Kursus i KOL forbedrer livskvaliteten

Kursus i KOL forbedrer livskvaliteten hallodu
Her er da en god nyhed for rygerne:

"73-årige Jytte Nielsen havde kun luft til at gå uafbrudt i to minutter og 49 sekunder. Det var før den tidligere storryger kom på kursus. Nu har hun lært at tackle sin sygdom, og det har højnet livskvaliteten betragteligt.

- Ved den sidste test kunne jeg gå seks minutter og 49 sekunder. Det er mere end dobbelt så meget, så jeg er rigtig glad, siger Jytte Nielsen."

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/11/19/044347.htm

Både den tidligere ryger og kommunen får noget ud af kurset, da kommunen sparer penge til hjemmehjælpen. Regionen sparer også penge på indlæggelser.

Men KOL er også en sygdom der slår ihjel. Alene 5.000 hvert år og antallet er stigende:

http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/levevis/article598741.ece

Stop rygning - Det koster skatteyderne penge [:(][:(]

Kloge Hallodu svar mig så Rygeren
vil der dø 14.000 færre i landet hvis ingen havde røget eller røg, så du mener befolkningsantallet ville stige med yderligere 14.000, uha dada.

Hvorfor har du det dårligt med jiu-jitsu kæmperen
at folk ikke dør!? I dont get it[:/]

Ja folk dør jo alligevel hallodu
Hvorfor mon det så er påbudt at anvende sele i bilen eller hvorfor have regler imod brug af asbest [:D][:D]??

Bemærk - KOL rammer de svageste i samfundet hallodu
»KOL rammer de svageste i samfundet hårdest. Hvis man opdeler befolkningen efter uddannelsesniveau, så er der 2,5 gange flere KOL-syge i den lavest uddannede gruppe end i den højest uddannede«, siger han.

Ikke underligt, da det også er blandt de svageste at flest ryger.

Det er ikke noget svar Rygeren
der har altid været en vis balance i fødselstal og dødstal om året så efter dit udsagn måtte der være 14.000 flere hvert år hvis ingen havde røget/røg.

Der har altid været KOL (stenlunger) Ikke rygeren
i meget forskellig grad, især blandt ældre før i tiden blev man ikke så sygeliggjort som nu, man sagde tit han kan ikke gå så langt eller har svært ved mange trapper,- der er jo ikke mange raske tilbage 850.000 drikker for meget 500.000 har sukkersyge 400.000 tager nervemedicin/lykkepiller 600.000 er for tykke hver eneste dag bliver en gruppe sygeliggjort, - jeg kan godt forstå at "svage personer" bliver hjernevaskede og bange medierne skal jo overgå hinanden i skrækkampagner og deraf får vi flere nervesvækkede personer der skal have endnu flere piller, slap dog lidt af.

For nu lige at tage sukkersygen Læser
i den her sammenhæng formoder jeg, det er diabetas2 du taler om. Grunden til den voldsomme stigning er ikke bare reel diagnose, men at man ændrede (sænkede) værdierne.

Sænker du værdierne for blodtryk til 100/70 - så vil størstedelen af befolkningen skulle have blodtryksmedicin. HokusPokus hedder det også.

Og er iøvrigt helt enig i dit indlæg.

Sygeliggørelse eller kynisme hallodu
For at følge trop i din tankegang kan du da prøve at høre folk med KOL eller lungekræft om de bliver sygeliggjort? Det er da muligt at du finder det naturligt at folk ikke kan bevæge sig mere en få minutter uden at få åndenød eller hoster blod, men underligt nok finder vel de fleste at disse patienter det stærkt invaliderende og de fleste forsøger at få en eller anden form for behnadling der kunne mindske smerterne og hjælpe dem i dagligdagen.[:D][:D]

5.000 dør af KOL hvert år. 5.000 dør af langsom kvælvning. Folk der måske har lyttet til idioter der mente at det der med rygningens farlig er overdrevet.[:D][:D]

Balance i dødstal ? hallodu
Jeg går ud fra at de tal der er for døde også er dem der reelt er døde. Ellers var der et problem [:D][:D]

Fornuft Malene1005
Medierne prøver da ikke at overgå hinanden.. Medierne forsøger at formidle og forklare forskellge sygdomme, som er blevet værre igennem årene.. Du må gerne sige jeg er hjernevasket, men jeg arbejder på plejehjem og hver dag er jeg vidne til de forKellige sygdomme som langsomt og smertefuld slår de gamle ihjel, og jeg er da et førstehånds vidne, der kan sige at det ER BLEVET VÆRRE.. Dem der skal slappe af er da dem der ikke vil indse det stigende problem, men benægte det og nedværdige det.. Medierne kan aldrig få skylden.. Skylden er vores egen. Så slap lige selv af.. Erkend verden ikke er lyserød..