne jo ikke satse på.

[f]Den unge
Uagtet uddannelsesniveau, er denne for ung og uerfaren. Arbejdsgivere vil kun have erfarne medarbejdere

[f]Den gamle
Hvad blev der af det grå guld? Jeg kan ikke få job, udelukkende fordi jeg er for gammel.

[f]Den yngre kvinde
Kan ikke få job, da arbejdsgiveren er bange for at skulle betale barselsorlov m.m. Er man i den fødedygtige alder, får man ikke job.

Og så kan du jo prøve at kombinerer de forskellige poster på listen........

Hvem er egentlig tilbage? Hvem ansætter vi arbejdsgivere egentlig?
Tjaaa vi har lige nu en historisk lav arbejdsløshed, men de der er i job er åbenbart ikke unge, gamle, uddannede, uuddannede, fødedygtige kvinder osv osv....
Det er så nemt så nemt at give de slemme arbejdsgivere samt andre omstændigheder end lige netop dig selv skylden.

Kære m35kbh
Jeg var ikke tilstede til din jobsamtale, så den kan jeg naturligvis ikke udtale mig om. Jeg siger heller ikke, at netop du passer ind i ovenstående.

Det er bare utroligt, at det ALTID er andres skyld, når man ikke får jobbet.

Jeg har heldigvis arbejde Bajo
Jeg har heldigvis arbejde. Er glad for ikke at være i ledighedscirkuset længere.
Men det er formodentlig nu der skal handles. Antallet af aktive (lediges) CVer på jobnet er stærkt stigende.

Konkurrencen bliver hård(ere).

Bajo

Du må HR-manager
læse mine indlæg igen. Jeg har på intet tidspunkt nævnt "dynamisk organisation". Så måske skulle du lytte lidt til andre - f.eks med hensyn til ikke at blande tingene sammen.

Desuden føler jeg mig ikke det fjerneste ramt. Jeg fungerer fint i mit job og swinger godt med mine kolleger - og forsørger derved mig selv. Så jeg klager ikke.

Desværre vil det nok blive vanskeligt for dig, at finde en arbejdsplads der kan rumme din type. Men som nyuddannet uden erfaring har du, indtil andet er besluttet, jo 4 år at suge på lappen i. Så kan du jo f.eks bruge tiden til at overveje, om du skal lægge stilen lidt om.

Held og lykke med det

Til Arbejdsgiveren 55+
Vi giver heller ikke arbejdsgiveren skylden for vi gamle ikke kan få job; men når der gang på gang bliver råbt og skreget om, at alle skal i arbejde, og at der er overflod af arbejde, ja så bliver man altså bare noget så 1 2 3 osv.

Vi skal søge 4 jobs om ugen. Ja, det kan jeg også godt forstå, at arbejdsgiveren er træt af; men hvad så med om I gjorde noget ved det. Få da ham Hr. Hjort til at forstå det.
Han driver en hetz både mod jer arbejdsgivere og så os arbejdsløse. Vi har det bestemt ikke godt når vi sender en måske ikke helt relevant ansøgning afsted, bare fordi at det skàl man altså, hvis man vil have noget at leve af.

Jeg er f.eks. blevet arbejdsløs,fordi firmaet som jeg har været i siden jeg var 19 år, drejede nøglen og flytter til udlandet om ganske kort tid.
Jeg har selvfølgelig også sendt en ansøgning til Hr. Hjort, og fik svar, at der ikke var noget arbejde lige p.t.. Jeg søger 4 job om ugen, og du skal vide, det bestemt ikke er nemt at finde noget at søge, når man er ufaglært og 55 år. Været på arbejdsmarkedet siden man var 16, men det kvalifiserer ikke èn til at få arbejde. Der skal uddannelse til, så jeg er ved at blive stresset af at søge arbejde. Jeg har talt med min Læge i går, og hun siger, at hvis jeg ikke får det bedre, skal jeg sygemeldes.
Helt ærligt. Jeg har ikke fejlet noget hele mit liv indtil nu, og så skal jeg måske sygemedldes på grund af Stress. Altså bare fordi man ikke kan få et arbejde. Hallo Hallo Danmark og Hr. Hjort. Hvor er vi henne?

Men kan stadigvæk godt forstå arbejdsgiveren også. Saml dog nogle underskrifter, eller send alle de ansøgninger i får bare i en uge til Hr. Hjort. Nogen må da reagere, for ellers går det grueligt galt til sidst.[:*(]

Hilsen fra
55+