Kurderne siger tak

Kurderne siger tak Shalom
http://my.break.com/Media/View.aspx?ContentID=133675

Kurderne har altid været ven af vesten selvom vi desværre aldrig har gengældt det venskab medd politisk støtte.

Tyrkiets tætte partnerskab med USA har også haft store omkostninger for Tyrkiets kurdere, der ikke nyder smame opmærksomhed som andre forfulgte folk.

Selvstændigt Kurdistan f.eks. Tarzan
EU og USA bør stille krav til et selvstændigt Kurdistan, baseret på jord fra Tyrkiet og Ikrak, som en betingelse for yderligere EU forhandlinger. Hvorfor er dette indlysende krav endnu ikke stillet ?

En strøtanke er, at Kurdistan herefter kunne være en ligeså relevant en EU partner som Tyrkiet. De er i demokratisk henseende muligvis parat til et EU medlemsskab før Tyrkiet er det ?

Det er ikke for ingenting tyrkerne kaldes utroværdige tæppehandlere. Husk hvordan de afpressede USA ifm. starten af anden irakkrig. Først da USA havde deres landtropper parat i middelhavet, der kunne passere via Tyrkiet, afpressede Tyrkiet USA for penge og EU medlemsskab. Det var et afpresningsforsøg som USA ikke kunne/ville gå med til. USA måtte således opgive deres landgang via Tyrkiet.

En land der opfører sig sådan, overfor sine "allierede", kan man da ikke indgå et forhold med, de første mange årtier ?

idiot TYRKER
er du vanvittig??? hvorfor skulle tyrkiet afgive sin jord?? du må være sindsyg!! der har aldrig eksisteret et selvstændigt kurdistan og hvorfor skulle tyrkiet afgive jord for at lade det ske??
et kurdistan vil kun skabe mere ustabilitet i området,de kan ikke styre et selvstændigt land.

TYRKIET FOR TYRKERE...

Tyrkiet skal respektere deres mindretal f.eks. Tarzan
Tyrikiet, Iran og Irak bør anerkende Kurdistan som selvstændig stat. Kurderne er lysår forud ift. tyrkerne hvad angår demokrati. Derudover kan de holde hvad de lover.

Det kan man ikke sige om tæppehandlerne.

Desuden er kurderne mere venstligt orienterede end Tyrkerne som altid er til besvær.

Tyrkiet bør have suspenderet yderligere EU forhandlinger indtil det sker.

Her er Kurdistan f.eks. Tarzan
http://kurdistan.org/mapofkurdistan.html

Kurderne har ret til deres egen stat. Mange vil gerne støtte dem i sagens gode tjeneste.

du er TYRKER
fuldstændigt uvidende om kurderproblemet,det der vises på kortet er området hvor kurderne bor,men det er og har aldrig været en selvstændig stat.
kurderne er et stammefolk,og har intet med demokrati at gøre,de lever efter gamle patrialske normer og er et normade folk.
tyrkiet er et ungt demokrati på 80 år,der er intet land i verden der har nået så mange demokratiske fremskridt på så kort tid.
det ville være idiotí at forsøge at forklare en idiot som dig om forholdene i tyrkiet.du aner ikke en kæft om det.

Kurderne har retten til egen stat f.eks. Tarzan
Det kurdiske område i det nordlige Irak er rost meget for deres nye samfundsopbygning efter de er sluppet af med tyranerne fra både nord/vest og syd.

De har på få år fået opbygget et demokratisk samfund med uddannelse til alle der vil. Med masser af arbejdspladser og med megen velstand.

De er på kort tid kommet langt foran tyrkerne. Tyrkerne som nu er gået i stå med deres reformproces og er ved at vende tilbage til fundamentalismen.

Kurdernes ret til egen stat burde have langt større international bevågenhed. Det burde også være en ultimativt krav til Tyrkiet, før de får lov til at holde flere møder med EU.

Tyrkiet, Iran og Irak under Saddan har i alt for mange år terroriseret kurderne med undertrykkelse, militæraggresion og direkte folkemord bl.a. med giftgas.

Oplysning f.eks. Tarzan
Her er seriøs oplysning om den irakiske del af den kurdiske region.

http://www.krg.org/

Ja, de er nået langt siden de fik fred for tyranerne.

kurderne TYRKER
har samme rettigheder i tyrkiet som alle andre tyrkiskestatsborgere,de har tyrkisk statsborgerskab og kan rejse og bo hvor de vil i tyrkiet,der er ingen undertrykkelse eller forfølgelse af kurdere i tyrkiet.
tyrkiet kæmper mod en terrororganisation "pkk" som er på eu og usa liste over terrororganisationer,pkk har dræbt tusindvis af både tyrkere og kurdere.
tyrkiet har aldrig været fundementalistisk men altid adskilt religion og stat,hvad de arabiske kurdere foretager sig i irak,og om de får en føderal stat har intet at gøre med at tyrkiet skulle afgive jord til sådan en ting.
bare tanken om det er absurd,og har intet med virkligheden at gøre.
ALLE DER BOR I TYRKIET OG SOM HAR TYRKISKSTATSBORGERSKAB OG SOM TALER TYRKISK ER TYRKERE!!!! DER ER INGEN DISKREMINATION SOM I DK HVOR MAN TALER OM AT TAGE STATSBOGERSKAB FRA FOLK.

løgn Tyrkiet giver ikke noget
Tyrkiet giver intet til de kurdiske folk. De har altid haft deres jord, byer, steder osv.. det er meget mærkeligt, fordi kurderne vil ikke have noget af det tyrkiske el. irakiske jord. Men når tyrkerne har bombaderet over 3000 landsbyer og vil have dem til at være tyrkere, så kan jeg squ godt forstå at de bliver sure. Jeg gider squ heller ik være tysker el. svensker!
Kurdistan blev delt for lang lang tid siden, og Tyrkiet tog over de kurdiske områder. Det er ikke kurderne der har taget fra naboerne, men omvendt!
Hvad fanden rager det tyrkerne, hvad kurderne "i" Irak har? Tyrkiet er et fattigt land, og kan derfor ikke tåle at de kurdiske folk har olien.
Hvis man læser om det, ved man jo at olien tilhører kurderne, Saddam ville have, derfor tvang han kurderne væk fra de områder, så arabere kunne bo der. Resultatet blev så, at man i dag er i tvivl om det er kurdisk el. om det er arabisk. Det er ondt. Fatter ikke hvorfor man ikke gør noget ved det.