KVINDER FOR FANDEN !

KVINDER FOR FANDEN ! elway
Nu er dette indlæg ikke til diskution om abort er ok eller ej.. Er du 100% mod abort, så se bort fra dette indlæg, da det er rettet mod kvinder som IKKE er 100% mod

Spørgsmål !

Lad os antage, at 2 mennesker mødes i byen, og finder ud af de vil gå hjem og dyrke SIKKER SEX ! De er så uheldige at kondommet springer, og hun bliver gravid.
HVIS beslutning er det så om de skal have barnet eller ej ?

1. er det en fælles beslutning ?? Så hvis en af dem ikke ønsker barnet, så skal de ikke have det??

2. Det er UDELUKKENDE kvindes beslutning, da det er hende krop ??? Så om manden ikke ønsker barnet, så er det bare ærgelig, hvis kvinden vil have det.

hvis de i forvejen er icarus
enige om der intet barn må/skal blive er det selvfølgelig en fælles beslutning.

men det er dog hele kvindens krop det går ud over.
siger ikke man kan mærke man er gravid efter 1 dag, men har selv taget en fortrydelsespille (efter et uheld med kæresten) så ved hvordan de virker...og det er ikke sjovt ;)

Fælles fornøjelse theripley
-og fælles ansvar.

Men uanset hvad, kommer man ikke udenom, at det i alle henseender er kvinden, der bestemmer, om hun vil føde barnet eller ej.

På den anden side, så opdager man jo, at kondomet er sprunget, så hvorfor ikke smutte ned på apoteket efter "fortrydelsespiller" og simpelthen undgå graviditeten.......

Hilsen Ripley

abort icarus
præger hele ens liv!

kender selv et par piger der har fået abort, er psykisk og fysisk hårdt at få den foretaget...kan gøre meget ondt længe... og smertet i hjertet og hjerne, tankerne om hvornår barnet ville have haft fødselsdag osv. vil altid husere.

desuden er der mange piger der blir sterile ved indgrebet...altså kan en abort gøre at hun aldrig kan blive gravid igen...eller for den sags skyld kan det gøre at hun taber fostrene (hvis hun blir gravid).

Nope elway
Der er ikke MANGE kvinder der bliver sterile, men det sker med nogle.. JA, det har du ret i... :)

Jamen, selvom det er hårdt for kvinden osv.. Så KAN det også være hårdt for mænd..

Er det så i orden, hvis manden vil have barnet, at kvinden så siger NEJ ?

Hvis det er "one time" abcd&e
Hvis det er et "one night" knald, så er det da udelukkende kvindens belsutning om hun vil have abort. Hvis hun vil have det, så kan manden ikke blande sig i det, og nedlægge veto. Hans "mission" i det foretagende er ligesom overstået.

Hvis hun derimod ønsker at beholde det, bør hun tage sig en alvorlig snak med manden, om det er noget han frivilligt vil tage del i. Det være sig økonomisk eller "yngelpleje" mæssigt.

Han kan blive tvunget til at betale børnepenge og den slags, men hvis han ikke vil, kan han ikke tvinges til den samværdsmæssige del. Hvis altså hun ønsker at han er en del af det!

Hvis hun kun ønsker barnet og ikke manden, kan han vel stadig tvinges til at betale, men om han kan forlange samkvem med barnet er jeg lidt i tvivl om.

hmmm icarus
ja den er jo så sværre, for er jo ikke hans krop, hvis han kunne have barnet i sin egen mave, gå de 9 mdr. og føde barnet så ja ;)

ved godt det er et latterligt svar, men er jo rigtig, du kan jo ikke tvinge kvinden til så stor en beslutning m.hendes krop

min bedste veninde fik engang en abort da hun var m.sin x, han tvang hende, hun har aldrig nogen sinde kommet over det og tænker stadig meget over det. hun har været gravid 4 gange men tabt hver gang... nu har hende og hendes nye kæreste endelig fået ønskebarnet efter 4 mislykkedes graviditeter hvor de næsten havde opgivet.

det har ikke været nogen dans på roser, og selv da barnet var født var der problemer.
de tør ikke få flere børn, selvom de gerne ville have en mere.

hvis icarus
han stå som fader kan han forlange samværd ;)

hun er forpligtet til at oplyse hvem faderen er, og holder hun det hemmeligt kan hun risikere at skule betale alt selv.

ved ikke om hun kan være alene med barnet uden at få ham på som far og uden at få penge fra det offentlige.

...... elway
Jeg synes fortsat det er for egoistisk, selvom det er hårdt for hende... Og hendes krop.. Det må da være hårdere at vide man har et barn rendende rundt et sted som mand.

ja ja.. :D elway
Men derfor ville jeg høre om kvindernes mening ;D Heldgivis er de fleste JEG kender enige med mig.. Men for fanden jeg kan blive hysterisk over den egoisme der findes derud.. :D

Faren ved den slags spørgsmål sanessa
er, at så udelukker man andre svarmuligheder.

Det er da klart at hvis det sker, så skal man tage stilling til det i det enkelte tilfælde og gøre hvad der er muligt for at inddrage vurderinger af så mange omstændigheder og forhold, som man kan, før man tager sin beslutning.

Det er som sagt individuelt forskelligt fra situation til situation, for de implicerede ser forskelligt på sagen...og ER forskellige mennesker, som IKKE har de samme forudsætninger eller ressourcer.

I det ene tilfælde ville det nærmest være forbryderisk mod barnet, at inddrage faderen i det videre forløb...i andre tilfælde er moderen ude af stand til at tage ansvar for barnet.

En situtation jeg dog ikke tror kan forekomme andet end i teorien, er hvor manden ønsker barnet, og kvinden ikke gør, men gennemfører graviditeten og betaler børenpenge til manden samtlige 18 år.. HVIS det er sket...så HATTEN AF for dem!

Så nemt er det: Sånemterdet
Hvis det ikke er en, som kvinden skal have noget med at gøre sidenhen, så er valget 100% hendes, men til mine medsøstre: Hvis I vælger at beholde barnet i en sådan situation, så synes jeg heller ikke, at manden skal tvinges til at blive involveret i barnets tarv. D.v.s: Ingen penge fra manden, ingen tid fra manden og ingen fortællen barnet, hvem der er faderen.

Kvinden.

det er åbenlyst dutty drageunge
kvinden! det er jo hende der skal føde det og gå med det så er det jo også hende der bestemmer. så altså hendes krop, hendes beslutning

What ? elway
Ingen fortælling til barnet hvem faderen er ?? Nu skal de også gå ud over barnet ?? hold da op en holdning..

Barn : Hvem er egentlig min far ??

Mor : Det vil jeg ikke fortælle.

Barn.. Trauma !

svært anonym
Da jeg mødte min kæreste, havde jeg 2 voksne børn og ville ikke have flere.
Jeg kan ikke tåle p-piller og får eksem af gummi - Han kunne ikke få børn (havde undersøgelser og læger sagt) Ikke desto mindre blev jeg gravid.

Jeg kunne kun henholde mig til mit første svar:
"hvis vi får børn, så bliver du enlig far", hvilket han ikke var interesseret i.

Se dette er et eksempel på det modsatte af hvad du skriver - det KAN altså lade sig gøre!

Herefter vil jeg sige at jeg havde gjort alvor af det. HVIS han ønskede at jeg skulle gå graviditeten ud - så havde jeg "givet" ham barnet - Du kan kun gøre det samme. Gøre pigen klart at DU ikke ønsker et barn med en du ikke ved om du vil dele resten af dit liv med - så hvis hun ønsker det, så bliver det på "ene-forældre-basis"

så enkelt kan du overhovedet ikke stille det op!! anonym
jo, som man kan du.

Men du glemmer de psykiske faktorer der spiller ind. Jeg blev gravid engang på den måde. Selv om det var det mest fornuftige at få den abort, da kunne jeg bare ikke ! Jeg er ikke imod abort... men jeg kunne ikke. Jeg følte, at det var mord og det havde jeg da slet ikke samvittighed til og kunne altså ikke leve med det.

Faren er i dag rigtig glad for sin søn og vi har fællesforældremyndighed og samarbejdet er rigtig godt og har været det i alle årene.

vh anonym

mindrebemidlet ? anonym
sådan lyder du... dybt egoistisk !

Hvorfor tror nogen kvinder på det der æwl? sanessa
Det er ligegyldigt hvordan du vender og drejer det, så HAR børn brug for både en mor og en far. En mor er ikke nok! Ganske simpelt! En kvinde kan ikke gøre det ud for en mand! Vi taler endda meget om de store forskelle på mænd og kvinder her i SOL-en...hvordan kan man så mene at børn vokser forsvarligt op og bliver ordentligt stimulerede, hvis de kun får den ene halvdel af kagen serveret?

Kvinder er gravide i 9 måneder...det er faktisk kun en lille bitte del af det arbejde, man er nødt til at gøre for sine børns skyld! Jeg synes dine argumenter er alt for floskelagtige og står ikke mål med hvordan det er i virkeligheden.

Jeg har to børn, med hver deres far. Men jeg har har haft et tæt samarbejde med begge fædre i børnenes opvækst...har endda inssisteret på fælles forældremyndighed. Hverken jeg eller fædrene er engle i os selv...men tilsammen har vi jo skabt en lille engel...Det må man sgu ikke ødelægge!

men der er forskel jacob.lykke
de var i et forhold, her er det anderledes! tror man bliver nød til at opdele det lidt.

hvis det er en one night stand, og kondommet sprænger. så ser jeg det som værende forkert at få barnet, da det næppe er et forhold der vil blive bygget videre på - især hvis de er uenige om hvorvidt de skal have barnet eller ej.

i tilfældet kvinder vælger at få barnet, men manden siger nej, scenariet kender vi med kondommet. hvad kan man så gøre som mand, du er fucked og skal betale til en du ikke kender (for hun har fået navn og tlf fra hendes veninde som kender dig af whatevet reason). jaja du kan bare lade være med at have sex.. nej for det var et one night stand (betyder ind og ud, ikke mere) og det var med kondom (betyder ingen sygdomme eller børn).

jeg vil give ret i at det er egoistisk. man er 2 til tango, og man sætter ikke et barn i verden uden at være enige om det!

mh Jacob

Hvorfor det ? elway
Fordi jeg nu er i mod at barnet ikke måde vide hvem faderen er ?

TAK ! elway
Endelig et svar fra en mand ! :) Synes ellers jeg følte mig lidt jordet, men godt du kan se forskellen.

Jamen elway
Det er jo også en god succes historie :) Så endte det jo lykkeligt :)

tror icarus
jeg så der er ret mange der er totalt ligeglade med...

er jo tit de ikke gør noget for deres sag!

min kæreste har feks. en søn som han ikke har set. han betaler penge og står som far, men har ikke kæmpet el.gjort noget for at se ham.

dessamme med min x, han gør heller intet selvom jeg gang på gang har tilbudt ham han må se vores datter.

kender flere fædre til børn der ikke ønsker kontakt med dem. kan ikke forstå dem, men de ved nok ikke hvad de går glip af.

hvad er forskellen jacob.lykke
hej lady.

vil lige høre, for er usikker om hvorvidt en abort er det samme som at tage en fortrydelses pille.
jeg vil jo mene at en abort er senere hen, hvor man skal til at føde fostret ud. mens en fortrydelses pille er så tidligt at fostret kommer ud som almindelig menstration.

i princippet er det selvfølgelig det samme, men den psykiske faktor synes jeg er væsentligt forskellig (i og med at man skal føde fostret ud)

mh Jacob

ja jeg kan godt se det icarus
men er stadig svær at sætte i bås...

for ja, det er nemt nok bare at tage en pille eller få en abort..ikke? i kender jo smerterne på egen krop?

nej sorry guys er ikke imod abort..men heller ikke for svæver et sted imellem... kan bare sige det er total hgårdt for tøsen. hvad enten hun har en fyr at gå det igennem med eller ej.

mit syn jacob.lykke
det er et svært spørgsmål, og man kan nok ikke sætte det op sort på hvidt.

men generelt vil jeg sige at når det er en one night stand samt at man brugte kondom fra starten, så ligger det temmelig meget i luften at det ikke er for at få et barn.
uheldet er ude. okay, man kan ikke tvinge hende til ikke at få barnet - man kan selvfølgelig leje et tæskehold, men det er vist kun i sverige sådanne psykopater findes - men jeg vil bestemt mene det er forkert, barnet vil højst sandsynligt vokse op uden sin rigtige far.

og at blive tvunget til at betale børnepenge for noget som i forvejen var lagt op til ikke skulle være tilfældet, er jeg modstander af.

er det manden der vil have barnet og ikke kvinden, skulle han hellere finde sig en kæreste!

mh Jacob

prøver ikke på at jorde dig bare rolig :) icarus
håber ikke jeg er for strid ...

kan udemærket forstå det du siger. men kan også godt se det er en svær situation at være i, for begge køn

barnet icarus
har al ret til at vide hvem faderen er!

selvom min x ikke ønsker kontakt til sin datter, har jeg bestemt villet fortælle hende alt om hvem hendes far er når den tid kommer.

hvor stort er problemet? moster grethe
Her har du altså en mand og en kvinde, der ikke kender hinanden og hinandens synspunkter bortset fra at de er enige om at dyrke sikker sex, et såkaldt engangsknald.
Så springer kondomet. - Sandsynligheden for graviditet er meget lille. Sandsynligheden for at kvinden ikke vil have en abort er bittelille. Sandsynligheden for at manden ikke vil have abort er næsten ikke eksisterende.
Men denne lille bitte promille af en procentdel kan selvfølgelig give store overvejelser og store traumer for den eller de personer, der får en beslutning trukket over hovedet.
Tjah, så må man beholde bukserne på, hvis man ikke er parat til at betale for løjerne.

hvilken icarus
kvinde gider gå gravid 9 mdr. (mere/mindre) blive fed, ta på, få strækmærker, sprække, føde osv. hvis hun ikke ønsker barnet?

slet ikke :) elway
Du får svært ved at være for strid, så længe du er ærlig.. Men det var rart med en mands syn på det, efter der var 15 kvinder som synes det KUN er kvinder der har ret til at beslutte noget :)

når man har samleje risikoen
er der en risiko for svangerskab... om du bruger p-piller, kondom eller andet.

Hvis du ikke er indstillet på at tage den risiko og det medfølgende ansvar, så lad være med at have sex.

Undlad at have sex med en du ikke ønsker børn med.

For idet du har sex, der er der en risiko for svangerskab og dermed følger et ansvar !!

hehe klart klart icarus
skal gerne komme fra begge køn :)

hehe elway
Nu må du spænde hjelmen og komme ind i det nye årtusinde.. Ja undskyld min måde at udtrykke mig på.. Men du kan sgu da ikke mene, at man ikke skal dyrke sex med mindre man vil have børn ! Hvor gammel er du ?? Håber du svarer.. For det virker edderhugme urealistisk..

Præcis elway
Mænd og kvinder er som regel enige i at være uenige :D

fortrydelsespillen icarus
er jo allerede så hurtig som muligt (INDEN FOR 72 TIMER MENER JEG) ...ergo er fosteret ikke dannet endnu... den gør at æget ikke kan sidde sig fast eller noget i den stil.

abort er jo først lidt senere hvor fosteret er dannet, og ja...der vil komme et eller andet ud sammen med blødningen.

er ikke ekspert.

men har prøvet en fortrydelsespi9lle... gjorde ondt nok... blødte ikke... men gjorde ondt/spændte i maven (lidt lige som mens.smerter).

abort tror jeg er værrer.

lol icarus
undskyld...men i dag er det vist de færreste der dyrker sex for at få barn...men nærmere for nydelsens skyld.. vi er alle en stak nymfomaner og helt syge med det...
ville sku være skidt hvis vi fik et barn hver gang :s

forlader jer nu icarus
men vender frygteligt tilbage senere ;)

god debat

Ciao elway
Tak for kommentarerne :D

ja, ja moster grethe
vil godt tilbage til et andet årtusind, hvis det nu i dag skal være en kvalitet, at dyrke sex med alle og enhver. Et eller andet mindstemål af gensidig sympati, - også uden for de erogene zoner - er vel ønskværdigt for alle, moderne som gammeldaws'e? - Måske vil den sexuelle ophidselse endda øges med lidt kærlighed! -
Men selv om jeg er en gammel moster vil jeg sige tak for retten til den fri abort. - Det betyder ikke at den er ønskværdig, - men nødvendig! Alternativet er ikke et barn, men en illegal abort. Det var det også for uheldige one-night'ere i det årtusind jeg var fertil.

risiko/chance jacob.lykke
der er en risiko (i nogle tilfælde en chance) for et svangerskab, men!

der er også en risiko for at falde ud af karussellen, men den er imidlertid også sjov at prøve en tur i!

hvad jeg mener er at man ikke kun har sex for at få børn - hvilket man aldrig har haft, det nægter jeg at tro på - men lige så meget for nydelsen.

mh Jacob

tror jeg også jacob.lykke
okay så blev jeg da det klogere.

og ja tror bestemt abort er værrere, i og med man skal føde fostret ud. jo længere henne des værre.
men lad den ligge, for det har ikke så meget med debatten at gøre.

mh Jacob

meningen med mit indlæg var anonym
at man må da konsekvensen af sine handlinger... begge to mand og kvinde.. og ikke tører den af på kvinden, fordi hun er den der bliver gravid.

Har intet med det tidligere århundrede at gøre og intet med at man kun skal dyrke sex fordi man vil have børn - men at man tager sit ansvar, hvis der bliver et.

okay jacob.lykke
jeg forstå hvad du mener. men må dog igen sige - som jeg har skrevet længere oppe - at man er 2 til tango, og derfor kan kvinden ikke enerådig beslutte at få barnet.

jeg holder fast på at det er at føre én bag lyset, hvis man gør det på den måde.

mh Jacob

Umuligt at svare på... miss-mee
...medmindre jeg må ringe til en ven eller bruge 50/50*ss*

Et eller andet sted så er det jo en taber/taber situation, især hvis ingen af parterne er kvikke nok til at få hentet en pakke fortrydelsespiller på det nærmeste døgnapotek.

Hvis kvinden beholder barnet bliver en mand far uden at ville det. Hvis kvinden tvinges til abort er det et overgreb og hvis han vil have barnet og hun ikke vil, så er både graviditet og fødsel et helvede for kvinden (tænk på alle de ulykkelige skæbener fra før aborteens frigivelse).

Et eller andet sted hælder jeg dog mest til at lade kvinden bestemme, anmelde faderen som far og så ikke afkræve ham i børnebidrag (og heller ikke os andre = børnebidrag fra det offentlige pga. fader ukendt).

Men det er sq et svært spørgsmål du har oppe at vende her...der er ingen nemme løsninger, desværre:-( ...mee

Ups. Fik smidt det indlæg... miss-mee
...helt ud i det blå?! Det skulle have ligget under hovedindlægget selvfølgelig *sb&s*

Ups... miss-mee
...mener:

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=20&conference=242&posting=774228#774228 ...mee

jamen det er jo naturen.. Realismus
Kære Elway

Støtter Risikoen helt her, sex kan give børn, sådan ER det bare! Vi har så en mulighed for at nedsætte risikoen, med forskelligt prævention, men der vil altid være en mulighed for at det glipper, og så må man da være mand nok til at tage det sure med det søde!

fører en bag lyset ? anonym
sgu da ikke hvis kondomet springer og hun vælger at beholde barnet...

Tror du det er uden omkostninger for kvinden at få en abort ?

Det famne nemt at være mand i den forbindelse... ikke dem der mærker graviditeten... ikke dem der skal indlægges og igennem et operativt indgrab....

Lige akurat den situation med kondomet der sprang var min søster igennem og gennemgik en abort, jeg var med på sygehuset... så hvordan de andre piger også græd og havde det af H til..

..... hvor ufølsom kan du være ?

noo jacob.lykke
der er jo ingen der siger man skal vente så længe at du bliver nød til at få et operativt indgreb! det kan klares lige efter. har hørt fra lady icarus dette heller ikke skulle være behageligt, men må da til enhver tid være bedre end et operativt indgreb!

og hvorfor skulle det være lettere at være mand? ja han skal ikke gå rundt med et barn, men han (i dette tilfælde) ønsker heller ikke at få et.

jeg er på ingen måde ufølsom! synes da det er ufølsomt af kvinden at vælger at få barnet, når hun ikke har tænkt sig at have noget med fyren at gøre bagefter - udover selvfølgelig lige at få lidt på bank kontoen.

det er et one night stand, ergo det betyder ingen børn, for de 2 par kender ikke hinanden, og går hver til sit bagefter, det er casual sex! både for ham og hende, intet mere.

mh Jacob

spørgsmålet i forhold til hvad? Minimælk
Etisk, filosofisk eller juridisk spørgsmål?
Religiøst måske?

kloge Åge kkkkhuh
Hvad tror du mon ? .. kan du ikke bare svare på et enkelt spørgsmål