lære unge at fildele

lære unge at fildele djdaddy
Danske pirater vil lære unge at fildele..

For få unge kan finde ud af at fildele. Derfor vil danske pirater nu vil lære kunsten fra sig. Ellers risikerer vi en teknologisk afgrund mellem de unge, frygter Piratgruppen..

Der er for få unge, som kan finde ud af at fildele, mener de danske Piratgruppen.

Organisationen frygter, at der er ved at opstå en teknologisk afgrund mellem de unge, som fildeler og dem, som ikke kan finde ud af det.

Ifølge Piratgruppen er løsningen indlæring.

Derfor sætter organisationen nu en kampagne i værk, som med klistermærker på skoler og uddannelsessteder skal reklamere for piratgruppens side icopy.dk, hvor unge kan lære at mestre fildelingens kunst.

86 procent fildeler
Børnerådet offentliggjorde tidligere i år en undersøgelse, som viste, at op mod 86 procent af danske unge synes, at fildeling er i orden, mens næsten 80 procent havde prøvet det.

Alligevel mener Sebastian Gjerding, talsmand for Piratgruppen, at for få unge kan fildele.

Mange fildeler i forvejen. Men vi har fundet ud af, at rigtig mange unge ikke kan finde ud af at det. Og det synes vi, er rigtig synd. Samtidig er det også synd, at skolernes it-undervisning ikke bruger fildeling. For det er en fantastisk teknologi, siger Sebastian Gjerding.

Der er en teknologisk afgrund mellem dem, som kan og dem, som ikke kan fildele.

Det er især kvinder, der spørger, hvordan man fildeler, og de burde kunne følge den guide, som vi nu har lavet, fortæller Sebastian Gjerding.

Når Piratgruppen går i gang med at lære de unge at fildele, bliver det sværere at lære dem at kende forskel på lovligt og ulovligt materiale, fortæller Sebastian Gjerding.

Gråzone
Jeg har ikke nogen speciel opskrift. Hele internettet er en stor gråzone. Det er svært at skelne mellem lovligt og ulovligt materiale både på Pirate Bay og Google, siger Sebastian Gjerding.

Derfor opfordrer Piratgruppen fildelerne til at kontakte Kulturministeriet, hvis de tror, at de er kommet til at downloade noget ulovligt.

Ifølge Sebastian Gjerding opfordrer Kulturministeriet selv til denne praksis.

Piratgruppen vil på hjemmesiden lære de unge, hvordan man fildeler på de mest alminidelige måder.

Siden forklarer således fremgangsmåden både ved hjælp af den udbredte Torrent-teknologi og MSN Messenger.

Vil have debat
Samtidig håber Piratgruppen ved hjælp af 20.000 klistermærker på skoler, gymnasier og handelsskoler at starte en debat om fildeling.

Håbet er, at lærere og elever vil diskutere fildelingens spørgsmål i timerne.

Det vigtige er at løfte debatten op over spørgsmålet om lovlighed, så det handler om teknologiens muligheder for distribution og adgang, siger Sebastian Gjerding..

God ide... M35Kbh
Fildeing er i sig selv ikke ulovligt så der er jo ikke noget galt med deres initiativ selv om der naturligvis ikke er tvivl om at en del ophavsbeskyttet materiale bliver hentet ned.

Pladebrancen m.m. må bare se at få fingeren ud og forstå at den eneste måde at undgå ulovlig fildeling er at komme med et bedre tilbud f.eks. download af musikfiler i god kvalitet til en lav pris.

Det kan ikke lade sig gøre at presse fildelere ved trusler, dels fordi der er millioner af fildelere så det er en uoverkommelig opgave, dels fordi at folk sjældent begår ulovligheder med henblik på at blive taget og risikoen er stort set nul.